kızlar cahilliğime verin bu doğum parasını patronlrımız mı sgk mı verecek
ben bu konuda cahilim biraz
eğer patronlar verecekse ben avucumu yalayayım yani o açıdan
canım tam kesinleşmedi o 12 hafta ondan eskisini yazdım gerçekten öle olsa süper olur ben muhasebeciyim kaç tane doğum raporu girdim bugüne kadar işallah 12 haftaya çıkarda rahatlarız gerçi doğum raporu bitmeden paranı alamıyosun çalışmıyo olcaz bu süre zarfında o zman ne yapcaz bilmem
raporlarınla önce sonra aldıklarınla bebeğin doğduğuna dair raporunla sgk ya analık bölümüne başvuruyosun gerçi artık hastahanede gönderiyo raporlarını sgk ya ama sen yine başvuruyosun
ya evet hep bi telaş zaten
ikiliyi atlattık şimdide cinsiyete gün sayalı bakalım
benim sıpa ikidir bacaklar üst üste oturuyo arayı acmıyo inş. Açarda görürüz valla
eli boş dönmekte var
arkadaşlar durum şöyle gelişiyor. siz heyet raporuyla doğum iznine çıktığınızı onaylatıyorsunuz. doğum izni boyunca hiç maaş almıyorsunuz. doğum izninin bitiminde yine heyetle çalışır raporu alıyorsunuz. (bu arada heyet dediğime bakmayın muayene falan bile etmiyorlar çoğu yerde) ancak devlet hastenesi olması zorunlu. neyse doğum izniniz kapandığında şirketinizin bağlı olduğu ssk müdürlüğüne gidiyorsunuz. raporu onaylatıyorsunuz. Sonra size diyorlar ki şu kadar gün sonra git paranı postahaneden al. Gidipi toplu olarak paranızı alıyorsunuz. Bu arada ssk'da gösterilen rakamın tamamını değil 2/3'sini alıyorsunuz. yani örneğin ssk priminiz 1000 tl brüt olarak gösteriliyor ise siz 667 tl brüt alıyorsunuz. Devletin raporlu hastaya güvencesinin oranı bu. Sadece şu değişebiliyor. bazen şirketler iyi niyet gösterip hiç maaş alamadığınız o dönemde paraya ihtiyacınız var ise size avans veriyor belirli oranlarda siz paranızı aldığınızda geri ödüyorsunuz. yani devlet hastanesinden rapor aldıktan sonra devlet güvencesi altındasınız patronunuz para vermiyor size ama o sürece kadar hangi rakamdan prim ödediği önemli patronun.
öle olduğunu düşünemiyorum göstermezse sıpa biz çatlarız artık bidahakine
öle olduğunu düşünemiyorum göstermezse sıpa biz çatlarız artık bidahakine
evet bende duydum bu ne saçma bişey ya, napayım ben doğum izni bittikten sonra alacağım parayı,maaşımı almadığım zamanlar için verilen bir ücret değilmi,gerçekten çok saçmaaa
anladım benimde ayın 22 sine çağırdı banada dörtlü test dedi o ne yine kan mı verilcek sanada o zaman mı cinsiyet söylerim dedi bana 4.ayda 16 .haftada dedi bişey demedi geçen sefer
ya ikidir bacak bacak üstünde bizimkinin ara kapalı
ama bu sefer açar inş. ne var ne yok
bidakine gösterir artık canım merak etme en son ben öğrenicem zaten listede benim yerim boş kalıcak bu gidişle aman geç olsunda güç olmasın inşallah :) rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlr nasip etsin çok sevindim bu arada sonuçlarının iyi çıkmasına canım :)
Kızlar hepiniz çok ama çok teşekkür ederim bana moral verdiniz,
canım patronumada sıkılıyor,doğum ücreti işsizlik parası falan oluyor ya benim ssk mı asgari ücretten ödüyor,elime düdük gibi para geçicek,bunuda konuşucam 5 senedir bu firmadayım daha balayı hariç yıllık izin kullanmış değilim, konuşayımda bari sskmı son aylarda aldığım maaştan yatırsın,primim yükselsin.
İşte herşeye üzülüyorum,Hak yiyenin öbür tarafta yatacak yeri olmaz inşallah.
Neyseki bugün doktora gidicem,bebeğiminde sağlıklı olduğunu görürsem bana moral olur.
o benim her sorduğumda daha erkn dur bakalım diyo ben dörtlü test için gittğimde gene sorucam öğrenirim diye ümit ediyorum daha önce ona giden arkadaşların hepsi 5. Aydan önce söylemiyo hiç zorlama diyo ya bakalım
canım tam kesinleşmedi o 12 hafta ondan eskisini yazdım gerçekten öle olsa süper olur ben muhasebeciyim kaç tane doğum raporu girdim bugüne kadar işallah 12 haftaya çıkarda rahatlarız gerçi doğum raporu bitmeden paranı alamıyosun çalışmıyo olcaz bu süre zarfında o zman ne yapcaz bilmem
Açar açar cAnım al sana anne ben buradayım der :))) miniklerimiz ne kadar merakta bırakıyor annelerini :)
sağol canım benim geç olsun güç olmasın benden 15 gün sora öğrencen sanırım olsun senin şartların sınırlı yurtdışı farklı iyi olda hepimizin yüzü gülsün işallah her dakika bebeği konuşsam yinede bıkmam
Günaydın herkese dün zor bela doktoru buldum sonuçları gösterdim gayet güzel herşey normal dedi 16. Haftada kontrole gittiğimizde bi test daha varmış o yüzden bunları yanında getir dedi çok şükür rabbime bişey yokmuş allah herkese hayırlı haberler aldırsın bebişi görmeye 19 gün var daha şafak sayar gibi sayarım artık çok uzun geliyo cinsiyetide o zaman öğrencem
ben geçen sefer sordum 4.ayda dedi bidakine 16+4 olcam söyler işallah 5.ay diyosun çok geç ya
evet canım doğru daha kesinleşmedi ama beni sendika aradı ve kesin oldu gözüyle bakın dedi. Bu arada rapor bitincemi veriliyor para?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?