2013 Temmuz annleri paylaşım alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeklerimizin cinsiyeti ! Bizim.....

• İkiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    102

Yine kagan kocatepe'nin demir ilaciyla ilgili yazdigi birsey.

Demir, kan yapımında kullanılan son derece önemli bir maddedir ve ülkemizde anne adaylarının önemli bir kısmı gebeliğe demir eksikliği anemisiyle başlarlar. Demirin günlük ihtiyacı gebelikte 30-60 miligram arasındadır ve bu miktarın tümünü besinlerle elde etmek zordur. Bir örnek verecek olursak, 60 miligram demiri almak için anne adayının günde 1 kilo kırmızı et alması gerekir ki, bu çok uygun bir yol değildir. Bu nedenle özellikle demir eksikliği olan anne adaylarına genellikle 10.-12. haftadan itibaren (bazen daha erken de başlanabilir) demir takviyesi verilir. Bu takviye multivitamin kombinasyonları şeklinde olabileceği gibi tek başına demir tabletleri şeklinde de olabilir.

Demir içeren ilaçlar alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus demirin etkili bir şekilde kana geçebilmesi için yemeklerden iki saat sonra alınması gerektiğidir. Demir, asit bir ortamda en iyi şekilde emildiğinden bir bardak portakal suyuyla alınması uygundur. Aşırı çay tüketimi demir emilimini engellediğinden yemeklerden sonra çay içilmesi gıdalarla alınan demiri "öldürmektedir".

Demir takviyenize ek olarak tavuk, kırmızı et, yumurta sarısı, ıspanak ve lahana gibi besinlerin de yüksek demir içeriğine sahip olduğunu bilmenizde ve bunları da tüketmenizde fayda vardır.

Demir içeren ilaçlar kabızlık, dışkı rengini siyaha boyama, mide ağrısı gibi yan etkiler yapabilir. Ancak mide ağrısı yapmasın diye demir ilacınızı sütle birlikte alırsanız, sütün alkalen ortam yaratmasıyla aldığınız demirin emilmeden aynen dışkıyla atılacağından emin olabilirsiniz...Midenizde sorun oluşmaması için demir ilacınızı aldıktan sonra 1 saat boyunca uzanmamanız etkili bir önlem olabilir.

Herkese gunaydinn
Allah razi Olsun hepinizden icimi rahatlattiniz
Agrim sizim Yok Allaha sukur
Popom haric
Aksam Yattim hep

Gunaydin kizlar bugun sira kimde bilemiyom telden girdigimden sayfalarda dolanmak zor oluyo ama dualarinizi okudum allh saglikla bebeklerinizi kucaginiza almayi nasip etsin

günaydınlar kızlarr....

ne duası okuyorsunuz bende okumak isterim

halen tatlı yiyemeyen var mı?
ne zaman tatlı yesem ki hiç canımda çekmiyor mecburen yediğimde cok midem bulanıyor

bogazlarım kötü oldugu için pekmez bal filan yiyim diyorum midemyanıyo ve midemi bulandırıyolar....

bebişime bişey olcakdiye cok korkuyorum öksürmekten...
rüyalarıma bile girdi

hiç birinizde yok mu mide yanması tatlı da mide bulantısı...
içime hep erkek doğuyor ama bu kadar tatlı yiyememem normal mi ki....

Son düzenleme:
Ve Tim listedeki arkadaslara a dua ettim
Irmegan benim dua lists since Adim Yok
Eklermisin annis

Son düzenleme:

benide listeye eklermisiniz her ikisine de...

son bat 8 ekim izmit bebişim cinsiyeti henüz belli değil
tahmini doğum 15 temmuz

gunaydın guzel anneler

canım bende senın gıbıyım zaten normalde de tatlı sevmezdım ama sımdı agzıma bıle suresım gelmıyo sadece bir kaç sabahta bir recel yıyıroum cıkıolata falan zaten hiç yemıyorum tatlı desen ıyy bır ısırım bıle almak ıstemıyorum cayda bıle seker kullanmıyorum sadece balla ıcıyorum. sadece meyveden seker alıyorum desem oyle yanı
cınsıyet konusuna gelınce bızım pıtırcık erkek. ye tatlıyı dogur atlıyı derler ama malesef bu tezide cürüttüm

Ben çok memnunum metin beyden sen nesinden memnun kalmadın canım özelden de yazabilirsin....

ya bence bu tezler 5 . aydan sonra gecerli
cünkü erkek bekleyenler 5. aydan sonra tatlıya düşkün oluyomuş
eskiden ultrason filan olmadıgı için heralde son ana kadar bu tezler gecerli. ama şimdiki teknolojiye ayak uyduramıyorlar...

bende inşallah 21 ocak haftası ögrenicem cinsiyetini

ben normal bi sekilde tatlı yerdim ama mide bulantısınden heralde belkide yiyemiyoruz....

belki sende 5. aydan sonra başlarsın tatlı yemeye...

teşekkür ederim cevabın için :))))

doktorumuz kız gibi duruyor dedi ama bunun için çok erken dedi,1 ay sonraki randevuda netleşicekmiş :)o yüzden kendimi kıza kaptırmak istemiyorum.

belkıde ben normalde de tatlıyı hıc sevmedıgım ıcın yemıyo olabılırım bırde bılınc altıma tatlıdan uzak dur dıye yerlestı belkıde ondandır. doktoruma ılk muayene gıttıgımde bana ılk soyledıgı sey 3 beyaz un tuz ve sekerden uzak dur bunlar hıc bır zaman faydalı seyler deıldır demıstı. bende o sozden sonra daha bır dıkkat eder oldum yemeklerın yarı yarıya tuzunu azalttım seker zaten yok. pasta borek canım cok cekmedıkce keyfı olrak yemıyorum faln

maşallah pıtırcığı. desene topiğimize bi prenses daha geliyor cnm çok sevindim

kıslra çoğalıyomu neee

aynenn sıra kızlardaaa

Herkese gunaydinn
Allah razi Olsun hepinizden icimi rahatlattiniz
Agrim sizim Yok Allaha sukur
Popom haric
Aksam Yattim hep

çok şükür canım.. bununla geçmiş olsun bi dahakine dikkat et yoksa affetmeyiz seni heeeee

Ve Tim listedeki arkadaslara a dua ettim
Irmegan benim dua lists since Adim Yok
Eklermisin annis

ekledim cnmm...

benide listeye eklermisiniz her ikisine de...

son bat 8 ekim izmit bebişim cinsiyeti henüz belli değil
tahmini doğum 15 temmuz

ekledim cnm 2 listeyede...

benide eklermisiniz listeye
son bat 1 ekim cinsiyet erkek tahmini doğum tarihi 9 temmuz

ilk bebek bursa :) :) eklemeyi unutmuşumda

ekledim cnm 2 listeyede...

Eki Görüntüle 600649

doktorumuz kız gibi duruyor dedi ama bunun için çok erken dedi,1 ay sonraki randevuda netleşicekmiş :)o yüzden kendimi kıza kaptırmak istemiyorum.

anamm totosunu ıstırdığımada bakkk nasılda yatıyo mışıl mışıl... Maşallaaaahhhhhhh kuzumuzaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…