- 24 Ağustos 2012
- 1.156
- 222
- 123
hadi ya ben duymamıştım bak onu havaalanındakiler zararlı onların derecesi farklıymış ama alışveriş merkezindekilerden geçiyordum geçmemeyim bari bende
benim kayınvalidemde başka şehirde yaşıyor,telefonda eşim söyledi sonra telefonu ben aldım,sevindi,henüz doktora gitmemiştik,aradan 1,5 ay geçti kızlar,doktora 2 defa gittik,kalp atışını duyduk bile beni 1 kere arayıp halimi hatrımı sormadı,doktora gidip gitmediğimizi sormadı,bulantın varmı kaç haftalık hiiiiiiç ama iç sormadı,sonra geçenlerde eşim annemler buraya geleceklermiş dedi,hayırdır dedim işlerimi varmış,bilmiyorum dedi,heralde kutlamaya geliyorlar.Neyse ne gün geleceklerini haber vermediler çarşamba sabahı uyuyoruz 5.45 te zil çaldı,panikle kalktık,kapıyı bir açtıkki kayınvalideyle kayınpeder kapıda.neyse dün eve gittim işten çıkınca ne bir yemek yapmış ne bişey,bekliyorum ki tebrik etsin,öpsün yanaklarımdan,şimdi ben babanemi oluyorum desin,adı bile geçmedi yaaa
dizi izlerken bulantın varmı diye sordu,var deyincee kayınpedere döndü aa mehmet bak aynı ben,benimde bulanırdı dedi.
Nasıl sinirim bozuk anlatamam.
benimki ilk duydugunda ağladı bir 10 sn kadar.sonra aman üşütme dikkat et ölümlerden dönersin,ben hamileyken hastalandım ölümlerden döndüm.aman şunu yapma şöyle olursun demeye başladı sinir bozucu şekilde olumsuz konuşup can sıkıyor sürekli.yakın da oturuyoruz bir kap yemek yapayım bu kız çalışıyor yemek yapmaya fırsatı olmaz hiiç öyle bir düşüncesi yok.hoş yaptıgını da yiyemiyorum ama.düşünmek önemli olan.el kızıyız ne de olsa,istersen bulantıdan günlerce kalkma ,yemek yeme kimin umrunda.
boşuna dememişler ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar diye...
niye üzülüyosun ki boşver sen içinde bulunduğun durumun tadını çıkar
bi daha mi gelecek bu günler
bizimkide bazen sinir ediyo beni
benim küçük eltide hamile onunki daha çnce doğacak sürekli onun yanına gitmekten bahsediyo sen napacan falan dio
napayım yani şimdi
giderse gitsin benim herifimle kendi anam yeter bana
Selamm kızlarr...
Bugün sağlık ocağına gittim kaydolmaya. 3 tüp kan verdim bide idrar. Sarılık, şeker, kan tahlili yaptılar yarın çıkıcak sonuçlar.
4. aya kadar yeme içme konusunda kendini kasma dedi bebek kendini besliyomuş, sadece bol bol kalsiyum önerdi. Kanım düşükse de ilaç yazıcak kan hapı. Folik asiti kullan dedi 12. haftaya kadar. diğer sağlık ocağı kontrolü ocağın 31nde.
Benim gibi giden varmı, size ne önerilerde bulundu dr?
Mrb kizlar biraz sacma olabilir ama bisey sorucam sizin ultrason kagitlariniz nasil.? Kucuk kare seklindemi veriyor doktorunuz yoksa bnmki gibi a4 kagidinin ust kosesnde gibimi ? Buna gore yeni , eski ultrason makinasi diyebilirmiyiz ki
benimki ilk duydugunda ağladı bir 10 sn kadar.sonra aman üşütme dikkat et ölümlerden dönersin,ben hamileyken hastalandım ölümlerden döndüm.aman şunu yapma şöyle olursun demeye başladı sinir bozucu şekilde olumsuz konuşup can sıkıyor sürekli.yakın da oturuyoruz bir kap yemek yapayım bu kız çalışıyor yemek yapmaya fırsatı olmaz hiiç öyle bir düşüncesi yok.hoş yaptıgını da yiyemiyorum ama.düşünmek önemli olan.el kızıyız ne de olsa,istersen bulantıdan günlerce kalkma ,yemek yeme kimin umrunda.
boşuna dememişler ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar diye...
ay sorma sanki kendi annem gibi rahat olacağım yanında.benimki de aynı.ilk haberi verdiğimizde ben,annen ölmeden yap bir tane diyecektiim biz ölünce mi yapacaksın dicektim,sen haber verdim dedi.annemle arasında 15 yaş var kv büyük.doğumunda yanında insan lazım,birşey yapmasam da yanında dursam yeter dedi bana,kusura bakma da birşey yapmayacaksan hiç gelme dedim içimden.annem ablamın doğumunda,gelininin bile -annesi kalmadı bile kızının yanında- iş yaptırmadı haftalarca kaldı.
iş yapmayacaksan ne diye bana yük olmaya geliyorsun ,laf olsun torba dolsun işte.
valla kızlar bu kaynana mevzusu bitmez ağzımı açmyım şimdi
ama benden size tavsiye
takılmayın
ben eşimi aldım karşıma konuştum aramızdaki köprüyü sen kurulu tutacaksın dedim
benim canımı sıkacak bi çok seyi eşim perdeler saolsun
tabiki kendi anamız gibi olmayacak
anlarımız bakacak bize hatunlar onlar doğumda herkesten misafir olacak demedi demeyin
şu son yazdığın varya aslında konunun tam özü herkesin kendi annesinden fayda var değilmi. bende biraz önce yazmıştım neler yaşadığımı bizler el kızıyızya işte onlar olaya öyle bakıyorç bulantın yada ağrın olsa inanılmaz naz yapıyoruzdur. benimki benim hamile olduğuma bile inanmak istemiyor. komşusunun gelini 3 aylık hamileymiş bana allah sanada nasip etsin dedi bende daha nasıl nasip edecekki dedim sustu amaaaannn herkesin kendi evladı işte boşver biz bu günlerimizin tadını çıkarmalıyız bence...
canım benimde SAT'a göre 7+2 ultrasona göre 7+0 doktor normal her bebek farklıdır dedi. ama insan yinede tedirgin oluyor, haklısın.
aynen canım.zamanında bizimki de çok can sıktı bilip bilmeden belki lafın nereye gittiğini bilmeden çok üzdü .en son eşime dedim senin annen saygı duyarım ama benim gösterdiğim saydıyı ,hizmeti kimseden görmemiş kendi de söylüyor bunu üstüne kalkıp canımı sıkarsa ben geri çekilir,sadece merhaba derim başka bir işiylede ilgilenmem 1 değil 2 değil dedim.
benim annem aynı şeyi sana yapsa ben anneme tepkimi koyarım çünkü artık biz varız dedim.şimdilik duurmlar iyi bakalım ama herşeyi ters anlıyor ,her dakika çemkirme modunda bir kadın.hiç bana göre değil ama naparsın.
dediğin gibi misafirden misafir olurlar,ah vah naz yapar bir de bizim ki.Allah kısmet eder de gösterirse o lohusa günlerini,sinirden deliye döneceğimden eminim,olan anneme olcak.
günaydın kuzular ve anneleri :)
üzücü haberler var yine,dün giremedim,bu sabah okuyunca çok üzüldüm bebeğini kaybedenlere Allah sabır versin.gerçekten zor bir durum.Allah bir daha yaşatmaz inşallah ,kısa zamanda da hayırlısıyla bebek verir kucağınıza.
kızlar bir arkadaşım; planlı yapılan bebekler annede bulantı yapmıyor,plansız bebekler daha çok sıkıntı yapar dedi.komik geldi bana.bir düşünün sizin durum neye göre nasıl?
günaydınlar.
hayırlı cumalar
dün geceden beri bulantım var sabah çok fena oldum diş fırçalayamıyorum artık.gecede hiç uyuyamadım hiç.
bu arada uyuyamazken gece aklıma birşey geldi bilmem ne dersiniz hergün birimiz için dua okusak sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almamız için ilk sayfaya onun listesinide koyarım ben .mesela ilk gün hepimiz kkarabiber için, ikinci gün suzan, üçüncü gün efsunn .... gibi. bilmiyorum ne dersiniz ama şu süreçte dua etmekten başka yapabileceğimiz birşey yok bebeklerimiz için.hele de birbirini tanımayan insanların duası çok daha makbuldur herhalde inşallah yani.dua olarak da ayetel kürsi geldi aklıma.herkes katılmayabilir günde 5 kişi 1 kere okusa bile ne kadar güzel olur
ne dersiniz?
ay sorma sanki kendi annem gibi rahat olacağım yanında.benimki de aynı.ilk haberi verdiğimizde ben,annen ölmeden yap bir tane diyecektiim biz ölünce mi yapacaksın dicektim,sen haber verdim dedi.annemle arasında 15 yaş var kv büyük.doğumunda yanında insan lazım,birşey yapmasam da yanında dursam yeter dedi bana,kusura bakma da birşey yapmayacaksan hiç gelme dedim içimden.annem ablamın doğumunda,gelininin bile -annesi kalmadı bile kızının yanında- iş yaptırmadı haftalarca kaldı.
iş yapmayacaksan ne diye bana yük olmaya geliyorsun ,laf olsun torba dolsun işte.
şu son yazdığın varya aslında konunun tam özü herkesin kendi annesinden fayda var değilmi. bende biraz önce yazmıştım neler yaşadığımı bizler el kızıyızya işte onlar olaya öyle bakıyorç bulantın yada ağrın olsa inanılmaz naz yapıyoruzdur. benimki benim hamile olduğuma bile inanmak istemiyor. komşusunun gelini 3 aylık hamileymiş bana allah sanada nasip etsin dedi bende daha nasıl nasip edecekki dedim sustu amaaaannn herkesin kendi evladı işte boşver biz bu günlerimizin tadını çıkarmalıyız bence...
yazdığını okudum canım ben okuyabilirim dua liste yapıp kime ne kadar okunacaksa yazarsınız okurum çok da iyi olur canım boş oturmaktan iyidir
ben varım allah kabul ederse okurum, zaten aklıma geldikçe tüm hamileler için dilekler diliyorum sağlıklı olsun bebişleri de diye,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?