2013 Temmuz annleri paylaşım alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeklerimizin cinsiyeti ! Bizim.....

• İkiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    102
Kızlar kafayı aşıya taktım az önce suzana sormuştum galiba çıktı. Aranızda aşı olan yada aşı takvimi alan var mı? Kendi doktorumuz aşilarimizi takip etmiyormuş. Saglık ocakları yapıyormuş. Bu konuda bilgisi olanlar , cevap bekliyorum ...

katılıyorum canımcım mira banyonu yaptın mı mira çorabını giydin mi kızım seslen böle ne güzel ama karar senin

ben çocuk düşünmeden öncede hep kızım olursa mira koyucam diyodum ama diğer 2 isimde hoşumuza gitmişti allah kısmet ederde bebeğimi kucğıma alırsam ismi mira olucak gibi

benimde hiç bilgim yok desem sağlık ocağından arıyolarmış onu biliyorum sadece ve ilk tetenoz aşısı sanırım bilgisi olan paylaşşsın

ben hiç aşı filan olmadım. 18 inde randevum var doktorda. sorayım. bir kere sağlık ocağından aradılar sorular sordular, o kadar. bir sorun olursa telefon

ile de olsa bize mutlaka ulaşın dediler, o kadar. takıldım şimdi, aşı olan var mı hiç.

tetenos aşısı oluyosun ilk ama lisede tetenos olduysan ve üzerinden 10 yıl geçmediyse tekrar tetenos olmana gerek yok demişti s.ocağındaki hemşire ama benim yaş 30 lisede aşı olduğumda 15-16 yaşındaydım tabi geçtiği için 3. aydan sonra aşı olucaksın demişti bana hemşire

aile hekiminin olduğu sağlık ocağına gidiyosun bilgilerini alıyolar her testi onlarada götürüyosun ben öğrenir öğrenmez gitmiştim 3. aydan sonra daha sık görüşürcez demişlerdi

hamilelik boyunca 2 kez tetanoz aşısı oluyoruz. ilk aşı 20. haftada oluyor diğeri için ise sağlık ocağı ne zaman yapılcağını sölüyor. bu bilgiyi bana bağlı bulunduğum sağlık ocağı verdi. (aynı bilgiyi istanbuldaki kadın doğum devlet hastaneside vermişti 20. haftanda sağlık ocağında aşını olmayı unutma demişlerdi.)

benimde hiç bilgim yok desem sağlık ocağından arıyolarmış onu biliyorum sadece ve ilk tetenoz aşısı sanırım bilgisi olan paylaşşsın

canım benide sağlık ocağından aradılar bi sürü neyse hemşire bi arkadaşım var ona sordum ben sağlık ocagına gitmek istemiyorum doktorum var sonucta niye arıyorlar falan diye..hamilelik ve bebeğin aşı takibini sağlık ocagı yapıyormuş ayrıca hamileliğinle ilgili herşey sağlık bakanlığına gönderiliyormuş aile planlaması sağlıklı nesiller falan falan.dedim gideyim ozaman gittim bilgilerimi aldılar son adet tansiyon kilo boy falan kan testi yapıyorlar bide dedim ben daha tüm yatırdım onaları versem olmazmı tamam dediler yaptırdığım tüm testleri yazdılar evraklara bundan sonra yapılan testleride getirirsin dediler.hamileliğin 19-20 haftasında il aşı için çağırdılar.bu cok ömenliymiş doğumda yapılan müdalelerden mikrop kapmamak içinmiş.ayrıca hamilelik ile ilgili bilgide veriyor ebeler.aşı için gittiğimde bebeğede bakarız nasıl diye dediler.umarım yardımcı olabilmişimdir kızlar...

Tşk canım. O zaman daha ilk aşıya 1.5 ay var. Ben de bayağı bir rahatsizim , yatıyorum sürekli. Dedim hastayim zaten . Bir de üstüne aşı olursam iyice fenalasirim. Tetanoz dısında aşı yok galiba

yardımcı oldun tabiki ben bi kere gittim ilk öğrendiğim zaman dediğin gibi kayıt oldum boy kilo falan sonra gitmedim arayanda olmadı şimdi seni çağırmışlar ben 19-20 hafta arası çağırmazlarsa gideyim mi o zaman gittiğimde aşı falan demediler ben doktor vurcak sanıyodum o haftalar birbirimize hatırlatalım burdan kimse unutmasın canım

aile hekiminin olduğu sağlık ocağına gidiyosun bilgilerini alıyolar her testi onlarada götürüyosun ben öğrenir öğrenmez gitmiştim 3. aydan sonra daha sık görüşürcez demişlerdi

aman ne güzel. ben sağlık ocağının yolunu unuttum :)

birde bununla mı uğraşacağım. oy oy oy.

çok teşekkür ederim canım bilgi için. bugün erken çıkabilirsem işten çıkıp halledeyim.

Tşk canım. O zaman daha ilk aşıya 1.5 ay var. Ben de bayağı bir rahatsizim , yatıyorum sürekli. Dedim hastayim zaten . Bir de üstüne aşı olursam iyice fenalasirim. Tetanoz dısında aşı yok galiba

bu aşı zorunlu ve hamile olduğumzu sağlık ocağına bildirmek zorundayız. hatta yaptırdığımız testleri sağlık bakanlığına faks çekiyorlarmış. ve de aşı kolda 1-2 ağrı yapabiliyormuş bu sebepten sol kola yapın diyorlar. özellikle çalışan bayanlar için daha zor olabilir. bende çalıştığım için kan aldırırken bile sol kolumdan aldırırım ne olur ne olmaz diye.

Gününüz aydın,cumanız mübarek olsun kızlarr:119::119::119:
Dualarınızı okudum canlar ALLAH'ım kabul etsin cümlemizinkini

Doğru söylüyorsun tatlım , bu önemliymiş gercekten de. Zaten burada aşağı yukarı herkes aynı haftalarda. Hatirlatiriz birbirimize. Dogum esnasında mikrop almamak için aşıları atlamamak lazım

Cuma'nın Feyz ve Bereketi Sizin,Ailenizin ve Tüm İnananların üzerine olsun Dostlarım.
“Allah’ım! üzüntüden, acizlikten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, borç sıkıntısından ve insanların yapacakları her türlü haksızlıklardan Sana sığınırız.”

evet canım 20 haftaya girdiğinde mutlaka git.haklısın aslında bi liste falanmı yapsak acaba aşı için?? nasıl olur ?

tetenoz aşısını bende sordum doktoruma
ben en son ünv. okurken yaptırmıştım
die
10 yıl koruyo ama istiyosan yaptır
dedi
bende hocama allah korusun bişey olursa bebeğime dedim
güldü
ole bi durumda sen bebeği bırak kendini düşün dedi
tetanoz illet bi şeydir
kendini kurtarda çocuğun köşede dursun dedi
ben o yüzden 20. haftamda kesin yaptıracam
kızlar hoca ole diyince tırstım valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…