2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

maşallah canım paşana

analı kızlı yaptınız maşallah yemeğinizi anneanne geliyo diye çok hareketlenmiştir ayliz

bugün maşallahı var teyzesii...kıpır kıpır
yalnız sanırım biraz da kıskaçlık var...5,5 aylık kuzeni bu gece ve yarın gece aylizin yatağında yatıcak... anlatırken çıldırıyo kızım

anam anam... 41 kere maşallah tosuna...

kıskandı galiba ayliz ben daha rahatına varmadan yatağımın kuzenim yatıcak diyee olsun sadece 2 geceymiş :93:

benim koca zayıf birisi bende onu gectım tahtarevalliye binelim seni havaya kaldırayım resim çekinelim diyorum

benim eski kıyafetlerim emzirmeye hiiiiç uygun değil kızlar oyle alltan hepsini kaldırıp emzirmeyi sevmiyorum ,zaten göbek kalacak nasıl olacaklar dıye dusunmuyor değilimm yenı kkıyafetler alınacak ınsallh morellım bozulmaz yakısmıyor dıye

Suzi hızlı yürümeye devam kanala inmesi lazım :)) Canım benim şaka bi yana maşallah boyuna kilosuna umarım yarın benim paşamında kilosu boyu iyi çıkar :)

Aayy ne bilim 8. kat benm ev etrafta cok yakında ağaç da yok ama gelmiş işte bi yerden alt komşunun çiçeklerindendr belki maşallah balkon balkon değil amazon :)) İyi dayanmışsın canım yaa sen anlatrken benm içim bi garip oldu ve kaşınıyorum yine :) Allahıım beni böcekle sınama :)

Canım ücretsiz izin alsan ne bilim ya zor yani işe ara versen evde bişeyler yapsan bi süre eve katkı için hem oyalanırsın da ilk 1 -2 yıl önemli anne-bebek ilişkisi yönnden ben ananesine veya babannesine anne desi istemiyrum yaa inşallah mecbur kalmayız da evde kendimz bakarız canım neyse sıkma canını Allah büyktr esnek çalışma modeli fln deniyodu part-time da bişiler olur elbet ya..En hassas olduğm dönemde konusunn açılması bile canımı sıktı benm de planlarım var canım neticede böyle hayatıma müdahale edilmesine gıcık oluyrm ya bu konuda halam bi numara annem babam karışmaz o böyle işte..Aynı bende de oldu batıyo hakkaten hersey :) Kv temizliğe geldi ama bazı seyleri okadar battı ki anlatamam(temizlikle ilgili) haklı olduğmda vardı abarttığmda bişi dememek için zor tuttm kendimi aslında ortada öyle bişey de yok ama gerginz işte hormonlar fln doğum stresi lohusalığmz umarım iyi gecer ben şimdiden uyarcam üstüme gelmeyn kırmim kalbnizi diye benden söylemesi dimi ama :)

yaşasın cepten de konuya cevap verebiliyomusum yeni öğrendim annişler ya bunca zaman bosuna ayrı kalmışım sohbetinizden...Bir de bu enerji patlaması dediginiz niye bende hic olmuyo acep demekki çalisirken enerjim bitmis simdi evde yan gelip yatiyoruz kızımla

canım o enerji patlamalarından bendede yok cok imreniyorum ole olan arkadaslara bugun işe gitmedim yataktanda cıkmadım ayaklarımda bı ağırlık bi ağrı cok fenaaa kocacım gelecek yemek yok evde

İhmal edilen altın besin: Su...
Suyun yararı genelde unutulur ve hak ettiği önem verilmez. Günde en az 2 litre temiz ve yumuşak su içilmelidir. Su tüm organların düzenli çalışmasını sağlar. Özellikle böbrekler ve bağırsaklar daha düzenli çalışır. Vücutta biriken zararlı atıklar daha hızlı temizlenir. Kişi kendini çok daha iyi ve zinde hisseder. Çay, kahve gibi içecekler bu iki litrenin dışında tutulmalıdır.
Tuzu azaltmak yanlıştır...
Genelde hamilelerin tuzsuz yemesi gerektiğine inanılır. Tuz bir çok olay için gerekli bir besindir ve hamilelikte tuza ihtiyaç artar. Azaltılması doğru değildir. Tuz sadece yüksek tansiyonu ve kalp yetmezliği olan Annelerde kısıtlanır.
Yapay tatlandırıcılar...
Fazla kaloriden kaçınmak amacıyla yapay tatlandırıcı kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Sakkarin kullanılmamalıdır. Aspartam içeren tatlandırıcılar hakkında şimdilik bir olumsuzluk belirtilmemektedir. Günlük gereksinim kadar kullanılabilir.

Hamilelikte alınan kilo nelere aittir?
Hamilelikte artan kilonun 3.5 kilogramı bebeğe aittir. Plasenta 500 gram, amnion sıvısı 1 kilogram, ağırlığı artan uterus 1 kilogram, memeler 300 gram, artan kan ve sıvı da 6 kg gelir. Bunun dışında alınacak kilo vücutta yağ olarak depolanacak ve doğumdan sonra Annede'da kalacaktır.
Bir bebeğin gelişmesi için ek olarak toplam 55.000 kalori gerekir.
Tok kalmak için...
Hamileler olur olmaz zamanlarda acıkır. Bu zamanlarda az kalori verecek ve tok tutacak gıdalar alınmalıdır. Örneğin patlamış mısır, kavrulmuş buğday gibi.
Bilinçsiz diyet sakıncalı...
Günümüzde yaygınlaşan ve pek de sağlığı düşünmeksizin baskınlaşan estetik merak nedeniyle bir çok Anne adayı hamilelikte kilo almaktan kaçınmaya çalışır. Vücudunun bozulması endişesi ile hamilelikte de diyet yapmayı sürdürür. Yalnızca bu amaçlla yapılan diyetler vücut gereksinimini karşılayamazsa protein depoları kullanır. Bu durum da da Can'a gerekli protein sağlanamaz.

bol sanslar guzel haberlerle gelin insallah

maasallah oglusuna canim ya ben de gormek istiyorum kızımı pazartesi gorurum insaallah :)

canım o enerji patlamalarından bendede yok cok imreniyorum ole olan arkadaslara bugun işe gitmedim yataktanda cıkmadım ayaklarımda bı ağırlık bi ağrı cok fenaaa kocacım gelecek yemek yok evde

ben 37.haftaya kadar calisabilir raporu aldim ama mudurcugum kafa izni verdi sagolsun yapacaklarimi yapmistim isim kalmadi her sey hazir belki de o yuzden boyle rahatimdir babamiz da gece calisiyor oh yemek derdimiz de yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…