Benimde cumartesi kontrol var.O zaman sorayım bakalım.Ne diyecek?Sizede bilgi veririm.
Çok çok çookk geçmiş olsun ..Nasıl öyle hemen yakalandılar yaf iyi olmuş:)
hemen takmıolarkı dgmdan sonrakı adetn 3 gununde takıolar ozel dıe heralde para alıolar
masallh cnm :))hıc oturmadgn bellı oluyo halınden :) 11 kılo ne kı bn 17 kılo aldım :)))
kızlar sprıaln fıatını oğrendım bızm hastanede 90 tl miş bnm taktrmm lazm ama eşim hiç istemiooo
Eki Görüntüle 724387 elbiseli olan az once cektımm 11 kg almıs halım ve 36 haftayı gerıde bıraktık sukurrr
Eki Görüntüle 724384 35+2 di sanırm sıze yazarkenn
Eki Görüntüle 724385
hep normal dogum ıstedıgım ıcın hıc yerımde drumak ıstemıyorum aslındaa ama bebegımın donmemesı buna engel ınsl yarınkı kontrolde dr mujdeyı verır ve donmus der ınsll da ıcım rahatlarr:26:
bnm ark.ozelde yaptı maa ncm normalde 250 tl mısdı bu alet ama devlt ucretsız verıyormustu 8 ay once dogum yaptı odaaa
bıse msadee cıkyırouzz komsuya cleınce gorusuruzzzzzzzzzzzzzz
neden istemiyo eşin ?
ben 8 senelik evliyim , evlendigimden beri kullaniyodum , eylulde cikarttırdım 10 senelikti doktor cıkaralim artık dedi :
ekimdede hamile kaldim
hep normal dogum ıstedıgım ıcın hıc yerımde drumak ıstemıyorum aslındaa ama bebegımın donmemesı buna engel ınsl yarınkı kontrolde dr mujdeyı verır ve donmus der ınsll da ıcım rahatlarr:26:
bnm ark.ozelde yaptı maa ncm normalde 250 tl mısdı bu alet ama devlt ucretsız verıyormustu 8 ay once dogum yaptı odaaa
bıse msadee cıkyırouzz komsuya cleınce gorusuruzzzzzzzzzzzzzz
günaydin canlar ,
dün evime hirsiz girmiş , 3 gibi apar topar eve gittim ,
laptop vardi evde onu almişlar , ama evden cikip koseyi donunca yakalandilar :)
kapi ev darmadagin bi sürü temizlik vs yapmiştim :) şimdi tekrar sil bastannn hopp , çamaşirlarrr ütülerrr amannnn ,
sizler napiyosunuz nasilsiniz ?
kokuyo heralde ne bılım anlamadım gttı ? sorun oluyomu hıc bı agrısı sızısı fln ılışkdn sonra kanma fılan
günaydin canlar ,
dün evime hirsiz girmiş , 3 gibi apar topar eve gittim ,
laptop vardi evde onu almişlar , ama evden cikip koseyi donunca yakalandilar :)
kapi ev darmadagin bi sürü temizlik vs yapmiştim :) şimdi tekrar sil bastannn hopp , çamaşirlarrr ütülerrr amannnn ,
sizler napiyosunuz nasilsiniz ?
Çok geçmiş olsun. Maşallah oldukça sakin karşılamışsın, Allah kolaylık versin
canım geçmiş olsun allah tekrarını göstermesin
ya bu kişiden kişiye degişebiliyor , bazen bunye kabul etmiyor vucut atıyor , ilk basta regli doneminde agri oluyor , sonradan olmuyor. sonucta yabanci bir madde vucutta , düşün hamilelikte bile migden bulanio bas donu vucut yabanci madde olarak algili yo alişinca geçiyor , bununda boyle asamasi var.
yok tatlım nıe kısıyım ama temısık olması gerek yafff ben abartmıyrum benım ark.var sız onu gorsenıs bırdeeee oooooooo sımdı banyoyu camasır suyu ıle fırcalayıp kactımmm kokusu dagılsın durulayıp kurulucamm hehehe
sonrada wc yııı
acenu tatlım gemcısler olsundemedım heralde sana ben yaa ALLAH beterınden korusun tatlımm
kurabıye fasla kamıyormus cunku bende yapamdım daha dogum gunu yakasınca yapıcammm yaprak mantı ve tuzlu sımıt yaptımm bır pogoca ıle kurabıye kaldıı onuda yaprsak ok dırrr
Merhaba 2013 temmuzunun güzel anneleri ;
Canım oğlum Egemle birlikteliğimizin 35.haftasındayız.Heyecanla karışık merak ve endişe dolu normal doğumla onu dünyaya getirmeye kendimi hazırlamaya çalışıyorum.Netten pozitif normal doğum hikayelerini araştırıyorum,canım da çok kıymetli olmadığı için başarabileceğime kendimi inandırmak istiyorum ama itiraf da etmeliyim ki her gece yattığımda da neler yasayacağımın endişelerini kurguluyorum.Forumu neredeyse hamileliğimin başından beri takip ediyorum ama yazmak,sizlerle duygularımı ve durumumu paylaşmak bugüne kısmetmiş.
Özel bir şirkette orta düzey yönetici olarak çalışıyorum ve pc başında oturarak çalışmak artık beni çok zorlamaya başladığı için 36.haftaya kadar dayanma hedefim sanırım 35.hafta sonunda başarısızlıkla sonuçlanacak.Sabırla ve ağzım sulana sulana yasanın çıkmasını bekliyorum ve umarım bu dönemin çalışan anneleri olarak bu konuda yüzümüzün güleceğine inanıyorum.
Yoğun araştırmalar sonucu 34.haftam itibariyle hergün 1 adet medine hurması ve hergün işten gelip yaklaşık 30dk site çevresi yürüyüşümün ardından aldığım duş sonrası işimi şansa bırakmamak için göğüslerime ve özellikle uçlara "lansinoh lanolin göğüs kremini" sürüyorum.Yine araştırmalar sonucu "Grup B Streptokok Enfeksiyon Testi" diye birşey olduğunu ve normal doğum yapmak isteyen annelerin doktor söylemese dahi doktoruna bu testi yaptırmak istediğini söylemesi gerekiyormuş.Özellikle 35-37.haftalarda yapılıyormuş.Bende olan bilgileri paylaşmak istedim.Sizlere ve minnoşlarınıza ben ve oğlumdan sevgilerle..
ben geleyim canim :)
kurabiye falan ben yapmadim becerememde ama annem yapar koyar freeze'e elmali vs sonra cikarir kullanir , çörekelr börek falanda pişmiş koyar mesela.
doktorumla konusmadim hiç epudirali .
epudiral anestezi icat edilmeseydi ben cocuk yapmazdim .
birde annem 3-4 ay once ameliyat oldu epudiral ile , hiç hissetmedi çok kısa surdu anestezi kısmı , o yuzden birazda rahatım. o dogum sancilarini sezeryandan ayılma narkozlarini yaşayacagima 3-5 saniye suren epudiral ignesinin acisini cekerim daha iyi sanki
dün giremedim benimki evdeydi birasda ders çalışıyım dedim
hoş! pek verimli bir gün olmadı ama napıyım artık olduğu kadar?
herkes iyidir umarımdünden beri yine maşallahınız var çeneler düşmüş nerdeyse 50 sayfa olmuş
ben şimdi okumaya başlasam anca biter
bu aradaaaa yarın sabah annem geliyo kayserideeennnn
yarın gecede kız kardeşim geliyooooo:81::119::119::118::118:
biz çok mutluyuz o yüsdeeeennn
Ben erikle kiraz çok yiyorum, her gün yarım kilo yiyorumdur, ama ertesi gün tuvalete öyle rahat çıkıyorumkii, biraz gaz yapıyo şişiriyo ama sonu güsel oluyoo
Bir arkadaş bu testten ahsetmiş.Bende bilgi buldum.Yaptıran var mı?
3. Trimester: B Grubu Streptokok Testi
Esasında yetişkinlerde B Grubu streptokok bakterisi genellikle zararsızdır, ancak doğum sırasında anneden bebeğe geçirilmesi halinde bazı sorunlara neden olmaktadır. Hamile kadınların yaklaşık dörtte biri vajinal ya da rektal bölgede B grubu streptokok taşıdığının farkında olmaz ve antibiyotik tedavisi uygulanmaması durumunda doğum sırasında bunu bebeğe geçirebilirler. Tedavi uygulanmaması durumunda bu bakteriyi taşıyan her 200 kadından birinde bakteri bebeğe bulaşacak ve çok ciddi sonuçlara yol açabilecektir. B grubu streptokok yenidoğanlarda zatürree, menenjit, ve sepsise (kanın mikroplanması) neden olabilmektedir. Özellikle menenjit işitme ve görme kaybı ya da öğrenme güçlükleri gibi önemli sorunlara yol açabilmektedir. Çok nadir hallerde ise Grup streptokok rahimdeki bebeğe bulaşarak ölü doğuma yol açabilmektedir. Ancak 35-37. haftalarda tarama yapılması ve taşıyıcı olduğunuzun belirlenmesi durumunda doğum sırasında size uygulanacak antibiyotik tedavisi bebeğe bulaşma riskini önemli ölçüde düşürecektir.
Test nasıl yapılır?
Vajina ve rektumdan alınan hücre laboratuarda incelenir. Test herhangi bir ağrı vermez ve sonuçlar bir-iki gün içerisinde çıkar. Doğum sırasında bakterininolup olmayacağını tam olarak tahmin edebilmek için testin 35-37. haftalar arasında yapılması gerekir.
Testin pozitif çıkması halinde bebeğinizde enfeksiyon gelişme riski sadece 200’de 1 olmakla birlikte, doktorunuz doğum sırasında size damar içi antibiyotik uygulayarak bu bakterinin bebeğinize bulaşma riskini 4000’de 1’e düşürmeyi önerebilir. Sezaryen doğum planlamanız halinde antibiyotik tedavisi gerekli olmaz.
Günümüzde bu test tüm hamile kadınlara önerilmektedir. Doktorunuz size bu testten bahsetmediyse dahi, testin yapılmasını talep ediniz.
Eki Görüntüle 724387 elbiseli olan az once cektımm 11 kg almıs halım ve 36 haftayı gerıde bıraktık sukurrr
Eki Görüntüle 724385
canım ya tşkl ederiz :)
aracla evin önünden ayrilmişlar köşeyi donunce polis ekiplerini görmüşler , paniklemişler polislerde düşmüş peşine yakalamişlar,
:) ya nasipten cikmayinca işte Allah bi şekilde kıskıvrak yakalatiyo..
baska korunma yontemlerınden hangısı guzel bna bıraz akıl verın yha(( nıe ıstemıo anlamadım neden korkuyo onuda anlamıs deılm (
günaydın seaside
32. haftanda cıkıyosun demekki iyi yapıyosun bende bu hafta cıkıcam ama gercekten devlet 32. hafta demekle iyi etmiş ondan sonra baya bi zorlanıyo insan... 37. haftaya kadar calışmak cok zor özellikle ev işlerinide kendi yapmak zorunda olan kişiler için...
bide direk iş stresinden cık bebek bak insan kendini yıpratıyoooo
ama calışmak zorunda olanlar mecbur artık....
hadi bakalım kaç kiloymuş bebişin ögren bakalım
kesin nst ye sokarlar seniii
Eki Görüntüle 724385
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?