bende bundan korkuyorum işte. son dk çıkan bir sebeple sezeryan olmak. o anda da yok ben olmıycam diyemiyosun. doktor ne derse inanmak zorundasın..ben o yüzden ilk sancılar geldiğinde evde beklemek istiyorum.zaten çok yakın evim hastaneye. hastanede bekleyince bi şekilde sezeryana alıyorlar çünkü.
Aynan ben sen gibi düşünüyorum
dün kontrole gittik. 33+5 de iken kızım 2400 gram olmuş. 2 hafta ileridesiniz hala dedi doktor. dönmüş, duruşu falan çok iyi. doktor normal doğum ben sezeryan istiyorum.
o ağrıyı çekemem. korkuyorum.
ne dersiniz ne yapmalıyım
Tercih sana kalmış. Ama ben normal doğum derdim eğer her şey buna musaitse neden olmasın. Ağrılardan korkuyorsan epidual normal yaptırabilirsin.
slm tombişlerim ve tosbikleri
dr dan geldim tosbikim iyi çok şükür herşey yolunda kilosu 2740 gr boyu 48,4 1 hafta önde 5 ile 15 temmuz arası doğum 2 hafta sonra gene çağırdı 63.5 ile hamile kalan ben 76 kiloyum :2: anne fil ile yavru filtombik yanaklı bir oğluşum olucak sanırım dr da öyle dedi rüyamda da hep öyle görüyorum yuvarlacı tombik yüzlü bi çocuk işte resmi anlarmısınız bilmiom:26:
Eki Görüntüle 730347
Maşallah
Eki Görüntüle 730414
Eki Görüntüle 730415
Aradaki 7 farkı bulun))) bir yıl önceki halim ile şimdiki halim ((((
Çarşamba günü bebeğin elbiselerini yıkayıp d.cantamı hazırladım çok yoruldum.
1. Uykusuzluk: normalde de geceleri çok uyuyan biri değildim günde 4 saatle işe gidip gelen bir metabolizmam vardi şimdi o da bitti sabaha kadar uyuyamiyorum, deliricem. Gun icinde 10 dk- 10larla geçiştiriyorum.
2. Kasılma: bir haftadir yoğundu 10unda kontrol vardi ama sabah ezanindan sonra 1 saatte 10 ar dk ara ike kasilmalarim oldu dedim aha geliyor. Dr. Gitmeye karar verdim. Nstye baglandim bir icraat yok. Ama o sure icinde sona dogru oldu sonra yine artti. Sanci cikmadi. Acilma yok rahim agzi iyi (zira benim rahim agzimalinmisti. Erken doguma yol acabilirdi). Tansiyon süper dusuk tansiyonla yasayan biri olmanin avantaji. Ki 40 yaş uzeri icin en birinci tehlike. Tamam dedi dr. Tansiyon noyle ise korkmaya hic gerek yok. 34 haftadan sonra zaten prematuelikten cikiyor. Kaç yasindaydin dedi dedim 43 bitti 44 ten gun aliyorum 41 degil 43 kere maasallah...Veeeeee boncuk prensesim tam 2500 gr olmuş. Ohaaa dedim. 16 gunde 800 gr almis. Maaşaallah. Halbuki ben minyonumdur. Ablasi da 3.170 dogmustu.
3. Kansızlık: gunde 2 adet olan tuplerden iciyordum. Tekrar tahlil yapildiydi yine düşüktü. Devam dedi. Sikinti yaratirsa o yaratir. Ama benim eskiden beri vardi bu sikinti.. arada ilac verirlerdi.
4. Altta hissedilen harekeler: dr. Dedim sanki vajinamin icinde hareket ediyor. Zaten ayaklarını oraya dayanmış dedi. Yani donmemis de kanala manala da girdiği yok hanimefendinin.
5. Kilo: ilk aylarda birden kilo almistim.
Toplamda 16 kg gibi daha fazla da olabilir. Ama 2 aydir ben almıyorum bebek alıyor. Hatta ben yarim kg vermişim bile... (sanırım evde henüz oturmaya fırsat bulamamaktan)
Bizde durum bu. Evde olmaktan cok memnunuz. Şaka maka 4 tane bebisimiz doğdu bile galiba.
Ha bu arada suni sancı ile ilgili biri açılma yapmiyor yazmıştı. Yapıyor. Ilk kizim akşam 5 te 4 cm ile verilen serumla 23.15 te acilarak dogdu. Sanirim o bunye ile alakali.
Hepimizin Allah yardimcisi olsun...
Bence de çok kilo almış gibi gözükmiyorsun, ğöbek de buyük değil ve maşallah
kızlar doktorum aradı çarşamba da bebeişim kilo almamış olursa dopere alırız kan akışına bakarız dedi bunu bilebilen var mı çevresinde yaşayan
Evet geçen beni de dopplere aldılar. Bende yüksek tansion problemi var canım. Anladığım kadarıyle dopplerde bebişe anneden giden kan akışı (yani besin kaynağı) bakılıyor ve belli bir nedenle kan akışı iyi gitmiyorsa bebek gün içinde iyi besin alamıyor ve buyümüyor