ayy sinekler aynı sıkıntı bizdede var yere kadar bizim evin camlarıda yerden bı arkadasın evınde görduk altı raylıydı kullanıslı gibi geldi bana bide yerınden cıkartabılırsek süper olur camcı geldıgınde istersen bi sor canım bu sineklıkler cabuk bozuluo cunku raylıda sıkıntı olmaz dıe dusunuorum
Kızlar kızlar kızçelerrr biz geldik kızçemle
Sabah doktor kontrolümüz vardı.Uyuya kalmışız.Apar topar 15 dakika rotarla
vardık.Aslında daha öncede varabildik ama İstanbul'da yağmur yağınca
trafik daha da berbat oluyor.Neyse tansiyon,kilo ölçümü derken
ve sıra kızçemi görmeye geldi...Doktor bayıldı kızçeme maşallah dedi.36 haftalık
ölçümler çıktı.Ve kızçem tam 2900 gr ve 50 cm olmuş
Çok şaşırdım ne kadar çabuk kilo almış.Doktor teyzemiz maşallah dedi.
Doğum pozisyonunu almış,2 hafta sonra çatı muayenesine çağırdı.Erken doğum riski
gözükmüyor şimdilik am ayine belli olmaz.Normal doğum uygun dedi ama o da belli olmaz...
Benim kızçemmmm ne kadar da büyümüş yerim ben onu yer
Anasına kilo aldırmıyor hepsini yiyor maşallahhhhAynı babası gibi
Böyle işte ağzımız açık bir şekilde çıktık odadan.Mega medipolde doğum yapacağım büyük bir ihtimal
Doktorum oraya gelecek bir aksilik olmazsaaaa....
Bu arada günaydınlarrrrrr
Kuzuma cok güzeller
Bu kolonyaları nasıl yaptın sıselerı stıckerlarıı nerden buldun bayuldımm
günaydin canim,
ne güzel haberlerle gelmişsin ,
maşallah bebişine
12 günümüz kaldi bizimde kontrole , bi gdip görebilseydik kuzumu
bugn drmuza gttk bebesm 3 kılo olmus kızceler :)) suyumz hersymız normlmıs 37 haftalıkken bakıcaz oğlusma doğma ole karar verıcez bnmkı hala uzunlamasına yatıoda :))) cok keyıfcı bebegmm bnm :)
bıraz gecmısı okudum hepsını okuyamadım valla
Eki Görüntüle 732764 Eki Görüntüle 732765 Eki Görüntüle 732767 Eki Görüntüle 732768
Kızçelerrrr biz geldik yine..Uykumuzu aldık havlularımız da geldi.
Çok şükür rahatladık.Kızçemin kolonyaları...Ve benim yaptığım kapı süsü
Sadece 15 tlye mal olduÇok zevk alarak yaptık....
Biraz kokoş oldu ama ne yapayım
canım bende daha bugün bi arkadaşımla konuştum bu konuyu...doktoru demişki bebeği kaynatılmış suylamı yıkıyorsun yoksa kombiden gelen suylamı demiş??doğal olarak kombiden gelen suyla demiş olmaz demiş doktor suyu kaynatıp mikrobunu öldüreceksin ve içme suyuyla ılıtıcaksın...yaa ne kadar zor bu işler çokmu kasıyoruz diyorum bazen...hepimiz nasıl büyüyüp bu yaşımıza gelmişiz...annelerimiz bizim yaptığımız şeylerin acaba kaçını yaptı dimi??
aslında tam da yazmak üzere olduğum konunun üzerine yazmış arkadaşımız...
gerçekten bazen çok kasıyoruz kızlar... ben neler neler aldım... ne organik süngeri kaldı ne organik çeşit çeşit sabunu şampuanı pişik kremi... abartıyoruz bazen... hemen burnumun dibindeki iki örnekte bahsediyim size... ablamın 5 aylık bi bebeği var... ve ilk zamanlarda annem yıkadı ve bildiğiniz dalin ve Johnson`s Baby ürünleri kullandılar... ama bu anneannelerimizin babaannelerimizin ördüğü lifler varya onunla yıkadı HEMDE BAŞINI bile... bi dünya carladım... yazık dedim el kadar bebenin başına bu lif sürülürmü diye... konak oluşumunu engeller dedi... biraz da bozuldu ben çok karışıyorum diye... neyse kapadım çenemi... benim bebeğim değil diye sustum... zaten bizim kızımızla ilgili eminim pek bişeye karışmak istemiycek ama Allahtan ben ablamın yeni doğum yaptığı zamana şahit oldum da pek acemilik hissetmiycem inşallah... neyse o dönemde sık sık gittim bursaya poposuna ıslak mendil hiç sürdürmüyo annem... onlarca penye bez yapmış onu çeşmede ılık suyla yıkayıp öyle siliyolar totosunu... ıslak mendil kullanmak zorunda kaldıklarında onu da yıkamadan sürmüyo... aradan 2 hafta geçti burdaki kuzenim doğum yaptı... tabi bunun büyümesine de şahit oluyorum... çocuğa yurt dışından organik diye birsürü şampuanlar getirttiler... ve hazır su (damacana) ile banyosunu yaptırdılar... hemde bu hazır suyu kaynatarak... vücuduna asla bişey sürmediler sünger lif vs... başına da sabun şampuan hiçbişi kullanmadılar uzun bi süre... sonuç; şu an 4,5 aylık... vücudu pıtır pıtır kabaryor... alerjik bi çocuk... ve başında konak oluştu geçen hafta gördüğümde hala konakları bitmemişti... poposu deseniz pişik pişik... hemde ne kremler kullandılar... şimdilerde zeytinyağı kullanıyor ve bebek oldukça rahat... ablamın bebesine yapılanlara bakın bi gr konak olmadı çocukta... bi de kuzenimin bebeğine...
yani demem o ki; her bebek farklılık gösterir... atalarımız boşuna dememiş SAKINAN GÖZE ÇÖP BATAR diye... herbirimiz sağlıklı huzurlu bireyler yetiştirmek istiyoruz amenna... ama suyunu çıkarmamak lazım diye düşünüyorum... mesela anneme keşke öyle tepkili davranmasaydım da bana da yardımcı olurdu ama şimdi yardımını istemeden asla hiçbişeyime karışmaz... ama demişsin ya; annelerimiz bizi böyle mi yetiştirmiş...
benim aklımın bastığı bir nokta var ki; o da şu; çok kirli bi dünyada yaşıyoruz... organiğin "o"sunu bulmak inanılmaz derecede zorlaştığı bir zamandayız... bebeklerimizi sadece bebekken koruyabiliriz bu zararlı şeylerden... peki ya sonra?... büyüdükçe herşeyden nem kapan insanlar olucaklar... hayatları boyunca herşeyden etkilenip alerjik bünyelere sahip olucaklar... dış dünyayla ne kadar erken tanışırlarsa o kadar iyi...
TABİ BÜTÜN BUNLAR ŞAHSİ FİKRİM KIZLAR
yaa bak karar vermiştim birmaksdan sipariş için yazdım hatta ama havale istiyor hiç yapmadım önceden hep kredi kartıyla almıştımben epudiral diyorum baska bişey demiyorum
artık karar versen
yada ikisindende al
Kızlar kızlar kızçelerrr biz geldik kızçemle
ve sıra kızçemi görmeye geldi...Doktor bayıldı kızçeme maşallah dedi.36 haftalık
Doğum pozisyonunu almış,2 hafta sonra çatı muayenesine çağırdı.Erken doğum riski
gözükmüyor şimdilik am ayine belli olmaz.Normal doğum uygun dedi ama o da belli olmaz...
Böyle işte ağzımız açık bir şekilde çıktık odadan.Mega medipolde doğum yapacağım büyük bir ihtimal
Kızlar, dün geceden beri bebeğim çok ama çok hareketli. O kadar fazla ki korkutmaya başladı. Hiç durmadan hareket ediyor. Bu haftalarda böyle bir durum yaşayan oldu mu? Hareketsiz olması evet çok tedirgin eden bişey ama geceden beri 1 dakika bile durmadan hareket etmesi de aynı ölçüde korkuttu beni.
teyzelerim annemin çantası geldiiii çok beğenmişş sizinlede paylaşmak istedi
Eki Görüntüle 731994 Eki Görüntüle 731993 Eki Görüntüle 731995
acaba benim gibi genital bolgesi koltuk alti ve boynu kararan varmi aynalara bakamaz oldum
annene kocaman geçmişler olsun... bu yatma olayına gelince, ben sağ veya sol tarafıma yatıyorum... sırtüstü yatmamaya çalışıyorum... çok kasmıyorum illa soluma yatıcam diye... doktorum söylemişti sırtüstü yatma sağ sol çok önemli değil demişti...Günaydınlar herkeseee mutlu bir güne uyandık dün annem ameliyat olmuştu hemorioidden aklım hep ordaydı gitmek de istemedm onu hasta görmek istemedim zaten başka şehirdeler. Dün çok ağrıları vardı sabah aradım taburcu olmuş ağrıları da azalmış şükürler olsun daha iyi geliyor sesi:)) yıllardır çekiyordu hemoroidden geçende dedim ki bu sende ne zamandan beri var? Ne dese beğenirsiniz "senin doğumundan beri var" :)) benim günüm çok geçmiş suni sancı vermişler doğum öyle başlamış ama çok sancılı geçmiş zorlamaktan da hemoroid olmuş kadıncağız. Benim yüzümden:))) neyse kurtuldu Allah'ın izniyle.
artık geceleri uyku bayağı zorlaştı. Sola yatış önemli diye hep sola yatmaya çalışıyorum ilk solumda uyuyorum ama gece uyanınca inat gibi de sağıma yatmak istiyorum yatsam vicdan azabı çekiyorum yatmasam uyuyamıyorum. Bazen amaaan eskiler sağını solunu mu düşünüyordu diyorum yatıyorum ama benim bebiş de biraz minnoş o yüzden beslenmesi çok önemli.
Siz napıyosunuz bu sağa yatma olayını?
gunaydın kızlar dun kontrolumuz vardı kılomuz 2200 kg boyumuz 47.67 cıktı hersey normal ama bel cevresı bır hafta gerıden gelıyo dedı kotu degıl ama dedı dr teyzemız vıtamın verdı..benım gıbı olan varmı aranızda?????
Günaydınlar herkeseee mutlu bir güne uyandık dün annem ameliyat olmuştu hemorioidden aklım hep ordaydı gitmek de istemedm onu hasta görmek istemedim zaten başka şehirdeler. Dün çok ağrıları vardı sabah aradım taburcu olmuş ağrıları da azalmış şükürler olsun daha iyi geliyor sesi:)) yıllardır çekiyordu hemoroidden geçende dedim ki bu sende ne zamandan beri var? Ne dese beğenirsiniz "senin doğumundan beri var" :)) benim günüm çok geçmiş suni sancı vermişler doğum öyle başlamış ama çok sancılı geçmiş zorlamaktan da hemoroid olmuş kadıncağız. Benim yüzümden:))) neyse kurtuldu Allah'ın izniyle.
artık geceleri uyku bayağı zorlaştı. Sola yatış önemli diye hep sola yatmaya çalışıyorum ilk solumda uyuyorum ama gece uyanınca inat gibi de sağıma yatmak istiyorum yatsam vicdan azabı çekiyorum yatmasam uyuyamıyorum. Bazen amaaan eskiler sağını solunu mu düşünüyordu diyorum yatıyorum ama benim bebiş de biraz minnoş o yüzden beslenmesi çok önemli.
yaa bak karar vermiştim birmaksdan sipariş için yazdım hatta ama havale istiyor hiç yapmadım önceden hep kredi kartıyla almıştım
birmaksdan alışveriş yapan varmı birde kargo parası ne kadar tutuyor bilen
maşallah anasına ve kızına kocaman oluyorlar yaff
oğluşumun eşyaları yıkanıyor..
Bende bı taraftan asıyorum..
Eşyalarla konusuyorum
her bi ipliğe her bi süse ayrı anlamlar yüklüyorum..
Yatıyorum elim onun ustunde..
Uykumdan uyanıyorum ilk ona bakıyorum..
Küçücüktü ilk gördugumde telaşlı heyecanlı ürkek kalp atışlarını duymayı beklıyordum..
O kalp büyüdü sesi de kendıde büyüdü..
Artık wakit yaklaştı iyice..
Takwim yaprakları onu bana yaklaştırdıkça günleri sewer oldum..
Yolları sewer oldum onunla
geceleri sabahları..
Bu nasıl bi duygu bu nasıl bir his..
Içimde nerde gizliymiş bunca duygu.. Sewgi ...aşk...
Insan sewer mi hastanelri oranın kokusu..
Onunla tüm dünyayı sewdim
daha önce hiç bakmadığım gibi baktım başka cocukların gözlerine..
"anne" dedi dun gece rüyamda bana...
Rabbım..
Herşeyın sahıbı güzel allahım kimseyi imtihan etme ewladı ile..
Kımsenın kucagını boş bırakma..
Bizi bebeklerimize bizi kendimize kawuştur..
Kawuştur ki baştan yaradılalım..
Amın kere amın..
cok tatlıı bende aynı skeılde odama kurucam senn yern dah genıs benıkkıde goreeeeeeeeeeeeeGünaydın hanımlar...
Yorucu bir gün geçirdim dün, misafirim vardı yemeğe..
2 gündür uyku sorunu çekiyorum bir de..
Bu sabah kızımın yatağını hazırladım, resimlerini çektim :)
İşte bu da Zehra'mın beşiği :) Şimdilik odamıza kurduk.
Eki Görüntüle 733211 Eki Görüntüle 733215 Eki Görüntüle 733217 Eki Görüntüle 733218
gecmıs lsun tatalımmmGünaydınlar herkeseee mutlu bir güne uyandık dün annem ameliyat olmuştu hemorioidden aklım hep ordaydı gitmek de istemedm onu hasta görmek istemedim zaten başka şehirdeler. Dün çok ağrıları vardı sabah aradım taburcu olmuş ağrıları da azalmış şükürler olsun daha iyi geliyor sesi:)) yıllardır çekiyordu hemoroidden geçende dedim ki bu sende ne zamandan beri var? Ne dese beğenirsiniz "senin doğumundan beri var" :)) benim günüm çok geçmiş suni sancı vermişler doğum öyle başlamış ama çok sancılı geçmiş zorlamaktan da hemoroid olmuş kadıncağız. Benim yüzümden:))) neyse kurtuldu Allah'ın izniyle.
ellerını yukarda tutuole gecıyor benımde sısıyor he yataren fılan yukarda klmasını saglıyorum yoksa full sısıyor ozellıkle sol kolumgünaydın cici topikdaşlarıımmm
bugün önce geçmişi okuduk
ya ben sabah çok zor kalktım, ellerim o kadar şişmişki parmaklarım acaip sızlıyor, totomu bilem zor yıkadım
hala da açılmadı yani yumruğumu fln sıkamyorum kapatamıyorum ellerimi
aynı skeılde kemıklendıklerı ıcn tatlımmsevgili anneler 7 aylık hamileyken bebeğinin hareketlerini hissetmeyen bir tanıdığın bebeği karnında ölmüş bunu duyunca bebeğimin hareketlerinden şikayet etmeye korkar oldum.
Büyüdüğünden midir nedir darbeleri daha bi sert olmaya başladı sizin durumunuz nasıl?
gosunuz aydın olsun cnm benım dua ıle ınslKızlar kızlar kızçelerrr biz geldik kızçemle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?