korkutmak istemem ama 3 yıl önce arkadaşımın 5,5 aylık bebeğini sezeryanla aldılar oda yaptırmamıştı sonra bebeğin down sendromlu olduğu anlaşıldı doktorlar anne-babaya bırakıyo seçimi ister doğur istersen alırız diyolar ve doktorlarda bebeği almaktan yanalar arkadaşım çok zor bir karar verdi onun kararı bişey diyemezi biraz maddiyatlada ilgili
yaptırmakta fayda olduğunu düşünüyorum şahsi görüşüm ben hepsini yaptırıcam sonuçta bu bebeklerimizn sağlığı ile ilgili fuzuli bişey değil yapılması gereken
( ben de ilk 3 ayda 1,5 kilo normal biliyorum ama neden bu kadar aldım bilmiyorum, zaten detaylı ultrasonda doktor karnında yağ tabakasından göremiyorum dedi
ben 1 gram bile almadım ama almak istiyorum 49 kiloyum
Doppler cihazını nerden satın alabiliriz , bir fikriniz var mı? Ben de almak istiyorum. Traş makinesi büyüklüğünde bir şey sanırım. Kendi kendimize bebeğimizin kalp atışlarını ev ortamında duyabiliyormuşuz
arkadaşım bebeğin sağlığı için demişsin baba herhangi bir sorun çıktığında bebeğe tek yapılan müdahale kürtaj. bu mu bebeğin sağlığı?? ben ne olursa olsun aldırmayı düşünmüyorum Allah'a tevekkül ediyorum ve inşallah bebeğim sağlıklı doğar..benim annem beni ve kardeşlerimi doğururken ne ikili vardı ne üçlü bin şükürki sğlıklıyız
Benim ablamın çocuğuna da down sendromu teşhisi koydular. Kürtaj yapmamız gerekiyor dediler. Ablam diş hekimi bu arada. Ablam yine de doğurdu. Şimdi yiğenim okul birincisi. Down sendromuyla falan yakından uzaktan bir alakası yok. Böyle bir şeye gözlerimizle şahit olduk , yaşadık arkadaşım.
Kızlar hastaneden geldim sonuçları aldım ikili testin doktor ameliyattaymış sonucu gösteremedim saat 4-6 arası dedi sekreteri 5 de gitcem iş çıkışı değerlerim papp-a 1570,50 mom:1,78 hcg 141 mom:1,63 nt1,33 mm mom:0,86
risk assesment down syndrome 1,4370 age alone 1:1160 trisomy 18 1,99000 anlamadım bunlardan bişey korktum bilen yorumlayan var mı hiç bilmiyorum
kesinlikle katiliyorum canim benim cevremde de var oyle rabbim bilir hepimizin bir sinanma sekli var bu hayatta
canim kocaman gecmis olsun anladigim kadariyla masallahin var :) ayrica hcg yazan yer 50 nin altindaysa erkek ustundeyse k~z diye bi topic var mesela benim orasi 11+3 de 13 cikti dur bakalim bebislerimizin cinsiyeti ne olacak tutacakmi degerler :)
testleri yaptırmadınız galiba o zaman sadece ayrıntılı ultrason, ilk bebeğim benim malesef herşeye takıntılıyım
merhaba kızlar bugün sınıfta sandalyede otururken sinirle bi kalktım yerimden sancı oldu oturup kıvrandım ya böle olan var mı bi ksç saniye sonra geçti
Ben hamile olduğumu öğrendiğim günden beri halsizim. Yatalak hastalar gibi yatıyorum. Perişan bir vaziyetteyim. Evimi pislik götürüyor. Geçenlerde annem gelmişti , şöyle bir evin yüzünü süpürdü , ortalığı toparladı , sağolsun. Asıl rahatsızlığım halsizlikten ziyade mide bulantılarıydı. Mide bulantılarım azaldı , sonra da şiddetli mide yanması ekşimesi başladı. Tam 3 şişe rennie duo şurubu bitirdim. Bana mısın demedi. Başlarda şurup iyi geliyordu , şimdi rahatsızlığım kronikleşti , şurup ta fayda etmiyor. Ne yediğim yemekten anlıyorum , ne de uyuduğum uykudan. Raporum da bitmek üzere. Önümüzdeki hafta işbaşı yapmam lazım. :-(
ben sadece 19.haftamda yani 2 şubatta ayrıntılı ultrasona giricem,dr.önemli dedi doğumda neyle karşılaşacağımızı bilmemiz açısından mutlaka yaptır bunu dedi..
Bu arada benim; birak akintiyi cok ciddi bir kanamam oldu hatta parça falan vardi ne ic camasirim kaldi ne pantolonum. Kaybettim diye dusundum o kadar yani. Dr'a gittigimde bebegimin kalbi hala atiyordu :). Bir hafta istirahat ve iki igne ile tedavi oldum. Ama arada koyu renk akinti ve kanamam oluyor yine. Dr um ultrasonda bunu ongordu ve olacagini soyledi. Endiselenmememi herseyin yolunda oldugunu soyledi. Bunu yazdim cunku fazla akinti kanama olmadigi surece bence sorun degil. Gebelikle ilgili degil en azindan. İcin rahat olsun yani
ah canım o nasıl bir sancıydı öyle
ne wc ye gitmek fayda etti ne de soda içmek ayıptır söylemesi cıkarmam gereken bütün gazları cıkardım ama o başka bişeydi
herlade midem bozuldu
yediğim bişeyden de olabilir..
hamilelikte yaşanıyormuş mutlaka burda yaşayanlarda vardır...
Allah kimseye yaşatmasın
canım ya bugün benimde sol gögsümde sızlama var:)) süt mü oluşuyo acaba:26::26:
benimde sürekli akıntılarım var...
normal heralde
bende hapşurunca öle oluyo bişey saplanır gibi hapşurmaktan nefret ettim o derece benimde geçiyo bi kaç saniyede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?