çok hoş kızlar :)
Anne dışarıda alış-verişteydi. İki buçuk yaşındaki bebeğe babası göz kulak oluyordu.
Aslında bu pek de zor bir şey değildi. Yavrucak halının üzerinde 'çay seti' oyuncağıyla oynarken baba da koltuğunda gazetesini okuyor, ara sıra da bebeğinin kendisine -çay seti oyuncağının minik plastik fincanlarıyla- ikram ettiği suları çay niyetine içerek oyuna iştirak ediyor du.
Derken anne eve geldi. Baba anneye sus işareti yapıp, bebeği izlemesini istedi. Bu çok şirin hareketini annenin de görmesini istiyordu.
Anne, bebeğin elinde çay fincanıyla salondan çıkıp, biraz sonra içi su dolu olarak babasına getirmesini ve babanın da onu çaymış gibi içmesini seyretti.
Sonra gayet sakin bir tavırla elindekilerle mutfağa geçerken eşine seslendi:
'Uzanabildiği tek su kaynağının klozet olduğunu biliyorsun, değil mi?'
Sonuç-1: Anneler evlatlarını çok sever ve onlara dair her şeyi bilir.
Sonuç-2: Babalar evlatlarına dair bir çok şeyi bilmez ama onları çok sever.
Eki Görüntüle 599979
Harbiden iyi geldi
canım sen nivea set almıştın kaça aldın birde bebek bakım setleri var çantalı niveanınki 45tl alsam mı?
Birisi Afyonmu dedi sendemi afyonlusun yoksa evt afyon çok ayaz valla memleketlimi buldum çok mutlu oldum yaa
işte koca bir liste bizi bekliyor buyrun hanımlar tecrübeli bir annenin paylaşımından alıntıdır
Yeni doğan bezi (Prima Premium Care 1 numara hastaneye, 2 numara evde bulunması için)
Zıbın (Alttan çıtçıtlı, kısa ya da sıfır kollu. Bol bol al.)
Tulum (Çıtçıtlı olsun, ipli bağlamalı şeyler hiç kullanışlı değil)
Alt üst pijama ya da günlük kıyafetler (tulum yerine kullanılabilir)
Çorap
Eldiven (Çok alma, pek kullanılmıyor.)
Önlük
Mendil (Bol bol yumuşaklarından al. Tülbent gibi olanlar en iyisi)
Bebek başlığı ya da şapka
Yelek (Penyemsi kumaştan)
Hırka (mevsime göre)
Yalancı emzik (Nuk iyi, silikon ve kauçuk ikisinden de al, hangisini isterse artık)
Tırnak makası (Makas ve törpü şeklinde olanlardan)
Tarak ve fırça
Beden termometresi (Braun kulaktan ölçer)
Burun aspiratörü (Wee veya eczaneden Otribebe)
Islak mendil (Unibaby yenidoğan)
Havlu (2 takım)
Alt değiştirme yatağı ya da örtüsü (Kullan at olanlardan)
Pamuk (Bebişin altını temizlemeye)
Biberon (Yeni doğan boyu-tercihen cam)
Bebek küveti, maşrapası ve filesi, banyo süngeri (Ayaklı küvet olursa eğilmezsin)
Bebek sabunu, losyonu, pişik önleyici krem, pişik kremi (Sebamed veya Mustela)
Puset/ana kucağı, bebek arabası (Bunlar otokoltuğu ile takım oluyorlar)
Yorgan, yastık, kenar koruması (English Home)
Nevresim takımı (English Home)
Battaniye (3-4 tane)
İnce ketenimsi kumaş (Hafifçe kundak yapmak için)
Yatak koruyucu alez (Yatağa ıslaklık geçmesin diye)
Taşımak için kanguru veya daha iyi olduğu söylenen slingler (Sarılan kumaşlar)
Oyun minderi (Oyalamana yarayabilir)
ANNEYE;
Medela marka Swing model süt sağma makinesi (Mutlaka şart)
Süt saklama poşeti
Önden açılan gecelik veya pijama (2 adet)
Terlik
Çamaşır (Emzirmeye elverişli)
Meme ucu kremi (Lansinoh)
Göğüs pedi
Meme kalkanı
Bunlar da hastane çantasına konulacaklar listesi
BEBEĞE;
En küçük boy çocuk bezi (1 paket)
Zıbın, uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama (3 takım)
Başlık (bağcıksız)
Çorap (3 çift)
Eldiven (2 çift)
Mevsime uygun yelek veya hırka
Bebek battaniyesi (Penye-2 adet)
Bebek mendili (bol miktarda)
Taşımak için puset
Bebek tarağı-fırçası
Tırnak makası-törpüsü
Vücut losyonu/kremi (yağ değil)
Pişik önleyici krem
ANNEYE;
2 takım pijama/gecelik (Önden açılır)
Çorap
Terlik
Bol miktarda çamaşır
Göğüs pedi
Kişisel temizlik ürünleri (Diş fırçası, diş macunu, sabun, havlu, tarak, deodorant, kolonya, nemlendirici, makyaj vs.),
Toka-taç
Gözlük-lens-solüsyon
Hijyenik malzeme
Meme kalkanı
Meme ucu kremi
Peçete
Fotoğraf makinası
Şarj aleti
Kıyafet
Ayna
Bebek şekeri
Nüfus cüzdanı
Not defteri
Doğum raporu örneği
kısss varya yemek yedim daha 15 dk olmadı
yeminle midemde bişe yok gibi kıss
tam ayıcık cıktım ben kıhkıhkıhhhh
Eki Görüntüle 599979
harbiden iyi geldi
Bebce kırmızı şekerim çünkü lacivert yazın falan çok çeker sıcağı
Geçmiş olsun canım ya bebişler halden hale sokuyor bizi işte
Yazdıklarının hepsi mutlaka olması gerekenler canım iyi bir liste yapmışsın benimde yaptığım listeler vardı bir ara paylaşırım..
Park yatak var bizde çok işe yarıyor taşınabilir olmadı çok iyi, 1 yaşında osasına geçirdik biz..
Bebek aramız var travei sistem ve birde seyahatler için baston puset var, çoğu şeyi almıcaz aslında şanslıyız bu seferen çok para tutanlar bunlar aslında..daha bide ev tipi ana kucağı falan var belki onuda listeye eklersin
Aklına takılan birşey olursa sor olur mu..
Evet bebek bezi alıyorum habire))) gaz damlası olarakda sab simplex kullanmıştık ama herkesin doktoru farklı marka önerecektir
Ooo çok geçmiş olsun canım bol suyu ihmal etme hem sana hem bebişine yarar
kızlar ben gidiyorum 1 saat sonra allah kısmet edersi bebişimi görücem dua edin bana fazlada muhabbet etmeyin okuması zor oluyo
on numara olmuş bacım
sanırım sistik gibi bişey olmuşşsun canım sürekli wc de durma ihtiyacı idrar yaparken yanma bende olmuştum hamile kalmadan önce berbat bişey sürekli wcde oturuyodum işallah hemen geçer rabbim şifa versin daha önce yakınıyodun bak kızını görmüşsün rahatla artık allah şifa versin tatlım
ya evet ole yapıyomuş bende anneme sölemiştim annem bana hamileyken çatlamam için sürmüş
ole hiç kıllanmamış
oda şaşrıdı eminmisin falan dedi
annem de kıl k sı yoktur o kadar yanı
Eki Görüntüle 599944 Eki Görüntüle 599945
kızlar eşimle bu puset ve bebek arabasından almaya karar verdik.. bütçemize uygun fiyatta 550 tl ye alıcaz İnşallah... ama renk konusunda karar veremedim... bebek arabasında rengin çokta önemli olduğunu düşünmüyorum açıkcası ama ikisi arasında kaldım açıkcası... sizce kırmızımı yoksa lacivertmii...?
Bencede para öyle birikmiyor kendi kendine,bir yerden almaya başlamak lazım,çokda son aylara bırakmamak lazım ki sıkışmayalım.
Ben az önce kendimce ne alınacak diye bir liste yaptım,gözüm korktu,bazıları ucuz bazıları pahalı amaaaa liste epey kabarık,yazıyorum.
Yatak odamıza Park yatak almayı düşünüyorum.(bebeğim 1 yaşına gelipte ben çalışmaya başladığımda park yatağı anneme vericem,annem bakıcak bebeğime)
Hemen alırmıyım bilmiyorum ama bebek odası takımı,Halısı perdesi,abajuru vs
Yatak
Yastık
Bebek nevresim takımı
Birde yatak kenarlarına konulan minik puflardan,koruma için (belki set halinde vardır,bir fikrim yok)
Pike takımı,Battaniye
Hastane çıkış takımı bebek için
Mevlüt takımı
Zıbın,tulum vs diğer giyim...
Emzik - emzik kabı
Biberon
Bakım kremleri (pişik önleyici,vücut yağı vs)
Banyo ürünleri (şampuan vs)
Banyo küveti- filesi
Banyo süngeri
Bornoz
Elektronik Ateş ölçer
Bol miktarda ağız bezi
Göbek bakım seti
Bebek bakım seti(burun temizleyici,kulak çubuğu,tırnak makası vs)
Emzirme sutyeni
Emzirme yastığı
Hastane için gecelik-sabahlık
Evde giymeye gecelik takımı
Bebek çantası
Bebek arabası
Ve daha aklıma gelmeyen envai çeşit şey
(ilk bebeğim olacağından gezdiğim internete sitelerinden derlediğim liste bu kızçeler, gereksiz şeyler de olabilir içinde)
kızlar en çok para harcayacağınız şey bebek bezi unutmayın bebek arabası ve puset fiyatını geçecek büyüdükçe ilk başlarda çok bez harcanıyor şekerler bu arada evde kesin ve kesin bulunduracağınız birşey var gaz damlası benim oğlum baya gazlıydı ilk 5 ay neler çektim neler gecem gündüze karışmıştı resmen
bende senin gibiyim
yemek yedim ki ne yemek
1 saat oldu olmadı
içim kıyılıyo
kızlar ben gidiyorum 1 saat sonra allah kısmet edersi bebişimi görücem dua edin bana fazlada muhabbet etmeyin okuması zor oluyo
aynen bende öyle cnm.ne yesem die şimdiden düşünüyorum.bu gidişe bir dur demek gerek ama:
Bu velet fasulye kadar boyuyla beni yataga dusurdu:)eneemmmmmmnolmuş kız sanaaaaa geçmiş olsun anneeeemmmm.....
Geçmiş olsun canım hormonların azizliği kısa sürede geçer umarım
evet sistik.berbat bişi yani.:)))
ayyy onu öyle gördümya dünya benim için durdu sanki kuzum bidahada o kadar paniklemiycem.
Bu arada sende kötü rüya görmüşsün sakın üzülme tamam mı.sinirlilik hali bendede çok oluyor ama sen yinede sakinliğini koru gelip geçicek bugünler bidanem tamam mı
kızlar ağrılarım çok arttı kadın doğum acile gitsem ilgilenirlermi
kızlar ağrılarım çok arttı kadın doğum acile gitsem ilgilenirlermi
ilgilenirler tabi ihmal etme git hemenkızlar ağrılarım çok arttı kadın doğum acile gitsem ilgilenirlermi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?