benim sabah 9,30 da randevu
İyi bir emzirme süreci yaşamak için hamilelik döneminden itibaren dikkat etmeniz gereken noktaları var.
Bebeğinizi ne kadar emerseniz, o kadar çok hormon salgılarsınız ve o kadar çok süt üretirsiniz. Bebeğinize ek besin, su, biberon verdiğiniz andan itibaren süt salgınız azalmaya başlar. Aksine, bebeğinizin acıktıkça, her memeden en az 10-20 dakika emzirdiğinizde süt üretimi bebeğe yetecek en ideal seviyeye ulaşır.
Hamilelik döneminde yapılacaklar
Göğüslerin şekli ve büyüklüğüyle emzirmenin sağlıklılığı arasında hiçbir ilişki yoktur. Göğüsleriniz, normal olarak, hormonal değişikliklerin etkisiyle hamilelik öncesi döneme göre büyüyecek ve hassaslaşacaktır. Hamileliğin ikinci yarısından itibaren salgılanmaya başlayan ilk süt, kolostrumun meme ucundan geldiğini veya meme uçlarında bir tabaka halinde kuruduğunu gözleyebilirsiniz.
Bazı anne adaylarına, emzirmeye hazırlık yapmak amacıyla meme uçlarını sıkmaları ve kolostrumu boşaltmaları öğütlenir. Anne adayları da bunu süt salgılanmasının başlayıp başlamadığını merak ettikleri için yaparlar. Öncelikle, meme ucundan kendiliğinden veya sıkarak kolostrum gelmemesi, sütün salgılanmadığı anlamına gelmez. Meme uçlarının belli aralıklarla sıkılması muhtemelen kolostrum salgısını artıracaktır; ancak bu durum, rahimde kasılmalara da neden olacağından bunu uygulamaktan kaçınmalısınız.
Emzirme sonucunda bazı annelerde meme uçlarında ağrılı çatlaklar oluşabilmekte ve bu durum emzirmeyi hoş olmayan bir deneyime dönüştürebilmektedir. Meme uçlarınızda oluşabilecek çatlakların nedeni, bebeğinizi yanlış bir şekilde emzirmenizdir. Bunu engellemek için;
meme ucunuza baş ve işaret parmaklarınızı altlı üstlü yerleştirin ve meme ucunuzu çok hafifçe sıkın. Bu hareket bebeğinizin emmesine benzer bir etki yaratacaktır. Bu esnada meme başınız dışarıya çıkacaktır. Eğer meme başı yassılaşıyor veya içeri giriyorsa, meme başınızın yapısı yassı veya içe dönüktür.
Meme başlarının yapısı kişisel ve hormonal özelliklere göre değişir. Bu yapıdaki meme başları, ilk emzirmeler esnasında bebeğiniz meme başını tam olarak alamayacağından, emzirme problemleri yaratabilir. Bu problemlerin mutlaka oluşması gerekmez; zira bebeğiniz meme ucunuzu tam olarak kavradığında emme esnasında oluşan negatif basınç, yassı meme başlarının dışarı çıkmasını sağlayabilir.
Aşağıdaki egzersizleri dikkatlice, meme ucunu hafifçe uyararak yapmalı ve bu esnada kasılmalarınız olursa, işleme son vermelisiniz. Bu egzersizlerin, doğum eylemini başlatacak şiddette bir uyaran oluşturması ihtimali çok düşüktür; ancak yine de böyle bir endişe taşıyorsanız, bunları bebeğiniz doğduktan sonraya da erteleyebilirsiniz.
Germe egzersizleri: Hamileliğin son haftalarında uygulayacağınız bu egzersizde, meme ucu dokusunu baş ve işaret parmağınızla kavrayın. Meme başını yanlardan içe doğru, hafif bir ağrı duyana kadar ittirerek dışarı çıkarmaya çalışın; birkaç saniye bu şekilde tutun ve bırakın. Meme ucunuzu parmaklarınızın arasında yuvarlamayı da deneyebilirsiniz. Germe egzersizini günde birkaç kez yapabilirsiniz.
Hoffman tekniği: Her iki elinizin başparmağını meme ucunuza yerleştirin. Cilt ve meme ucunu parmaklarınızı birbirinden uzaklaştıracak şekilde gerin. Bu işlemi de günde birkaç kez uygulayabilirsiniz.
OKUDUM HOŞUMA GİTTİ SİZİNLEDE PAYLAŞAYIM DEDİM
canım benim ayrıntılı olmadığını ben yeni öğrendim bize 2 isim öneriyomuş sanırım özel doktor ona gidebilirmişiz öle dediler leylantı duydum ama iyi değilmiş diyolar neye göre diyolar onu bilmiyorum erdoğanı hiç bilmiyorum nasıl fikrim yok şeker çeyizin sokağında bi doktor varmış adını tam bilmiyorum ama öğrenirim benim 2 arkadaş ona gitmiş hem çok iyi bakıyomuş hemde fiyat uygunmuş doktor kim dicek bilmiyorum gerçi doktorun dediğine gitmek zorunda değiliz benim çok bilgim yok bu konuda eğer sen bişeylerden haberdar olursan burdan benide bilgilendir bende öğrenirsem yazarım
kızlarr mercimeg arkadaşımız paylaşınca bende bi bakınayım netten dedim bakın ne buldum..
Emzirmede bebeğin ağız içerisine hem meme başı hem de koyu renkli kısmı tamamen girmelidir. En etkili emzirme şekli budur.
Böyle bir emzirmede areola ağız içine girdiği için dil ile areola sıvazlanmış olur. Areolanın hemen altında süt gölcükleri bulunduğundan sıvazlanma sonucunda sütler meme başından bebeğin ağız boşluğuna gelir. Yapılan en önemli yanlış bebeğin ağız içine sadece meme ucunun verilmesidir. Meme ucunun emilmesi ile yeterli süt bebeğin ağzına gelemez, meme ucunda ağrı olur. Çatlamalar kendisini gösterir. Bu emzirme ile yeterli uyarı yapılamadığından hormonların yapımı istenilen düzeye ulaşmaz. Bebek yeterli süt gelmediği için memeyi bırakır. Anne de yeterli sütün olmadığını düşünür.
ben normalde sadece göğüs ucunun verileceğini biliyodum meğer yanlışmış....
Akraban vardı demi burda canım yani ingilterede Türkiye'ye gelirken uçakla getirsin tabi ne zaman gelir bilmiyorum da ama kargo çok tutabilir . Dediğin gibi burda tam takımı tr parasıyla 3000 falan ama tr de geçen mi arkadaşım sormuş tam takımını 8.750 demişler tr den bu arabayı almak zor bende burda olmasam tr de bu arabayı alamazdım .
iyi o zaman öğleene öğreniriz fotoları unutma annesi
tamam cnm ama leylantın iyi bir doktor olduğunu biliyorum bir çok arkadaşım ankada iken ona gitmişti annemde onda ameliyat oldu kuru çıtı pıtı tatlı dilli bilgisi ve cvp verme yeteneği geniş bir doktor hiç susmadan bıkmadan anlatır özel muayne olduğu için şu an onu tercih etmeme sebebim çok tuzluya patlıycak erdoğan konusunda benimde bilgim yok leylantın muayne ücreti 120 diye duydum
Bu yasanın başlangıç noktası , işte bu bahsettiğiniz ruh hastalarının ta kendileridir. Kendi yaptıkları rezilliğin faturasını devlete ödetiyorlar. Hiç bir aklı başında insanın elbetteki hiç bir çocuğun ana-baba şefkatinden uzakta , besleme yurtlarında yada köprü altlarında kokain koklayarak , dünyadan bi habersiz , her an her ortamda patlamaya hazır bir bomba gibi dolaşmasına gönlü el vermez. Toplumu ve zavallı çocukları bu vaziyete sokan , uçkuruna sahip çıkamayan bu zihniyettir. Nasıl bir vicdana sahipleri ki bunun hesabını kendi vicdanlarına dinletip , hiç bir şey olmamış gibi , çok haklılar gibi isyan bayrağını çekiyorlar. Anlamıyorum
Kizlaaarrr simdi oturmus tv izliyordum bir anda icimde bisey hareket etti agri sizi nabiz atmasi gibi degil icerden bana vurmus gibiydi :)))))) allahim insallah yanilmiyorum
annemi kuzeni var ingilterede o bakıcak ama öle sık tr ye gelmiyolargelirlermi onuda bilmiyorum ben ptt de çalışıyorum burdan bişiler ayarlamaya çalışıcaz kargo için
Süper ozaman canım PTT kargo en iyisi zaten fiyat olarakta :)
Kizlar kafama birdseye takiliyor
Dr gittigimda ultrason renting hep siyah beyaz
AMA burada goruyorum Bej rengi Gigi
Benim niye ole deil
Ole olmasi icin ne deem lazim
belki beni yanlış bilgilendiriyolardır baksana sen kaç kişi gitmiş memnun kalmışsın iyi diyosun buarada leylant yine ankaya döndü dedi bi arkadaş uyduruyolarmı gerçekm mi bilmiyorum muayene ücreti uygun doktor illaki bişey der ama kime gidersen söle dediğim gibi pek bilgim yok bu arada 20. haftada falan mı olcak bu ayrıntılı yoksa 17.18 haftada mı
belki beni yanlış bilgilendiriyolardır baksana sen kaç kişi gitmiş memnun kalmışsın iyi diyosun buarada leylant yine ankaya döndü dedi bi arkadaş uyduruyolarmı gerçekm mi bilmiyorum muayene ücreti uygun doktor illaki bişey der ama kime gidersen söle dediğim gibi pek bilgim yok bu arada 20. haftada falan mı olcak bu ayrıntılı yoksa 17.18 haftada mı
eh çalışanlarınada bi kıyak yaparlar heralde
17 ve 18. haftalarda da ayrıntılı ultrason yapan yerler varmış. Bu konuyu doktorumla konuştuk. Bu haftalarda kalp fonksiyonları tam tesbit edilemediğinden 22 ve 23. haftalarda yapılmasını önerdi
Ayyy ne güzel canım bende heyecan yaptım bak şimdi zayıfsın ya ondan hissetmende kolay olur canım bebeğindir :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?