2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Selam güzel anneler,
Biz dünyaya geldik.allah'ın izniyle ama kendimizi biraz toparlamamız gerekiyor
Doğum hikayemiz birazdan sizlerle canlar

ben de acilde serum yedim bi güzel mide bulantısı yüzünden, felaket bir haldeydim, doktor sürekli kullanmam için gaviscon verdi ama kullanmaya çekiniyorum. malum son dönemler, oğluşuma bişi olur diye çok korkuyorum. bu arada bu gün de bitmek üzere sanırım ve çoğumuz aynı durumdayız :) tekrarlayan adet sancıları, yorgunluk, hafiften kasılmalar derkeeeeennnnn gün biter :)

aynen dediğin gibi canım. şimdi iftar hazırlıkları başlıycak. sonra tam onu toplayıp yerleştirmişken sahur hazırlığı sonra yine ağrılar kasılamalar vs yine beklemeli bir gün daha

işte şimdi tam anlamıyla anne olduğumu hissettim...
bugün tam 16. günümüz... başından beri beslenmeyle ilgili sıkıntı yaşadık... prensesim benim kuş ağızlı olduğundan annesini ememişti ve sarılık sıkıntımızdan dolayı da, beslenme olayını ihmal edemeyeceğimizden hep sağıp biberonla verdik sütümü meleğime... ama tabi her 2 saate bir uyandırıp önce emzirmeye çalıştım... emdiği kadarını emdi, tabi hemen yorulduğundan doyamıyodu... sonra biberonla doyurdum... ama az önce meleğim kendisi uyandı ve hemen emzirmeye başladım... babamız sordu çocuk ağlıyo sütünü neden ısıtmıyosun diye... dur dedim önce emzirmeyi deniycem... sonra bi baktım 15 dk kaldı göğsümde ve memeyi kendisi çıkarıp uykuya daldı... hemen kaldırıp gazını çıkardım yatağına yatırdım... 10 dk sonra ağlayarak uyandı... diğer göğsüme aldım bi 5 dk da onu emzirdim... yine aynı şekilde çıkardı memeyi... yine gazını çıkarıp yatırdım fıstığımı... işte şimdi karnı gerçekten doydu... hemde biberondan değil, direkt kaynağından... sonra kalan sütü sağdım (ebe öyle söylemişti-göğüsleri boşalttıkça süt tazelenirmiş) ikili göğüs pompasının avantajı sanırım... bi karşılaştırdım... biberondan emdiğinden daha fazlasını içmiş kızım... bi göğsümden çok çok az süt çıktı diğerine göre... Allah'ıma şükürler olsun....inşallah şu biberon olayından tamamen uzaklaşabiliriz...

başından beri hep söylüyorum... hastaneyi inlettim doğum esnasında... ölüyorum kurtarın beni diye yalvardım... ama o bile daha kolaydı... emzirmek en zor olanı... inanılmaz vicdan azabı yaşatıyo insana...

kesınlıkle emzırmek doymadıgını hıssıne kapılmak daha farklı..
ben ilk gunler hep ağladım ona bakarak hem erken dogmustu hemde sarılık yuzunden emmıyordu ben hıc biberon kullanmadım ama ılk 3 gun hıc uyumadım emmeye alışssın dıe..
şimdi acıkınca ewı ınletyor paşamm (

Bebek adı:beyza
Kilo:3450
Boy:51 cm
Doğum saati ve günü:12 Temmuz 2013 cuma saat 18 : 25
Doğum yapılan hastane:İstanbul bağcılar mega medipol üniversite hastanesi
Doktor:Betül hn
Doğum haftası:39.hafta

Evet kıslar gelelim doğum anımıza
11temmuz akşamı gece 22.00 gibi nişanımız geldi bizde sabah 11gibi kontrole gittik.doktorumuz kontrol etti 4,5. 5cm açıklık varmış herşey normal alabiliriz bebeği seni yatıralım dedi.
O an birden herşey değişti ne yani kızım geliyormuşsunuz aslında biz eşiyle hissetmiştik ve herşeyi hazırdı minikimizin kurabiyelerini sahurda yaptık sabah paketleyio
P öyle kontrole gittik sanki doğum yapacağımı biliyormuşuz gibi
Saat 11.45 hastanedeydik yatış işlemlerimiz için bekledik saat 13.00 gibi sancı odasına aldılar.ilk gebelik olduğu için ve normal olduğu için doğumlar uzun sürüyormuş hemen olmayabilir dediler.neyse bizi sancı odasına aldılar.ben fayt raha odada yatıyorum eşim de yanımda keyfime diyecek yok derken hemşireler başladı gelmeye
Kontrolleri yaptılar damar yokunu açtılar bir yandan da nts ye bağlayın ama biraz zaman gecti 1 cm açılma daha oldu derken aaaaa pardon bide benim suyum gelmemişti ve suyumu orda patlattılar.sonra işte sonrası suni sancı verdiler.rabbim suni sancıyı kimseye yaşatmasın tarif edilemeyen bir acı ama Allah razı olsun CANIM eşim hep yanımdakide ablamda hep bana destek oldular.sancılar 18.00 e kadar devam etti aerler o an ki saati bilmiyorum açılma 10 olduğunda galiba beni ameliyathaneye aldılar o kadar yorulmuştum ki o sancılar yüzünden ıkınamıyordum bebek gelmiyordu o masada ayakta ıkında biraz en sonunda saat 18.25 te miniğim dünyaya geldi.o an ki duyguyu tarif etmek mümkün değil o kadar acının sonunda bir mucize geliyor dünyaya herkesin yaşaması gereken bir duyg tarifi mümkün değil.beyzam doğar doğmaz kendiliğinden ağladı zaten :) o eski Türk filimlerinden gibi piposunda vurmaya gerek kalmadı.
Doğumun her anını hatırlıyorum hiçbir uyutma uyuşma olmadığı için herseyi canlı canlı hissettim.dikişler vas.sürekli bitti mi diye soruyordum çünkü meleğimi gidip görmek için çok sabırsızlanyordum eşimi özlemiştim:)
Dikişler bittikten sonra kalmamadım o kadar üşüdüm ki anlatamam normal doğumlarda bunun olması normalmiş.iki kat örtü örtüldüm ancak kendime gelebildim ben odaya gittiğimde dünyalar güzeli beni bekliyordu.yüce Rabbim dedim sen nelere kadirsin böyle birşeyine nasıl olabiliyor 9 ay boyunca karnında taşıyorsun ve sonra yanında binlerce kez şükürler olsun Rabb'ime.....böylelikle beyazımız dünyay gelmiş oldu teyzeleri hikayemiz biraz uzun galiba ama çekilen tüm acılara değer.beklediğine değer canlarm Rabbim hepinizi haırlısıyla kurtaRsın ve minik yavrularınız en kısa sÜrede kucağınıza almayı nasip tasın inşallah.doğumdan beri fırsat olmadı yazmay ancak yazabildim

Bu arada hastane ile ilgili olmakta hersey çok şükür iyiydi odalar hizmet doktorlar vs herkes yardımcı ol saolsnla ama doğum sonrası bebek kontrolü için sağlık kenende Mesut öksüz yazılırsa eğer sakın gıtmyın benden süze tavsiye bi burda
Bir arkadasımızın yorumu okumuşsak oda şikayetçiydi ama madem yazılmış gidelim dedik arkadasımızın yaşadıklarının aynısını ızed söyledi.sarılığı fazla fototerapi görmesi gerek die biz de yorumlardan bilinçli olduğumuz in yatırmatyacagımızı smyledik adam hmn ben sızı uyardım yoksa bebeği kaybedesiniz yasa tedavı olmazsa ılerıde sarılık ilerlediğinden gerizejalı olur falan ayuyor beni bir ağlama tuttu duramıyorum ama anlatamam sır o duyguyu ter sonucumuzu alıp bmizde aIle hekımındekı hemşiremıze v başka bır Prof daha gösteredik onlarda sonuclar yüksek değil ama gunüne ve kılosuna göre fazla deydiler bmizde risk almadık 1 gece ışık altında kaldı mınık kelebeğim ozamanda yanımdaydı ama onu öle görünce insan dayanamıyo ki ağladım hep gizli gizli eşim çünkü hiç üzülmemi semiyor kusıyodu anlayınca bırsey yok diyor ama sen gel onu bana anlat ama çok şükür yattığımız akşamın sabahı çıktık degerlerımız düşmüş yarın tekrar kontrolümüz var vakalım ne durumda die teyzelerimiz bize dua edin olur mu.bu rada tabı yaşadığım bu üzüntülerden dolayı sütüm az doymadı için mma verdi geceleri çok ağlarsa veriyorum...

Şimdi sizlerden yardım istiorum tecrübelerınız verir mutlaka
Göğüs uçlarım yar oldu krem sürüyorum ama emdıkce çok acıyor
Süt yapsın die sürekli vişne suyu sosa içiyorum ve rık midem bulandık için yemek yediğimde çıkarıyorbaşım dönüyor ve tansiyonum çıkıyor.
Bunlar bir çözüm ve mı,
Şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
kızzz...
tünedin kaldın kk da... kuzeyimizi al gel artık ama yaa...
bu arada face de göremiiyorum seni...

Maşallah CANIM Allah nazarlardan saklasın
Aynı sorunu şuanın ben yaşıyorum emiyor memede uyuyor ama doymuyor
Doktor ek mama verdi ama ben hep emziriyorum gece uyumada uyandırdım emziriyorum gem süt kanallar açılsın hemde emmeye alışsın die inşallah kısa sürede bu sorunu da aratırız tek isteğim bu o duymadığında kendıme kızıyorm sü yok die çok kötü bir duygu ta

gözünn aydın allah bağışlasın...
ama sütü en etkleyen olay psikoloji... sen pozitif oluran sütün gitmez...
dereoto ye...tahin-pekmez... çörekotu...
ve en az 4lt su.... gör bak 3 saat sonraa süt dolucak göğüslerin...

Hoş geldin beyza bebek,Allah bağışlasın kuzunu almışsın kucağına bizler için ettiğin dualar çok güzel Allah razı olsun,tecrübeli anneler sana yardımcı olurlar inşallah şimdiden geçmiş olsun......

alahım analı babalı büyütsün inşallah.

Dün geceden beri karnımın üstünde tuhaf kasılmalar var, karnımın üstü taş gibi ayağa kalkınca sancı yapıyo yatınca geçiyoo Allahım yaa neler oluyo içerde :) zamanım azmı kaldı acaba offff beklemek ne zor yarın kontrolümüz var bakalım benim anlayamadığımı nst görecek mi hadi hayırlısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…