2013 Temmuz annleri paylaşım alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeklerimizin cinsiyeti ! Bizim.....

• İkiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    102

Bende de var o bel agrisi yaaa.sirt ustu uzaninda sanki asagidan yukaridan cekistiriyorlar da kopacam gibi oluyorum.insallaaahh gecicidir.bas agrisi hele anami aglatiyor.zaten migrenim de var.bebek buyudukce kramplar artacakmis bacaklarda kasiklarda ablam oyle dedi...bebisim buyuyir ya ben raziyim o agrilara.minik sercemin kanat cirpmalarini da hissedebilsem bi dunyalar benim olacak...

Kızlar hepiniz çok ama çok teşekkür ederim bana moral verdiniz,

canım patronumada sıkılıyor,doğum ücreti işsizlik parası falan oluyor ya benim ssk mı asgari ücretten ödüyor,elime düdük gibi para geçicek,bunuda konuşucam 5 senedir bu firmadayım daha balayı hariç yıllık izin kullanmış değilim, konuşayımda bari sskmı son aylarda aldığım maaştan yatırsın,primim yükselsin.

İşte herşeye üzülüyorum,Hak yiyenin öbür tarafta yatacak yeri olmaz inşallah.

Neyseki bugün doktora gidicem,bebeğiminde sağlıklı olduğunu görürsem bana moral olur.

leylacım ikili teste hgc değerin kaç bide bebişinin cinsiyeti belli oldumu ?? Bide bana öyle yemeği sözün vardı

sözümden caymadım canım ama inan çok yoğunuz bu yıl sonu hesap kapatmaları bizi mahvetti öle bi yemek yiyiyorum ki şaşarsın müsait olduğumda seninde bişeyin olmazsa burdan haber vercem benim hcg değeri 141 çıktı bay yüksek ama ben erkek hissediyorum yüksek yada düşük çıkanlar farklı olabiliyomuş yani dediğin teori kimsinde tutuyo kimisinde tam tersi senin kontrol ne zman

bizimde maddi durumumuz çok iyi değil düğün borçları var bak sizin elinizde gene arabanız varmış allah daha çok versin moralini bozma benimde maaşım asgari ücretten yatıyo o yüzden alacağımız doğum parasıda düşük oluyo sen bi konuş belki son zamanlarda maaşın üzerinden yatırırlar primini so 3 ay yapmalısın sanırım

Konus tabi canim.sonucta senin sucun degil bu az vergi vermek icin az asgari gosteriyorlar maaslari.benim patronum iznin boyunca her ay normal maasini yatiriyor.sonra biz ssk dan parayi alip sirkete veriyoruz.sagolsun oyle bi iyilik yapiyor bize.sen de oyle birsey teklif exebilirsin.bu arada dogum izni 6 ay oldu diye biliyorum.dogrumudur.

cenk bey dörtlü test için ayın 25 de çağırdı 25 inde saat 3 de gidicem iyşallah

kızlar sgk doğum parası ne kadar veriyor bilginiz varmı. Birden aklıma geldi merak ettim

canım doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta izinlisin eğer çalışmak istersen doğuma son 3 haftaya kadar çalışabilirsin yani 5 haftanı doğumdan sonraya aktarabilir 13 hafta izin yapabilirsin ben öle yapmayı düşünüyorum buna göre 2,500-3.000 arası para alıyosun yatırılan prime göre geçen sene arkadaş 2,500 para aldı asgari ücretten yatıyodu maaş bu sene biraz daha artabilir doğum iznin bitti normal rapor aldın diyelim kaç günlük alırsan onun parasınıda alman mümkün bu biraz işyerine kalmış bişey tabi

cenk bey dörtlü test için ayın 25 de çağırdı 25 inde saat 3 de gidicem iyşallah

anladım benimde ayın 22 sine çağırdı banada dörtlü test dedi o ne yine kan mı verilcek sanada o zaman mı cinsiyet söylerim dedi bana 4.ayda 16 .haftada dedi bişey demedi geçen sefer

canlarım bende son 4 ayki primlerin üzerinden hesaplanıyor diye biliyorum,benim ablam insan kaynakları uzmanı,ben muhasebeciyim ama ona güvendim öyle dedi diye.
Bugün mali müşavirim gelicek onlada konuşucam bu konuyu,

Ben kendim kaba taslak bir hesap yaptım doğum izni şuan 4 ay, 6 ay deniyor ama kanunlaştımı bilgim yok.
4 aylık doğum parası asgari ücrete göre 2400 tl küsur ama benim maaşım üstünden yatsa ssk 3350 tl oluyor, aradaki farka bakarmısınız. Patronumla konuşacam önce müşavire danışayım nasıl bir strateji belirmem gerek onu öğreneyim,Sonuçta herkesin yasal hakkı çalıştığı maaştan ssk sının yatması lazım,patronlar az vergi ödeyecek diye emekli maaşlarımız bile ne kadar düşük olucak

Doğum Parası Ne Kadardır Ve Nasıl Hesaplanır ?

Doğum parasının hesaplanması çok basittir. Çalışan kadının günlük kazancının 3 te 2 si kadına analık parası olarak verilmektedir. Mesela Günlük 45 TL’ye çalışan bir kadına 45 TL’nin 3/2 si SSK tarafından verilmektedir. Bu paranın 3/1′i 30 TL etmektedir.

Son düzenleme:

canım doğum izinleri çok büyük ihtimalle artıyor. hatta bizim doğuma çoktan çıkmış olur yasa. doğum izinleri 12 hafta öncesinde 12 haftada sonrasında toplam 24 hafta. senin dediğin gibi son 3 haftaya kadarda çalışır raporu alınca 21 hafta kalacak geriye. beni sendika yetkilisi bile aradı haber verdi hatta:)) ben devlet memuruyum ama bu özelde de aynı. arkadaşım özel bir işyerindeydi doğum iznine çıktı raporuna varana kadar kullandı ve geri döndü işine. işverende geri almak zorunda şayet almıyorsada işçisine tazminatını ödemek zorunda.

ay çok sevindim cnm ya hadi gözün aydın
senle birlikte gidiyoruz hep bende 19 gün sonra doktora gidecem

ah kuzum hepsi ole
ben mühendism ama sigoratam asgariden yatıyo
bi mühendisi yeni mezunken en az 2000 liradan çalıştır ido meslek odaları ama nerde ankarda piyasa iğtrençleşti
beş yıldır çalışıyorum hep asgarıden yattı hatta bazen girdi çıktı bile yapmışlar arada bir yıllık boşluk oluşmuş
hep diorum iki cihanda da elim yaklarında

kızlar cahilliğime verin bu doğum parasını patronlrımız mı sgk mı verecek
ben bu konuda cahilim biraz
eğer patronlar verecekse ben avucumu yalayayım yani o açıdan

kızlar cahilliğime verin bu doğum parasını patronlrımız mı sgk mı verecek
ben bu konuda cahilim biraz
eğer patronlar verecekse ben avucumu yalayayım yani o açıdan

doğum parasını devlet veriyor canım,patron verseydi bende avcumu yalardım

canım tam kesinleşmedi o 12 hafta ondan eskisini yazdım gerçekten öle olsa süper olur ben muhasebeciyim kaç tane doğum raporu girdim bugüne kadar işallah 12 haftaya çıkarda rahatlarız gerçi doğum raporu bitmeden paranı alamıyosun çalışmıyo olcaz bu süre zarfında o zman ne yapcaz bilmem

ay çok sevindim cnm ya hadi gözün aydın
senle birlikte gidiyoruz hep bende 19 gün sonra doktora gidecem

sağol canım dediğingibi çıktı ama tedirgin olmuştum işallah tüm kontrollerimiz sorunsuz geçer 19 gün senle şafak saycaz valla

iyi bari
valla vermez yani benimki
peki bunun için bi başvuru falan yapmak gerekiyo mu

raporlarınla önce sonra aldıklarınla bebeğin doğduğuna dair raporunla sgk ya analık bölümüne başvuruyosun gerçi artık hastahanede gönderiyo raporlarını sgk ya ama sen yine başvuruyosun

sağol canım dediğingibi çıktı ama tedirgin olmuştum işallah tüm kontrollerimiz sorunsuz geçer 19 gün senle şafak saycaz valla

ya evet hep bi telaş zaten
ikiliyi atlattık şimdide cinsiyete gün sayalı bakalım
benim sıpa ikidir bacaklar üst üste oturuyo arayı acmıyo inş. açarda görürüz valla
eli boş dönmekte var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…