2013 Temmuz annleri paylaşım alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeklerimizin cinsiyeti ! Bizim.....

• İkiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    102

sağolasın canım rahatlıyorum gerçekten burda konuşunca, benim tüp bebek yöntemiyle oldu sanırım biraz da ondan tedirginlik.. inşallah hepimiz sağlıklı bi şekilde alırız kucağımıza bebişlerimizi :))

çok sevindim hadi geçmiş olsun atlattın işallah bende aynı sonuçları alırım

tahlil sonucum pozitif çıktıktan sonra hiç vajinal ultrasonla bakmadı doktoum ama ilk hamileliğimde bakmıştı. ama ben yinede her gidişimde tedbirli gidiyorum. ama çok zor oluyor doğrusu

merhaba kızlar bugün sınıfta sandalyede otururken sinirle bi kalktım yerimden sancı oldu oturup kıvrandım ya böle olan var mı bi ksç saniye sonra geçti

Bana da oksurunce bi de burnumu himkirinca oluyor.kasiklarima giriyor yarim saat agriyor.korkulacak bisey degil bence ama sen yinede yavas kalk bebegi korkutma:)

çok sevindim hadi geçmiş olsun atlattın işallah bende aynı sonuçları alırım

bende yarın arıcam doktorumu yarın bir hafta olucak kan vereli inşallah çıkar sonuçlarda. kontrolümüde haftaya veriri herhalde. inşallah iyi şeyler duyarız ..

kızlar konumuzla çok da alakalı değil ama fikrinizi almak istedim, 4-5 aylık hamilelik döneminde gece elbisesi nasıl tercih etmeliyiz sizce....?

tahlil sonucum pozitif çıktıktan sonra hiç vajinal ultrasonla bakmadı doktoum ama ilk hamileliğimde bakmıştı. ama ben yinede her gidişimde tedbirli gidiyorum. ama çok zor oluyor doğrusu

Ben lazer yaptirdigim icin yeni tuylenmis gibi incecik var onlari da aldirmam dogum dan sinra lazere devam edecem.zaten sari sari gorunmuyor bile.bence cok dert etme sen de.zaten dogru duzgun bakmiyor ki alttan doppler i sokuyor direk oda da karanlik oluyor.cok kasma bence bu konuda.upuzun gidenler bile var.aziciktan bisey olmaz

bende yarın arıcam doktorumu yarın bir hafta olucak kan vereli inşallah çıkar sonuçlarda. Kontrolümüde haftaya veriri herhalde. Inşallah iyi şeyler duyarız ..

hayırlı haberlerle dönersin işallah hepimizin iyi şeyler duymaya ihtiyacı var

doppler ayrıntılı ultrason demek bildiğim kadarı ile normal usg gibi karından bakılmıyormu

Amin cnm, bencede henüz çok erken bişeyler almak için para biriktirin sonra hepsini toptan alırısnız

canım ya ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum ama her seferinde hazırlıklı gidiyorum diğer türlü ayıp mı olur yoksa hazırlıklı gitmek mi ayıp bilmiyorum, ama annelerimiz hep temizlenirlerdi, bazen de aniden doğum olsa mecbur öyle gdilecek diye düşnüyorum, çözüm bulursanız bana da söyleyin :)

kızlar konumuzla çok da alakalı değil ama fikrinizi almak istedim, 4-5 aylık hamilelik döneminde gece elbisesi nasıl tercih etmeliyiz sizce....?

canım ya görümcem çok güzel bir elbise bulmuştu siyah aşağıya doğru bollaşıyor dizinin altında, baka bir arkaaşım da kırmızı bir elbisegiyinmişlerdi seçenek az ama yine cici şeyler giyenler var mesela straples göğüsten aşağı açılan elbiseler de çok yakışıyor hamilelere

elifyalcn kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
ayyy seni okadar iyi anlıyorum ki anlatamam:) :) eşim bana cok kızıyor negatif düşünme diye ama öyle olmuyor işte:) çok korkuyorum çok :) eşim devamlı bişiler almak istiyor cocuk için izin vermiyorum bekle biraz daha diyorum. rabbim sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin inşallah canım

bizde de tam tersi.ben istiyorum eşim erken diyip duruyor..valla ben onu dinlersem 9 ay sonunda ç ocuğun hiçbir şeyi olmıcak..kafama göre takılıyorum ben valla..:)

doppler ayrıntılı ultrason demek bildiğim kadarı ile normal usg gibi karından bakılmıyormu

Doppler elindeki cihaz benim bildigim.goruntu alan tarafi.alttan ya da ustten olmasi farketmiyor ikisine de doppler diyorlar diye biliyorum.biri vajinal doppler bi de normal doppler.

GÜSEL HAMİŞLER MERHABA :) uzun bi ayrılıktan sonra döndüm size... en son cuma günü ikili tarama için doktora gittim allaha şükür herşey yolunda dedi doktor bide kanverdik gittik evimize :) akşam bir sürü misafirim falan vardı yemek yap tatlı yap derken misafir faslınıda atlattık buraya kadar sorun yok..... sabah kalktım kendime cok güzel bi kahvaltı hazırladım bebişimle kahvaltımızı ettik bi saat sonra bende bir bulantı bir bulantı istifra üstüne istifra ölüyorum sandım :18::18::18: eşim apar topar hastaneye götürdü beni tahlil falan derken zehirlenmişimmmmmmmmmmm.... 2012yi hastahanede kapattıık yani ...allaha şükür şimdi iyiyiz ama şimdide korkudan hiç birşey yiyemiyorum ne pacagım bilmiyorum :2::2::2::2: sizler

Doppler elindeki cihaz benim bildigim.goruntu alan tarafi.alttan ya da ustten olmasi farketmiyor ikisine de doppler diyorlar diye biliyorum.biri vajinal doppler bi de normal doppler.

böyleymiş;
Vajinal ultrason (halk arasında alttan ultrason yapılması): Hamileliğin özellikle ilk aylarında bebek küçük olduğu için tercih edilir. Bebeği ve kalp atımını karından yapılan ultrasona göre çok daha net gösterir. İlerleyen gebelik aylarında ender durumlar dışında kullanılmaz. Gebeliğin her ayında uygulanmasında bir sakınca yoktur. Gebelikte vajinal muayene ve vajinal ultrason hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Obsetrik ultrason (karından yapılan normal 2 boyutlu gebelik ultrasonu): Gebeliğin her ayında en çok uygulanan ultrason çeşitidir. Gebeliğin ilk aylarında gebelik kesesini, bebeği, kalp atışını gözlemek ve ölçmek amacıyla yapılır. İleriki aylarda bebeğin amnion suyunun miktarını, bebeğin kilosunu, gelişmesini, plasentanın (bebeğin eşi) yerini, bebeğin iç organlarını incelemek için yapılır.

Ayrıntılı (detaylı) ultrason incelemesi: Hamileliğin 17-23 haftaları arasında bebekte doğumsal bir anomali (sakatlık) var mı diye araştırmak için yapılır. Obstetrik ultrason gibi karından yapılır ancak daha uzun süre alır. Ayrıntılı ultrason hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Obstetrik ultrasonografi (normal gebelik ultraon incelemesi) gibi iki boyutlu ultrason cihazı kullanılarak yapılır.

3 boyutlu ultrason: Hamilelikte 3 boyutlu ultrason incelemesi yukarıdakilerden farklı olarak şart değildir. Bebekteki anomali varlığını araştırmak için en iyi ultrason incelemesi ayrıntılı (iki boyutlu) ultrason incelemesidir. 3 boyutlu ultrason bebeğin fotoğraflarını, yüzünü v.b üç boyutlu halde aileye gösterebilir. Karından yapılır.

4 boyutlu ultrason: Hemilelikte uygulanması şart değildir. 3 boyutlu ultrasondan farklı olarak burada görüntü hareketlidir. Yani 3 boyutlu ultrason bebeği fotoğraf gibi gösterir, 4 boyutlu ultrason bebeği video gibi gösterir diyebiliriz. Karından yapılır.

Doppler ultrason: Her gebelikte uygulanamz, bazı riskli durumların varlığında gerekebilir. Bazı damarlardaki kan akımlarıma dayanarak bebeğin iyilik hali hakkında fikir verir. Karından Yapılır

çok geçmiş olsun neyden zehirlendin peki taze şeyler tüketmeye çalışıyorum bende ama bazen tavuk bozabiliyor bağırsaklarımı bende yiyemiyorum

çok geçmiş olsun neyden zehirlendin peki taze şeyler tüketmeye çalışıyorum bende ama bazen tavuk bozabiliyor bağırsaklarımı bende yiyemiyorum

sağol canım .....mantardan şüphendik biz farklı yediğim bi tek o vardı bide kahvaltıda yumurta yemiştim sanırım yumurtada yapabiliyormuş...sakınılan göze çöp batar misali ben dikkat ettikçe bişiler ters gidiyor malesef......

Hmm bak yanlis biliyormusum.sagol bilgilendirdigin icin.o zaman bizim almak istedigimiz cihazlar da kan akisina gore mi kalp atislarini gosteriyor.fetal doppler diye satiliyor cunku.amaann kafam karisti aliyim gitsin dimi kalp atislarini duyuyum da nerden gosterirse gostersin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…