bende çok iyi bilmiyorumda sancıların sıklık süresini hesaplıcaz heralde kaç dk da bir oluyor diye. bakalım o gün gelince ne yaşıcaz :18::18:ya benim korkum da ne biliyomusun?... o sancıyı nasıl nereye kadar evde çekiceksin ki?... sonuçta ilk tecrübemiz olucak... nasıl olucak?...hangi aşamada yapmamız gereken ne bunları bilmiyoruz ki... nereye kadar evde beklenebilir yani?... bende buraya takılıyorum aslında...
ne güzel gelişiyor canım bebişin çok şükür bir sıkıntısıda yokmuşHastaneden geldim kızlar oğlum 33+5 GÜNLÜK kilosu 2.060 gram boyu 43 cm çok şükür gerileme falanda yok sadece 3 gün geriden gidiyo dedi herşeyi normal bide aşağıda inmemiş ama daha çok erken dedi.hayırısı bakalım :))
güle güle hayırlı yolculuklar canımm dikkat et kendineeOkudum herbişeyleri:):) Ben ankara yolcusu saat 6da yola çıkıcas,hazırlıklar falan .. dinlenirken de sizi okudum işte:)Bugün gidip pazar dönces kısmetse,şimdi bikaç işim daha var seviyorum hepinizi..Görüşürz 3 gün sonra inş. Özleyin beni
ya canım sana gelipte bebeğin boynuna kordon dolanmış suyu azalmış yok nabzı yavaş gibi şeyler söyledikten sonra aa ben beklicem normal doğurcam diyemiyosun işte. ve çevremde duyduğum çoğu doğumda da anne babaya son anda bu gibi şeyler söyleyip sezeryana almışlar. açıkçası ben bu konuda doktorlara pek güvenmiyorum ama banada öyle bişey söylerlerse hayır normal doğurcam diyemem tabi.ınsl bende de aynen ve esım ızın vermes cok zorda kalmadıkca cok karsı cunku odaa
maşallah canım bebişineeeslm tombişlerim ve tosbikleri
dr dan geldim tosbikim iyi çok şükür herşey yolunda kilosu 2740 gr boyu 48,4 1 hafta önde 5 ile 15 temmuz arası doğum 2 hafta sonra gene çağırdı 63.5 ile hamile kalan ben 76 kiloyum :2: anne fil ile yavru filtombik yanaklı bir oğluşum olucak sanırım dr da öyle dedi rüyamda da hep öyle görüyorum yuvarlacı tombik yüzlü bi çocuk işte resmi anlarmısınız bilmiom:26:
Eki Görüntüle 730347
ben hiç okumamışım ki mes.ını.canım benim de önceki gebeliğimde dolanmıştı kordon birşey olmadı merak etme çok da korkma.doktorun ne dedi,kontrolün sık mı
hiç böyle birşeyle karşılaşmadim , tecrubem ve bilgim olmadigi içi için cvp vermedim , ama su eksikligi için bol su tuketin diyorlar canim , Allah Yardimcin olsun
haklısn cnm dr ınsıyatıfıne kalmıs bırsey ınsl kı dogru sunu bılen ve ALLAH korkusu olan dr larla karsılasmsısnızdırrrbende çok iyi bilmiyorumda sancıların sıklık süresini hesaplıcaz heralde kaç dk da bir oluyor diye. bakalım o gün gelince ne yaşıcaz :18::18:
ne güzel gelişiyor canım bebişin çok şükür bir sıkıntısıda yokmuş
güle güle hayırlı yolculuklar canımm dikkat et kendinee
ya canım sana gelipte bebeğin boynuna kordon dolanmış suyu azalmış yok nabzı yavaş gibi şeyler söyledikten sonra aa ben beklicem normal doğurcam diyemiyosun işte. ve çevremde duyduğum çoğu doğumda da anne babaya son anda bu gibi şeyler söyleyip sezeryana almışlar. açıkçası ben bu konuda doktorlara pek güvenmiyorum ama banada öyle bişey söylerlerse hayır normal doğurcam diyemem tabi.
ilk doğumda sancılar başladıktan sonra 15 saat sonra bile doğum olabiliyormuş. sezeryan gibi bir imkan varken de bence hiçbir doktor o kadar beklemez. en ufak riski söyleyip sezeryana yönlendiriyorlar hatta zorluyorlar bence. benim sıkıntım derdim bu aslında. sırf bu yüzden evde bile doğurasım var
maşallah canım bebişineee
ama ben resmi çok anlayamadım
öncekı topıklerede yassana canımmm bılen vardır belkıı :44::44:kızlar doktorum aradı çarşamba da bebeişim kilo almamış olursa dopere alırız kan akışına bakarız dedi bunu bilebilen var mı çevresinde yaşayan
dün kontrole gittik. 33+5 de iken kızım 2400 gram olmuş. 2 hafta ileridesiniz hala dedi doktor. dönmüş, duruşu falan çok iyi. doktor normal doğum ben sezeryan istiyorum.
o ağrıyı çekemem. korkuyorum.
ne dersiniz ne yapmalıyım
Eki Görüntüle 730414
Eki Görüntüle 730415
Aradaki 7 farkı bulun))) bir yıl önceki halim ile şimdiki halim ((((
Çarşamba günü bebeğin elbiselerini yıkayıp d.cantamı hazırladım çok yoruldum.
1. Uykusuzluk: normalde de geceleri çok uyuyan biri değildim günde 4 saatle işe gidip gelen bir metabolizmam vardi şimdi o da bitti sabaha kadar uyuyamiyorum, deliricem. Gun icinde 10 dk- 10larla geçiştiriyorum.
2. Kasılma: bir haftadir yoğundu 10unda kontrol vardi ama sabah ezanindan sonra 1 saatte 10 ar dk ara ike kasilmalarim oldu dedim aha geliyor. Dr. Gitmeye karar verdim. Nstye baglandim bir icraat yok. Ama o sure icinde sona dogru oldu sonra yine artti. Sanci cikmadi. Acilma yok rahim agzi iyi (zira benim rahim agzimalinmisti. Erken doguma yol acabilirdi). Tansiyon süper dusuk tansiyonla yasayan biri olmanin avantaji. Ki 40 yaş uzeri icin en birinci tehlike. Tamam dedi dr. Tansiyon noyle ise korkmaya hic gerek yok. 34 haftadan sonra zaten prematuelikten cikiyor. Kaç yasindaydin dedi dedim 43 bitti 44 ten gun aliyorum 41 degil 43 kere maasallah...Veeeeee boncuk prensesim tam 2500 gr olmuş. Ohaaa dedim. 16 gunde 800 gr almis. Maaşaallah. Halbuki ben minyonumdur. Ablasi da 3.170 dogmustu.
3. Kansızlık: gunde 2 adet olan tuplerden iciyordum. Tekrar tahlil yapildiydi yine düşüktü. Devam dedi. Sikinti yaratirsa o yaratir. Ama benim eskiden beri vardi bu sikinti.. arada ilac verirlerdi.
4. Altta hissedilen harekeler: dr. Dedim sanki vajinamin icinde hareket ediyor. Zaten ayaklarını oraya dayanmış dedi. Yani donmemis de kanala manala da girdiği yok hanimefendinin.
5. Kilo: ilk aylarda birden kilo almistim.
Toplamda 16 kg gibi daha fazla da olabilir. Ama 2 aydir ben almıyorum bebek alıyor. Hatta ben yarim kg vermişim bile... (sanırım evde henüz oturmaya fırsat bulamamaktan)
Bizde durum bu. Evde olmaktan cok memnunuz. Şaka maka 4 tane bebisimiz doğdu bile galiba.
Ha bu arada suni sancı ile ilgili biri açılma yapmiyor yazmıştı. Yapıyor. Ilk kizim akşam 5 te 4 cm ile verilen serumla 23.15 te acilarak dogdu. Sanirim o bunye ile alakali.
Hepimizin Allah yardimcisi olsun...
Benim bebeğim ters olduğu için doktor kordon dolanma riskine karşı yemeklerden sonra hareketlerini say demişti. Ama ben sonradan vazgeçtim strese giriyordum şimdi Allah'a tevekkül ettim Allah korur yavrumu diye. Zaten gün içinde hareketleri iyi yani oturup da saymak stresli bişe. Ama su azalma olayını bilmiyorum doktorun ne kadar zamanda bir çağırdı sık sık kontrole gidiyorsan sen de içini ferah tut bence. Allah korusun bir terslik olsa doktorun görüp gereken şeyi söyler.
)
tabi gençsiniz canım yani ben 25-30 arası bile olabileceğinizi düşündüm da ondan demiştim.E gencim zaten hatta bebek)) malum hayat 40indan sonra başlar))
ben de bugün kontrole gittim. 36. haftam bitti. her şey normal gidiyor ve ben de sezeryan istiyorum. her iki doğum yöntemini de izledim, insanlara sordum, okudum. doktorumla da konuştum tercihi bana bıraktı. her iki yöntemin de artıları ve eksileri var, baya bi arada kaldım ama sonuç olarak sezeryan istiyorum ben de. hatta 20 gün sonra doğumum gerçekleşecek inş.
ben de bugün kontrole gittim. 36. haftam bitti. her şey normal gidiyor ve ben de sezeryan istiyorum. her iki doğum yöntemini de izledim, insanlara sordum, okudum. doktorumla da konuştum tercihi bana bıraktı. her iki yöntemin de artıları ve eksileri var, baya bi arada kaldım ama sonuç olarak sezeryan istiyorum ben de. hatta 20 gün sonra doğumum gerçekleşecek inş.
maşallah bebeişine annesiiarkadaşlar merhaba beni tanıdınız mı bilmiyorum ama benimde bebeğim 07.07 de doğacakken 02.06 da doğdu 47 cm 2780 gr olarak geçici solunum sıkıntısı dolayısıyla şuan küvezde dualarınızı bekliyorum...
çoooooooooooook tatlılarrr
çok güzel adına yakışır olmuşşgeçmişi okumadan hemen bi yaptıklarımı paylaşıyım sizinle önce
ECE'min magnetleri
model olarak çıkardımresimlerini atıyorum.
sadece o keçenin tepesindeki inciler hariç, o taşları içime sinmedi,
evde olanları denedim ama pek düşündüğüm gibi olmadı.
incilerin dışındaki diğer süslemelerini değiştiricem ama modeli bu olucak
sepetinide aldım onuda süslicem bitince komplesini tekrar yüklerim zaten
şimdiden bi bakın sizede fikir olur belki fıstıklar
ohh terlik süper olmuş vallaaa bende hala yokkslm kızçelerim ve tosbikleri
bugun sabahtan sağlık ocağında kanve idrar tahlili yaptırdım idrarda enfeksiyon çıktı yarın sonuçları kendi dr ma göstericem
hop ordan yoga kursuna aktım 1 saat sürdü çok güzeldi hamile yogası tabii tavsiye ederim
anneme mamografi çektirdik derken kadıköye vınvın
kendime 3 tane hamile iç çamaşırı 2 tane emzirme sütyeni 2 tane emzirme atleti aldım 106 tl tuttu krem-beyaz 2 tane lahusa takımıma ve diğer gecelik pijama altlarıma uygun terlik aldım krem lacivert çok pahalı idi içim gitti tanesi 3.5 tl
brikenstock terlik aldım istediğim renk bulamadım biraz açık rengini almak durumunda kaldım ama olsun ayaklarım ferah ferah gezicem artık
ve evdeyim ammaa gezdim bugun hee eskiden çok fena olurdum bugun o kadar kötü hissetmiyorum kendimiint ten medisana ateş ölçer ve bebek şekeri siparişi vericem(birazdan konu ile ilgili fikrinizi sorarım
işte resimler
Eki Görüntüle 729584 Eki Görüntüle 729585
neyse canım sağlık olsun ne yapalımm olabiliyo bazen erkeklerdebu arada bugün tanışma yıldönümümüz demiştim ya eşim gerçekten de unutmuş.ben ondan önce eve geldim.bekliyorum tabi yine gelirken bir süprizle gelcek diye.yemek falan da yapmadım dışarda yeriz diye.geldi elinde hediye mediye yok.üstünü çıkardı.ben de dışarda yiyelim mi çıkarma üstünü dedim.o da şimdi boşver ya orda park yeri bulamayız dedi.(yediğimiz yeri kastediyor)o an nasıl sinir oldum.tamam deyip odaya geçtim.
o an anladı heralde,yanıma geldi yemeğe gidelim diyeceğine kutlamaya gidelim desene dedi..sabahtan beri benim de aklımdaydı diyor bir de.neyse niyeyse trip yapmadım,normal davrandım.sonra yattı biraz uyudu,kalkınca da hadi yemeğe gidelim dedi.gittik,dönerken de çiçekçinin önünde durdu.çiçek aldı tabi bir tek bana değil mecburen kızımıza da aldı.yaramaz kızım da durur mu ikisi de benim deyip elimden aldı tabi çiçekleri.eve geldik ama biraz bozuğum sonuçta unuttu,bir planı falan da yoktu.yani biraz önce görümcem bile arayıp kutladı.bizim için baya önemli bir gündür.of ne bileyim bunun için kavga çıkmasını da istemiyorum.
yatak duvara yaslanır sırtA BİR YASTIK KOYULUR sırt yaslanır bacak arasınada bir yastık alınır yastığın birazı karın altına koyulurr ohh uyunur ne güzellAy uyuyamıyorum yaaaaa
çıldırcam
bi yöntem söyleyin kızlar ya
sonra bütün gün zombi gibi dolanıyorum etrafta ya
amanin annesi hepsi çok tatlılarrrEki Görüntüle 729783 Eki Görüntüle 729784 Eki Görüntüle 729787 Eki Görüntüle 729788 Eki Görüntüle 729789 Eki Görüntüle 729790 Eki Görüntüle 729791
Canlarım rüzgarımın sekerlerıı sepetlerıı olgusa bardağımız kapı süsümüze alt açmamız
Nasıılarr
hoşgeldin. aminn hepimize inşallahh..Merhaba Arkadaşlar
Bende temmuz annesi olacğım inşallah...uzun zamandır siteyi takip ediyorum ama yeni üye olanlardanım...Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin.
oda yaptım yanımada park yatak aldımkızlar bebeğe oda yaptınız mı yanınıza mı alacaksınız ben oda yaptım ama nasıl kıyacam tek başına uyusun diye yanıma sepet beşiklerden alsam mı telsiz yeterli olur mu o da içime hiç sinmiyor
gayet hoşlar..Selam kızlar,
Bizim kızın odası yok daha doğrusu evde boş oda yok o yüzden bende birsüre yanımda yatırıcam.bi tanıdığımızdan şu süslü beşiklerden aldık
Eki Görüntüle 729971
Nasıl sizce ?
Birde bizim bebek şekerlerimizi sağolsun kuzenimin kayınvalidesi yaptırdı taaa çorumlardan gönderdi o yüzden ben hiç model bakıp seçemedim hatta kaç tane geleceğini dahi bilmiyodum onun resimde burda Eki Görüntüle 729972
alafranga.işyerinde alaturka çok zorlanıyorummkızlar ben size bisey sorucam.. soylemesı ayıp hangi tuvaleti kullanıyosunuz alafranga mı alaturka mı :26:
Dünkü kınadaki kıyafetim kızlaarrr ve benim kocaman göbüşüm
bu arada kv nin evindeyim
Eki Görüntüle 730079
bugün doktor kontrolüm vardı arkadaşlar. doktor ultrasonda bakınca şok geçirdi. bebeğim 3 haftaya yakın önden gidiyor. ben de şok oldum. kilosu 3500 boy 49 cm. et hamurişi yeme ded. ben zaten kendime çok kilo almadım.ama bebeğim alıp duruyor. benimle benzer durumda olanlar var mı
çok güzel çok severim ben zeynep de öle elif deMerhaba annecikler,
Arada girip okuyorum ama cevap yazamamıştım..
Az bir zaman kaldı doğumlarımıza.
Rabbim hepimize bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.Amin.
Ben kızım için Zehra ismini düşünüyorum.. Başka hiçbir isim sıcak gelmiyor.
Sizce Zehra nasıl?
Hastaneden geldim kızlar oğlum 33+5 GÜNLÜK kilosu 2.060 gram boyu 43 cm çok şükür gerileme falanda yok sadece 3 gün geriden gidiyo dedi herşeyi normal bide aşağıda inmemiş ama daha çok erken dedi.hayırısı bakalım :))
Okudum herbişeyleri:):) Ben ankara yolcusu saat 6da yola çıkıcas,hazırlıklar falan .. dinlenirken de sizi okudum işte:)Bugün gidip pazar dönces kısmetse,şimdi bikaç işim daha var seviyorum hepinizi..Görüşürz 3 gün sonra inş. Özleyin beni
slm tombişlerim ve tosbikleri
dr dan geldim tosbikim iyi çok şükür herşey yolunda kilosu 2740 gr boyu 48,4 1 hafta önde 5 ile 15 temmuz arası doğum 2 hafta sonra gene çağırdı 63.5 ile hamile kalan ben 76 kiloyum :2: anne fil ile yavru filtombik yanaklı bir oğluşum olucak sanırım dr da öyle dedi rüyamda da hep öyle görüyorum yuvarlacı tombik yüzlü bi çocuk işte resmi anlarmısınız bilmiom:26:
Eki Görüntüle 730347
Eki Görüntüle 730414
Eki Görüntüle 730415
Aradaki 7 farkı bulun))) bir yıl önceki halim ile şimdiki halim ((((
benim bebebğimde 28. haftadan itibaren doğum pozisyonundaydı 33 oldu kafası yukarı çıkmış muhtemelen o hareketi sırasında dolandı stresli evet ama ne yapayım hep etsin istyiyorum Allaha emanet bebebklerimiz
kızlar doktorum aradı çarşamba da bebeişim kilo almamış olursa dopere alırız kan akışına bakarız dedi bunu bilebilen var mı çevresinde yaşayan
maşallah canımslm tombişlerim ve tosbikleri
Eki Görüntüle 730347
anamm allahım hayırlı zamanda gelir inşallahh..kızlar slm 32 +5 günlük hamileyim açılmam başlamış erken dopum riskim varmış tecrübeli anneler yardımlarınızı bekliyorumm
kızlarrr paşama az oncee semız otu salatası yaptım yedırdımm maaslalh kıpır kıpırr modda suanda druma kbılmıyor yarım st dırrr heheh
bu arada pogocaları pısırdımm bıle sogsun hopp buzlugaaaaaaaaaaaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?