2013 Temmuz annleri paylaşım alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeklerimizin cinsiyeti ! Bizim.....

• İkiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    102

bende otacının siparişini vereyim o zaman canım sağol.
lierac çatlaklar için cnm evet.bence bir daha doktora gittiğinde ne zaman başlayayım diye sor.
aslında çatlayacakları varsa çatlıyorlar ama önlem alalım biz yine de.benim arkadaşım kullandı çatladı mesela bacak arkaları falan özellikle.
inş. bizde olmaz.

Herhangi bir yerde karşınıza çıkan yabancı biri bebeğinizin cinsiyeti hakkında tahminde bulunursa sakın şaşırmayın. Son yüzyıllarda hamile kadınlar bebeklerinin cinsiyetini öğrenmek için bazı testler yapıp çıkan sonuçlara inandılar. Peki ya bu testler olmadan önce bebek bekleyen çiftler neye güvendiler? Onların yöntemleri amniyosentez veya ultrason gibi kesin sonuçlar vermese de çok daha eğlenceliydi. Şimdi tüm anneler aynanın karşısına geçsin: Bebeklerinin cinsiyetini en eğlenceli şekilde doğru tahmin etmeye çalışacaklar.

Erkek geliyorsa...

Hamileliğinizin ilk dönemlerinde sabah bulantısı yaşamazsınız.
Bebeğinizin dakikadaki kalp atış hızı 140’dan düşük olur.
Vücudunuzun önünde duran yuvarlakta fazladan bir kilo taşırsınız.
Karnınız sivri büyüyorsa...
Meme ucunuz belirgin bir şekilde koyulaşır.
Karnınız aşağı doğru büyümeye başlar.
Tatlı aşerirsiniz.
Protein içerikli yiyecekler arasındansa et ve peynire daha çok aşerirsiniz.
Ayaklarınız hamilelik öncesi döneme göre daha soğuktur.
Elleriniz çok kuru olur.
Uyuduğunuzda yastığın yüzü kuzeye bakar.
Sizinle birlikte eşiniz de kilo alır.
Eskisinden daha güzel görünürsünüz.
Bacak tüyleriniz daha hızlı uzar.
İdrarınız sapsarı gelir.
Burnunuz genişler.
Baş ağrılarınız olabilir.
Evlilik yüzüğünüzü bir ipe bağlayıp karnınızın üzerinde tuttuğunuzda, ip daire çizer.
Gebe kaldığınızdaki yaşınız ve yine hamile kaldığınız ayın toplamı çift sayı çıkar.
Bebek anne karının sağ tarafında durur.

Kız geliyorsa...

Hamileliğinizin ilk dönemlerinde sabahları mide bulantısı yaşayabilirsiniz.
Bebeğinizin dakikadaki kalp atış hızı 140’dan yüksek olur.
Basen ve kalçadan kilo alırsınız.
Sol göğsünüz sağ göğsünüzden büyüktür.
Saçlarınızın açık renk olan kısımlarında kızıllaşma meydana gelir.
Karnınız yanlara yay›larak büyük.
Çirkinleştiğinizi söyleyenler ç›kabilir: K›z bebek annenin güzelliğini al›r derler!
Tatlı aşerirsiniz.
Meyve yemek istersiniz.
Canınız daha çok portakal suyu çekebilir.
Hamilelik süresince normalden daha kaprisli ve huysuz olursunuz.
Yüzünüz eskisine nazaran daha şiştir.
Ekmeğin baş tarafını yemek istemezsiniz.
Göğüsleriniz ciddi oranda büyür.
Uyuduğunuzda yastığın yüzü güneye bakar.
İdrarınızın rengi donuk sarıdır.
Evlilik yüzüğünüzü bir ipe bağlayıp karnınızın üzerinde tuttuğunuzda, ip iki yana doğru hareket eder.
Gebe kaldığınızdaki yaşınız ve yine hamile kaldığınız ayın toplamı tek sayı çıkar.
Küçük erkek çocuklar size ilgi gösterir.

selam en taze anneler;
sayfalar su gibi akmış maşallah,geri dönüp okumam lazım.
Aramıza yeni katılanlar hoşgelmiş,hayırlı olsun hamilelikleri,
Allah sağlıkla kucağımıza alacağımız günleri görmeyi nasip etsin inşallah...
Ben geçmişi bi gözden geçireyim,dönerim:)

BUDA MİDE BULANTISI YAŞAYAN HAMİŞLERE GELSİN

Uzman Diyetisyen Işın Sayın ‘’Gebelerde 6. haftadan itibaren bebeğin büyüme hormonu dediğimiz Beta HcG hormonu seviyesi kanda yükselirken, beraberinde bazı şikayetler gelişmeye başlar. Bunlar, sabah şiddetli biçimde başlayan ve gün içinde de tekrarlayan bulantılar; iştahsızlık, kusma, midede yanma, reflü şeklindedir. Bu esnada hızlı kilo kaybına bağlı halsizlik yorgunluk, mineral, vitamin yetersizlikleri gelişebilir. Bu durum genelde 12. Haftaya kadar devam eder. 12. Haftaya kadar kilo veriyor olmak bebeğin gelişimine zarar vermez. Genellikle 12. Haftadan sonra bulantılar sona erip bebeğin sinirsel, zihinsel gelişiminin başladığı dönemde annenin beslenmesinin, iştah ve kilo artışının ideal seviyelere gelmesi beklenir.’’ diyor. İşte ilk üç ay bulantı bebeğe zarar vermese de anneyi rahatsız eden bu bulantıyı önlemenin, anne adayını rahatlatmanın çareleri:

1. Anne adayları yediklerinizi çok iyi çiğneyin. Asla hiçbir gıdayı püre kıvamına gelmeden yutmayın.
2. Başucunuzda sarı, az tuzlu veya tercihen tuzsuz leblebiyi eksik etmeyin.
3. Elinizin altında içinde katkı maddesi olmayan, tercihen çavdarlı kıtırlar, çubuklar bulundurun.
4. Ara öğünlerde ağıza birer birer atılan ve yavaş yavaş çiğnene fındık uygun olabilir.
5. Ara öğünlerde içecek olarak az tuzlu ayran için.
6. Ara öğünlerde tercihiniz çok sıcak veya çok soğuk olmayan şekersiz süt olabilir.
7. Şekerli içeceklerden uzak durun, bunlar bulantıyı arttırabilir.
8. Eğer yalnızca bulantınız var, midede yanma, reflü şikayetleriniz yoksa gün içinde içme suyuna limon dilimi koyup bekletin, birazını içine sıkarak için.
9. Mevsimindeyseniz, yeşil mandalina da bulantı kesme özelliğine sahiptir ve aynı şekilde limon gibi suda kullanılabilir. İçeceklere haşlanmış közlenmiş sebzeyle yapılan besinlere eklenebilir.
10. Öğünlerde bir oturuşta tek çeşit besin tüketin. Mide kapasitesini zorlamayın.
11. Çiğ salata tüketilmeyin, eğer yiyecekseniz, çok iyi çiğneyin.
12. Bulgur da mide asidini emici özelliktedir. Çok iyi çiğnenmesi şartıyla mide de bulantı ve reflüyü engellemeye yardımcıdır.
13. Acı olan olmayan baharatlar, susam, keten tohumu, kepekli gıdaların kepekleri gibi minik taneli mide çeperine yapışabilecek gıdalardan uzak durun.
14. Çorba, ayran, su gibi sıvıları ara öğünde alın ve mide kapasitesini zorlamayın.
15. Yüksek belli, dar kıyafetler mideye bası oluşturarak bulantı ve reflüyü tetikleyebilir. Daha bol, düşük belli giysileri tercih edin.

Çok üzüldüm arkadaşım,arkadaşının ve ailesinin başı sağolsun.
Allah geride kalanlara sabır versin,çok zor
Çok zor günler yaşanıyor gazze de,Allah daha fazlasına izin vermesin inşallah.
Bir an önce bitsin...
Hayırlısı olsun,pıtpıtlar için darası başımıza inşallah...
26 sı bizim büyük günümüz...
Çok erken öğrenmişsiniz:)hayırlısı olsun,Allah sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin.
Ne güzel erken öğrenen biranne adayı daha:)
Tekrarladınız mı testi?
Ben adetim 5 gün gecikince yapmıştım testi,
pozitifi görünce yarım saat sonra ikinci testi yapmıştım o da pozitifti.
Ertesi gün de kan tahlilin de pozitifi görmüştüm.
Hamilesinizdir.İçiniz rahat etsin diye tekrarlayın isterseniz.
o muallakta kalma durumu çok sinir bi durum.
Merhaba herkese. kendimi tanitayim ben hamile adayiyim:)) 24 kasimda belli olacak kesin sonuc. 21 aylik bir oglum var onda hissettikerimi hissediyorum. hayirlisi diyelim
Hayırlısı olsun,ne güzel arka arkaya olmuş:)
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin,hepimizin inşallah.

İnsan inanamıyor dimi:)
Ben hala inanamıyorum,kalp atışlarını duymadan da bir yanım hep şüpheli.
Çok bekledim belki o yüzden inanmakta güçlük çekiyorum.
Sanırım kucaklarımıza almadan,kokularını duymadan tamamen ikna olamıycaz.

Kendimi çok yalnız hissediyorum sadece bebeğim var sanki benim için hayatla bağ kuran

Benim belirtilerim erkek çocuğu çağrıştırıyor:)
Eşim de çevremde ki dostlarım da erkek olduğunu hissediyorlar.
kız çocuklarına haranım ben ama Allah sağlıklı,sıhatli bir evlat nasip etsin kız ya da erkek gerçekten farketmez.
Hepimizin böyle düşündüğüne eminim.

Kizlar siz kilolardan dert yanmissiniz bende epilasyona. giditodum yarim kalacak. acaba bosa mi gitti simdiye kadar gittiklerim???

Kizlar siz kilolardan dert yanmissiniz bende epilasyona. giditodum yarim kalacak. acaba bosa mi gitti simdiye kadar gittiklerim???

Aynen canım benim de yarım kaldı. Maalesef belki emzirme dönemi bitene dek gidemeyeceğiz epilasyona ..Gerçi benimki lazerdi seninki iğneli epilasyonsa belki doğumdan hemen sonra gidebilirsin

nasılsınız bakalımmm benım tıksınme ve uyku dısındack sukur bır sikayetım yok :)
bulantılarım da acıktıgım da oluyorr

yenı gelen kıslar hos geldınızzzzzzz hayırlı hamılelıkler gecırırız ınsllll

ben kırmızı etten asırı derecede tıksındımmmmm:26:normalde etı cokk severdım ama sımdı aklıma gelınce kokusunu alıncaaa bıle ögg lemek ıstıyorumm yaaaaaaaaasebze yemegı ıstıyor cnm kv de sagolsun karnıbahar kızartmasııstedım koca bır tabak yogurt la onu yedım az onceenefiss cıı canınız cekerse yollayım daha var

bu arada 1 kg almısımmmm

71 dım 72 olmusummmm
bu arada ben kurbandan once dıyetteydımm 6 ayda 14 kg verdım 83 dennn 69 dustum kk nın sayesınde:)vede ırademleee
kurbanda goze aldım 70-71 olurum dedım ve bebegımle 71 oldum sımdı ıse 72yımm ıstahım yok normalde ama basına gecınceee yıyorummmmmboyumda 165kızlarr bugun kg ve boy gundemdeydı soledım bende heheh

kızlar sabah yataktan kalktığımda su gibi akıntım geldi afedersiniz çamaşırım ıslanmıştı.
öğlen akıntı geldiğini hissettim baktım 2 tane açık kahve leke duruyor çamaşırımda.
kasığım ve karnımda batmalar var.
bunları yaşayan var mı

bence ne söylesek yanlış olur canım bu konuda yanlış yönlendirmeyelim doktorunu aradınmı bi görüş inşallah bişey yoktur ....

Aynen canım benim de yarım kaldı. Maalesef belki emzirme dönemi bitene dek gidemeyeceğiz epilasyona ..Gerçi benimki lazerdi seninki iğneli epilasyonsa belki doğumdan hemen sonra gidebilirsin

Benimki de lazer canim alexsandrate. bebege etkisi olur mu acaba kisa surede gitmemizin???

bence ne söylesek yanlış olur canım bu konuda yanlış yönlendirmeyelim doktorunu aradınmı bi görüş inşallah bişey yoktur ....

ahh canım benim bulunduğum yerde doktor yok şuan.ilde devlet hastanesine gittim en son.
özeldeki bayanda felaket bişe çıktı.
dua ediyorum birşey yoktur Rabbimin izniyle inş.

Ilk hamileligimde bende de oyle olmustu. Daha dogrusu hamis kaldiktan bi kac gun sonra.. hatta sag kasigimda batma vardi apandistdiye korkmustum meggersem hepsi oglusumun marifetiymis :))

kızlaaaaaaaarrr ben doktordan geldiiimmm.... bebeğim büyümüüüşşşş boyumuz 6 mm olmuşş kalp atımı başlamış duymıcakmıyız sesini dedim benim makinanın sesi çıkmıyo maalesef dedi ama olsunn kalp atışları varya oda yeteeeerrrrrr darısı diğer arkadaşlarıma olsuuuunnnnnn.....

çok sevindim canım darısı başımıza....

Benimki de lazer canim alexsandrate. bebege etkisi olur mu acaba kisa surede gitmemizin???

Canım benim seansım gelmişti ama adet günüm yaklaşmamıştı henüz aradım gebelik riskim var alıyor musunuz böyle durumda diye. Hayır dediler kesinleşsin gebe olmadığınız sonra randevu verelim dediler sonra iptal ettik ve de gebe olduğumu öğrendim.. Sonuçta radyasyon ışık çok zararlı şeyler aslında bize bile zararlı tabii, bebeğe daha zararlı olur bu durumda.

Ooo Maşallah hayırlı olsun canım. kese değil bebeğin kendisi 6 mm yani Maşallah.. En son gittiğinde doktora ne kadar zaman önceydi ve kesen kaç mm di canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…