ben de hiç bir testi yaptırmayacağım sadece doktorum haftaya çarşamba ensesini ölçecek 20. haftalarda da iyi bir periontoloğa ayrıntılı usg'ye giricem (ayrıntılıda kemikleri kan akışı organları herşeye bakıyorlar gebelik boyunca yada doğum sırasında müdahale gereken durumlar çıkabiliyormuş Allah korusun) diğer testler kesin bir şey söylemiyor sadece ihtimal veriyor mesela 1/10000 ise negatif, 1/250 ise pozitif 250 de 1 ihtimalle down sendromlu diyor bana göre 250de 1de bir ihtimal 20000de 1 de bir ihtimal. benim de ilk gebeliğim canım takıntılı olma bence birşeyden çok korkarsan başına gelir derler içini ferah tut aklına kötü şeyler değil güzel şeyler getir tadını çıkar bence hamileliğin
kızlar az önce doktorum aradı hamd olsun
ikili sonucumuz temiz
bebeğimde down sendromu rski yok
gidince hocaya alacam sonuçları
ama hiç korkma hiç bir risk taşımıyo bebeğin gayet sağlıklı dedi
dünyalar benim oldu hemdı senalar olsun rabbime
kızlar fırsat bulmuşken bişey daha sormak istiyorum ben; oğlumda riskli gebelik olduğum için neredeyse her kontrolde dr alttan muayene ediyordu. ben de her defasında tedbirli yani temiz olarak gidiyordum ama çok yorulmuştum bu durumdan. bu bebeğimi öğrenince ilk aklıma o mesele geldi. bu gebeliğimde şu ana kadar sadece 1 kere vajinal muayeneye girdim başka olmadı. şimdi siz her defasında tedbirli mi gidiyorsunuz yoksa normal halinizle mi gidiyorsunuz hani o gün temizlenmemiş olabiliriz. yani pek anlatamadım ama hafif tüylü gitsek ne olur yani ben çok yoruluyorum bu işten karnıma da ağrılar giriyor artık
merhaba kızlar bugün sınıfta sandalyede otururken sinirle bi kalktım yerimden sancı oldu oturup kıvrandım ya böle olan var mı bi ksç saniye sonra geçti
çok sevindim hadi geçmiş olsun atlattın işallah bende aynı sonuçları alırım
çok sevindim hadi geçmiş olsun atlattın işallah bende aynı sonuçları alırım
tahlil sonucum pozitif çıktıktan sonra hiç vajinal ultrasonla bakmadı doktoum ama ilk hamileliğimde bakmıştı. ama ben yinede her gidişimde tedbirli gidiyorum. ama çok zor oluyor doğrusu
bende yarın arıcam doktorumu yarın bir hafta olucak kan vereli inşallah çıkar sonuçlarda. Kontrolümüde haftaya veriri herhalde. Inşallah iyi şeyler duyarız ..
Ben lazer yaptirdigim icin yeni tuylenmis gibi incecik var onlari da aldirmam dogum dan sinra lazere devam edecem.zaten sari sari gorunmuyor bile.bence cok dert etme sen de.zaten dogru duzgun bakmiyor ki alttan doppler i sokuyor direk oda da karanlik oluyor.cok kasma bence bu konuda.upuzun gidenler bile var.aziciktan bisey olmaz
ayyy seni okadar iyi anlıyorum ki anlatamam:) :) eşim bana cok kızıyor negatif düşünme diye ama öyle olmuyor işte:) çok korkuyorum çok :) eşim devamlı bişiler almak istiyor cocuk için izin vermiyorum bekle biraz daha diyorum. rabbim sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin inşallah canım
kızlar fırsat bulmuşken bişey daha sormak istiyorum ben; oğlumda riskli gebelik olduğum için neredeyse her kontrolde dr alttan muayene ediyordu. ben de her defasında tedbirli yani temiz olarak gidiyordum ama çok yorulmuştum bu durumdan. bu bebeğimi öğrenince ilk aklıma o mesele geldi. bu gebeliğimde şu ana kadar sadece 1 kere vajinal muayeneye girdim başka olmadı. şimdi siz her defasında tedbirli mi gidiyorsunuz yoksa normal halinizle mi gidiyorsunuz hani o gün temizlenmemiş olabiliriz. yani pek anlatamadım ama hafif tüylü gitsek ne olur yani ben çok yoruluyorum bu işten karnıma da ağrılar giriyor artık
kızlar konumuzla çok da alakalı değil ama fikrinizi almak istedim, 4-5 aylık hamilelik döneminde gece elbisesi nasıl tercih etmeliyiz sizce....?
doppler ayrıntılı ultrason demek bildiğim kadarı ile normal usg gibi karından bakılmıyormu
Doppler elindeki cihaz benim bildigim.goruntu alan tarafi.alttan ya da ustten olmasi farketmiyor ikisine de doppler diyorlar diye biliyorum.biri vajinal doppler bi de normal doppler.
GÜSEL HAMİŞLER MERHABA :) uzun bi ayrılıktan sonra döndüm size... en son cuma günü ikili tarama için doktora gittim allaha şükür herşey yolunda dedi doktor bide kanverdik gittik evimize :) akşam bir sürü misafirim falan vardı yemek yap tatlı yap derken misafir faslınıda atlattık buraya kadar sorun yok..... sabah kalktım kendime cok güzel bi kahvaltı hazırladım bebişimle kahvaltımızı ettik bi saat sonra bende bir bulantı bir bulantı istifra üstüne istifra ölüyorum sandım :18::18::18: eşim apar topar hastaneye götürdü beni tahlil falan derken zehirlenmişimmmmmmmmmmm.... 2012yi hastahanede kapattıık yani ...allaha şükür şimdi iyiyiz ama şimdide korkudan hiç birşey yiyemiyorum ne pacagım bilmiyorum :2::2::2::2: sizler
çok geçmiş olsun neyden zehirlendin peki taze şeyler tüketmeye çalışıyorum bende ama bazen tavuk bozabiliyor bağırsaklarımı bende yiyemiyorum
böyleymiş;
Vajinal ultrason (halk arasında alttan ultrason yapılması): Hamileliğin özellikle ilk aylarında bebek küçük olduğu için tercih edilir. Bebeği ve kalp atımını karından yapılan ultrasona göre çok daha net gösterir. İlerleyen gebelik aylarında ender durumlar dışında kullanılmaz. Gebeliğin her ayında uygulanmasında bir sakınca yoktur. Gebelikte vajinal muayene ve vajinal ultrason hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Obsetrik ultrason (karından yapılan normal 2 boyutlu gebelik ultrasonu): Gebeliğin her ayında en çok uygulanan ultrason çeşitidir. Gebeliğin ilk aylarında gebelik kesesini, bebeği, kalp atışını gözlemek ve ölçmek amacıyla yapılır. İleriki aylarda bebeğin amnion suyunun miktarını, bebeğin kilosunu, gelişmesini, plasentanın (bebeğin eşi) yerini, bebeğin iç organlarını incelemek için yapılır.
Ayrıntılı (detaylı) ultrason incelemesi: Hamileliğin 17-23 haftaları arasında bebekte doğumsal bir anomali (sakatlık) var mı diye araştırmak için yapılır. Obstetrik ultrason gibi karından yapılır ancak daha uzun süre alır. Ayrıntılı ultrason hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Obstetrik ultrasonografi (normal gebelik ultraon incelemesi) gibi iki boyutlu ultrason cihazı kullanılarak yapılır.
3 boyutlu ultrason: Hamilelikte 3 boyutlu ultrason incelemesi yukarıdakilerden farklı olarak şart değildir. Bebekteki anomali varlığını araştırmak için en iyi ultrason incelemesi ayrıntılı (iki boyutlu) ultrason incelemesidir. 3 boyutlu ultrason bebeğin fotoğraflarını, yüzünü v.b üç boyutlu halde aileye gösterebilir. Karından yapılır.
4 boyutlu ultrason: Hemilelikte uygulanması şart değildir. 3 boyutlu ultrasondan farklı olarak burada görüntü hareketlidir. Yani 3 boyutlu ultrason bebeği fotoğraf gibi gösterir, 4 boyutlu ultrason bebeği video gibi gösterir diyebiliriz. Karından yapılır.
Doppler ultrason: Her gebelikte uygulanamz, bazı riskli durumların varlığında gerekebilir. Bazı damarlardaki kan akımlarıma dayanarak bebeğin iyilik hali hakkında fikir verir. Karından Yapılır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?