eczaneye gittim dediğim gibi tansiyon cihazları yokmuş eczaneci tanıdık sıkıntılarımı söyledim neden olabilir sence diye 4.ay için erken bi sıkıntı dedi bu ayda olması pek normal değil dedi tansiyon olacağını zannetmiyorum dedi belki yediklerinle alakalı olabilir ama doktora gitsen iyi olur dedi... bende doktorumun sekreterini aradım 5 ten sonra hocam arar sizi dedi tamam dedim....
tansiyonun mu düştü?
Az önce uzman Tv de 4. ay da hamileliği izledim
Doktor 4. ayda tansiyon düşüklüğünün sık sık olabileceğini söylüyordu izle istersen...
canım ben gripte olduğum için ihlamur içiyorum bol limonlu .ama ilhamuruda 2 bardaktan fazla önermiyorlar hamileler için.akşamları çok rahatsın olursam tansiyonumda 14 üstüne çıkmaya başladıysa hemen bi bardak suya yarım limon biraz şeker karıştırıp içiyorum.şekerli su direk kana karıştığı için hemen etki ediyo ama sen doktoruna danışmadan yapma doğrusu.yağlı tuzlu yasak bana kızartmalar hazır yemeklerde yasak.
bu konuda çok bencilce davrandığın kanısındayım.Evet bir rahatsızlığn olabilir ancak burası o rahatsızlığı çözeceğin yer değil! Burası 2013 temmuz anneleri topiği!
seninle aynı rahatsızlıkta olan birini bu topikte bulmak için aklına her gelen yiyeceği yazamazsın,yemek isteyip rahatsızlığım artar mı diye o yiyeceğin etkisini soracağın yer değil,biz uzman da değiliz bize rahatsızlık veren sana vermez,doktoruna danışmalısın bu konuda.Burada paylaşılan her yiyeceği canı çeken var ;alan var alamayan var,vebali senin boynuna.Kaldı ki hepimiz bulantılar yaşarken ,yediğimiz yiyeceklerin bize dokunup dokunmadığnı yazdık zaten.Şimdi yazmak gerçek anlamda saygısızlık olur.
Saygısızlık yapacaksak da bu topikte işimiz ne ?
Herkes hamilelik tecrübelerini paylaşmak,güzel dostluklar kurmak için burada toplanıyor değil mi?
Yoksa amacımız ne olabilir ki?
Kimse kimseyi yermiyor bu konuda,herkes dikkat edelim derken sen çıkıp neden sadece kendi rahatsızlığın için 'yiyecek ismi paylaşılabilir' düşüncesindesin acaba?
Saygılı olmak 9 ay boyunca çarşıya,pazara,insan içine çıkmadan dört duvar arasında geçirmek değildir!Yanlış yorumluyorsun.Senin o çarşı ,pazar deyipte ,yüzüne dönüp bakmadığın yiyecekleri alamayan,hiç ulaşamayanlar var.Onları düşünüp yerli yersiz konuşmadan önce karşımızdakini de düşünmeliyiz.Bu topikte yazarken böyle de bir sorumluluğumuz var.
Hatırladım da yarim adlı arkadaşımızla da yiyecek konusunda polemiğe girmiştin!Ben ve biz ilk değiliz !
bende sorucam dr.kuzum.
annem maalesef iyi değil şöyleki tam kadın hastalıkalrından ameliyata hazırlık yaparken filimlerde kalp kapakçığında sorun olduğu anlaşıldı anjio oldu.ve şuan ameliyat olamıyor kalpte sorun varmış bu şekilde ameliyat yaparsak maalesef masada kalır dedi dr.
o yüzden ilaç kullanıyor şuan ameliyatı erteledik.
evime geçtim dr sorun kalmadı dedi.ama yinede arada anneme kaçıyorum:))))
ANLADIM CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN İŞALLAH DÜZELİR ALLAH BETERİNDEN SAKLASIN BİRİNİ HALLEDER DİĞERİNİ OLUR SONRA ALLAHIM ŞİFALAR VERSİN SİZİNDE DESTEĞİNİZLE İYİ OLUR GÜZEL ANNEN ARADA KAÇ TABİ ANNEYE RAHAT OLUR SENİN İÇİN
içini ferah tut cnm ara sıra yenilenler rahatsızlık verebilio bence bebişin annesini özledi görmek istio bi de kız olduğum kesinleşsin annem beni gelip görsün dio:)))
heyecan kelimesi az kalır bence:))) o zaman yarın senden haberleri beklioruz....
Kızlar doktora gidecekler inşallah zaman akıp gider biran önce
Heyecan kelimesi inanın az kalıyor her kontrolde benimde tansiyon yükseliyor 14-8 çıkmıştı birkere
Normalde bir sorun yok tansiyonda ama doktorda çok heyecan yapıyorumm :18:
Kızlar bir sorum olacak size..Benim önceden kanamam olduğu için bilemiyorum ondan mı agrıyor?Benim kasıklarımda cok ayakta kalınca cok dedigim yarım saat falan ciddi bir sızlama oluyor.Böyle garip bir acı...?Böyle sanki yumurtalıklarım civarında bir agrııı...Bu kanamadan dolayımıdır?Sizlerde de varmı?
Kizlar esim dedi ki yavss yavas slalim buyuk esyalari dogumdan sonra zaten masraf cok olur dedi.bebek arabasini alalim once dedik.yani bu bir ay icinde.KANZ markasi nasil sizce.ben cok duydum daha once de yorumlar nasil bilmiyorum.
Ben gerçek hayatımda da , burada da insanlara son derece nazik ve saygılı davranırım. Aynı saygıyı karşımdakinden de beklerim. Buna sen de dahilsin. Haksız yere bencil olduğumu , saygısız olduğumu yazarak , kişiliğime saldırarak , beni eleştirme hakkına sahip değilsin. Eğer burada dostluk ortamı oluşturmak niyetindeysen , bu tarzın doğru bir seçim değil.Birbirimizi eleştirme hakkına sahibiz , ancak saldırma hakkına sahip değiliz
Gelelim konumuza. Ben rahatsızlığımı burada çözmeye çalışan bir mesaj yazmadım. Konuyu saptırdığın kanaatindeyim. Lutfet , yazımı tekrar oku. healt-19 midem rahatsız , yiyeceklerden özendirici konuştunuz , yemek zorunda kaldım rahatsızlandım yazdı. Ben de ona cevap olarak bende de aynı rahatsızlık olduğunu , hamilelikte beslenme konusunun önemli olduğunu , yiyeceklerden bahsetmenin kaçınılmaz olduğunu , biz midemizden hastayız diye topiğe böyle bir yasak getirme hakkımızın olmadığını yazdım. Sadece mevsim dışı yiyeceklerin anılmamasından bende yanayım. Burada 24 saat chat yapıp internet parası ödeyebilen kişilerin , marketten kabak alabilecek maddi kapasiteye sahip olabilecekleri kanaatindeyim.
Gelelim doktor konusuna. Bu topikte herkes hastalığını , rahatsızlığını , şikayetlerini burada paylaşabilir , çözüm önerileri alabilir , verebilir. Aynı rahatsızlığı yaşayan hamişlerden fikir alabilir , verebilir , çözüm de arayabilir. İstisnasız herkes doktora gidiyor zaten , tıbbı yardım alıyor. Burada elbette hiç kimse bir doktor kadar bilgili değil. Ama gittiği halde yine de çözüm bulamayabilirsin. Bir doktorun dediğin diğer doktorun dediğini tutmayabiliyor. Madem sen fikir danışmayacaksın , burada ne işin var? Doktorun sana yetiyor olması lazım.
Nitekim bu tarz mesajlaşmalar burada hep oluyor ve de olacak. O zaman kimse kimseye burada bir şey sormasın , herkes doktoruna sorsun. Bu doğru bir mantık mı?:44: Bu topik , kadınlar hamamı değil , paylaşım topiği
Ben topikte insanların alamayacağı bir yiyecek telaffuz etmedim. Bu konuda ve her konuda vicdanım da gönlüm de son derece rahat. Vebalde olduğum kanısına varabilecek makamda değilsin. Ben yarim le polemiğe girmedim. O benimle polemiğe girdi , ben de cevap yazmak zorunda kaldım. Bu konuyu topikte bilmeyen yok. Bir kabak mevzusu aylar oldu , unutulmadı gitti. Sana niye bu kadar battı?Anlayabilmiş değilim. Bu mesele kapanalı aylar oldu. yarim in avukatlığını yapmak şimdi mi aklına düştü?
HAMİLELİKTE BESLENME ÖNEMLİ BİR KONUDUR. Özendirici olmamak suretiyle , mevsim dışı yiyecekler anılmamak suretiyle , yiyeceklerden ister istemez bahsettik , bahsediyoruz ve de bahsedeceğiz. Nitekim burada istisnasız hergün yiyeceklerden bahsedilen mesajlara denk gelmek son derece doğal. Bunun bir saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. Özellikle bana sataşmanın mantığını kuramadım.
Saygılı Hanım...Topiğe koyduğun bu yasak delindiğinde , insanlara nasıl tepki vereceksin? Aklınca nasıl saygı öğreteceksin? Merak ediyorum doğrusu.
Bana yaptığın gibi , herkesi tek tek karşına alıp hakaret mi edeceksin?
Bu şekilde topikte dostluk kuracağını sanıyorsan yanılıyorsun. Sonradan demedi deme.
Haksız yere bencil olduğumu , saygısız olduğumu yazarak , kişilik haklarıma saldırarak ; bana, haktan , hukuktan , saygıdan , vebalden , günahtan bahsedemezsin. Anlaşılan bu konuda da yeterli bilgiden yoksunsun. Bu saygısızlığından ötürü sana hakkımı helal etmiyorum. Bu veballe sen yaşa
Bana cevap yazsan da artık sana yazmıcam. Çünkü kaale almıcam. Bu konuda ısrarcı olmazsan memnun olurum. Bu sana yazdığım ilk ve son mesaj olsun. Hiçbir şekilde seninle muhatap olmak istemiyorumBir daha asla...
canim dua ni okudum rabbim kabul etsin...
gecmisi okumadan daldim herkeslere merhabaa yarin aksam allahin izni ile kocam geliyo 3 hafta oluyo gormeyeli cok ozleddim onu :119: cok heyecanliyim... bu arada bir arkadasim vardi 18. haftasinda hep erkek demislerdi bugun kntrole gitti kesin kiz demislerbakalim cumartesi bize ne diyecek
ah sana ben bi pipi yükliycektim ama oğlana yakalandım dua et
kuzum evet normal cım çook normal ve sadece hamilelik değil büyüdüğü zmn bile sorunlar
ohhhhhh içim rahatladı
cnm hoş geldin
erkek delisi seni
ANLADIM CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN İŞALLAH DÜZELİR ALLAH BETERİNDEN SAKLASIN BİRİNİ HALLEDER DİĞERİNİ OLUR SONRA ALLAHIM ŞİFALAR VERSİN SİZİNDE DESTEĞİNİZLE İYİ OLUR GÜZEL ANNEN ARADA KAÇ TABİ ANNEYE RAHAT OLUR SENİN İÇİN
çok sağol tatlım.inşallah allahım tüm hastalara acil şifa versin.kesinlikle kaçmak iyi oluyor hem özlüyorum birgün görmesem valla:9
ben çok kötü nefesdarlığı çekiyorum ilk defa böyle oldum sizdede oluyomu ölecekmişim gibi hissediyorum ben kendimi
İyibir markadir bende bakicam kanz a
elim ayağım şişti tüm vücudum şiş şuanda akşamları oluyodum ben böyle bugün bu saatte başladı çok kötüyüm vallaaa karnım çok kötü gerildi yaaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?