2013 Temmuz annleri paylaşım alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeklerimizin cinsiyeti ! Bizim.....

• İkiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    102
bide nisa yı aradım ama ordaki hiç bir dr hakkında bilgim yok nisada da varmış detaylı hemde tüm dr odalarınki bu şekilde imiş telefondaki sekreter öyle söyledi

Canım rahat ol. İnan bizim kalben içimizin rahat olması , strese sıkıntıya sokmadan huzurlu olmaya çalışmamız , bebeğimizle paylaşabileceğimiz en güzel iksir. Bu iksiri yabana atmamak lazım.

çok haklısın gülüm dikkate alıcam inşallah

17 ve 18. haftalarda da ayrıntılı ultrason yapan yerler varmış. Bu konuyu doktorumla konuştuk. Bu haftalarda kalp fonksiyonları tam tesbit edilemediğinden 22 ve 23. haftalarda yapılmasını önerdi

pinkdream evet cnm şimdiden randevuları ayarlamamız lazım.tecrübeli anneler hamile olduğumu öğrenir öğrenmez bir dahakine hemen ayrıntılı ultrasona randevu alıcam yazmış =)

bende 21-22 den sonra düşünüyorum...

yok cnm gelmemiş leylant 120 tl muayne ücreti KURTULUŞ MAH. 2023 sok no 51,gulesken apt
Tel : 256 2127394 / Fax : 0256 212 7394 buda adresi

uydurmuşlar bana herkes herşeyi çok biliyo ben hayır demiştim inatlaşmıştı benle sağol bilgilendirdiğin için

doğru bildiğimiz okadar yanlış varki aslında 2. bebeğim olmasına rağmen ben bile endişeliyorum oğlan 9 yaşına girdi aradan zamn geçti tamamen panik haldeyim

aynen yaaaa bildiğimiz çooook yanlış var hakkaten.. benim en büyük korkum bebeği emzirememk ve göğüs uçlarımın yara olması çok acıyomuşşş :18::18::18:

Kizlaaarrr simdi oturmus tv izliyordum bir anda icimde bisey hareket etti agri sizi nabiz atmasi gibi degil icerden bana vurmus gibiydi :)))))) allahim insallah yanilmiyorum

ayyyyy bebişler biz burdayız demeye başladılaaarrrrr ne heyecanlı yaaaaaaaaa tam olarak hissetmeye başlasaydık biiiiiii

Çok faydalı bir bilgi , zamanı geldiğinde kullanıcam inşaallah. Paylaşım için teşekkürler cnm

İnşallah kullanacağımız günleride görürüz hep beraber cnm.. Allah yardımcımız olsun hepimizin...

Kizlar kafama birdseye takiliyor
Dr gittigimda ultrason renting hep siyah beyaz
AMA burada goruyorum Bej rengi Gigi
Benim niye ole deil
Ole olmasi icin ne deem lazim

canım onlar detaylı ultrason resimleri bazı doktorların ultrasonları öyle mesela benim doktor ilk normal ultrasonla baktı sana bi sürprizim var dedi detaylı ultrasonu açtı daha sonra... normalde onun fiyatı siyaha göre daha pahalı...

ahahahaaaaa seninkide pek bi fenaymış heeeeee kimse karısına vuramazmışş nasılda severmiş kocan seniiiiii Maşallaaahhhhhh size cnmmm

Ben işimi sağlama alıp 23. hafta gideyim diyorum. Erken yaptırıp ta tekrarlamak zorunda kalmayım diye

ondan önce kontrolün varmı o zaman yine söler sanırım şu hafta git akıl akıldan üstündür biribirimize haber verelim dediğin gibi tekrar gitmek durumunda kalmayalım

bide nisa yı aradım ama ordaki hiç bir dr hakkında bilgim yok nisada da varmış detaylı hemde tüm dr odalarınki bu şekilde imiş telefondaki sekreter öyle söyledi

bende nisadaki doktorları bilmiyorum 2 sene önce görümcem doğum yapmıştı orda bi tek o saonra söylenti çıkmıştı bi bebek ölmüş orda doğumda diye ben mi kötü şeyleri öğreniyorum bilmem

Yerim ben onun ayaklarını ne güzel ilk hisseden sen oldun canım birdaha yaptı mı yoksa 1 kere mi oldu :)

İKİNCİ DÜZEY (İLERİ DÜZEY) ULTRASONOGRAFİ
Ayrıntılı ultrasonografi veya detaylı ultrasonografi veya ileri düzey (ikinci düzey) ultrasonografi aynı anlamdadır.
3 boyutlu ultrasonografi veya 4 boyutlu ultrasonografi bunlarla aynı anlama gelmez ancak halk arasında çoğunlukla aynı sanılır. Ayrıntılı ultrasonografi sırasında aileye bebeğin yüzü, elleri, ayakları 4 boyutlu olarak gösterilebilir ancak ayrıntılı ultrasonografi esas olarak 2 boyutlu olarak yapılır. Ayrıntılı ultrasonografide önemli olan ultrason cihazının 3 veya 4 boyutlu olması değildir, hatta 3-4 boyutlu olmasa da olur. Ayrıntılı ultrasonografide önemli olan bu konuda deneyimli bir uzmanın (genellikle perinatoloji, kadın doğum uzmanı veya radyoloji uzmanı) değerlendirmesidir.

Normal gebelik takibinde kadın doğum uzmanları tarafından 17-22 haftalar arasında fetal anomali taraması yapılır. Fetal anomali taraması (birinci düzey ultrasonografi) normal, risksiz her gebelikte bebekte bir doğumsal kusur (anomali) varlığını araştırmakl amacıyla yapılır. Fetal anomali taramasında bir risk veya şüphe saptandığında ayrıntılı inceleme için hasta detaylı (ikinci düzey) ultrasonografi incelemesine sevk edilir. Burada perinatoloji uzmanı tekrar inceler ve aileye bebeğin durumu hakkında ayrıntılı bilgi verir.

Detaylı ultrasonografi 17-23 haftalar arasında uygulanabilir ancak sıklıkla 17.-18. haftalarda uygulanır. İnceleme yaklaşık 20-30 dakika sürer. Bazen bir şüphe varlığında 3-4 hafta sonra tekrar ultrasonografi yapılır ancak bir şüphe veya risk saptanmamışsa normalde gebelikte 1 kere yapılır, tekrar yapılmaz.

Ayrıntılı ultrasonografide bebeğin kafa içerisi, beyin, omurga (belde açıklık), göğüs içerisi, kalp, karın organları, mide, barsak, böbrekler, kollar- bacaklar (el ve ayaklarda içe-dışa dönüklük), parmaklar (eksiklik-fazlalık), yüz, (yarık damak-dudak) v.b her organı ayrıntılı olarak incelenir. Ayrıca bebeğin suyu, plasenta (bebeğin eşi) değerlendirilir.

Detaylı ikinci düzey ultrasonografi sıklıkla 17-18 haftalarda yapılır, bu haftalar kalbi değerlendirmek için erkendir, çok iyi değerlendirilemez. Gerekli ise daha ileri 21-22 haftalarda kalp fetal ekokardiyografi ile en net şekilde değerlendirilir.

Ayrıntılı ultrason ile her anomali kesin saptanır mı?
Ayrıntılı ultrasonografi en iyi merkezlerde en tecrübeli uzmanlar tarafından yapılsa bile asla bebekteki anomalileri %100 saptayamaz. Ortalama %70 civarında anomaliler saptanabilir. Çünkü bazı anomaliler ultrasonda saptanacak belirtiler vermez, bazı anomaliler ultrason yapıldıktan sonra daha ileri aylarda gelişir.
Normalde bütün gebeliklerin yaklaşık %2-3 kadarında anomali (doğumsal kusur) vardır.
Tek yumurta ikizlerinde ve akraba evliliklerinde bu oran artar %4-5 olur.

Tekrar belirtmek de fayda var: 3 boyutlu veya 4 boyutlu ultrasonografinin ayrıntılı felan değerlendirme de bir önemi yoktur. Bunlar sadece bebeğin yüzünü, elini, ayağını aileye göstermek de faydalıdır, organlardaki anomalileri saptamakta avantaj sağlamaz. Ayrıntılı değerlendirmede fetusta gelişim bozukluklarını saptamada normal 2 boyutlu ultrason incelemesi kullanılır. Sadece 3-4 boyutlu ultrason yapılması bebeğinizin ayrıntılı olarak incelendiği anlamına gelmez. Normal gebelik takibi süresince rutin olarak 3-4 boyutlu ultrason incelemesi gerekmez.

eşinin cevabı çok komikmiş,artık kendisi eve gelince tekmeler bebişi

Kizlaaarrr simdi oturmus tv izliyordum bir anda icimde bisey hareket etti agri sizi nabiz atmasi gibi degil icerden bana vurmus gibiydi :)))))) allahim insallah yanilmiyorum

hay maşallah benım bile gözlerim doldu görüyomusun sen yaramazı

ondan önce kontrolün varmı o zaman yine söler sanırım şu hafta git akıl akıldan üstündür biribirimize haber verelim dediğin gibi tekrar gitmek durumunda kalmayalım

Benim şu anda kontrolümü takip eden doktor perinatolog değil malesef. Bu yüzden ayrıntılı ultrasonumu farklı bir kurumda yaptırmayı planlıyorum. 2. düzey 4d ultrasonu olan iyi bir yer tespit edersem randevumu da ona göre ayarlarım herhalde.

kızlar benim bu karın ağrıma ishal de eklendi ne yapsam normal mi gitsem mi acile falan

sorma yaa o oyle soyleyince guldum gulme ben ciddiyim ben sana ogle ogretmedim mi vurana vuracan cocugun bile olsa diyor

Yerim ben onun ayaklarını ne güzel ilk hisseden sen oldun canım birdaha yaptı mı yoksa 1 kere mi oldu :)

1 kere oldu canim onceden yok agrim oldu yok bir hareket var gibi kendi kendime avunurdum ama bunu ilk defa yasadim coook heycanlandim cook farkliydi..

eşinin cevabı çok komikmiş,artık kendisi eve gelince tekmeler bebişi

dedi zaten gelince ben ona gosteririm diyor...adama ilk tekmenin mujdesini veriyorum onun bana dedigine bak...

hay maşallah benım bile gözlerim doldu görüyomusun sen yaramazı

canim darisi sizin basiniza artiikkcok guzel bir duygu

bebegin anne karnında konuşması

BEBEĞİN ANNE KARNINDA KONUŞMASI...
Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan
bir bebek varmış. Bir gün Allah'a sormuş:

-Allahım, beni yarın dünyaya göndereceğini
söylediler, fakat ben o kadar küçük ve
güçsüzüm ki, orada nasıl yaşayacağım?

-Tüm meleklerin arasından senin için bir
tanesini seçtim. O seni bekliyor olacak
ve seni koruyacak. Meleğin sana hergün
şarkı söyleyecek ve gülümseyecek.
Böylece sen onun sevgisini
hissedecek ve mutlu olacaksın.

-Pekiiiii… İnsanlar bana birşeyler
söylediklerinde, dillerini bilmeden
söylenenleri nasıl anlayacağım?

-Meleğin sana dünyada duyabileceğin en
güzel ve tatlı sözcükleri söyleyecek, sana
konuşmayı dikkatle ve sevgiyle öğretecek.

-Peki Allahım, ben seninle konuşmak
istersem ne yapacağım?

-Meleğin sana ellerini açarak
bana dua etmeyi de öğretecek.

-Dünyada kötü adamlar olduğunu duydum,
beni kim koruyacak?

-Meleğin seni kendi hayatı pahasına
dahi olsa daima koruyacak.

-Fakat ben, seni bir daha
göremeyeceğim için çok üzgünüm.

-Meleğin sana sürekli benden söz edecek
ve bana gelmenin yollarını sana öğretecek.

O sırada Cennette bir sessizlik olur
ve dünyanın sesleri cennete kadar ulaşır.
Bebek gitmek üzere olduğunu anlar
ve son bir soru sorar:

-Allahım eğer şimdi gitmek üzereysem lütfen
çabuk söyle, benim meleğimin adı ne?

-Meleğinin adının önemi yok yavrum,
sen onu ANNE diye çağıracaksın …

çok güzeldi sizlede paylaşmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…