defactoda hamile kıyafetleri varmıki?
benim de kaşınıyo hemde acıyooo çok fenaaaa
iyi kadınmış valla şanslısın cnm kıymetini bil
tubiloşum nasılsın canım daha geçmedimi bulantıların rabbim yar ve yardımcın olsun bende dün ilk defa istifra ettim midemim ağrısından oldu benimki şimdi seni çok iyi anlıyorum insanı tüketiyor güçden düşüyorsun kenan paşa nasıl canım
canım hiçbirşey yemeden çıkarıyorum.
öğürmekten kasıklarım agrıyor artık.
bazen az bir kraker ve yarım bardak su içiyorum ama 5 dk geçmeden çıkıyor :S
gün içinde tuzlu şeyler atmalıyım sürekli ağzıma.yoksa hemen şiddetli bulantı başlıyor.
bir çözümü yokmudur sizce?
yada nezaman kesildi diğer arkadaşlar sizin?
Varmis canim.ben de simdi duydum.gitmek lazim oraya da:)
pericim nasıl olayım yaa aynen devam.keyifsizim bulantılıyım.
ne yiyorsam isteksiz yiyorum.
Allah razı olsun kuzum.çıkartmak çok zor gerçekten.
Kenan iyi teyzesi.çizgi film izliyor şu an.
bugün babannemize gidip gece orda kalıcaz.
yarın akşama kadar giremem nete.şimdiden öpüyorum sizi
Dünden beri mahvodum kızlar,dün öğle saatlerinde durup dururken oturduğum yerden kalktım bi sıcaklık hissettim akıntıdır heralde dedim fakat birazdaha degişikti lavaboya kostum inanılmaz bir kanama ne yapacagımı sasırdım hemen acile gittim,bebegim benle ve kalbide atıyordu,doktorum progestan verdi ve bi kaçgün dinlen dedi çok korkuyorum hala arada kanamam devam ediyor,benim gibi kanama yasayan arkadasımız varmı düzelip devam edecek değilmi,buaraya kötü birşey yazmaktan çok korkuyorum,mübarek günde okuyosanız benim için ne olur dua edin bebegimi kaybetmek istemiyorum
herkese günaydınn ve hayırlı cumalar.... benim moralim çok bozukeşimin düşüncesizlikleri beni çok yordu artık... koskoca adam olmuş 30 yaşına girmiş hala ben bişeyler öğretmeye çabalıyorum bu seferde ona çocuk muamelesi yapmış oluyormuşum.. ama artık herşey çok zoruma ve ağırıma gitmeye başladı.. sorunu eşimle çözemiyorum annesini aramam yakındır.. hiç değerimi anlamadı bu saatten sonrada anlaması zor gibi...
Kizlar benim karnim sismeye basladi.hicbirsey olmuyor ustume.surekli yemek yiyorum onun da sisligi var.nhamile kyafeti de olmaz ki ikinci aydan.millet gormemis felan der.ne yapacam yaakot pantolonlarim karnimi agritiyor.tayt giyiyom surekli.
O zaman yataktan kalkmadan su boru gibi olan krakerler oluyor ya ondan ye.midede su birikiyormus kalkinca da alt ust oluyormus o yuzden sabahlari cok bulanti oluyor.benim hamileligimi ogrenmeden once cok oluyordu.simdi de iki uc gunde bir.ekmek yiyorum geciyor o da.bunyeye bakar ne zaman bitecegi.insallah uzun surmez seninki de.bir de kalktiktan bir saat sonra felan sivi alimina basla.daha iyi hissedersin
sağolasın canım.
inşallah faydası olur.
ben sıvı tüketmeyi çok seviyorum ama miğde hemen kasılıp ne var ne yok dışarı atıyor.
şu zor zamanlar geçse artık
tavsiyelerini deneyecegim canım.ama ekmek bana fayda etmedi
canım kenanda olmuşmuydu bulantın çubuk kraker beyaz leblebi veya limona tuz at ye benimki öyle geçmişti gerçi bünyede yapar metehanda olmamıştı çok şükür şimdi de yok rabbim sağlıcakla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin
benim hikayem biraz dramatik... 8 eylülde evlenip Bursa'dan İstanbul'a yerleştim... 1 buçuk ay evde oturup, referansla bi firmada finans departmanında çalışmaya başladım... sonra bebeğimizi öğrendik... bi süre söylemedim... söylediğimde de "iş anlamında yıkıldıklarını" şahsi anlamda sevindiklerini öğrendim... bide inanılmaz yoğun çalışıyorum çok yoruluyorum... haftanın 6 günü saat 8-18,30 çalışıyorum... bi cumartesi öğleden sonra izin aldım diye dünya kadar laf işittim... en başta yaptığımız görüşmede cumartesi ile ilgili bi iyileştirme düşündüklerini söylemişlerdi... pazartesi günü cumartesi mevzusunu konuşmak istedim patronumla ve ilk baştaki verdiği sözü inkar etti... o anda benim için bittiler zaten... sonra dün internette gezinirken bir de baktım ki; pazartesi bizim tartışmamız sonrasında salı günü eleman ilanı vermişler... bende ay sonuna 2 gün kala söyleyip ayrılmayı düşünüyorum... malesefki böyle...
Merhaba. Eğer bir faydam dokunabilirse ne mutlu bana. Bana soracağın her soruya buradan yanıt verebilirim. Galiba sen de benim gibi çok düşük yaptın. Ben sana durumumu kısaca özetleyim. Kafana takılan herhangi bir şey olursa yine yanıtlarım. Daha önce 4 kez düşük yaptım. Tam kalp atışlarını dinlemeye doktora gittiğimizde duyamıyorduk. Hiç bir hamileliğimde ( bu hamileliğim hariç ) kalp atışlarını duyamadık. En uzunu 8 hafta sürdü. Düşüklerin çok büyük bir yüzdesi kan pıhtılaşmasına dayanır. Doktorlar öncelikle bu konuya ağırlık verdiler. Çok sayıda kan pıhtılaşma testi var. Hepsini yaptırdık. Kan pıhtılaşması tesbit edilemedi. 3. hamileliğimde doktor yine de bana kan pıhtılaşma iğnesi yaptırdı göbekten. Önlem olsun diye. Yine düştü. Genetik testler uygulandı. Hem eşime hem bana. Genetik testler de temiz çıktı. Sonra ilaçlı hsg çektirdik. O da normal çıktı. Histeroskopi oldum. Rahim duvarım incelendi çok usta bir doktor tarafından. O da normal çıktı. Şekerime troidime prolaktinime daha bir çok hormona teste bakıldı. Sonuçlar hep temiz temiz temiz. Çıldırmaya az kaldı. Herşey normaldi ama bebeklerim düşüyordu. Neredeyse bir sorunum olsun diye dua edecek vaziyete geldim. Sorunum olsun da neyle savaşacağımı bileyim. Bir doktor da bana senin hiç bir iğne ilaç kullanmana gerek yok. Çünkü sende tespit edilmiş bir problem yok ne iğnesi ilacı kullanacaksın dedi , haklı olarak. Bir gün internette gezinirken lenfosit aşısına rastladım. Eğer bir bayanın vücudu döllenmiş yumurtayı yabancı bir madde olarak görüp bağışıklık sistemini çalıştırarak dışarı atıyorsa böyle durumlarda endikedir , işe yarar yazıyordu. Bir de bunu deneyim dedim. BENİM DÜŞÜK SEBEBİM , VÜCUDUM DÖLLENMİŞ YUMURTAYI YABANCI MADDE OLARAK ALGILAYIP , BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİN BEBEĞİMİ DIŞARI ATMASIYMIŞ. Ancak böyle bir durumda lenfosit aşısının faYdasını görebilirsin. Senin düşük sebebin başka bir sebepse başka bir tedavi görmen gerekebilir. Lenfosit aşısı hamile kalmadan ayda bir kez olmak üzere 3 kez vurunuyosun. Eşinden 9 tüp kadar kan alınıyor. Bundan lenfosit aşısı elde ediliyor. Her iki koldan eşe uygulanıyor. Lenfosit aşısının amacı , eşinin hücrelerini senin bağışıklık sistemine tanıtmak. Hamile kaldıktan sonra da iki kez daha vurunuyosun. Umarım faydalı olabilmişimdir.Ben bu aşıyı yaptırdıktan sonra bebişimin kalp atışlarını duyabildim.
kızlar ben yoğurdu çok severdim yerdim şimdi tadı değişik geliyor yiyemiyorum doktor tüketmem gerektiğini söyledi ama boğazımdan aşağı inmiyor sizler ne yapıyorsunuz bu konuda:26:
Arkadaslar su balik konusu benide uzuyo yiyemiyorum midem almiyo onun yerine findik ceviz fistik faln yiyoruum umarim faydasi olur et de yiyemiyorumumarim bisey olmaz
merhaba kızlar biz geldik :) sabah doktora gittik 9+4 2.8 cm, elini kolunu oynatıyor kıpırdanıyordu kalp atışlarını gördük ve dinledik :) 2li test için 2 hafta sonra gelin dedi testte olumsuz birşey çıkarsa bunun telafisi tedavisi mümkün mü dedim, amniyo sentez yapılır ona göre aldırırsınz yada aldırmazsınız tedavisi yok dedi, bizde eşimle gerek yok o zaman dedik nasıl olsa 1 ay sonra ense burun ölçümü yapılacak, sonuçta hepsi olasılık ben istatistik okudum istatistik zaten kendi içerisinde çelişen bir bilim. %99 sağlıklı dese bile 100 de 99 çok iyi bir rakam değil ve sağlıklı doğmayabilir, %99.6 sağlıklı deseler ben ''acaba'' diye kendimi strese sokarım. ki bu testlerin garantisi birşeyi ispatladığı falan da yok (teste göre down sendromu olasılığında sınır 1/270miş, yani 1/600 çıkarsa olasılık çok düşük 1/100 çıkarsa olasılık çok yüksek ama bilemezsin çok düşük de olsa 1/20000 bile olsa olasılık olasılıktır) zaten sadece down sendromu ve Edwards sendromu için yapılan bir testmiş....
ayyy bu arada 9+4 e göre 2.8 cm küçük mü??
ben suda içemiyorum yoğurtta yiyemiyorum bulantılardan ötürü. ama hafif tuzlu ayran okadar iyi geliyoki hem bulantıma hem yanmaya hemde susuzluğa.
sağolasın canım şimdi bende dediğin gibi ayran yaptım bunu içebiliyorum çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?