spor ayakkabı iş yerinde serbestse onu giy canım bende hamile kaldığımdan beri spor ayakkabı giyiyorum sağolsun müdürümüz bişey demiyor.
spor ayakkabi giyyorum bende arada ama , kan seviyem herzamankinden fazl aoldugu için resmen ayak tabanlarim yaniyo , havalar iyica ısınsada sandalet , terlik giysek yaa( Allah yardimcimiz olsun.
ilk bebek... tecrübe sıfır... gözüm korktu
inşallah bir aksilik çıkmazsa ben 30 günü dolduktan sonra mevlüt okuttururum sonrada vınnnnn yazlığa kaçarım oğlumla..kocamda izin günlerinde katılır bize hayırlısıyla ..yoksa bu İstanbul sıcağı dört duvar arasında valla geçmez.
canım 36-37 çıkıyor zaten bence normal benim oğlum 30 haftalık 29 haftalıkken 40 cm di.
ay babetten normlade de nefret ederim hiç sevmem hele ki hamilelik de düşünemiyorum. hiç bebetim yoktur benim :) giyme canım sen zaten sağlık açısından babet ve convers gibi yere yakın sıfıt taban ayakkabıları tavsiye etmiyorlar özellikle hamillik de. bununla ilgili yazı okumuştum.
geçenlerde hemşire olan bi arkadaşım anlattı bende okudum bir yazıda hatta. biz üzülürsek dmarlarımızda daralma mı ne oluşuyormuş sonra bebeğe yeterli oksijen ve besin gitmiyormuş ve bebek zarar görüyormuş o yüzden takam kafana hiç bişeyi yazık kızınamesela ben çok evhamlı bir insandım ama şimdi evde yangın çıksa ceketi alır çıkar giderim. hem siz benden çok daha şanslısınız ya en azıdnan isatanbul gibi bi şehirdesiniz bizim gibi doğuda küçücük bir şehirde tıkılı kalmadınız benim ailem 1000 km ötede dostalrım arakadaşlarımda ama eşim aynımda ya gerisi boş deyip avutuyorum kendimi. sende rahatlat biraz kendini.
ne demek 657 benden sor :)
aynen canım benim zaten ne doğum ne başka bişey strese tek sokan eşimi bırakıp doğuma memlekete gidecek olmam
benim şöyle oldu şeker olduğu için aç kalacağım için ilk sırayı aldım hemen çıktım kan verdim sonra suyu içip tekrar verdim 10.30 da işim bitmişti. doktor sadece sonuca baktı kan vermeden önce muanemi yaptı zaten.
canım bende hemen yaptıracağım. en azından ramazan bayramında en kötü ihtimalle. çocuk fazla hareketlenmeden o iş bitsin dedik eşimle. sonra işe başlayacağım sonrada geç olabilir.
canım cevabın için çok saol..bişey daha sorayım ilk kanı verip şekerli su içiyomuşsunya sonra 1 saat bekleniyomuş peki o beklemede bir şey yiyebiliyomusun..örneğin çikolata :))
spor ayakkabi giyyorum bende arada ama , kan seviyem herzamankinden fazl aoldugu için resmen ayak tabanlarim yaniyo , havalar iyica ısınsada sandalet , terlik giysek yaa( Allah yardimcimiz olsun.
evet o konuda haklısın ya benimde yanıyor evde hep çorap giyerdim hiç yiyemiyorum artık yangın olduk :)
ayy canım yaa üze kendiini hep hormonlardan oluyor bunlar.. bak annen gelecekmiş ne güzel onu düşün rahatlamaya çalış. üzme bebişini de annesiiAllah'ım yalnızlık ne kadar zor bişey
2 gündür sabahları eşimi görmiyorum bile... erkenden çıkıp fuara gidiyo gece dönüyo ancak... ben ne kahvaltı yapmak istiyorum tek başıma ne de yemek yemek...
yanımda yakınımda kimse de yok... buraya yeni taşındığımızdan yol iz de bilmiyorum... nereye nasıl giderim...
içimden hiçbişey yapmak gelmiyo... ne temizlik - ne yemek - duş bile almak istemiyorum... yarım saattir ağlıyorum...
annemi de çok özledim
ya kendimi hiç iyi hissetmiyorum... beynim zonkluyo iki gündür ağrıdan... Allah'ım yardım et nolur yarabbim sabır ver bana
maşallahhh...bebegım tammmm 1370 gr :)) boyuda 38 cm bıyu uzun olucak ddı :)) 15 kılo aldıgım ıcın kızdı az ye dedı :))) maşllah bebegme yha
kızlar bişey sorcam çoğunuz şeker yüklemenizi yaptınız..benim p.tesi olacak hayırlısıyla aynı gün sonuçtan sonra aylık kontrolümüde olucam..şimdi sabah 9 da orda olucam ..yüklemenin sonucu çıktıktan sonra doktoruma gideceğim için randevu saatimi ona göre ayarlamam lazım..ben şimdi kaça randevu alayım çokmu beklicem sonucu???
canım cevabın için çok saol..bişey daha sorayım ilk kanı verip şekerli su içiyomuşsunya sonra 1 saat bekleniyomuş peki o beklemede bir şey yiyebiliyomusun..örneğin çikolata :))
ya arkadaşın da ilk bebekti ama güzel de oldu, görümcemler de bebek 5-6 aylıktı bir haftalık bıraktılar anneannesine başbaşa gittiler
yazlık fikri süper ama ya sanki ben kocam da yanımda olsun isterdim
offf benim çocuk ne daralmıştır bee içeride zavallım,
yaa keşke öyle olsa, yemek değil su bile yasak son kanı verene kadar yanında sandviç vs bulundur kan işlemi biter bitmez yersin
ayy canım yaa üze kendiini hep hormonlardan oluyor bunlar.. bak annen gelecekmiş ne güzel onu düşün rahatlamaya çalış. üzme bebişini de annesii
maşallahhh...
ben 9.20 ye randevu almıştım kontrolden sonra kan verdim 50 gram içtim 10 du saat 1 saat sonra gel bişi yiyip içme dediler işyerim yakın olduğu için gittim 11 de geldim sonuç yarım saate çıkar dediler de beklemedim öğle arası gittim aldım
acaba 2 aylık bebekle tatile gidilir mi?
kızlar dün kuzenimle gecelik pijama konusunda konuştuk. gecelik mutlaka almalısın hastanede lazım olucak dedi. birde pijamaları boydan tamamen düğmeli al dedi. 3 düğmeliler çok kullanışsız oluyor dedi.ben tamamen alttan açmak zorunda kalıyordum dedi..ben de dün lohusashop.com a telefon açtım.
beğendiğim iki modeli sordum... Kilomu söyledim 68 diye 72 - 73 olurum doğuma dedim.
bir modelde M bir modelde de 40beden verdi. kalıpları rahatmış olmazsa ad gönderirsiniz değişiriz zaten dedi
iki takım alacağım. biri spor biri klasik bakalım beğenecek misniz?
gidilir tabi yaa :)) nolcakkii
zaten tosur tosur uyurlar zaten daha okadarcık bebek:)
kücükken pek zararları yok diyorlar
karnı tok , altı temiz olduktan sonraaatabi zaten bikini giyermisin bilmiyorum da sütü her daim hazır olcak :) bide yanına emzirme bezi alman lazım sanırım
hem cook mutluyum hem uzgunm kızlarmutluyum cunku bebegmı gormye gdcem uzgnm cnku eşim uzmanlk snvnı kazanamams hayallerm suya dustu. allah herzmn bı kapıyı kapatır bı kapıyı açar dyorum inş bzede bı kapı açar bebgm dunyaya gelmedn. herseyde bı hayır vardr deyp konuyu kapıyorum ve heycanma devam edyorum oğlşmu gormeyelı tam bir ay oldu kılosunu saglğnı cok merak edyorum zaten sabah ezannda uyandım heycanla uyuyamadmda tekrar :)) nekadar guzel bışey yha anne olmak....
içimizde şuanda bı insan var tam olarak nası bı buyukluk allahm bu boyle boğlmadn suyun içinde yasamak ne demek ......
allah herkese nasıp etsın bu duyguyu sabah sabah bı kere daha anladım annemn kıymetını....
iyikı varsınz canlarm bnm sıze bole anlatınca içim rahatlıo....
dinlenmek de çok zorlaştı artık yaa.. hamd olsun tabi ama uykularım gitgide daha çok rezilleşiyor. kramp,uyuşma,kasılma,ağrı,wc ihtiyacı,mide kazınması.. gitgide artıyor.. bebeklerimiz sağlıklı sıhhatli eli ayağı düzgün azaları tam eksiksiz noksansız olsun da, dayanırız herşeye. Allah bizi alıştırıyor sonraki zamanlar için..
slmmm güzeller güzeli anneler ve onların bitaneleri...nasılsınız ???biz iyiyiz çok şükür oğlumla yine işe geldik..bizle birlikte onlarda çalışıyo yazık yaa(yine mide yanmamız var şurubumda olmasa napcaktım bilmiyorum..
güzel bir gün olur inşallah hepimiz için...dün benim pek ii geçmedi öğlen sonra şirketten bi evrak gelecekmiş benim adıma imza atmam gerekiyormuş ve çok acilmiş...ee mesai saatimde göndersenize be salaklar..saat 3 te işim bitmesine rağmen 5 e kadar bekledim ofiste..ama sinirlerim bozuldu uykusuzluktan duramıyorum ama kimin umrunda beni bu halimle onca saat beklettiler...kan ter eve gittim yemektir ortalığı toparla tabi yatamadım..oyüzden baya bi gerildim..neyse bugün iim güzel bi uyku çektim dincim yani...umarım başak aksilikler yaşamam..
kızlar zaman yaklaştıkça daha çok merak ediyorum oğlumu :)) daha çok özlüyorum :)) bizim kalan gün 67 oldu :)))))))))
Kızlar ceviz sevilmez mi yayiyemiyorsanız sütlü ve meyvalı tatlılarla birlikte tüketin.Ben bir kilo cevizi oturur sıkılmadan yerim
Canım cevizli kabak tatlısı istedi iyimi adamı yoldan çıkarırsınızTaze ceviz senede 20 gün süreyle yiyebileceğimiz tek yemiş olma özelliğindedir.Mevsimide sanıyorum haziran sonu olmalı
benim duygu durumum değişti iyice sizde de oluyo mu acaba aynı şeyler???
annemi ve babamı çok özledim mesela.. abim yeğenlerim.. aklıma geldikçe ağlayasım geliyor.. hatta geçen gün ağladım bile.. eşim arkadaşıyla 1 saatliğine dışarı çıkmıştı, arkadaşı da birlikte yemek yiyelim demiş,eşim aradı ben de git dedim. sonra o 1 saat oldu 7 saat.. zaten hep evdeyim, yalnızım, eşimden başka kimsem yok yanımda, falan filan derken başladım ağlamaya.. ilk defa bu şekilde ağladım sesli sesli... sonra eşim gelince ona da küstüm tatil gününde bari yanımda olsaydın beni yanlız bıraktın diye.. işte bu aralar böyle alt üst oluyo duygularım..
Önce geçmişi okudum busefer,nasılsınız bakalım?Off ben hiç dönemiyorum artk ya neslihana gülmştüm başıma geldi :) Bikini bölgem ağrıyıp durdu gece sabaha karşı sabahta kaşıntm vardı krem sürim dedim karnıma bi de ne görim 3-5tane mnnak yırtığım olmuş gözüm aydın 3 gündr krem sürmezsem olcağı odur işin garip yani sanırım bikini bölgede de olmuş biraz kızlar ya napcaaaz:18:
Herkese gunaydınnn kızlarr ,
ben ve göbegım ıse geldık yıne :) hoppıdı hopp zıplamakla mesguluz :)
sızlerde ne var ne yok ?
Selamm kızlaarrr
Bugün bizimde randevumuz var oğlumlaa saat 16.30daDün gece yine uyandık eşimle aynı saatte sonra kalkmadım yataktan hiç geri uyumaya çalıştım. Sabahda dinç kalktık kocişime güzell bi kahvaltı hazırladım uyandırdım, birlikte yaptık kahvaltımızı..
Bugün dr a gittiğimde bacak krampımı, el kol uyuşmasını bide sorabilirsem çatı kemiği ağrısınısorucam.. Tabi heyecandan unutmazsam ne diceğimi
Elif dğru canım o değer yaklaşık 37cm bebeğin normal çıkmış yani
antalyanın sıcağı felaket... bi yıl tatil için gelmiştim... salaklık etmişim orayı tercih etmekle... bütün gün klimalı odada yattım...güneş ve nem beni mahvetmişti... hem midemi bozdum hem başağrılarımm kudurdu... Allah yardımcınız olsun...
tatil için güzel yerdir güzel olmasına ama temmuz ve ağustos ayında gelmeyeceksin.sonraki aylarda mis.havası da suyu da.
buyrun beklerim.
mayısta ve kasımda denize girdiğimi bilirim.nerde başka bu nimet
Aranıza yeni katılıyorum. Oğluşumla 27. haftadayız.. Herkese selamlar!
günaydın herkeslereee :) dün kontrolümüz vardı bizim de, aslında yoktu ama doktorumuz aynı zamanda yakın arkadaşımız. 2 gün önce de sol kasığıma kramp gibi bişe girdi 3 saat acıdan kıvrandım nerdeyse nefes alamadım acıdan. büyük bir miyomum olduğundan erken doğum riskimiz az da olsa var. o yüzden gel bir bakalım dedi. 1 haftada 200 gr almış minik oğlum 1500 gr olmuş. nst'ye girdim ilk defa, ne sıkıcı birşeymiş yahu. onda da bir sıkıntı çıkmadı çok şükür. ama yüzünü göstermedi bu sefer minnoşum. o zaman ben de göbüşümdeki şeklini koyarım kızlara öyle gösteririm seni dedim :)Eki Görüntüle 695127
Rabbim içimizde ki bu güzel sevgiyi eksik etmesin inşallah.
aaa sizde mi böylesiniz.bende kendimi sanıyordum. yapışık gibiyim kocişesıkılmasından da korkuyorum ama napayım. benim hem en iyi arkadaşım hem kocama hem aşkım oğlumunda babası
bebegım tammmm 1370 gr :)) boyuda 38 cm bıyu uzun olucak ddı :)) 15 kılo aldıgım ıcın kızdı az ye dedı :))) maşllah bebegme yha
valla bu seneye kadar bikini giydim ama vücut durumum pek iç açıcı durmuyor :):)
balıkadam kostumu giyebilirim bu yaz ahaahahahh
emzirme eönlügü değilmi boyle boyundan geçen?
ondan almıştım ben zaten olleyyy
he kızlar dün komşular kahveye gelmişti ya bana tecrübeli annelerden iki önemli bilgi öğrendim onuda hemen unutmadan yazıyım size
şimdiden göğüslerimizin uçlarına krem sürmemiz gerekiyormuş, kurumaması için. çatlamasını önlersek yara da olmazmış sonrasında.
bide emzirmeden önce bi bardak suda bi kaşık karbonatı eritip hep yanımızda bulundurmalıymışız.
bebeğimize meme vermeden o karbonatlı suyla göğüs ucumuzu yıkarsak hem mikropları kırar hemde bebişin ağız yaralarını pamukçuk çıkarmasını fln önlermiş. hepsi öle yapmış.
karbonatın faydalarındann daha önce bahsetmiştik burda topicte ama bölede bi faydasını bilmiyodum.
tecrübeli annelerden incileerr
kızlar bişey sorcam çoğunuz şeker yüklemenizi yaptınız..benim p.tesi olacak hayırlısıyla aynı gün sonuçtan sonra aylık kontrolümüde olucam..şimdi sabah 9 da orda olucam ..yüklemenin sonucu çıktıktan sonra doktoruma gideceğim için randevu saatimi ona göre ayarlamam lazım..ben şimdi kaça randevu alayım çokmu beklicem sonucu???
mustella krem var canm gogus catlakları için ben alıcam son ayımda baslıcam hemde bu kremı yıkamamza gerek yokmus emzırıken
yok... zaten ssaçma sapan tipler oturuyo burdada... yabani herbiri...
şimdi annem bi daha aradı açtım bende dayanamadım uyuyodum dedim... ben yarın gelicem dedi pazar dönerim... hiçbişey yapma sadece karnını doyur bebeğini besle ben gelince herşeyi hallederim dedi... yapmıyorumki zaten dedim...
burdan bi tek kadıköye nasıl gidilir onu biliyorum... o da kapının önünden otobüs geçiyo da ordan biliyorum... olmadı cumartesi annemle biraz dolaşırız rahatlarım inşallah...
kızlarr erkk bebeklerı olcaklar ıçin sunnetlerını nezmn yaptırmayı dusunuosunz bn hastaneden cıkmadan yaptrmak ıstıorum daha saglıklıymıs
acaba 2 aylık bebekle tatile gidilir mi?
biz de ekim sonuna doğru Kıbrıs'a gidelim diyoruz. Hava çok güzel oluyoorda o zaman 2,5aylık filan oluyor bebek.
Bi de ben ekim ortasında new york'a gidicem 3-4 gün ama o zaman kızımı bırakmak zorunda kalıcam anneme. 9saat uçuramam minicik bebeği
Eki Görüntüle 695351
bu da ben ve oğluşum:))) bugünkü halimizzzz
günaydın herkeslereee :) dün kontrolümüz vardı bizim de, aslında yoktu ama doktorumuz aynı zamanda yakın arkadaşımız. 2 gün önce de sol kasığıma kramp gibi bişe girdi 3 saat acıdan kıvrandım nerdeyse nefes alamadım acıdan. büyük bir miyomum olduğundan erken doğum riskimiz az da olsa var. o yüzden gel bir bakalım dedi. 1 haftada 200 gr almış minik oğlum 1500 gr olmuş. nst'ye girdim ilk defa, ne sıkıcı birşeymiş yahu. onda da bir sıkıntı çıkmadı çok şükür. ama yüzünü göstermedi bu sefer minnoşum. o zaman ben de göbüşümdeki şeklini koyarım kızlara öyle gösteririm seni dedim :)Eki Görüntüle 695127
aynen canım sen antalydaysan bulsalm denze gdelm bugun hava cook guzelD:
bende isterdim ama eşim yıllık iznini doğumumda kullanıcak oyüzden tatili yalan olucak onun...olsun be kuzum haftalık izinlerinde gelir yanımıza biz annemle gitcez...zaten lohusalık zor bi dönemmiş herkese çatabiliyomuşsun eşim yanımda olmayarak aslında büyük bi beladan kurtulacak :))
valla bu seneye kadar bikini giydim ama vücut durumum pek iç açıcı durmuyor :):)
balıkadam kostumu giyebilirim bu yaz ahaahahahh
emzirme eönlügü değilmi boyle boyundan geçen?
ondan almıştım ben zaten olleyyy
Eki Görüntüle 695351
bu da ben ve oğluşum:))) bugünkü halimizzzz
kızlar hayrlı gunler.
antalyada gıt gıde havalar guzelleşiyor. arkadaslarmn resımlerını goruyorm smdden plajdalar ohh mıss. bzde pazar esmle acılıs yapmayı dsnyorz
doktor grebbilrsin denize havuza dedi. sitemizdeki havuzuda kullanabilcem en azndan aksamları rahatlamak amacıyla. cnku su gercekden cok rahatlatyo.dun aksam bıraz kasılmalarm oldu hemen dusa grdm gercekden en buyuk ılac ıkımızde mısıl mısıl uydk oglumla.
yalnız hamile mayosu almam lazm ınsallah guzel uygun bısıler bulabilrim. ben deniz yaz kızıyım anacım duramıyom valla
hergun buraya bakıp hereyn yolnda oldgnu gormek cok mutlu edyor beni. hadi bakalm iyi sohbetler
yaa denize nasıl giriceksin kiiii :44: insan suyu denizi özlüyordaa bu halde nasıl giricez:)) gerci ben yüzme bilmiyorum ama yinede deniz yatagıyla filan ohh keyif sürüyodummmkızlar hayrlı gunler.
antalyada gıt gıde havalar guzelleşiyor. arkadaslarmn resımlerını goruyorm smdden plajdalar ohh mıss. bzde pazar esmle acılıs yapmayı dsnyorz
doktor grebbilrsin denize havuza dedi. sitemizdeki havuzuda kullanabilcem en azndan aksamları rahatlamak amacıyla. cnku su gercekden cok rahatlatyo.dun aksam bıraz kasılmalarm oldu hemen dusa grdm gercekden en buyuk ılac ıkımızde mısıl mısıl uydk oglumla.
yalnız hamile mayosu almam lazm ınsallah guzel uygun bısıler bulabilrim. ben deniz yaz kızıyım anacım duramıyom valla
hergun buraya bakıp hereyn yolnda oldgnu gormek cok mutlu edyor beni. hadi bakalm iyi sohbetler
masallah cok guzelsiniz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?