Canim ben balik konusunda somon tercih ediyorum gerci nerdeyse 1 aydir agzima surmedim ama yarin yapmayi planliyorum insallah yerim ilk aylar kokusundan cook tiksinmistimde...
Canim ben balik konusunda somon tercih ediyorum gerci nerdeyse 1 aydir agzima surmedim ama yarin yapmayi planliyorum insallah yerim ilk aylar kokusundan cook tiksinmistimde...
kızlarrr ayrıntılı ultrasonu nerede ve ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz? devlet hastanelerinden haftalar önce randevu almak lazımmış.
bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı?
Bugün erkenciyim. Topigin anahtarları geceden bende kalmış , açılışı da ben yapayım dedim
Kızlar ben sürekli kaşınıyorum. Özellikle karın , bel basen ve bacaklarimda artış oldu. Sürekli çatlak kremi kullanmayı inatla erteliyorum , bu gidişle çatlamadık yerim kalmicakNedeni de ben krem kullanma özürlüyüm yani şimdiye kadar hiç bir krem çeşidini kullanmaya ihtiyaç duymadım. Ellerim de dahil olmak üzere vücudum , yaz kış nemlidir , hiç el kremi bile kullanmadım. Şimdi ise neredeyse vücudumun yarısını kremlemek , yağlamak zorundayim. Ebru Şallı , çatlamamak için , bir yemek kaşığı fındık yagiyla , bir tatlı kaşığı kayısı yağını karıştırıp vücuduna uygulamış . Iıııyyyy Pehlivanlar gibi ne o öyle ayol
Ama hatun taş gibi..Daha ben ne kullanacağıma karar bile veremedim. Kara kara düşünüyorum. Kızlar bu konuda paylaşimlariniza ihtiyacım var. Banyodan sonra uygulanıyor galiba. Sonra bir peçeye fazlalıkları siliyor musunuz? Emilimi için ne kadar bekliyorsunuz? Kremin üzerine direkt iç çamaşirimi giyemiyeceğimi düşünüyorum. Eveeeet anlatın bakalım bre pehlivanlar....!!!
kızlaaaaaarrr dün akşam kocişin arkadaşı ve eşiyle bide zeynoşumuz varr 5 yaşındaaa gezmeye gittikk ordan yemek yedik sonraaa bi çıktık baktık onların arabanın tekeri inmiiiiişşşşş dün kışlık lastik taktırdılar adamla şöyle pazarlık ettik böyle ettik derken nazar değdirmiş kendilerine akıllılaaaarrrryok yol yardımı yok kasko derken biz üşümeye başladık eşim dediki sen götürebilirmisin arabayı cüneytlere gidin siz dedi yanımda eşim yokken hiç sürmemiştim bide kırmızı tostosumuzu daha hiç sürmedim götürürm tabi yaaaaaaaaa dedim neyse ankarada olanlar bilirr balgattan gölbaşı tokiye gittik birde yağmur yağıyodu silecekler yetişmiyoo herkes tırsmış amaaaaaaaaaa çok başarılıydım eheheheeee kocama dedimki araba artık benimm sen unut dedim gülüyoo
benim saçlarım acaip uzadı tamam güzel ama
bakmak zor oluyor ben kestireyim diyorum
geçen annemlerde söylediğimde annem kestirme didi
ama inanmıyorum ben o hurafeye
siz ne diyonuz ağdada yaptırmayak o zaman kaşta almayak
orman cocogu mori gibi gezek
Kremlenmeye aklım kesmezken yağlanmaya hiç cesaret edemem herhalde. Sonra arınması zor olur
Zaten krem sürünce bile kendimi yağlanmış gibi hissediyorum :44:
Bende boyasammı acaba diyorum diplerimi zararı olurmu ki çok çıktı ya kötü gözüküyor
Kizlar gunluk su haricinde :) duzenli yediginiz seyler nelerdir
kıslar dayanamadım izin aldım gidicem doktora valla randevum falanda yok ama artık ayılıp bayılıp baktırcam kendime...
yemek konusuna gelinde ilk 3 ay cok güsel yemek yedim hatta millet mutfaga giremezken ben canım ne istersen onu pişirip yedim ): ama bu tansiyon ve baş ağrısıyla birlikte 2 haftadır herşeyi az az yiyebiliyorum bi yudum fazla yesem istifra ediyorum.sadece sebze ve mide yanmalarım yüzünden süt tüketebiliyorum.ne yicemi şaşırdım bende karar verdim bugun beslenme uzmanına gidip kendime beslenme listesi yaptırcam aklım cıkıyor yavrum vitaminsiz kalacak diye..bakalım sonucları yazarım yine kardeşler :)
Bende bunları yiyorum ve bunlara ek olarak;
- doktorumunda tavsiyesi üzerine demir ilacımı sabahları aç karınla 1 bardak portakal suyuyla içiyorum.Portakal suyunun asidik ortamında demir emilimi en ideal şekilde oluyormuş.
- doktorum ek bir vitamin vermedi,beslenebilen annelerin besinlerden doğal olarak alabildiği için. Akşamları mutlaka bir KİVİ yiyorum günlük c vitamini ihtiyacını en düşük kalorili şekilde tamamlaması için:)
- haftada bir mutlaka balık yiyorum gerekli omega destegi için(omega hapı kullanmıyoum), balık yiyemeyenler için ton balıklı salata olarak yemeyi denemelerini öneririm.
- Haftada 4 gün bir avuç kadar çekirdekli siyah kuru üzüm yiyorum.
Şimdilik anımsadığım bu kadar. Herkese sağlık ve afiyetler olsun inşallah.
19asos03, canım doktorum bana yürüyüşü özellikle önerdi risk olmadığını uygun görerek tabi. o yüzden koşu bandında yavaş tempoda 3 km yürüyorum günlük olarak. Buna ek bir egzersiz yapmıyorum henüz.Ama aşagıda bir link var bakmak istersen.
Milupa | Bebek Beslenmesi Uzmanı - Bebek Maması - Hamilelikte Yaşam - Hamile Egzersizleri
Kızlar bu ne valla oku oku şaşı oldum geçmişi
Herkeste ne var ne yok 1200 küsürden sonrasını okuyamadım valla
Teyzişleri bugün bizim için önemli gün atamam belli oluyo dua edin bizim için lütfenn
Çok sağolun kızlar ağzınıza sağlık
Bişey sorucam kızlar ya dudaklarınız kuruyor mu??
Bol su içmeme rağmen dudaklarım büzüştü resmen kabuk kabuk soyuluyor(
Öğleden sonra sağlık ocağına gidicez, kızımın 18 ay aşıları var canımız acımaz hayırlısıyla atlatırız inşallah:96::96::96:
akadaşla günaydın hepinize
Ben sabah bi kalktım dudağım uçuklamış böle yan yana 5 tane çuk çıkmış acaba bişeydenmi korktum bİşey kullanabilirmiyim acaba ?
Saglik dedigim zaman bunun icine psikolojik sagkikta giriyor tecavuz magdurlari gibi psikolojik anlamda saglikli olmayan bir kadin zaten cocuk bakamaz ama su da bir gercek millet zevk icin yapiyor sonrada hamile kalinca tek cozum aldirmak ..tv de okadaaar cok izledimki kadin evli gidiyor baskasina asik oluyor birlikte oluyor birde hamile kaliyor ya kocasina yutturuyor bu cocuk senden diye yada aldiyor..ayni sey erkeklerde de var bunun tek aciklamasi asik oldum yaptim olmamali bir cezasi olmali...aile planlamasi konusun hem erkegin hem kadinin biliclenmesi lazim tabiiki bunun egitimleri okul caglarinda verilmeye baslanmali..bildigim kadariyla yasada bunlar dahil dusunulerek hazirlamis bir yasa
bende senin gibi çok tiksinmistim dün yedim daha ilk kez
dr bana somon hamsi veya sardalye ye dedi onlarda omega 3 daha fazlaymış eğer balık yiyemiyosanda ceviz ye günde bi tane ondada omega 3 var
ben izmirde medical parka gidiyorum 2 liyi orda yaptırdım ayrıntılıyıda orda yaptırıcam
bebek sağlıklı olduğu sürece yapılan kürtaja karşıyım
bi ara hatunlar ayaklanmıştı kürtaj hakkımızı elimizden alamazsınız diye bana çok saçma geldi hamile kalmak istemiyosan dikkat edecen korunacan kardeşim 5 dk lık zevk için minicik bi canı yok edemezsin inşallah kürtaj yasası kabul edilir sağlıklı bir bebeğe yapılan kürtaj katilliktir ama bebekte veya annede problem varsa da aldırıp aldırmamak anne ve babaya kalmış bişey sonuçta bakıcak olanlar anne ve baba
ceza falan vermezler böyle kişilere eşini baldızıyla aldatıyor beraber olup kaçıyorlar polis yakalıyor 1 gün tutuyor emniyette oda aileler bunları öldürmesin diye sonra reşit deyip bırakıyor konu okadar çok yere bağlanıyorki çocuk katilleri plazma tvlerle özel odalarda yaşıyorlar senelerdir zina yapıp çocuğu aldırdı diye kimse kimseye ceza vermez
somonda olabiliiiiiirrr biz geçen gün hamsi aldık adam hamsi daha yağlı lezzetli olur dedi bu haftadaa istavrit düşünüyodum olmazsa somon alalım hem onu evde kendimde yaparım... ben çok acıktım yaaaaaaa ve bugün balık gelmiş hemde alabalık kupkuru yanında salata yok limon yoook bizde kızlarla başka bişey yemeye karar verdik ama ben çooooooooooook acıktımmmmmmmmm
Oyle canim malesef Allah akil fikir versin dogru yoldan kimseyi sasirtmasin ne diyelim devir oyle bir devir ki kime guvenecegini bilemiyorsun
Ozellikle norvec somonu cooo faydali canim bulabilrsen tavsiye ederim evde yapimida basit hemen pisiyor..at kendin disari aklina ne gelirse onu ye:)))
Ben 8 yıldır bebeğimin hasretindeyim. Minicik atan kalpleri katleden zihniyeti hiçbir zaman anlayamicam
canlarım dualarınızı okudum rabbimkabul etsin
mercimeg kurtaj hikatesini daha once okumus ve aglamistimama digerine bayildim
kizlar duayi okudum rabbim kabul etsin..
beslenme konusunda annem bana hamileyken kuru ekmekten baska birsey bulamamis 6 aylikken gelisimi 3 aylik gibi ölür bu bebek demis dr cok sukur gayet saglikliyim aklim fikrim yerinde kendi cabalarimla keldim hep bir yerlere e bunu dusununce bebek beslencek biseyler buluyo demekki diyorum ayrica sadece 20 gun emmisim yokluk zamanina gelmisim 2 kilo dogmusum ama kemiklerim incedir simdi bisey diyemem biz yiyebildigimizi yiyelim arkadaslar en iyisi
kurban olurum onu verene.. üzme annesi küçük paşayı. Rabbim rızkıyla gönderir sanada kaldıramayacağın yük vermez. belki herşeyin düzelmesine sebep olacak. kıyamaz teyzesi ona.. pusmuş kalmış içerde sessizce oturuyo bak.
dobişliler nasılsınız bir hafta yoktum coşmuşsunuz maşallah hepinizin minnak bebişleriini ısırarak öpüyorum
ben yaklaşık bir haftadır hiç bişi yiyemiyorum bulantılarım azalmak yerine şiddetlendi anca serumolsun ama elhamdülillah bide doktorun verdiği kreme başladım bepanthol+bebek yağı bu ikisini sür dedi bakalım ara ara unutuyorum ya artık korkmaya başladım galiba benım bulantılarım ve baş ağrım 9 ay sürecek ne yapıcam bilmiyorum
balık benim işim itinayla temizlenir pişirilir davet edilirnasıl bir hamilelikte eşimin annesi bile etrafına yalan söylüyor bulantıları baş ağrısı yataktan kalkamıyor diye halbuki yalan tek fark yemek yemek yemek
Mansallah temizleyebiliyor musun? ? Ben hayatta yapamam sanirim ,hic denemedim bile
Cok şükür ki bulantilarim azaldı bayağı. 9 ay sürer diye endiselenmistim. Allah yardımcın olsun cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?