sanırım almakta fayda varŞöyle söyliim ben de almıştım iyiki de almışım,,doğumdan sonraki 4. gündü sanırım ateşim çıktı benim meğer göğüs kanallarım tam açılmadığı için olmuş,,o yüzden bende sağıp göğüslerimi rahatlattım hem de kanalları açıosun işte,,zaten böyle bi durum olursa diye almıtım ,,iyi öngörmüşüm,,sağmazsan bi şekilde sonra ateş göğüslerde iltihaplanma falan oluo işte..Benim tecrübem bu herkese olacak diye bişi yok tabi ama karar senin.
Bizim de böyleydi, ben tuvalete gitmeye fırsat bulamıyodum, ruhum daralıyodu bebeğin sürekli bana yapışık olmasından, bizimki de ıkınıp duruyodu, dayanamadık bugğn doktora götürdük, doktor bu bebek aç galiba dedi. Ondan böyle yapıyo dedi. benim süt çok şükür çok iyi geliyo, bebeğin aç olmasına şaşırdım, doktora söyledik, kalitesi iyi değildir dedi. Kalitesini artırmak için şunları şunları yiyiyn dedi bana. Sonra ben eve gelince bir sürü süt dolmuş yine, kalitesiz filan ama yine de anne sütü, boşa gitmesin bari dedim, sağdım, bebeğimize verdim azıcık bi kısmı kalınca uyuyakaldı, 3 saat filan uyudu, uyanınca yine önce emzirdim sonra yine süt sağmıştım, onu verdim, çok şükür yine uyuyo hala. Demek ki diyorum sütün kalitesinde filan sıkıntı yok bebeğimiz ememiyodu. önce emiyodu güzelce, sonra uyuyakalır gibi olup yavaşlıyodu, heralde o ara ağzına bişey gelmiyodu.. İnşallah güzelce emmeye başlar... elimizle göğsümüze masaj yapar gibi yaparak mı emzirmemiz lazım, çok zormuş bu emzirme işi...
bunuda bir dene bakalım canım sonucu söylersin bende rezene çayıyla anason bulundurmaya başlayayım işe yararsa
keşke daha önce tecrübeli birileriyle konuşma fırsatım olsaydı da daha rahat alsaydım şimdi birazcık zorlucak beni bu ara. ama almakta fayda var anladığım kadarıylaBence süt sağma makinesi insanın ilk dönemlerde eli kolu gibi oluyo, bebek başta emmekte çok zorlanıyo, o ara sağıp verilebiliyo, ya da sütgeldi mi gelmedi mi derdin olmuyo, sağıp bakabiliyosun, ben iyi ki almışım diyorum...
Kız mı olucak ki acaba :44: kız daha geç belli oluyormuş ya.Birdahaki kontrol ne zaman belki o zaman belli olur??
bu milletimizde ne ilginç çoçuk yokmu diye sorarlar bi tane olunca ıkıncı ne zaman dderler onlara neyse ,senın adına cok sevındım canım inşallah sende bekkleyen annelerde (hepimiz) sağlıcakla alırız yavrularımızı kucagımıza ayrıca yasında gec değil ben 27 yasındayım eylulde28e girecem benimde ilk çoçuğum
Canım ne yemek gerekiyomuş kaliteyi artırmak için?
Bi de aç bebek ıkınırmıymış? Boşaltımında sorun yok, her bezini kakalı alıyorum.
Kaka yapan bebekte doymama gibi bi durum olurmuki?
Gaz için rezene çayı aldırdım eşime, gelsin de bakalım onu verecem. Fayda edecek mi gazına?
kızlar malumunuz bugün 17 günlük olduk... ama kızımda ciddi gaz sıkıntısı var... bugünden beri doğru düzgün uyumuyo... hep mıkır mıkır... doktorlar bebeklerin ilk 15 gün gaz çıkarmaya ihtiyaç duymadıklarını, bunun 15 gün sonra bi ihtiyaç olucağından bahsetmiştiler... hakkatten de öyleymiş... kuzucum karnı doyuyo , altı temizleniyo ama gaz çıkaramıyo... e tabi gaz çıkmayınca uyku da uyuyamıyo... canım çok sıkkın bu yüzden kıyamıyorum kuzuma... zaten şu sarılık olayını da henüz atlatamadık... çok şükür düşüşte ama zamana ihtiyacımız var.... yani demem o ki siz de zinko gaz damlasını mutlaka evinizde bulundurun... bizim babamız şimdi onu almaya gitti... inşallah rahatlatır güzel prensesimi...
canım hastaneden izotonik sodyum klorür diye birşey verdiler batiodin le az birşey karıştırıp pamukla pansuman yapıyorum
yaaa gerçekten miiii :18::18:hem korktum hem heyecanlandım şuan.
ama hiç sancım yok yine.
birde benim sıpam dedesini bekliyor. ben onu anladım babam geçen çarşamba gelicekti (iş için malatya ya gitmişti)çarşamba aradı beni burdan Elazığa gidicem diye. 1 haftalıkta orda iş var dedi.bende üzülmüştüm ben doğurcam babam yok şehir dışında diye. babamda gelince görürüm artık torunumu napalım demişti. ama benim sıpa gelmedibu çarşamba kesin geliyor babam. oğlumda o ara gelir gibi geliyor bana 1 tanecik dedem var o gelmeden gelmem diyor galiba
Kizlar ben sabah 9:18 de sezeryanla bebisime kavustum... beklenn kilo 3500gr di 2910gr 51 cm dogdu kizimdetaylar daha sonra
canım zinconun faydası olursa haber veriri misin
bence biz tembellikten doğuramıyoruz
bende sabahtan beri ilk kez az önce kalktım çamaşırları topladım katladım yerleştirdim sonra yine oturudm. daha mutfakta bi sürü iş beni bekliyor
iyi haftasonları doğuramayan anneler :))bende dahil tabikii; beklemekten sıkıntıdan napcamızı şaşırdık walla; bnmde canım bişiler çekiyodu,avmye gittik eşime ısmarlattım ben yedim adamcağız baktı oruçlu oruçlu :)) buarada kızlar Gap'te çok süper indirim vardı,bi girelim bakalım dedik ama oğlumuzun 1 yaş pantolon ve şortlarını dahil aldık :)) tutamadık kendimizi walla,eğer bu indirimden faydalanmak istteyen olursa bir avm ziyaret etsin :) gerçi masraf çok ama napalım görünce dayanamıyor insanhemen kızkardeşime götürdüm göstermeye,tabi annem herzamanki gibi kızdı,çocuğun yediği helal giydiği haram diye bi ton söylendi :))) aman napiyimmm Eki Görüntüle 760430 Eki Görüntüle 760431
Benim de bi arkadasima surekli bebek soruyorlardi 5 yillik evlilerdi ama onlar kendileri istemiyorlardi. Oyle bunalmislardi ki artik kim sorsa kisiriz ondan olmuyo diyorlardi. İnsanlar oyle futursuz ki kimde problem diye bile soruyorlardi onlar da ikimizde de diyorlardi gicikliktan :)
eskiden hamile oldugunu belli etmek bile ayipmis ya hani, o ayip diye saklayan teyzeler simdi ne kadar rahatlar. Neyle korunuyorsunuz diye bile soruyorlar, manyak mi neler?
Kizlar ben sabah 9:18 de sezeryanla bebisime kavustum... beklenn kilo 3500gr di 2910gr 51 cm dogdu kizimdetaylar daha sonra
bende bugun ogrendim görümcemden 8 sene cocuk yapmayınca cocugu olmuyo diolarmiş
o zaman boşuna kendimizi yormayalım oturalımben hep ayaktayım yine doguramadim
maşallah canım alahım analı babalı büyütsün. bizede böle normalinden doğumlar nasip olur inşallah.
heheee bayrama kadan düşünmüyom deseydin cancazımm. hadi gözün aydın
beni nstye bile almadı doktorkontrollerimiz aynı gün bende perşembe gidecem tekrar
bayramdan önce gelecek kuzey enes annesi :)) doğumu ne başlatıyo neye göre oluyo anlayamadım gittim üstelik o kadar da doğum yapan insan gördüm :97::97::97::97::97::97::97::97:
Kızlarrr
Bu gaz sorununun ilaçsız tdavisi yokmu?
Masaj yapıyorum karnına ma bizim kı durmyor ağlıyor. Sürekli de meme arayışında. Memeyi aldığında susuyor sadece.
Uykuyo çok zor dalıyor, sürekli ıkınma halinde. Top gibi oluyor kendini sıkmaktan
Ikınmaktan yoruluyor garibim
Çok üzülüyorum napıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?