benim doktorda 36. haftada yapmıştı çatı muayenesini sınırda bi çatın var demişti bana yani normalade yaparsın ama zorlanadabilirsin diye bebek kilolu olunca kuzumla kendime işkence olmasın diye sezeryanı seçtik biz...normal yapcam diye o kadar sancı çekip çocuğun sıkışmasını göze alamadım ordanda acil sezeryan... herşeyin hayırlısı diyorum moralini hiççç bozma inşallah kuzularımıza kavuşcaz az kaldı...
adı: ERVA
doğum tarihi:17.07.2013
hastane: özel nisa hastanesi
doktor: f.nurgül taşgöz
doğum şekli:normal
hafta: 40+3
Manşallah Manşallah Darısı bizim başımıza inşallah Birde biz hayırlısıyla doğum yapsaydık ne güzel olcaktı.
Doğum yapan annişler epiduralle doğum yapan var mı aranızda?
bir sıkıntı olmamasına sevindim canım.kızlar biz geldik oglusumlaaa
kontrolumuz vardi , doktorum ne zaman dogurcannn , dogurmayi dusunmuyomusun die sitem etti
sancimiz cikmadi , 25 temmuza kadar bekliyoruz, günümüz dolunca karar vericek doktorumuz ne yapacagimiza en fazla 41. haftayı doldurabiliriz fazlasi olmaz dedi :18::18::18::18:
bizden böleee
maşallah canım alahım analı babalı büyütsün. bizede böle normalinden doğumlar nasip olur inşallah.adı: ERVA
heheee bayrama kadan düşünmüyom deseydin cancazımm. hadi gözün aydınkızlar biz geldik oglusumlaaa
kontrolumuz vardi , doktorum ne zaman dogurcannn , dogurmayi dusunmuyomusun die sitem etti
sancimiz cikmadi , 25 temmuza kadar bekliyoruz, günümüz dolunca karar vericek doktorumuz ne yapacagimiza en fazla 41. haftayı doldurabiliriz fazlasi olmaz dedi :18::18::18::18:
bizden böleee
o rapordan ben almadım yaaa bak unuttum onubiz geldik kızımla...
herşeyimiz normalmiş suyumuz başımızın ölçüsü kilo da almışızz..
çatı testinden de geçtikperşembe tekrar gideceğiz doğuramazsam tabi. tekrar rapor almam gerekecek pöfff bu da doğuramadı raporu
sizler nasılsınız teyzeler biz bi geçmişe bakalım
adı: ERVA
kızlarrrrr biz geldik prensesimle:) bilindiği üzere benim geçen 10temmuzda gece nişanım gelmişti,o günden beri ha bugün ha yarın doğumu bekledim. bekledikçe günler uzadı, geçmez oldu.nihayet salıyı çarşambaya bağlayan gece karın ağrılarım oldu ama öyle bahsedilen gibi adet ağrısı şeklinde değildi, o yüzden kendimi pekte umutlandırmak istemedim. bu ağrılar tekrarlanınca dakika tutmaya karar verdim ki, doğum sancısı olup olmadığını anlayabileyim diye, çünkü öyle belden vuran ağrılar falan değildi. gece 4 ten sonra 10 dakikaya bir sonrada 5 dakikaya bir sancılar sıklaştı. anladım ki artık bebeğim gelmeye karar vermişti 3 gün gecikmelide olsa:) sonra hemen eşime kardeşime ve anneme haber verdim. baya telaş yaptılar ama ben çok sakin ve sevinçliydim. çünkü nihayet meleğim geliyordu:) 5 gibi hastanede kontrolüm yapıldı 4 cm açılmam vardı. yatışımı yaptılar 5.30 gibi. sonra suni sancı verdiler. suni sancıya çok acılı diyorlar ama benim kendi sancımın şiddetinden farkı yoktu. 7 gibi doktor muayene etti açılmam 5 cm olmuştu. suyumu patlattı. bundan sonra sancıları daha şiddetli ve sık hissedersin dedi. öylede oldu ama öyle dayanılmaz sancılar değil kızlar inanın. veeeee 9:15 gibi karnım kendi kendine kasılmaya başladı, işte o zaman korktum ters bişeyler oluyor diye, ebeyi çağırdık hemen. ebe bi baktı 9 cm açıklık var. ıkınmayı falan anlattı doğumu anlattı, beni çooookk rahatlattı Allah razı olsun. sonra 9.30 gibi doğumhaneye aldılar beni. ha bu arada annem kardeşim ve eşim hüngür foşurt:) ben bir yandan tekerlekli sandalyeyle doğumhaneye giderken bir yandanda onları teselli ediyorum. ağlayacak bişey yok , yarım saate 2 kişi olarak geri döneceğim diyorum. espriler falan yapıyorum güçlü görünmeye çalışıyorum:) sonra 9.30da masadaydım. ıkın dediler ıkındım valla. ama enson ıkın dediler gücüm kalmadı resmen, onların istediği gibi ıkınamadım oysa çocuk o son ıkınmayla çıkacaktı. ebenin biri karnıma hafif bastırdı, çocuk pırtladı:))çooookkkkk güzeldi yaaaaa... herşey o anda bitti benim için, dünya durdu, sesler sustu, acılar dindi....ohhhh beeee dedimmmm....bu arada saat 9:45. yani tam 15 dakika sürdü aktif doğumum.işte kızlar benden haberler böyle. sizede tavsiyem şudur ki, ne kadar rahat olursanız herşey o kadar kolay olur. kendi kendinizi rahatlatın. ben annemlere falan kalsaydım hayatta böyle doğuramazdım heralde. sakın korkmayın. doğumu yeni ve mutlu bir başlangıç olarak görün ve doğurmayı kalpten isteyin... ben o kadar çok istedim ki, 3 gün gecikmelide olsa meleğimi kucağıma alabildim çok şükür....
Aynen sana katılıyorum ben 6 yıl sonra yavrumu kucağıma alıcam.Ona kavuşmak için neler yaptım.2 kez rahimden parça aldırdım.1 kez rahim filmi çektirdim(hiç uyuşturulmadan canlı canlı) devamlı düzensiz 40 gün süren adet kanamalarım olurdu muayene etmeyen dr kalmazdı beni artık psikolojim bozulmuştu çatala yatmaktan.birde herkezin bebeğin olmuyomu senmi istemedin deyip ben kısırım diyemediğimden istemiyoruz deyip birde milletten resmen azar işitip yap bir tane yaşın geçiyor (yaşım 29 yeni bitti) ellerin kaç çocuğu var çocuk iyidir demeleri.neler çektim bu 6 yılda.Ama Allahım öyle büyükki hiçbir tedavi olmadan sadece kafama göre folik asit kullanmaya başladığımın 2 hafta sonrası hamiş kaldım normal yollardan.İnşallah kızımıda kucağıma alınca herşey çok güzel olacak.Allahım isteyipte bebişi olmayan tüm kadınlara bunu nasip etsin inşallah...
Canım dr bana dediki çatı muayenesinden sonra akıntı gelebilir sümüksü kıvam kırmızı olursa bu nişan demek oluyor dedi.
Allah hayırlı uğurlu etsin inşallah bebişini.
ne güzel kolay bir doğumun olmuş ve burda ne güzel motive ettin beni...darısı bizlerin başına inşallah...
kızlar biz geldik oglusumlaaa
bizden böleee
Başka bir doktora gittim 39. haftada çatı muayenesi yapıyorum dedi. Haftaya perşembeye gün verdi netten yaptığım araştırmalarda da yurt dışında çatı muayenesinin yapılmadığı söyleniyor çatı yeterliliği ancak doğumda bebeğin çatıya inmesiyle anlaşılabilir deniyor anlamadım ne doğru ne yalan doktorlara güvensem sezaryana karar vericem sancım gelmeden gün alırım en azından planlı olur. normal doğuma gidip eziyet çektikten sonra apar topar sezaryana gitmek istemiyorum.Yanlış mı düşünüyorum pufff..
biz geldik kızımla...
herşeyimiz normalmiş suyumuz başımızın ölçüsü kilo da almışızz..
çatı testinden de geçtikperşembe tekrar gideceğiz doğuramazsam tabi. tekrar rapor almam gerekecek pöfff bu da doğuramadı raporu
sizler nasılsınız teyzeler biz bi geçmişe bakalım
al tabi canım. 3 5 gün 3 5 gündür.o rapordan ben almadım yaaa bak unuttum onuptesi sorayım bende doktora.
senin kızda gününü doldurcak galiba canım
teşekkürler canımmhadi gözün aydın canım ne güzel sağlıklı
bende doğuramazsam perşembe rapor alacam doğuramadı diye acaba bu aldığımız raporlar 40 gün olan rapor hakkımızdan düşüyormu
al tabi canım. 3 5 gün 3 5 gündür.
benim kızda topikdeki arkidişlerine özendi
teşekkürler canımm
hiç bilmiom yaa düşüo mu. 8+8 haftadan düşmüo die biliom ama. sormak lazım idari mali işlere
doğum tarihlerimiz aynıymış bakalım artık ne zaman teşrif edecekler8+8den düşmüyomus ama muhtemelen rapor hakkımızı yiyecek hayırlısı ile doğuralımda yapacak bişi yok artık ama geleceğede benzemiyorlar en azından benimki
bu milletimizde ne ilginç çoçuk yokmu diye sorarlar bi tane olunca ıkıncı ne zaman dderler onlara neyse ,senın adına cok sevındım canım inşallah sende bekkleyen annelerde (hepimiz) sağlıcakla alırız yavrularımızı kucagımıza ayrıca yasında gec değil ben 27 yasındayım eylulde28e girecem benimde ilk çoçuğum
kızlar malumunuz bugün 17 günlük olduk... ama kızımda ciddi gaz sıkıntısı var... bugünden beri doğru düzgün uyumuyo... hep mıkır mıkır... doktorlar bebeklerin ilk 15 gün gaz çıkarmaya ihtiyaç duymadıklarını, bunun 15 gün sonra bi ihtiyaç olucağından bahsetmiştiler... hakkatten de öyleymiş... kuzucum karnı doyuyo , altı temizleniyo ama gaz çıkaramıyo... e tabi gaz çıkmayınca uyku da uyuyamıyo... canım çok sıkkın bu yüzden kıyamıyorum kuzuma... zaten şu sarılık olayını da henüz atlatamadık... çok şükür düşüşte ama zamana ihtiyacımız var.... yani demem o ki siz de zinko gaz damlasını mutlaka evinizde bulundurun... bizim babamız şimdi onu almaya gitti... inşallah rahatlatır güzel prensesimi...
hemde nasıl acıyo üstüne oturamıyorum yatıyorum sürekli :26::26:
herkes ne kdar sikayetciii durumlarindan???
dikkatimi cekti lütfen kimse kırılmasin darilmasin , hamileligi yasayamayanlari dusundukce icimdeki kıpırtılara şükrediyorum , bebgim yaza denk gelio isilek vs olcak ama kışın olsa ya hasta olsa , grip , bronsit vs vs , ya bebeklerimizi saglikli kucagimiza alamasaydik ??
annelik kolay olsaydi , bebek yetiştirmek kolay olsaydi bu kadar kutsal olurmuydu??? hakki ödenmez olurmuydu ??
Allah'ima binlerce kez şükürler olsun şuan karnımda bi canlıya sahibin inş vakti gelincede saglikli bir şkeilde kucagima alicam ,lütfen dua edin Allah olmayanada nasip etsin .
doğum tarihlerimiz aynıymış bakalım artık ne zaman teşrif edecekler
karnımda oynayıp duruyo ağrı sızıda yok
bızdede gaz sıkıntısı var cnm daha 9 gunluguz ama uyumamaya basladı gaz yuzundenbnde zınco kullanıorum bıraz rahatltıo en azndan senn bebsnede yaramıstır inş cnm rahat rahat uyur ınş
puff bde neyle bakımını yapıosun cnm sen
bn yaz bebgı oldugu ıcın cok memnm bebgm oldgu ıcın dahada myluyum allah herkese nasıp etsın annelık duygusunu... 9 gundur nerdeyse uyumuyorum gecelerı 2 3 saat uyuyorum gunduzlerı uyku yok zaten olsun bebgm ıcın herseyı yaparım yeterkı saglıklı olsunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?