2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
merhabalr bız gelsık paşam laaa
cok sukurhersey yolundaa babamız aksam gelmıcekmıs ıs yemegıne gıdecekmıs bıs dedım yok dedı bay lar arasındaküstük dedik bisdeeaskım benım yafffneyse bıs kusme nedır bılmeyıss kıneee
komsudan yenı geldım sımdıde o bana gelıcek evını toparlayıp ıkram ettıgı pogocalardan yapıcazz dolap atmalık ınslll

hayırlısı ıle gelsınler ınsll

evde alafranga ama alaturka olan heryerde alaturka kullanıyorum... çömelmenin normal doğuma olumlu etkileri olduğundan...
yanı namz kılmak da aynı skeılde ve normal wc de aynı sekılde kolaylastırıyor ınsllll
Dünkü kınadaki kıyafetim kızlaarrr ve benim kocaman göbüşüm
bu arada kv nin evindeyim
Eki Görüntüle 730079
wuu suğersıız paşacanın la tatalımmm kıyafetınde super mısss

bısde bırazdan yapıcazz pogoca dolap lıkk

bısde ölee benım paşada 2,5 hafta ondee normlde regl gore 5 temmuz ama paşama gore 17 hazıranolsun beklıyoru belkı gelısmıne gore gelır belkıdee regl tarıhını beklerrr hehe senn dr ne dedı bu konuda bend ekg almadım hep paşam yarayor cok sukur ıstedıgım gıbı en son paşamm 35+2 deykene 2866 kg dıı sımdı 3000 gecmıstır haftaya cuma dr muayenems hayırlısı bebegıme gore suanda 38 kusurleryıss yaniii

amınn ınsll

ilk sancılar başladığı gibi hastaneye gitmesekte olur gibi geliyor bana. bilmiyorum ne kadar doğru. her gece yatarken dua ediyorum hayırlı doğum için. inşallah gereksiz yere sezeryana alınmam benim tek derdim o
ınsl bende de aynen ve esım ızın vermes cok zorda kalmadıkca cok karsı cunku odaa

kıslar dr verdı dunden berı baladım ıltıhap sokucuye amaaa wc den cıktım tekrar wc hıssı var af edersınız ockda yanma hıssı yaaaaaaaa ılac daha ıse yaramadımı kı 3 ogun oldu alalııı:44::44:

1 ay çalışıcam ama devlette çalışmıyo olarak gözükücem devletten maaşım işlenecek fakat şirketten maaşımı alıcam ben 2 ay vericekler sanırım inşallah öyle gözüküyo ama ne bilim ya aklımı karıştırdılar.

yememe de dikkat ettim de aslında bakalım ne olacak az zamnım kaldı artıkın hayırlısı

canim ben muhasebeci degilim ama ;

şöyle düşünüyorum : Zaten 4 ay iznimir var 1 ay dogum oncesi 3 ay dogum sonrasi kullanabiliyoruz .

şimdi sen izne cıkar görünürsen dogumdan once 2 ay kullanmiş oluyosun ve dogumdan sonraya 2 ayın kalıyor resmiyette ,

ve sen her halukarda devletten 4 ay maas alıyosun ki buda zaten dogum kagıdınla gittiginde işleme alınıyor.

Bi tuhaflık var bence ????

dün kontrole gittik. 33+5 de iken kızım 2400 gram olmuş. 2 hafta ileridesiniz hala dedi doktor. dönmüş, duruşu falan çok iyi. doktor normal doğum ben sezeryan istiyorum.
o ağrıyı çekemem. korkuyorum.
ne dersiniz ne yapmalıyım

slm tombişlerim ve tosbikleri

dr dan geldim tosbikim iyi çok şükür herşey yolunda kilosu 2740 gr boyu 48,4 1 hafta önde 5 ile 15 temmuz arası doğum 2 hafta sonra gene çağırdı 63.5 ile hamile kalan ben 76 kiloyum :2: anne fil ile yavru fil tombik yanaklı bir oğluşum olucak sanırım dr da öyle dedi rüyamda da hep öyle görüyorum yuvarlacı tombik yüzlü bi çocuk işte resmi anlarmısınız bilmiom:26:

oh gözün aydın canım , güzel haberlerle gelmişsin .

bızde az once tecrubellı kısılerle bunu konustuk dogum yakın oldugu ıcn komsular soluyor kıı

sancılar basladıgındaa st tutuyorsun zaten yaa ona gore st ler daraldıkca sancın sıklastıkca wc oturma pozızyonları,sıcaga yakın dus almak(damarları gecsetıyormus komsum dedı) sık sıkk dayabıldıgın kadarı ıle ve st hast.ıle aradakı mesafe daralana kdr kı hats.aradıgında senı yonlendırırlerde egerkı caresız kalırsan tatlımm

ben hemen gitmeyi düşünüyorum... duşumu da hastanede alırım diye çantama havlularımı bile koydum... evde çekemem sanırım... her an bi aksilik olma korkusuyla...

e o agrıyı cekemem dıye kendını koskuturyorsun beynıne negatıf enerjı verıyorsun sımıden bole yaparsan tabıkıde dayanamayabılrıısn ama sezeryanın yan etkılerı hemen kendıne gelememe ve bı romur karnında dıkıs le gezmek ,mecbur kalmadıkca en son ısteyecegım sey dıyebılrıısm tabı dogum sancısı bende sunıden korkuyorum cunku nomal sancın vucdu dayanabılecegı sancı dır vucud kalkıramıyacagını yuklemess bence kendıne gore ayarlar ama sunı yapay oldugu ıcn dr gore ayraı degısırr ama sezeryan amelıyat ne olursa olsun ben 3 sene once sadece 3 dıkıslı laporoskopı oldumm halende ızını gordukce amelıyattan cıktıgım anlar gelır gozumunonune nazkoz fılan ve amelıyathane ama dogum sancıdını dogal sa en fasla yarım gunudr sunı ıle bır gun ama sezeryannnn

tabiki normal doğum her zaman daha iyi.ama dayanamam ben yapamam diyorsan sezaryen düşün.sonuçta herkesin durumu farklı.sezaryenden sonra doktor hatası yüzünden baya büyük sorunlar yaşamış bir insan olduğum halde,yine de hep söylüyorum sezaryen çok kolay.gerçekten çok da zorluğu yok yani.
gözünaydın anım güzel haberlerle gelmişsin.maşallah ikinize de.

aslında iyi fikir suzancım.en başta evde vakit geçirem diyorsun ya öyle yap ama fazla da uzatma yine de.ani bir sorun çıkar allah korusun birşey olur yine de hastanede olmakta fayda var.çok fazla uzatmadan da git bence yine de.

Son düzenleme:

Aradaki 7 farkı bulun))) bir yıl önceki halim ile şimdiki halim ((((

Çarşamba günü bebeğin elbiselerini yıkayıp d.cantamı hazırladım çok yoruldum.
1. Uykusuzluk: normalde de geceleri çok uyuyan biri değildim günde 4 saatle işe gidip gelen bir metabolizmam vardi şimdi o da bitti sabaha kadar uyuyamiyorum, deliricem. Gun icinde 10 dk- 10larla geçiştiriyorum.
2. Kasılma: bir haftadir yoğundu 10unda kontrol vardi ama sabah ezanindan sonra 1 saatte 10 ar dk ara ike kasilmalarim oldu dedim aha geliyor. Dr. Gitmeye karar verdim. Nstye baglandim bir icraat yok. Ama o sure icinde sona dogru oldu sonra yine artti. Sanci cikmadi. Acilma yok rahim agzi iyi (zira benim rahim agzimalinmisti. Erken doguma yol acabilirdi). Tansiyon süper dusuk tansiyonla yasayan biri olmanin avantaji. Ki 40 yaş uzeri icin en birinci tehlike. Tamam dedi dr. Tansiyon noyle ise korkmaya hic gerek yok. 34 haftadan sonra zaten prematuelikten cikiyor. Kaç yasindaydin dedi dedim 43 bitti 44 ten gun aliyorum 41 degil 43 kere maasallah...Veeeeee boncuk prensesim tam 2500 gr olmuş. Ohaaa dedim. 16 gunde 800 gr almis. Maaşaallah. Halbuki ben minyonumdur. Ablasi da 3.170 dogmustu.
3. Kansızlık: gunde 2 adet olan tuplerden iciyordum. Tekrar tahlil yapildiydi yine düşüktü. Devam dedi. Sikinti yaratirsa o yaratir. Ama benim eskiden beri vardi bu sikinti.. arada ilac verirlerdi.
4. Altta hissedilen harekeler: dr. Dedim sanki vajinamin icinde hareket ediyor. Zaten ayaklarını oraya dayanmış dedi. Yani donmemis de kanala manala da girdiği yok hanimefendinin.
5. Kilo: ilk aylarda birden kilo almistim.
Toplamda 16 kg gibi daha fazla da olabilir. Ama 2 aydir ben almıyorum bebek alıyor. Hatta ben yarim kg vermişim bile... (sanırım evde henüz oturmaya fırsat bulamamaktan)

Bizde durum bu. Evde olmaktan cok memnunuz. Şaka maka 4 tane bebisimiz doğdu bile galiba.

Ha bu arada suni sancı ile ilgili biri açılma yapmiyor yazmıştı. Yapıyor. Ilk kizim akşam 5 te 4 cm ile verilen serumla 23.15 te acilarak dogdu. Sanirim o bunye ile alakali.

Hepimizin Allah yardimcisi olsun...

birincisi süper görünüyosun maşallahhh hiç de öyle 1 çocuk annesi halin yok 43 kere maşallahh ikincisi şu suni sancı açılma yapmaz olayını ben yazmıştım.... şöyleki; eğer doğum normal başlıyorsa suni sancı bu süreci kısaltmak için faydalı birşey... NORMAL şartlarda başlayan doğumlarda suni sancı evet açılma sağlar... ama NORMAL başlamayan doğumlarda (ki 40. haftada bunu hemen yapıyolar) anneye suni sancı vererek normal doğum yaptırmaya çalışıyolar... bunun sonucu yine SEZERYAN olucaktır %98 ihtimalle... yani işin türkçesi şu(benim anlatmak istediğim); SUNİ YOLLARLA (ZARURİ) BAŞLATILMAYA ÇALIŞILAN NORMAL DOĞUM ASLA NORMAL DOĞUMLA SONUÇLANMAZ... ŞARTLAR NORMAL OLARAK BAŞLARSA SUNİ SANCIYLA DOĞUM HIZLANDIRILIR...
bunu anlatmak istemiştim sende de durum tam da böyle olmuş aslında 4 cm açılmadan sonra suni sancı verilmiş... bu mantıklı olan zaten ama doktorlarımız nedense bazen çarpıtıyolar...

Son düzenleme:
maşallah ne kadar genç gözüküyorsunuz

ben hemen gitmeyi düşünüyorum... duşumu da hastanede alırım diye çantama havlularımı bile koydum... evde çekemem sanırım... her an bi aksilik olma korkusuyla...
ölede olabılırkı dr son zamanlarda bılgılendırecegıne ınanırıyorum kı ınslll

zaten dr son zamanlarda bılgılendırırkı su durum olursa mutlaka dırek gel fılan dıye bısde o tur aksılık su gelmesı kanam avs olmadıkca sancılar sıklasmadıkca kı kv yanımda olcagı ıcın kendısı 7 dogum yapmıs oldugu ıcın tecrubeden dolayı beklerıs gıdıme gelyr tabı her dk hast ıle ırtıbattada olruuzz
maasallah sıze tatlım hemde 2.gebelık superısnız yaaaaaaaaaa

anlattıkların gayet mantıklı canımm

Evet aynen öyle suni sancı baslamis olan sureci hizlandiriyor. Ben farklı anlamisim canim kusura bakma. Ayrica tesekkur ederim iltifatlara))

maşallah ne kadar genç gözüküyorsunuz

E gencim zaten hatta bebek)) malum hayat 40indan sonra başlar))

bısde ölee benım paşada 2,5 hafta ondee normlde regl gore 5 temmuz ama paşama gore 17 hazıranolsun beklıyoru belkı gelısmıne gore gelır belkıdee regl tarıhını beklerrr hehe senn dr ne dedı bu konuda bend ekg almadım hep paşam yarayor cok sukur ıstedıgım gıbı en son paşamm 35+2 deykene 2866 kg dıı sımdı 3000 gecmıstır haftaya cuma dr muayenems hayırlısı bebegıme gore suanda 38 kusurleryıss yaniii

doktor şaşırdı ama normal doğum tarihinie kadar bekleriz ozaman karar veririz dedi. her hafta takip edecek bakalım kilosunda artma olacak mı. normal doğumu zorlaştırıyor kilo alması. nst ye girdim normal kilo dışında herşeyi iyi işte bakalım. bana hafif şeyler ye dedi

yok bızım dr no proble dedı kısıtlama fılan yokkk bu gıtıtıgımde 37 bıtırmıs olucaz 3300 fılan olurr sanırm kı ınsll dr gore normall hehheama paşama gore 39 da bıtmıs olucakk:44::44:demekkı bızımkıde 5 temmuza kdr beklerrrrrrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…