sanada günaydin canimm
ben kilot seklinde aldim
bende kanama cok olur dıye dusunup bel almıştım diğerinden alayım bari
ay kızlar bu cappy nin ramazan şerbeti ne harika birşeymiş öyle içinde karanfil zencefil vişne üzüm ...vs tüm şeyler var sabah sabah dayanamadım içtim şekerimde çıkarsa çıksın.hava çok basık bunaldım ya.
bu şerbet lohusa şerbeti bile olur...
benim aldigim hamile kilodu gibi olanlardan canım , göbek göbek alti ve karnımın ıst kısmını tutar diye dusunuyorum cunki suan göbegimin ustune kadar cıkıo ,:)
selam kızlar doktordn gelıyorum mınık kızım 3.100 gr olmus yeter :bende mınyonum zaten acılma yokmus bebıste zorlrmıs benı normal dogumda dunden razıydım sezeryana pazartesıye gun aldık.pazartesı sabah 7 de yatısım olcak ve kavuscam 40 haftalık hasretıme,melegıme dualarınızı eksık etmeyın kızlar cunku benem bebegıme hasta demıslerdı sımdı o problemı atlattıgını soyluyorlar ama yınede ınasann ıcınde bı suphe oluyor dualarınız eksık etmeyın ecrınımden..
afiyet olsun canım,annem evdeki yumşamış meyveleri seftalı uzum kıraz kayısı. vede yazdan yaptığı vişne konservelerini koyuyor azıcıkta seker koyuyor kaynatıyo mis gibi oluyor deneyebilirsin.
oğluşum koynumda ben geldiimm kızlarr.
tamda düşündüğüm gibi oğluşum beni 1 hafta daha hasretler bekleticek
herşeyi normalmiş oğlumun. geçen hafta kilosunu 3700 demişti doktor. abartı bir ölçüm vermişiz dedi3500 civarında doğar dedi. çok iri bir bebek olmaz normal şuanda dedi. beklememizde bir sakınca görmedi. bebeğin hareketleri çok güçlü başı doğum kanalında bol bol yürü dedi.
ama ben artık koşmaya başlıycam yoksa gelmiycek benim sıpam
birde bu kez oğlum gelmeyeceği için yüzünüde gösterdi 1 hafta daha bu fotoyla idare edicez artık.
herkes bebişinin fotosunu koyuyor özendim bende koyayım. benimki hala karnımda ama olsun
Eki Görüntüle 759461
selam kızlar doktordn gelıyorum mınık kızım 3.100 gr olmus yeter :bende mınyonum zaten acılma yokmus bebıste zorlrmıs benı normal dogumda dunden razıydım sezeryana pazartesıye gun aldık.pazartesı sabah 7 de yatısım olcak ve kavuscam 40 haftalık hasretıme,melegıme dualarınızı eksık etmeyın kızlar cunku benem bebegıme hasta demıslerdı sımdı o problemı atlattıgını soyluyorlar ama yınede ınasann ıcınde bı suphe oluyor dualarınız eksık etmeyın ecrınımden..
herşeyi normalmiş oğlumun. geçen hafta kilosunu 3700 demişti doktor. abartı bir ölçüm vermişiz dedi3500 civarında doğar dedi. çok iri bir bebek olmaz normal şuanda dedi. beklememizde bir sakınca görmedi. bebeğin hareketleri çok güçlü başı doğum kanalında bol bol yürü dedi.
birde bu kez oğlum gelmeyeceği için yüzünüde gösterdi 1 hafta daha bu fotoyla idare edicez artık.
herkes bebişinin fotosunu koyuyor özendim bende koyayım. benimki hala karnımda ama olsun
Eki Görüntüle 759461
Ben giymeye başladım korsedoğum yapan arkadaslar sezeryan ve normal doğumda acaba korse ne zaman giymeye başladınız ayrıca sadece bel korsesi mi yoksa kılot gibi giyilen bel bacak korsesi mi giyiyorsunuz ,ben sadece bel için aldım diğerindende mi alsam
Eki Görüntüle 759461
fikrimi sorarsan fazla tatlı tüketmemeye çalış... şekerli şey tüket denmesinin tek amacı susayıp su içmeyi teşvik etmek... tatlı yersen kilovericem derken alırsın... evet şu an bebeklerimizin sağlığı herşeyden önemli ama söylediklerimi yersen kilo almadan süt yapabilirsin... beyaz peynire dök 1 tatlı kaşığı çörekotunu... bide tahinle pekmez ciddi süt yapıyo... ve yine söylüyorum dereotunu çantandan bile ayırma... aklına geldikçe at ağzına... su su su en önemlisi bu aslında... canın tatlı bişiler isterse karpuz ye... bide asitli içecekler tüketme ki bebeğinde gaz olmasın... sen sadece bu söylediklerimi yapsan hiç aksatmadan bi de moralini yüksek tutsan inan bana sütün akıcak sağman gerekicek...
he bide unutmadan öğünlerini sakın atlama... günde en az 3 öğün yemeğini ye... ve hergün mutlaka çorba iç...
CANIM dereotunu akşam denedim
Allah senden razı olsun tüm dileklerin kabul olsun inşallah nihayet göğsümden sütün aktığını gördüm.
Ama ben bu aralar yemek giyemiyorum dengem bozuldu iyice dün gece hiç uyumadı gündüzde uyudu gece kendını beklıyor diyo annem
Gözümden uyku akıyor ama uyuyamıyorum kı gündüz uykusu gece uykusuna benzemıyor ki tatlım
Az önce doktordan geldik zaten doktor sen dinlenir uyumazsan eğer sütün gelmez sen dinlenmelisiniz uyumalısın ki sütün gelsin mama sadece geçici bir dönem yakında kesilmez dedi bakalım.işitme testimizi yaptırdk Allah'a çok şükür onda da pozitif çtı yanı kulaklarımızda sorun ok yaranma şükürler olsun ki.
Birde şu peynire çörekotunu deneyeyim bakalım bude şey çiçeğim dereotunu yoğurtlar yesem olur mu sence tatlım
Bu rda senın Babil be kadar oldu nasıl gıdıyor
Bebek adı:beyza
Kilo:3450
Boy:51 cm
Doğum saati ve günü:12 Temmuz 2013 cuma saat 18 : 25
Doğum yapılan hastane:İstanbul bağcılar mega medipol üniversite hastanesi
Doktor:Betül hn
Doğum haftası:39.hafta
Evet kıslar gelelim doğum anımıza
11temmuz akşamı gece 22.00 gibi nişanımız geldi bizde sabah 11gibi kontrole gittik.doktorumuz kontrol etti 4,5. 5cm açıklık varmış herşey normal alabiliriz bebeği seni yatıralım dedi.
O an birden herşey değişti ne yani kızım geliyormuşsunuz aslında biz eşiyle hissetmiştik ve herşeyi hazırdı minikimizin kurabiyelerini sahurda yaptık sabah paketleyio
P öyle kontrole gittik sanki doğum yapacağımı biliyormuşuz gibi
Saat 11.45 hastanedeydik yatış işlemlerimiz için bekledik saat 13.00 gibi sancı odasına aldılar.ilk gebelik olduğu için ve normal olduğu için doğumlar uzun sürüyormuş hemen olmayabilir dediler.neyse bizi sancı odasına aldılar.ben fayt raha odada yatıyorum eşim de yanımda keyfime diyecek yok derken hemşireler başladı gelmeye
Kontrolleri yaptılar damar yokunu açtılar bir yandan da nts ye bağlayın ama biraz zaman gecti 1 cm açılma daha oldu derken aaaaa pardon bide benim suyum gelmemişti ve suyumu orda patlattılar.sonra işte sonrası suni sancı verdiler.rabbim suni sancıyı kimseye yaşatmasın tarif edilemeyen bir acı ama Allah razı olsun CANIM eşim hep yanımdakide ablamda hep bana destek oldular.sancılar 18.00 e kadar devam etti aerler o an ki saati bilmiyorum açılma 10 olduğunda galiba beni ameliyathaneye aldılar o kadar yorulmuştum ki o sancılar yüzünden ıkınamıyordum bebek gelmiyordu o masada ayakta ıkında biraz en sonunda saat 18.25 te miniğim dünyaya geldi.o an ki duyguyu tarif etmek mümkün değil o kadar acının sonunda bir mucize geliyor dünyaya herkesin yaşaması gereken bir duyg tarifi mümkün değil.beyzam doğar doğmaz kendiliğinden ağladı zaten :) o eski Türk filimlerinden gibi piposunda vurmaya gerek kalmadı.
Doğumun her anını hatırlıyorum hiçbir uyutma uyuşma olmadığı için herseyi canlı canlı hissettim.dikişler vas.sürekli bitti mi diye soruyordum çünkü meleğimi gidip görmek için çok sabırsızlanyordum eşimi özlemiştim:)
Dikişler bittikten sonra kalmamadım o kadar üşüdüm ki anlatamam normal doğumlarda bunun olması normalmiş.iki kat örtü örtüldüm ancak kendime gelebildim ben odaya gittiğimde dünyalar güzeli beni bekliyordu.yüce Rabbim dedim sen nelere kadirsin böyle birşeyine nasıl olabiliyor 9 ay boyunca karnında taşıyorsun ve sonra yanında binlerce kez şükürler olsun Rabb'ime.....böylelikle beyazımız dünyay gelmiş oldu teyzeleri hikayemiz biraz uzun galiba ama çekilen tüm acılara değer.beklediğine değer canlarm Rabbim hepinizi haırlısıyla kurtaRsın ve minik yavrularınız en kısa sÜrede kucağınıza almayı nasip tasın inşallah.doğumdan beri fırsat olmadı yazmay ancak yazabildim
Bu arada hastane ile ilgili olmakta hersey çok şükür iyiydi odalar hizmet doktorlar vs herkes yardımcı ol saolsnla ama doğum sonrası bebek kontrolü için sağlık kenende Mesut öksüz yazılırsa eğer sakın gıtmyın benden süze tavsiye bi burda
Bir arkadasımızın yorumu okumuşsak oda şikayetçiydi ama madem yazılmış gidelim dedik arkadasımızın yaşadıklarının aynısını ızed söyledi.sarılığı fazla fototerapi görmesi gerek die biz de yorumlardan bilinçli olduğumuz in yatırmatyacagımızı smyledik adam hmn ben sızı uyardım yoksa bebeği kaybedesiniz yasa tedavı olmazsa ılerıde sarılık ilerlediğinden gerizejalı olur falan ayuyor beni bir ağlama tuttu duramıyorum ama anlatamam sır o duyguyu ter sonucumuzu alıp bmizde aIle hekımındekı hemşiremıze v başka bır Prof daha gösteredik onlarda sonuclar yüksek değil ama gunüne ve kılosuna göre fazla deydiler bmizde risk almadık 1 gece ışık altında kaldı mınık kelebeğim ozamanda yanımdaydı ama onu öle görünce insan dayanamıyo ki ağladım hep gizli gizli eşim çünkü hiç üzülmemi semiyor kusıyodu anlayınca bırsey yok diyor ama sen gel onu bana anlat ama çok şükür yattığımız akşamın sabahı çıktık degerlerımız düşmüş yarın tekrar kontrolümüz var vakalım ne durumda die teyzelerimiz bize dua edin olur mu.bu rada tabı yaşadığım bu üzüntülerden dolayı sütüm az doymadı için mma verdi geceleri çok ağlarsa veriyorum...
Şimdi sizlerden yardım istiorum tecrübelerınız verir mutlaka
Göğüs uçlarım yar oldu krem sürüyorum ama emdıkce çok acıyor
Süt yapsın die sürekli vişne suyu sosa içiyorum ve rık midem bulandık için yemek yediğimde çıkarıyorbaşım dönüyor ve tansiyonum çıkıyor.
Bunlar bir çözüm ve mı,
Şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum
Bizim bebek önce hiç emmedi, ilk gün hastanedeydik, o gün emziremedim pek, sonra süt olmadı, süt olunca filan emmek istemedi. Sonra çok güzel emmeye başladı, çok güzel uyuyodu tam çok şükür dedik, bu sefer de bi kaç gündür yapıştı göğsüme. bugün mesela öğlen 12'den akşam sekize kadar nerdeyse yapışık dolaştık, hep göğsümde.. emziriyorum uyuyo, yerine koyuyum diyorum uyanıyo, sonra tekrar alıyorum yine böyle... Emzik veriyim diyorum o da ağzına büyük geldi, almıyo gibi. Birileri gelip gidiyo, üstümü bile değiştirmiyorum.. Bizim gibi olan var mı ki??
sarılık değeri kaçtı bebeğinizin? bizim önce 14 tü. doktor yatmasına gerek yok dedi, bol bol emsin dedi. iki gün sonra tekrar baktırdık, 15.7 olmu. yine tedaviye gerek yok dedi, bol bol emzirdim. çok şükür 14 e düştü. sonra bi daha baktırmadık. iyi şimdi, açıldı rengi iyice...
doymuyor olabilirmi acaba? benimki sütümle doymuyor çünkü fazla sütüm olmuyor ama olduğu kadarını veriyorum uykuyada memede dalmak istiyor ben mamadan sonra veriyorum memeyi, anca öle alıyor.
emzirmek çok yoruyor adamı sırtım kopuyor aynen, ama yapcak bişi yok bazı annelerin sütü sonradan çoğalabiliyomuş benimde tüm umudum o. o yüsden verebildiğim kadar vermeye çalışıyorum.
Eki Görüntüle 759461
oda iyiymiş canım benımkıde sırf karın 3 tane ayarı var ama kasıklar boş kalırmı dusunmedım onu memnun kalmazsam diğerindende alırım artık ne zaman giymeye baslayacaz normalde bır ıkı gune sezeryan olursa dıkışlerden sonra baslayacam inşllh ama sıcakta nasıl olcek bakalım
hayırlısı cnm benım ama kg sı muhım degıl bnm dr ılk bebek kg sı cok sımdılıkk 3850 sonra doguramssın fılan dedı erken sunı verdı yanı 40+2 de ama dogunca beebgım 3500 gr dogdu ultrason yanıltıyr yanı sımdı ıse ne ka bılmıyorum o yusden dr kg lı erken alırsa takma yanı beklett derım rısk yoksa fotonusda guselmıs heee alı kaan beyy maaslalahh sızeeeeeeoğluşum koynumda ben geldiimm kızlarr.
Eki Görüntüle 759461
bende 2.gunden ıtıbaren gıyıyorum toparlandı gobısımmmBen giymeye başladım korse
sadece yüksek bel kilot seklinde 36 beden
kilo durumumu ölçtürmedim ama göbek gitti sayılır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?