2013 Temmuz annleri paylaşım alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeklerimizin cinsiyeti ! Bizim.....

• İkiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    102

sağol canım inşallah iyi olur.bebişime bişi olmasında ben dayanırım herşeye...

küçük hamsim nasılda hareket ediyor resmen horon tepiyor annesinin pipicanı :)

geçmiş olsun bebeğin iyiymiş işallah bunuda atlatırsın kötü bişeyle karşılaşmazsın aklına bunları getirme

amin canım inşallah kötü bişi demez cok dua ediyorum cokkk hepimize bol bol dua ediyorum kardeşler :)

kızlarrr ayrıntılı ultrasonu nerede ve ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz? devlet hastanelerinden haftalar önce randevu almak lazımmış.
bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı?

Ben ayrıntılı ultrasonu iyi bir perinatoloji uzmanına yaptırmayı planlıyorum. 2. düzey 4d ultrasonu olan bir hastanede

Perine vajina ile anüs arasındaki bölgeye verilen isimdir. Burası yaklaşık 2-3 cm çapında bir alandır ve normal doğum sırasında yırtıkların en çok yaşandığı bölgedir. Bazı normal doğumlarda uygulanan doğum kesisinin (epizyotomi) amacı perine bölgesinde olabilecek yırtıkları önlemektir. Epizyotomi ile istenilen şekilde düzgün bir kesi yapılabilir ve doğumdan sonra aynı şekilde düzgünce onarılabilir ancac istemsiz oluşabilecek yırtıklar düzensiz şekilde olabilir ve onarılması daha zor olabilir. Bu konuda perinatal perine masajı (perineal massage) denilen uygulama epizyotomi kesisi gereksinimini azaltır mı? Perine yırtıklarını önler mi? Faydası veya zararı var mı? gibi konular bu konudaki bilimsel araştırmalardan örnekler vereren tartışılacaktır.

Perine masajı nedir? Nasıl yapılır?
Perine masajı bu bölgeye 5-10 dakika süreyle kayganlaştırıcı bir madde sürerek (gliserin, badem yağı v.b) elle masaj yapılmasıdır. Masaj haftada 3-4 gün yapılır. Perineal masajı kadının kendisi ayna yardımıyla yapabilir ancak bu zor olabilir, bu yüzden hastanın eşinin yapması tercihe edilir. Masaja gebeliğin 34 haftasından sonra başlanır ve doğuma kadar devam edilir. masajı yapmadan önce eller iyice yıkanmalıdır, anne adayı idrarını yaparak mesanesini boşaltmalıdır. Anne masajı kendi kendisine uygulayacaksa başparmağını kullanmalıdır. Hastanın eşi veya başkası (doğum ebesi) masajı uygulayacaksa işaret parmağını kullanmalıdır. Parmak vajina içerisine en fazla 3-4 cm kadar girmelidir. Parmak sağa-sola saat 3-9 arasında salıncak gibi hareket ederek vajina alt duvarını ve perineyi esnetmelidir. Bu esnada parmak sağa sola hareket ettirilirken hafifçe aşağıya anüse doğru bastırılır. İşlem sırasında hafif yanma ve ağrı olabilir. Doğum sırasında da perine masajı ebe veya doktor tarafından perinenin esneyerek bebeğin çıkışının kolaylaştırılması için uygulanmaktadır.

Bunun dışında elle yapılan masajın yerine geçebilecek balon sistemleri üretilmiştir. Elle yapılan masaja benzer şekilde küçük balon şişerek-küçülerek perine bölgesinin esnemesini sağlar. Ülkemizde bulunmayan bu balon sistemlerine örnek olarak şu web sitesini inceleyebilirsiniz.

Perine masajının faydaları:
Perine masajı bu bölgedeki dokuların ve kasların esnekliğini arttırarak doğumda oluşabilecek yırtıkları önlemeyi amaçlar.
- Ülkemizde Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde bu konuda yapılan bir çalışmada perineal masaj uygulanan 50 hastanın sadece 5 tanesinde doğumda epizyotomi uygulanması gerekmiştir, perineal mesaj uygulanmayan 50 hastanın ise 46 tanesine doğumda epizyotomi uygulanmıştır, arada büyük bir fark vardır. Bu çalışmaya göre perineal masaj doğumda epizyotomi kesisi uygulanmasını önemli oranda azaltmıştır. (kaynak)
- 2008 yılında yapılan diğer bir çalışamada ilk doğumunu yapan 234 anne değerlendirilmiştir. Bu çalışmada perineal masaj yapan annelerde doğum sırasında yırtık oranı masaj yapmayanlarla benzer saptanmıştır. Bu çalışmaya göre perineal masaj yapılmasının bir faydası veya zararı olmadığı bildirilmiştir. (kaynak)
- 2006 yılında yapılan ve bir çok çalışmayı derleyen bir araştırmada perineal masajın epizyotomi kesisi ve doğum sırasında oluşan yırtıkları azalttığı bildirilmiştir. Yalnız bu faydalı etki daha önce normal doğum yapmayan kadınlarda saptanmıştır. Daha önce normal doğum yapmış olan kadınalarda perineal masajın etkisi gözlenmemiştir. (kaynak)

Sonuç olarak bu günene kadarki deneyimler ve araştırmalar çoğunlukla perine masajının özellikle ilk doğumunu yapacak annelerde faydalı olabileceğini bildirmektedir.

Allah aratmasin canim cook zor bir durum ben bile 6 ay bekledim olmadigi zamanlarda okadar uzuluyorduki sen 8 yil beklemissin rabbim hayirli evlatlar nasip etsn hepize..kimseyi evlatlariyla imtihan etmesin

Aratmadı daha fazla canım. Çok şükür Rabbime hamdü senalar olsun ki meleğim benimle. Rabbimin rahmetinden , merhametinden ümit kesilmezmiş. Bunu yaşayarak daha da iyi anladım.

Ben ayrıntılı ultrasonu iyi bir perinatoloji uzmanına yaptırmayı planlıyorum. 2. düzey 4d ultrasonu olan bir hastanede

anladım cnm seçebilme şansın varsa yaptır tabiki.çok önemliyiş çünkü.bazı şeyler önceden görülüp tedbir alınabiliyormuş.
artık bizde büyük bir ilde kim varsa ona gideriz hayırlısıyla...
Rabbim o günleri göstersin hepimize inş.

amin inşallah canım kilo almıyorum diye seviniyorum aslında benım tek korkum minnak oğlum inşallah onu üzmüyorumdur vijdan azabı çekiyorum

Canım rahat ol. İnan bizim kalben içimizin rahat olması , strese sıkıntıya sokmadan huzurlu olmaya çalışmamız , bebeğimizle paylaşabileceğimiz en güzel iksir. Bu iksiri yabana atmamak lazım.

ya günde 15 16 kere tuvalete gidiyorum az az geliyo geliyo sonuçta ve kasıklarımda müthiş bi ağrı var bide üstüne üstlük grip oldum kış annesi olmak zormu ne

Amin cnm inşaallah. Dediğin gibi ayrıntılı ultrason önemli. Özellikle işin uzmanı perinatologların önünde bir yığın sıra oluyor. O yüzden şimdiden randevu ayarlamaya çalışmak lazım. Bir de duyduğuma göre 22-23. haftalardan önce 4d ultrason önerilmiyor. Çünkü kalp ritimlerinin tesbiti için en ideal olanının bu haftalarda olabileceğini söylemişti doktorum.

valla benimde gönlümden geçen stokke ama bakalım gümrük falan girince işin içine fiyat baya uçuyo

Akraban vardı demi burda canım yani ingilterede Türkiye'ye gelirken uçakla getirsin tabi ne zaman gelir bilmiyorum da ama kargo çok tutabilir . Dediğin gibi burda tam takımı tr parasıyla 3000 falan ama tr de geçen mi arkadaşım sormuş tam takımını 8.750 demişler tr den bu arabayı almak zor bende burda olmasam tr de bu arabayı alamazdım .

Allah yardımcın olsun , dualarım seninle. tansiyon ilacını düzenli kullan cnm önemli

Ben eşime Hamsi al dedim bulamamış ozaman sandalye al demiştim oda mübarek alabalık kadar okadar büyük sardalye daha hiç görmedim tadınıda beyenmedim zaten :))) valla Türkiye'de olan arkadaşlar çok şanslı pazarlarda tanecik oluyor tr de olsam her hafta mutlaka yerdim :))))

bursada ayrıntılı ultrason için nereye gideceksiniz bursalı annişler?

Son düzenleme:
cnm ayaklarına dikkat et üşütme
benim ne zaman ayaklarım üşüse hem karın ağrısı hemde gaz sancısı çekiyorum
az kaldı kız
haftaya salı sıpalarımızı görecez

bu seferki farklı sabahtır geçmedi normalde ayklarım çok üşür zaten üşütmemeye çalışıyorum yediğim bişey mi dokundu diye sabahtır düşünüyorum sancı çekiyorum resmen anlamadım gitti evet az kaldı sıpaları görmeye çok özledim eminim sende öle geçmez bu hafta bize haftaya pazartesi 1 gün kaldı demek nasip olur işallah

inş. ya valla çok heyecanlıyım bu sefer bakalım neyimiz olacak
ya bi doktorunu falan arasan eğer ole farklıysa

inş. Ya valla çok heyecanlıyım bu sefer bakalım neyimiz olacak
ya bi doktorunu falan arasan eğer ole farklıysa

dayanıyorum ama iş çıkışına kadar geçmezse arıcam olmamıştım böle büyümüşlerdir kesin ellleri ayakları minik minik nasıl heyecanlancağımız belli değil kendilerini saklamazlarsa cinsiyetlerini de öğreniriz beni sabahtan kontrol senin yine akşam mı

of off nedir bu karın ağrısından çektiğimiz benimm ağrım mide mi karın mı tam anlıyamadm ama ağrı göbek deliğimin üst tarafında oluyo mideye yakın yani inş. kötü bişey değilldir ve bian önce geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…