2013 Temmuz annleri paylaşım alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeklerimizin cinsiyeti ! Bizim.....

• İkiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    102
Günaydın güzel annişler,

Bugün nasılsınız bakalım..İnşallah hepiniz çok iyisinizdir.

irmegann cinsiyet tablosuyla ilgili alıntı yapılacak mesajını bulamadığım için alıntı yapamadım .
benimde bir oğlum olacak
bilgilerim şöyle nazan8181 Sat:01.10.2012 doğum tarihi 08.07.2013 cinsiyeti erkek ilk bebek izmir
lütfen eklermisin.tşkler.

Günaydın kızlar.
Ne zamandır aklımda ama pek giremediğim için soramadım.

Yarim isimli bir arkadaş vardı,hani işten ayrılacaktı,sigorta yaptırmamıyor kendisi.
Eskiden hergüm yazardı ama uzun zamandır yok,haberi olan var mı acaba?

Kizlar gunaydin sira kimde bilemiyom ama dualarinizi okudum allh saglik sihhatle bebeklerinize kavusmayi nasip etsin

çok hastayım kalsızlık ve kuru bir öksürüğüm var ne yapacam bilmiyorum bide işe geldim mal gibi

çok hastayım kalsızlık ve kuru bir öksürüğüm var ne yapacam bilmiyorum bide işe geldim mal gibi

kuzum çook geçmiş olsun nane limon iç ılhamur iç dikkat et kendine

kızlar herkese günaydın öpüyorum kocaman siziiiii

nasılsınız kızlar 10 gündür falan giremedim özledim valla sizi:)) raporluydum memlekete gittim çok iyi oldu valla... geçmişi okuyamadım en son 800. sayfada bırakmıştım sizi 1280 olmuşsunuz gevezeler:)) umarım herkes iyidir cinsiyetlerde bir çoğunda belli olmuştur artık. benim kuzucuk açmadı bacaklarını ve dr amcamız göremedi bir dahaki sefere artık dedi:))) öpüyorum sizi ve minik kuzucukları:)))

Hamileliğin başlaması ile memeler nasıl değişime uğrar ?

Memeler bağ dokusu tarafından desteklenerek göğüs duvarına asılmış olan yoğunlukla yağ dokusundan oluşur. Her memede; süt üreten hücreler ve kanalları çevreleyen yağ ve destek bağ dokusu lobülleri oluşturur. Birkaç lobül de bir araya gelerek lobları oluşturur. 15-20 lob da bir memeyi oluşturur. Her lob meme ucuna açılan kanala (duktusa) sahiptir. Meme ucunun çevresindeki koyu renkli dokunun altında ise meme ucunun kayganlığını sağlayan montgomery salgı bezleri vardır.

Gebelikte memelerde meydana gelen değişimin tek amacı bebeği beslemektir. Bunu sağlayanda östrojen, progesteron ve prolaktin adlı hormonların düzeyindeki ani artıştır.

Memede hacim artışı (büyüme) ile birlikte sadece meme ucunda veya tüm memede hassasiyet artışı ve ağrı oluşabilir. Bu da genellikle gebeliğin ilk işaretlerinden biridir. Sütyen numarası özellikle ilk gebelikte 1 veya 2 numara büyüyebilir. Hacimdeki artış memenin çok ağır, gergin ve ağrılı hissedilmesine neden olur. Bazı kadınlar ise memede karıncalanma, batışma olarak tarifledikleri şikayetler tanımlarlar. Gebeliğin devamında meme ucu ve areolası (çevresindeki koyu renkli alan) daha koyu renk alır, gebeliğin ilerleyen dönemlerinde bu areoladaki dairesel montgomery bezleri belirginleşir. Memedeki yüzeyel venler ( toplar damarlar) daha belirgin hal alırlar.

Hamilelikte hangi dönemde memelerden süt gelebilir ?

Gebeliğin 16 haftasından itibaren memeler süt üretimine başlarlar. Bu dönemden sonra meme ucundan açık sarı, saman rengi az miktarda sıvı gelebilir. Buna Kolostrum adı verilir ve halk arasında “ağız sütü” olarak da tanımlanır. Kolostrum ilk geldiğinde yoğun ve sarı renklidir, ilerleyen dönemde daha açık renkli ve daha sulu bir hal alır. Bebeğin ilk günlerdeki ihtiyaçlarını, gerek besin gerekse bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu antikorlar bakımından mükemmel şekilde karşılayan bu kıvamlı sıvı gebeliğin mucizelerinden biridir.

Her gebenin hamileliğinde memelerinden süt gelir mi ?

Hayır her gebeden gelmez. Gelmesi de gerekmez.

Memelerden süt geldiğinde ne yapılmalı ?

Memeden gelen sıvı açık sarı renkli, kokusuzsa, kan veya iltihap içermiyorsa endişe etmeye gerek yoktur. Sütyeni ve elbisenizi ıslatmaması için temiz göğüs pedi kullanmak yapılması gereken tek iştir. Ayrıca memedeki hassasiyeti azaltmak amacıyla destekleyici sütyenler etkili olacaktır. Özellikle egzersiz yaparken artmış ağırlığı ve hacmi desteleyecek, ağrıyı azaltacak sütyenler etikili olacaktır. Bu sütyenlerde de pamuklu olanlar sentetiklere tercih edilmelidir.

Keza meme dokusunu besleyen damarların ani ve çok büyümesi ile meme ucundan nadiren sızıntı şeklinde kanda gelebilir. Bu da gebelikte normaldir fakat bunun ayrımını gebenin takip olduğu kadın doğum uzmanının yapması yerinde olacaktır.

Gebelikte memede ele gelen kitleler nasıl değerlendirilir ?

Gebelik boyunca memelerde bahsettiğimiz değişimler oluşurken dahi ,kişinin kendi kendine 4-5 hafta arayla meme muayenesine devam etmesini öneririm. Gebelikte yapılan meme muayenesinde ele gelen kitlelerin çoğunu süt kanallarının tıkanması nedeniyle oluşmuş kitleler oluştursa dahi, şüpheli sert, geçmeyen kitleleri kadın doğum uzmanı mutlaka görmelidir.

Ben gidem bi temiz hava alam gelem kızlar yaaa benimgibi bu meredi bırakamayan varmı aranızda gerçi günde 4 tane filan anca içiyorum ama oğlanda hemen bırakmıştım taki o 1 yaşına girene kadar bunda bırakamıyorum

Günaydın canım arkadaşlarım;

Nasılsınız,iyisinizdir inşallah?

Senoşum hadi gel merak ettim seni dün geceden beri

günaydın herkese,bir kaç gündür pek katılamıyorum.acayip bir uyku hali mevcut ben de..bir de bu aralar sabahları çıkartıyorum yaa....zorladığım için de çok az kan geliyor...boğaz tahriş oluyor sanırım ondan....yırtılcak gibi oluyor öğürürken bir de bu aralar yediklerime içtiklerime dikkat edicem..baktım çok fazla poğaça filan yiyorum,artık yemicem..şu 1 hafta dikkat edicem..kilo aldım ya....2,5 kg aldım ben...daha çok başındayız hamileleiği böyle giderse 20 kgye kadar çıkarsa diye korkyorum...

gunaydın guzel annıslerr mutlu bırgun gecırmenız dılegıyle

dun netde bır yazı okudum 14. haftadan itibaren elınızı karnınıza basıtırsanız portakal buyuklugunde kese hıssedersınız dıye
bende hıcde oyle bırsey yok bızım cocuk kayboldu sanırım sızın elınıze gelıyomuuuuuu vallaa merak ettım bende mı sorun dıyeee

gözün aydin canim masallah hersey yolunda imis cok sevindim :))
insallah bir daha ki kontrolde ögrenebilirsin..
Sağol canım sevindirdi bizi miniş..

Geçmiş olsun canım bal tuket yumuşatır bide ayva portakal yemeye çalış..

Günaydın canım arkadaşlarım;

Nasılsınız,iyisinizdir inşallah?

Senoşum hadi gel merak ettim seni dün geceden beri
Biz iyiyiz sen nasılsın canım??

kizlar ya ben her gece 3.5 gibi kalkiyorum sabah 6 da anca uyuyabiliyorum aliskanlik oldu... cumartesiyi iple cekiyorum saat 1 de randevumuz var rabbim korusun....

gulumsun gecmis olsun canim ayva ye bol bol

Son düzenleme:
BÜTÜN KISLAR OĞLUŞUMUN PİPİSİNİ YESİNNNN... cinsiyetimiz belli oldu,eşimin sevinci görülmeye değerdi oda farketmez muhabbetindeydi ama o an bu pipisimi pipisimi diye sorarken çok komiktii SAĞLIKLA GEL PAŞAM... ismini BERAT düşünüyoruz inş. ona adıyla kavuşuruz dualaşalım fıştık anneler!!

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM NAZAR MI DEĞDİ BİZE NEDİR KEŞKE İZİN ALSAYDIN ÇOK KÖTÜ OLURSAN EVE GİT BARİ SICAK BİŞEYLER İÇ KUZUM

Geçmişi anca okudum canım dün gece canını sıkmış kaynanan iyimisin nasıl oldun hiç takma kafana der der oturur canını sıkma insanlık sende kalsın eminim hatalarını anlar kendine dikkat et

Kızlar günaydın akşam baya kaynatmışsınız sırıtarak okudum irmegan senin yaşadığın ayrı bi güzel ben de tahlil sonuçalarını aldım kansızlık çok fazlaymış kan hapını bıraktık sabah akşam oligofer fol diye şurupa geçtim alcam anca 6 kutu falanmış bilmiyorum tadı nasıl yarında idrar kültür testi yaptırcam doğumevinde enfeksiyon varmış birden hastalıklar türedi allah beterinden saklasın ama kontrol günümü sabırsızlıkla bekliyorum çok özledim 4 hafta olcak hastayken baktı ama ben hatırlamıyorum bile oda çok az gelsin 22 ocaaakkkkkkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…