2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
ınsll

ben hamilelik ve sonrası bebek bakımı ile ilgili kitap almak istiyorum tavsiye edebileceğiniz kitaplar var mı canlar:)

wuu senn dr supermıs yahuuu gercı o ka da para verıyorsun cnm
ama bnm dr ıı sukurler olsunkıı

koca bebek derkennn

doktorum 40 küsür yaşında ve tecrübesine de güveniyorum kişiliğine de...

wu super bnm paşaya dr onde dıyordu senn kı daha da oncemıs kg olarak maaslalh cnm benımm

yokk valla yaa :)))

hemde annemin babamin yaninda daldi besige yattı :)))

yaa o kocaa adammm beşikte sallandı

anakucağı almayı düşünüyorum ben derin olmayanından sonrada araba koltuğu alacağız
Doktorlar dizisini özleyenler varsa pazartesi başlıomuş
skandalll...
kocaman olmuş maşallahh..

kesinlikle katılıyorum abartmamak lazım

senin şahsi fikrini sevsinler
ben de öyle düşünüyorum ama insan kıyamıyor işte.davulun sesi uzaktan hoş gelir derler ya...işte öyle bir durum bu.
yeğenim var benim de gözümün önünde.6 yı bitirdi
anne doktor.herşeyiyle yakından ilgilendi.
aldığımız oyuncakları önce kalite kontrolünden geçirdi.
çin malıysa oynatmadı.
derken pes etti ,bu titizliğe.
1 yaşından sonra serbest bıraktı ama.
gelen giden sevemezdi çocuğu,öpemezdi.
anne izin vermezdi çünkü.
kıyafetleri uzzuuun bir süre ayrı ve bitkisel ürünlerle yıkandı.
anti alerjik banyo ürünleri şu bu derrken.
bu sene kuzumun rahatsızlıklarının epey bir artması sonucu,öğrendik ki birçok şeye alerjisi var.
vücudu kabarıyor,hapşırıyor,gözleri kızarıyor.
anneye de birşey söyleyemiyorum şimdi ,evladını koruma kollama iç güdüsüyle hareket etti.
ama sonuç ortada işte.

bu arada konak için zeytinyağıyla ovmak iyi geliyor.pişik için de sudocream birebir.üzerine tanımam.mothercarede ve eczanelerde esatılıyor.

Çok ama çok haklısın...Çevremde ben de örneklerini gördüm ve inanamadım
canım.Ne organikler ne ürünler ama bebeğe birşey olduktan sonra oluyor.
Ben sadece büyüdüğü zaman çok fazla cips,kola,hazır gıdalar tüketsin istemiyorum
Bazılarını görüyorum da sussun diye veriyor çocuğa bunları çocuk sonra ne yemek
yiyor ne de başka birşey.Tek takıntım bu olur sanırsam...Bir akrabamızın bebeğini
görmeye gidiyorduk yüzümüze maske takıyorduk O kadar tuhaf gelmişti ki
bir daha asla gitmedim bebeğini görmeye...Ne oldu kızçesinde çıkmayan hastalık kalmadı....
Keşke çıkmasaydı ama herşeyden soyutladı.2.çocuğunda karda kışta gezdirdi ve bebekliği
çok rahat geçti....Atıp tutmuyoruz di mi yarimim?

hanımlar herkezlerden çok buyuk rıcam var lutfen okuyunuz cok onemlı ınsalahkı pozıtıfle sonucalır hayırlısı ileee
komsumun görumcesı 7 yıllık evli bu ay tüp bebek yaptırıyorlar geçimleride dar(ne zorlukla yaptırdıkları ıcn dıyorum),psıkolojık olarak cok ıhtıyacıda var(eş ailesi kendı aılesı )hayırlısı ıle yumurtaları toplandı 3 de 2 si canlanmıs yarında esınden alıp dollenme ıcın tranfer yapacaklar ben dedım dım sızlere guvenerekdenn tranfer olacagı zaman ara dua ısterım dıyekı ınsl.da hayırlısı ıse olurr oda kavusur hasretınee lütfen KUR AN bılenlerınızz
dua edebılır
meryen suresi(sayfa-306-313)

ayetel kürsi(Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.)
okuyabılırmı??
kişi nin adı hacer...

okuyan kısıler beyenırse anlarım sımıden sagolunuz
RABBIM KIMSEYI EVLAT HASRETI ILE SINAMASIN INSLLL

tecrübeyle sabittir yani...
bu arada söylediğinle çok benzer ama kuzenime de giden önce banyoya girip elini yüzünü antibakteriyel sabunla yıkayıp, hiç kullanılmamış havlu ile kurulanmadan gelip yanaşamaz çocuğa... bende öptürmem şapur şupur hele ki ilk zamanlarda... ama bunun bi sebebi var... bi bağışıklık sistemi gelişsin diye düşünürüm... ama insanlar zaten ellerini çamurdan çıkarıp çocuğun yüzüne dokunmadılar yani...

allahım gönüllerinin muradını versin
ayetel kürsi okuyabildim sadece

evasude aldıklarım çok hoşlar yaa bayıldım hepsine
herkese ii akşamlar biz kaçıyoruz kızımılaa

kuzu birşey soracağım.
karnın aşağı inmiş ya hani.
bel ağrısı oluyor mu?

kızlar bebek bakımından bahsetmissinizde kendi fikrim daha doğrusu ya pmaya karar verdiklerimi diyim ben eski kafalıyım :119: annemin usulüyle büyütmeyi düşünüyorum oğlumu aslında düne gelinceye kadar böyle düşünmüyordum ama gözlemlerimden annemim doğru yaptığını anladım mesela dün kundak aldım iki üç ay kundak yapacağım hem bebek rahat bi uyku çekiyor uykusunda elini kolunu oynatamadığı için hem üşütme imkanı yok gibi bir şey hemde büyüyünce paytak paytak yürümüyor yıkamaya gelince dalin malin anlamam anam beni düne kadar ege tarafında köylerde yapılan zeytin yağlı sabunla yıkadı şimdi şampuanların zararını anlayınca bir yılı aşkın süredir gene onunla banyo yapıyorum bebeğimide onla yıkayacağım birde annem köylü kadını olmasına bin türlü işi olmasına rağmen okadar işinin arasında çocuk gelişecek diyekırk gün boyunca akşam üstü yıkardı kardeşlerimi beşiğe yatırırdı eski usül beşiğe ohh yedi kardeşten hiç birimizin grip dışında bi rahatsızlığı yok hepimizde çakı gibiyiz maşallah altınıda normal pamuklu mendille ıslatıp silicem ne uğraşcam onunla bununla pişiğede zeytin yağı okadar beni tanıyanlar bu halime şaşırıyor ama gözlemlerimden annemin doğru yaptığını anladım arkadaş ne yapıyım

Son düzenleme:

Ay canıııım inan çok çok sevindim Maşallah darısı bizim başımıza

allahım gönüllerinin muradını versin
ayetel kürsi okuyabildim sadece

Evasude aldıklarım çok hoşlar yaa bayıldım hepsine
herkese ii akşamlar biz kaçıyoruz kızımılaa
amın ınsl canım dua ıleee

benimde aynı.geçen hafta arkadaşım doğum yaptı.normal doğum; sütü günler sonra geldi.neden öyle oldu bilmiyorum.

bi taraftan göğüs uçlarını çıkarmaya uğraş;bi taraftan süt gelmezse diye korku başladı.dün eczacı süt için çay verdi.dursun elinin altında diye.inşaallah gelir.

Dua eden arkadaslar sımdıden rabbım razı olsunn en etkılı dua mumının mumıne ettıgı dua kı sız tanımadan edıyorsunuz

Kızlar gogus yarası ıcın daha oncede dedım sancı anındaa kuru soganı gogus ucunuza surun elınızden geldıgınce sonra yıkayınn ara ara yapınn sonra ne yara olucaktır neden sut gelmemeslıgıı yaslı bır bayan dedı bunu bana bıs gecen haftalarda dogum yapan ark.uyguladık cok dua ettı halende edıyorr cok etkısı olmus benden demesııııı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…