2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

cevap vereniniz yokmu kızlarrrrr.:26:​

bu site daha uygun canim ,

ben karsılastırdım baktim her ikisinede, sende bi bak istersen canim ,

aksam esimede göstereyim siparis vericem artık bitsinler ,
patik seker aldim onlarda kargolanmiş bugun , yarin gelcek heralde bekliyorum :)

Doğru söylüosun ,bisürü fikir var bizimde kafamız karışıo işte,çok ta titiz olmamak gerek aslında diye düşünüyorum birazda mikroplarla haşır neşir olması gerekki bağışıklık sistemi gelişsin

katılıorum tatlım nekadar abartırsak okadar hasta olıuyo bebekler tabıkı korucaz kollucaz dıkkat edıcez ama abartmamk gerek dıe dusunuorum bnde yha

hangı dalın cnm yha hacu sakır sabun ohh mıs valla bn kendmıze dove kullanıorum gercekten hacısakır sabun gbı kopurmuyo

Mikrop,hijyen konusunda hemfikirim seninle.Ama bu şampuan sabun yani işte kimyasal olayı mantıklı geldi biraz bana,hani zaten bebişlerin tertemiz olduğunu söylüo kadın. Sadece su yeter dio banyo yaptırırken.İlk etapta denemeyi düşünüyorum bakiim,

yok çeşme suyud aolmaz damacana su alıp kaynatın öle yıkayın , kuzenim öle yaptiii öğğğ daha neler yaaaaaaaaaaaaaa...................

fırlama deme tosunuma... erkenden çıkıp gelmek ister sonra...

gelmesin aman teyzesii

Kızçelerrrr biz geldik yine..Uykumuzu aldık havlularımız da geldi.
Çok şükür rahatladık.Kızçemin kolonyaları...Ve benim yaptığım kapı süsü
Sadece 15 tlye mal oldu Çok zevk alarak yaptık....
Biraz kokoş oldu ama ne yapayım

öyle düşünüyor insan ama bir tanıdıgımın bebeği-istanbulda yaşıyorlar-şebeke suyundan amip kaptı.çok uğraştılar sonra.olan bebeğe oldu.
doktor da ona aynı şeyi söylemiş.çeşme suyunu kaynat hazır suyla ılıştır diye.
bizimkiler de 1 yaşına kadar öyle yıkadılar yegenlerimi.zaten hazırlayacağın bir kova su.sağlığı için yapılır.

tercih meselesi canim mutlaka , ama bu kadar detaya inersek sabunu sampuani deterjani patigi çorabi yatagi yorgani hersey sıkıntı :)) sonucta bebek detrj. kullandik bebeklere zararsiz die , şampuanlarda öyle degilmi .

aslında tam da yazmak üzere olduğum konunun üzerine yazmış arkadaşımız...
gerçekten bazen çok kasıyoruz kızlar... ben neler neler aldım... ne organik süngeri kaldı ne organik çeşit çeşit sabunu şampuanı pişik kremi... abartıyoruz bazen... hemen burnumun dibindeki iki örnekte bahsediyim size... ablamın 5 aylık bi bebeği var... ve ilk zamanlarda annem yıkadı ve bildiğiniz dalin ve Johnson`s Baby ürünleri kullandılar... ama bu anneannelerimizin babaannelerimizin ördüğü lifler varya onunla yıkadı HEMDE BAŞINI bile... bi dünya carladım... yazık dedim el kadar bebenin başına bu lif sürülürmü diye... konak oluşumunu engeller dedi... biraz da bozuldu ben çok karışıyorum diye... neyse kapadım çenemi... benim bebeğim değil diye sustum... zaten bizim kızımızla ilgili eminim pek bişeye karışmak istemiycek ama Allahtan ben ablamın yeni doğum yaptığı zamana şahit oldum da pek acemilik hissetmiycem inşallah... neyse o dönemde sık sık gittim bursaya poposuna ıslak mendil hiç sürdürmüyo annem... onlarca penye bez yapmış onu çeşmede ılık suyla yıkayıp öyle siliyolar totosunu... ıslak mendil kullanmak zorunda kaldıklarında onu da yıkamadan sürmüyo... aradan 2 hafta geçti burdaki kuzenim doğum yaptı... tabi bunun büyümesine de şahit oluyorum... çocuğa yurt dışından organik diye birsürü şampuanlar getirttiler... ve hazır su (damacana) ile banyosunu yaptırdılar... hemde bu hazır suyu kaynatarak... vücuduna asla bişey sürmediler sünger lif vs... başına da sabun şampuan hiçbişi kullanmadılar uzun bi süre... sonuç; şu an 4,5 aylık... vücudu pıtır pıtır kabaryor... alerjik bi çocuk... ve başında konak oluştu geçen hafta gördüğümde hala konakları bitmemişti... poposu deseniz pişik pişik... hemde ne kremler kullandılar... şimdilerde zeytinyağı kullanıyor ve bebek oldukça rahat... ablamın bebesine yapılanlara bakın bi gr konak olmadı çocukta... bi de kuzenimin bebeğine...
yani demem o ki; her bebek farklılık gösterir... atalarımız boşuna dememiş SAKINAN GÖZE ÇÖP BATAR diye... herbirimiz sağlıklı huzurlu bireyler yetiştirmek istiyoruz amenna... ama suyunu çıkarmamak lazım diye düşünüyorum... mesela anneme keşke öyle tepkili davranmasaydım da bana da yardımcı olurdu ama şimdi yardımını istemeden asla hiçbişeyime karışmaz... ama demişsin ya; annelerimiz bizi böyle mi yetiştirmiş...
benim aklımın bastığı bir nokta var ki; o da şu; çok kirli bi dünyada yaşıyoruz... organiğin "o"sunu bulmak inanılmaz derecede zorlaştığı bir zamandayız... bebeklerimizi sadece bebekken koruyabiliriz bu zararlı şeylerden... peki ya sonra?... büyüdükçe herşeyden nem kapan insanlar olucaklar... hayatları boyunca herşeyden etkilenip alerjik bünyelere sahip olucaklar... dış dünyayla ne kadar erken tanışırlarsa o kadar iyi...

TABİ BÜTÜN BUNLAR ŞAHSİ FİKRİM KIZLAR

Cnm bu kıtabı onerırım ben çok sewdım ve gercekten bırcok sey oğreniyorsun

"Bebeğinizin ilk yılında sızı neler bekler"
Arlene Eisenberg yazarı

Şimdiye kadar gördüğüm eeeeeennnn güzel kapı süsü bayıldımmm
Diğer her şeyi de çok tatlılar güle güle kullanın. Duru yazısını görünce içim bir tuhaf oluyor zaten:)))

çok hoş hepsi.güle güle kullansın kuzucuk.
benim havlular da yolda.bakalım nasıl birşey gelecek.
kolonyalardan da vazgeçtim mevlüte kısmetse ,çok fazla şey oldu verecek.
görmemişin oğlu olmuş diyecekler diyorum eşime.evet görmedik yalan mı diyor :1

sonuna kadar katılıyorum canim , dun aksam annemler gelmişti caydanlik elimde eşim fırladı hemen napıyon nie kaldiriyon die annem basladi gülmeye :) anneme dedimki bana hamileyken naptin sen , dediki babanin ogretmenlik yaptıgı ankaranin bilmem ne köyünde su yoktu çeşmeden bidon bido su tasıdım , kuyudan su çektim , çamasir makinası merdaneli ona kovayla koydum suyu camasırı oyle yıkadim ee daha ne diyeyimki :)

Şimdiye kadar gördüğüm eeeeeennnn güzel kapı süsü bayıldımmm
Diğer her şeyi de çok tatlılar güle güle kullanın. Duru yazısını görünce içim bir tuhaf oluyor zaten:)))

Beğenmene sevindim yavrum...Evde bu tarz şeylerle uğraşıyordum
Tshirt,badi,mayo,bikini süslüyorum neden kapı süsü olmasın ki dedim bu taşlardan
Ben de senin avatarı görünce bir tuhaf oluyorum.Bir de her banyoya girdiğimde
DURU yazılı sabunları görünce ağlayacak gibi oluyorum
Hayatımın anlamı önceden ailemdi,sonra BEŞİKTAŞtı,sonra aşkım,şimdi de DURU oldu.....
Hepsini bir kalpte taşıyorum ama öncelik DURU

Teşekkür ederim yavrum...Abarttığım doğru ama ne yapayım
durduramıyorum kendimiBana da öyle diyecekler ama
diyen herşeyi diyor zaten rahat bırakalım kendimizi.İnsanoğlu hep bir bahane
Üniversiteyi ailemden uzak okurken Bursa'da laf,hayatım boyunca 2 erkek arkadaşım
oldu laf(2.kocam )Çok gezersin laf,az gezersin laf,evlenirken laf,birşeyler
almaya kalkarsın yatırım amaçlı laf,tatile bir yerlere gitmek istersin laf,gebe kalırsın laf
Hep laffff hep laffff.Ben dinlemiyorum sadece kendimi ve içimdeki coşkuyu dinliyorum
Daha doğurmadık 2.ne zaman diyorlar?:44::44::44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…