Eki Görüntüle 732764 Eki Görüntüle 732765 Eki Görüntüle 732767 Eki Görüntüle 732768
Kızçelerrrr biz geldik yine..Uykumuzu aldık havlularımız da geldi.
Çok şükür rahatladık.Kızçemin kolonyaları...Ve benim yaptığım kapı süsü
Sadece 15 tlye mal olduÇok zevk alarak yaptık....
Biraz kokoş oldu ama ne yapayım
Tiroit hakkında bir bilgim yok ama kasık ve bel ağrısı normal. İdrar yolları iltihabı için de doktorun antibiyotik verebilir bunun yanında bol su içmen gerekiyor. Geçmiş olsun
ınsllcnm ben bunlardan alıcam bu hafta sonu inş. en başından beri göğüslerim çok hassas yara olsun istemiyorum
Philips Avent %0 BPA Göğüs Koruyucu Kalkan 2`li - e-bebek.com
Philips Avent %0 BPA Göğüs Koruyucu Kelebek 2`li Standart - e-bebek.com
sağdaki bence cnm
bugün onlara yarın bize :18:
amin cnm inş.
ay ne güzel bende alim ama önce çanta alim
ben hamilelik ve sonrası bebek bakımı ile ilgili kitap almak istiyorum tavsiye edebileceğiniz kitaplar var mı canlar:)
wuu senn dr supermıs yahuuu gercı o ka da para verıyorsun cnmkızlar az önce hastaneden aradılar... pazartesiye randevu almıştım ama onun tarihini 1 hafta sonrasına aktarıcaklarını bildirmek için... şok oldum... dün doktorum her an doğum bekleniyor demişti nasıl olur da randevu değiştirmek ister asistanlar diye aklım çıktı... ama hemen açıklama yaptılar... malumunuz bilen bilir doktorum yardımcı doçent ve doçentlik sınavı var bu ay, henüz tarihi belli değildi... meğer tarih açıklanmış sınav sebebiyle yok 1 hafta dedi asistanı... höytt dedim 1 hafta çok uzun bi süreç 15 haziranla-24 haziran arası yok dedi kız bana... ben dellendim tabi... tamam dedim yaz 24 hazirana... kapadım telefonu doktorumu aradım cepten... meğer sınav 19 haziranda ankaradaymış... hazırlık için rapor almış meğersem doktorum, ders çalışıcak yani... 18inde istanbuldan ayrılıcam 19 gecesi dönücem dedi... cuma günü gel nst ye gir bebeğe tekrar bakalım sakın korkma, seni ben takip ediyorum ve 18-19 haziran dışında izindede olsam doğumuna gelicem içini rahat tut strese girme dedi... çok şükür rahatladım... şimdi prensesimle konuşmaya başlıycam 18-19 haziranda gelme meleğim diycemönce ve sonrasında her an gelebilir Ayliz'imiz... doktor teyzemiz de bizi yarı yolda bırakmıycak çok mutluyum...
koca bebek derkennnPazar günü annemler evlerine beşik almişlar sallanan , bebişe annem bakıcak o yuzden ,
kahvaltıya gitmiştik , beşik geldi , kurulduu ,
ve hoppp benim koca bebek beşiğin içine girdi yattııı
Bu kıskanclık belırtısımı acaba :26::26::26::26::26::26:
doktorum 40 küsür yaşında ve tecrübesine de güveniyorum kişiliğine de...
wu super bnm paşaya dr onde dıyordu senn kı daha da oncemıs kg olarak maaslalh cnm benımmbugn drmuza gttk bebesm 3 kılo olmus kızceler :)) suyumz hersymız normlmıs 37 haftalıkken bakıcaz oğlusma doğma ole karar verıcez bnmkı hala uzunlamasına yatıoda :))) cok keyıfcı bebegmm bnm :)
bıraz gecmısı okudum hepsını okuyamadım valla
yokk valla yaa :)))
hemde annemin babamin yaninda daldi besige yattı :)))
yaa o kocaa adammm beşikte sallandı
anakucağı almayı düşünüyorum ben derin olmayanından sonrada araba koltuğu alacağızSlm temmuz anneleri:)))) az kaldı az çok az :)))
Kızlar bısey sorucam aranızda araba koltugu alan varmı? Yada ana kucagı? Magazada bıle bakarken ınsanlar karıstırıoyor ana kucagı dıyorum araba koltugu puset olanlardan gösteriyorlar hangısını ılk almalıyız bılemedım. Sizlerin tercihi ne oldu?
skandalll...Doktorlar dizisini özleyenler varsa pazartesi başlıomuş
bugn drmuza gttk bebesm 3 kılo olmus kızceler :)) suyumz hersymız normlmıs 37 haftalıkken bakıcaz oğlusma doğma ole karar verıcez bnmkı hala uzunlamasına yatıoda :))) cok keyıfcı bebegmm bnm :)
bıraz gecmısı okudum hepsını okuyamadım valla
canım bende daha bugün bi arkadaşımla konuştum bu konuyu...doktoru demişki bebeği kaynatılmış suylamı yıkıyorsun yoksa kombiden gelen suylamı demiş??doğal olarak kombiden gelen suyla demiş olmaz demiş doktor suyu kaynatıp mikrobunu öldüreceksin ve içme suyuyla ılıtıcaksın...yaa ne kadar zor bu işler çokmu kasıyoruz diyorum bazen...hepimiz nasıl büyüyüp bu yaşımıza gelmişiz...annelerimiz bizim yaptığımız şeylerin acaba kaçını yaptı dimi??
aslında tam da yazmak üzere olduğum konunun üzerine yazmış arkadaşımız...
gerçekten bazen çok kasıyoruz kızlar... ben neler neler aldım... ne organik süngeri kaldı ne organik çeşit çeşit sabunu şampuanı pişik kremi... abartıyoruz bazen... hemen burnumun dibindeki iki örnekte bahsediyim size... ablamın 5 aylık bi bebeği var... ve ilk zamanlarda annem yıkadı ve bildiğiniz dalin ve Johnson`s Baby ürünleri kullandılar... ama bu anneannelerimizin babaannelerimizin ördüğü lifler varya onunla yıkadı HEMDE BAŞINI bile... bi dünya carladım... yazık dedim el kadar bebenin başına bu lif sürülürmü diye... konak oluşumunu engeller dedi... biraz da bozuldu ben çok karışıyorum diye... neyse kapadım çenemi... benim bebeğim değil diye sustum... zaten bizim kızımızla ilgili eminim pek bişeye karışmak istemiycek ama Allahtan ben ablamın yeni doğum yaptığı zamana şahit oldum da pek acemilik hissetmiycem inşallah... neyse o dönemde sık sık gittim bursaya poposuna ıslak mendil hiç sürdürmüyo annem... onlarca penye bez yapmış onu çeşmede ılık suyla yıkayıp öyle siliyolar totosunu... ıslak mendil kullanmak zorunda kaldıklarında onu da yıkamadan sürmüyo... aradan 2 hafta geçti burdaki kuzenim doğum yaptı... tabi bunun büyümesine de şahit oluyorum... çocuğa yurt dışından organik diye birsürü şampuanlar getirttiler... ve hazır su (damacana) ile banyosunu yaptırdılar... hemde bu hazır suyu kaynatarak... vücuduna asla bişey sürmediler sünger lif vs... başına da sabun şampuan hiçbişi kullanmadılar uzun bi süre... sonuç; şu an 4,5 aylık... vücudu pıtır pıtır kabaryor... alerjik bi çocuk... ve başında konak oluştu geçen hafta gördüğümde hala konakları bitmemişti... poposu deseniz pişik pişik... hemde ne kremler kullandılar... şimdilerde zeytinyağı kullanıyor ve bebek oldukça rahat... ablamın bebesine yapılanlara bakın bi gr konak olmadı çocukta... bi de kuzenimin bebeğine...
yani demem o ki; her bebek farklılık gösterir... atalarımız boşuna dememiş SAKINAN GÖZE ÇÖP BATAR diye... herbirimiz sağlıklı huzurlu bireyler yetiştirmek istiyoruz amenna... ama suyunu çıkarmamak lazım diye düşünüyorum... mesela anneme keşke öyle tepkili davranmasaydım da bana da yardımcı olurdu ama şimdi yardımını istemeden asla hiçbişeyime karışmaz... ama demişsin ya; annelerimiz bizi böyle mi yetiştirmiş...
benim aklımın bastığı bir nokta var ki; o da şu; çok kirli bi dünyada yaşıyoruz... organiğin "o"sunu bulmak inanılmaz derecede zorlaştığı bir zamandayız... bebeklerimizi sadece bebekken koruyabiliriz bu zararlı şeylerden... peki ya sonra?... büyüdükçe herşeyden nem kapan insanlar olucaklar... hayatları boyunca herşeyden etkilenip alerjik bünyelere sahip olucaklar... dış dünyayla ne kadar erken tanışırlarsa o kadar iyi...
TABİ BÜTÜN BUNLAR ŞAHSİ FİKRİM KIZLAR
aslında tam da yazmak üzere olduğum konunun üzerine yazmış arkadaşımız...
gerçekten bazen çok kasıyoruz kızlar... ben neler neler aldım... ne organik süngeri kaldı ne organik çeşit çeşit sabunu şampuanı pişik kremi... abartıyoruz bazen... hemen burnumun dibindeki iki örnekte bahsediyim size... ablamın 5 aylık bi bebeği var... ve ilk zamanlarda annem yıkadı ve bildiğiniz dalin ve Johnson`s Baby ürünleri kullandılar... ama bu anneannelerimizin babaannelerimizin ördüğü lifler varya onunla yıkadı HEMDE BAŞINI bile... bi dünya carladım... yazık dedim el kadar bebenin başına bu lif sürülürmü diye... konak oluşumunu engeller dedi... biraz da bozuldu ben çok karışıyorum diye... neyse kapadım çenemi... benim bebeğim değil diye sustum... zaten bizim kızımızla ilgili eminim pek bişeye karışmak istemiycek ama Allahtan ben ablamın yeni doğum yaptığı zamana şahit oldum da pek acemilik hissetmiycem inşallah... neyse o dönemde sık sık gittim bursaya poposuna ıslak mendil hiç sürdürmüyo annem... onlarca penye bez yapmış onu çeşmede ılık suyla yıkayıp öyle siliyolar totosunu... ıslak mendil kullanmak zorunda kaldıklarında onu da yıkamadan sürmüyo... aradan 2 hafta geçti burdaki kuzenim doğum yaptı... tabi bunun büyümesine de şahit oluyorum... çocuğa yurt dışından organik diye birsürü şampuanlar getirttiler... ve hazır su (damacana) ile banyosunu yaptırdılar... hemde bu hazır suyu kaynatarak... vücuduna asla bişey sürmediler sünger lif vs... başına da sabun şampuan hiçbişi kullanmadılar uzun bi süre... sonuç; şu an 4,5 aylık... vücudu pıtır pıtır kabaryor... alerjik bi çocuk... ve başında konak oluştu geçen hafta gördüğümde hala konakları bitmemişti... poposu deseniz pişik pişik... hemde ne kremler kullandılar... şimdilerde zeytinyağı kullanıyor ve bebek oldukça rahat... ablamın bebesine yapılanlara bakın bi gr konak olmadı çocukta... bi de kuzenimin bebeğine...
yani demem o ki; her bebek farklılık gösterir... atalarımız boşuna dememiş SAKINAN GÖZE ÇÖP BATAR diye... herbirimiz sağlıklı huzurlu bireyler yetiştirmek istiyoruz amenna... ama suyunu çıkarmamak lazım diye düşünüyorum... mesela anneme keşke öyle tepkili davranmasaydım da bana da yardımcı olurdu ama şimdi yardımını istemeden asla hiçbişeyime karışmaz... ama demişsin ya; annelerimiz bizi böyle mi yetiştirmiş...
benim aklımın bastığı bir nokta var ki; o da şu; çok kirli bi dünyada yaşıyoruz... organiğin "o"sunu bulmak inanılmaz derecede zorlaştığı bir zamandayız... bebeklerimizi sadece bebekken koruyabiliriz bu zararlı şeylerden... peki ya sonra?... büyüdükçe herşeyden nem kapan insanlar olucaklar... hayatları boyunca herşeyden etkilenip alerjik bünyelere sahip olucaklar... dış dünyayla ne kadar erken tanışırlarsa o kadar iyi...
TABİ BÜTÜN BUNLAR ŞAHSİ FİKRİM KIZLAR
wuu senn dr supermıs yahuuu gercı o ka da para verıyorsun cnm d
ama bnm dr ıı sukurler olsunkıı
Çok ama çok haklısın...Çevremde ben de örneklerini gördüm ve inanamadım
canım.Ne organikler ne ürünler ama bebeğe birşey olduktan sonra oluyor.
Ben sadece büyüdüğü zaman çok fazla cips,kola,hazır gıdalar tüketsin istemiyorum
Bazılarını görüyorum da sussun diye veriyor çocuğa bunları çocuk sonra ne yemek
yiyor ne de başka birşey.Tek takıntım bu olur sanırsam...Bir akrabamızın bebeğini
görmeye gidiyorduk yüzümüze maske takıyordukO kadar tuhaf gelmişti ki
bir daha asla gitmedim bebeğini görmeye...Ne oldu kızçesinde çıkmayan hastalık kalmadı....
Keşke çıkmasaydı ama herşeyden soyutladı.2.çocuğunda karda kışta gezdirdi ve bebekliği
çok rahat geçti....Atıp tutmuyoruz di mi yarimim?
o daha da ıyı o zmn bız 10 gunde bır 30 tl cık verıyoruzdaaason 3 aydır para verdiğimizi hiç hatırlamıyorumBelki 30 kere gitmişizdir 3 ayda
hanımlar herkezlerden çok buyuk rıcam var lutfen okuyunuz cok onemlı ınsalahkı pozıtıfle sonucalır hayırlısı ileee
komsumun görumcesı 7 yıllık evli bu ay tüp bebek yaptırıyorlar geçimleride dar(ne zorlukla yaptırdıkları ıcn dıyorum),psıkolojık olarak cok ıhtıyacıda var(eş ailesi kendı aılesı )hayırlısı ıle yumurtaları toplandı 3 de 2 si canlanmıs yarında esınden alıp dollenme ıcın tranfer yapacaklar ben dedım dım sızlere guvenerekdenn tranfer olacagı zaman ara dua ısterım dıyekı ınsl.da hayırlısı ıse olurr oda kavusur hasretınee lütfen KUR AN bılenlerınızz
dua edebılır
meryen suresi(sayfa-306-313)
ayetel kürsi(Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ tehuzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. yalemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişeyin min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.)
okuyabılırmı??
kişi nin adı hacer...
okuyan kısıler beyenırse anlarım sımıden sagolunuz
RABBIM KIMSEYI EVLAT HASRETI ILE SINAMASIN INSLLL
kuzu birşey soracağım.
karnın aşağı inmiş ya hani.
bel ağrısı oluyor mu?
biz geldik güzel teyzeler....
9 ayın en mükemmel kontrolünü yaşadık bugün
önce doktor teyzemizin odasına gittik... varmı şikayetin dedi... bende dedim bu rahim kemiklerim koptu kopucake alış artık miraycım olucak bunlar dedi önce ultrason-sonra tansiyon kilo-sonra çatı muayenesi için hazırlasınlar seni dedi :18::18::18: tabi öyle diyince bi ürktüm... :18::18: sonra doktoruma rüyamı anlattım... sezeryan diyodunuz odanıza bile çıkmadan kaçıp eve gidiyodum dedim...o da dediki; zaten ben sana güvenemiyorum... sanki normal doğum yapamıycaksın gibi hissediyorum acıya da mı dayanamıycaksın acaba falan dedi... çatı muayenesinde herşeyi anlıycaz dedi... neyse ultrasona girdik... maşallah prensesime yaklaşık 2850 gr ve 50 cm civarında kızımızın boyu posu suyu ve bebek eşi gayet sağlıklı... zayıfmı dedim hayır harika dedi... süper gidiyo herşey dedi tabi ağzım kulaklarımda... kalktık ultrasondan kilomuz ve tansiyonumuza bakıldı geçen haftaya göre 400gr vermişim nasıl becerdiysem... tansiyonum da 12/8 yani gayet normal tabiii asıl olan mevzu çatı muayenesi... gittik çatala oturduk asistan abla bizi hazırladı (ama tırsıyorum)... doktorumuz geldi... dedim ki hocam ben bu olaydan korkuyorum... kendini aşağıya doğru biraz daha indir dedi... biraz kaydım... korkma sadece kendinii serbest bırak ve derin nefes al dedi... tam 3 saniye sürdü... :26: bitti dedi :26: canım hiç yanmadı... veeeeeee "gık bile yapmadan doğurucaksın miray" dedi çatın buna çok müsait ve sen gerçekten kendini normal doğuma psikolojik olarak hazırlamışsın dedi... inan çok kolay olucak doğum dedi (inşallah öyle olur)... ne hastalarım var o koltuğa oturdukları anda bağırmaya başlıyolar ve normal doğum istiyolar - ama malesef bu mümkün değil dedi... çıktık ordan da bizi tekrar odasına bile çağırmadı (normalde kilo ve tansiyonumuzu yazardı) gerek yok artık dedi haftaya randevu alıyımmı dedim... al ama haftaya kadar doğurmazsan tabi dedi varmı dedim öyle bi ihtimal... şu an 1 cm açılman var... doğum yakın olabilir tabi dedi... çooook heyecanlandım....kızımıza kavuşucaz inşallah... allah korusun kalp atışları düşmediği sürece normal doğum olucak inşallah sonra halama gittik... o da demezmi karnın aşağıya doğru inmiş diye... aha dedim geliyo bu kız bizden haberler bu kadar... akşam da kuzenimin doğumgünü var oraya gidicez... şimdi geçmişi okumalıyız... öptük kocaman hepiniziii
bizim için bol bol dua edin bebetolarrrr
amın ınsl canım dua ıleeeallahım gönüllerinin muradını versin
ayetel kürsi okuyabildim sadece
Evasude aldıklarım çok hoşlar yaa bayıldım hepsine
herkese ii akşamlar biz kaçıyoruz kızımılaa
allahım gönüllerinin muradını versin
ayetel kürsi okuyabildim sadece
evasude aldıklarım çok hoşlar yaa bayıldım hepsine
herkese ii akşamlar biz kaçıyoruz kızımılaa
Arkadaşlar merhaba. Süt konusu kafamı çok kurcalıyor. doğuma max 4 hafta kaldı. bende süt filan gelmiyor. meme ucu çıkmamasından filan korkuyorum. sizler neler yapıyorsunuz? acaba elektronik gögüs pompası almak gerekiyor mu? yoksa bunları düşünmek için erken mi? yardım edin kızlarr....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?