ne güzel insanın istediği şeyi yiyebilmesi
Dilinizi ısırın midesi bulanmayanlar,nazar değdirmeyin kendinize.
Haftalardır yemek yapamıyorum,misal bugün kalktığımdan beri yiyebildiğim tek şey;
peynirli tost ve bir ayva...
Çikolata delisi biriydim ben bir zamanlar şimdi yüzüne bile bakmıyorum tatlıların.
Ama limonlu,ekşili şeyleri çok sever oldum.
al benden de o kadar :))ilk haftalar ohh diyordum ne rahat geçiyor birgün öğürerek kalktım yemin ederim zormuş valla erken konuşmamak gerekiyor.. ama napalım kuzular için katlanacaz
kendimi gördüm :))) ben normalde de çok oburdum ama çok sık acıkmaya başladım ve ne görsem canım çekiyor 20 kilo almaktan korkuyorum şimdiye kadar 2 kg almışım
Öyle tabi,benim fix değişmeyen bulantı düzenim şöyle:)
Sabah yataktan kalkınca başlıyor,biraz mücadele edeyim diyorum ne mümkün,
koştur koştur wc ye,ya kuru kuru öğürtü,karnım aç olduğu için,çıkaracak bir şey de olmadığı için,
acı su,safrabol gözyaşı eşliğinde ve yüksek sesli öğürtüler
İşte bu sesten utanıyorum ben,havalandırma boşluğundan duyuyordur alt kat mutlaka.
Öğleye doğru yine bulantı gitmiyor ama alışıyorum.
ve gece yatağa girince,tam yatıyorum hobaaaa wc...
Haliyle çıkarma oluyor o saatte...
Sabahları iyi bir kahvaltı yapabildiysem de,başarabilmişsem haftada 1 belki,
muhakkak çıkıyor.
O yüzden bir kuru gevrek kemiriyorum sabahları...Simit yani,biz İzmir'liler gevrek deriz de :)
midemi bulandırmayan tek şey!
Sorma canım aynı bende iyice doyduysam ozaman canım birşey istemiyor ama iyice doyunca bile 1 saat sonra yine karnım gurulduyor:)) tombişmi olucak bebişlerimiz ne söylenenlere göre hamilelik böyle geçince bebek erkek oluyormuş çok bulantı iştahsızlık olursa da kız diyorlar Allah saglıklısını versinde hiç fark etmez kız erkek. Şimdilik aşırı açlık dışında hiç hamile gibi değilim desem yeri var 
maşallah bize en kalabalık anne gurubuyuz galiba :) ya kıslar hastaydım bende daha yeni toparlandım portal suyu sağolsun bizim burda havalar dengesiz baya bişi dicem ayıp olmazsa aynı durumda olan varmı ya feci kabızım bebekten diil kabızlıktan şişti göbüş :26: 2-3 güne anca çıkıyorum zeytin yağı içmiştim oda miğdemi bulandırdı ondanda tiksindim neetcess bilmioruss
Bu hafta o kadar yoğundum ki aklimdasin ama bulusamadik su iki adım yerde seninle..Ozel mesaj hakkın oldu mü artık peki..canım ben hergün mutlaka 1 tabak çorba içiyorum zeytinyağlı kabız olmayayım diye, mesela -brokoli+havuç+patates+soğan- çorbası (brokolide folicasit varmış diye) vs...
bizim bulantılarımız başlar sizinkiler kesilirmiş :) inşallah canım benim benimki böyle devam eder seninki de en kısa sürede geçer inşallah 1-2 haftan kalmıştır muhtemelen 3. aya girsen rahatlarsın bence zaten 3-4-5-6 en güzel en keyifli dönemlermiş. bu arada kızın mı olacak acaba)
amaaaan boşverrr alırsak alalım doğumda sonra veririz
O lafa c ok güvenmeyin biz bı senedir emziriyoruzz veremeyen veremiyo kiloları..bünye ile ilgiliZaten emzirdikçe gidiyormuş kilolar vücuttaki yağlar süt oluyormuş :)
canım ben hergün mutlaka 1 tabak çorba içiyorum zeytinyağlı kabız olmayayım diye, mesela -brokoli+havuç+patates+soğan- çorbası (brokolide folicasit varmış diye) vs...
Zeytin dedin..tşk ederim cnm ama zeytin deyince bile tiksiniyorum :) çorba çok içiyorm ama tık yok yine
O lafa c ok güvenmeyin biz bı senedir emziriyoruzz veremeyen veremiyo kiloları..bünye ile ilgili
birşey olmaz merak etme.ben önceki hamileliğimde 5saat yolculuk yapmıştım.ayrıca o zaman doktora sormuştum son haftalar haricinde birşey olmaz demişti.başınız sağolsun canım.kızlar benim canım sıkkın biraz dün cenazemiz vardıı eşimin ananesi vefat etti.6 saatlik yolculukla gittik memlekete bu gün de döndük...ama çok sarsıldık düşünün 12 saat boyunca arabanın içindeydikkk....inşşş bişey olmamıştır........bişey olmaz dimiiiiii....hadii yine rahatlatın beniiii:)yanii bişey olmamiştır inşşş düşük tehlikem yoktuu kanamam sancım da olmadı ama kalbi durmuşsa yine diye korkuyorum................doktora da hiç sormadım yolculuk yapabilirmiyim diye eşimin yanında olmam gerekir diye düşündüm ne bileyim.....hayırlısı allahtannn......
bütün eşler çok ilgili olmuyor tabi de karın çıktığında çok farkediyor.ilgisiz olan bile o zaman farklı oluyor.ilk hamileliğimde burda okumuştum bunu biri yazmıştı.benim eşim de ilgisizdi diyemem ama çok da abartmıyordu.karnım çıkıp da belli olunca o kadar farklı olduki demekki yazan haklıymış demiştim.şimdi de aynı abartmıyor .gerçi yardım eder,canım birşey istediğinde alır o konuda yemeyim ama biliyorum ki yine daha farklı olacak.Ya kızlar eşleriniz hamileliğinizi nasıl karşılıyor? Size nasıl davranıyor?
Benim eşim normalde de duygularını çok belli eden biri değilmiş yeni yeni öğreniyorumhamileliğimi de çok sevinerek öğrenmedim tartışarak söyledim hamile olduğumu hiç merak etmiyor ilgilenmiyor... Canım birşey çekmişti hiç umursamadı bile yarın doktora gidecez randevü bile almadı yarın olunca belki hatırlamayacak bile... Desem doktor çağırdı bugun için ne olacak canım sonra gideriz... Bukadar duyarsız işte... Sizin eşleriniz nasıl merak ettim?
Hele var ya bı de doğumdan sonra sutum olsun diye bı yemeler bı yemelerrrr...nasil nasil alınacak kilolar...degil vermek...olsun ama armağanlarımız yavrularımız icin deger...deger...Doğrudur kesinlikle aynı zamanda doğumdan sonrada çok yenilirse kilolar gidici değil kalıcı olur :)
Herkese günaydın :) sabah sabah mide bulantilariyla uyanan arkadaslara selam olsun:)hep bulantı olur ama kusmazdim dün aksam o da oldu. Artık adını bile duyunca tiksindigim yiyecekler var.azcik fazla yesem çıkartıyorum az yesem midemde kazı calışması oluyor resmen be yapacağımı şaşırdım ilaçları içerken bile zorlanıyorum sırf bu yüzden suyu sade bile icsem ilaç kokusu geliyor ağzımaallahım geçsin bu dönemler artık korkuyorum sınıftan da midem bulanarak cikicam diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?