kızlaaaaar ara ara böyle iltihap gibi akıntım oluyordu parça parça mantar da var ben de gebeliğin başından beri ondan diyordum ama bugün eşimle beraber olduk 2 saat sonra WC ye gittiğimde sarı gibi gri gibi renkte olan döküntü gibi bi akıntı geldi böyle parça parça eskimiş sakız gibi. böyle bişey yaşayan var mı? enfeksiyon mu ki yoksa mantar akıntısı mı bilemedim? doktoru arayacağım ama ulaşamıyorum kolay kolay. şimdi saat geç oldu ama sabah cevap bekliyorum kızlar
günaydın kızlar uzun zmndır yoktum geçmişe bakayım dedim 100 küsür sayfa olmuş biraz rahatsızdım hafta sonu iş yoğunluğuda cabası cinsiyetleri belli olanlar çabuk bana yazsın meraktan ölüyorum
Evet gullusum uslubu yuzunden elestiri aldi o arkadas.. topik costu gidiyor arada olacak boyle seyler kalabalikta tartismalar cok normal ilerki aylari merak ediyorum ben asil 5.ay en huysuz donemmis niye bilmem demek onumuzdeki ay basimiza yikilcak buralarrrr leennn herkeste 5.ay olacak :)))))))))
Doğum gününmüş galiba canım kutlarım ailenle sevdiklerinle bebeciğinle daha nice mutlu yaşlara inşallah :)))[/QUOTE
veeee dogum gunun kutlu olsun balim.. allah bebeginle kocisinle nice dogum gunleri görmeni nasip etsin INSALLAHHHHH
canım listede adın yok senin..
tatlim listeye adimi nasi yazcam ben o zaman:44:
kızlarrr birileri ortalığı karıştırmaya çalışıyo işte gayet belli... diğer topiklerdeki arkadaşlarımızda neyin ne olduğunu anlamışlar zaten... boşver hiç aldırmayalım en güzeli bence.. ne yapmaya çalıştığı apaçık ortada ama onun gazına gelecek tek bir anne adayı yok çok şükür diğer topiklerde dahil... saçmalıkk başka bişey değil
bise dikkatimi cekti okurken hulli bizim huli mi acaba yoksa baskami ? ordada yazmis bi ton sey bizdede yazio karisiklik olmasin yaw :26:
[h=1]Bebek emzirme yöntemleri[/h]
Memenizi baş parmak tepede ve dört parmak aşağıda J şeklinde tutarak destekleyin. Parmaklarınız areolanın gerisinde olmalıdır…İlk günlerde yada göğüsler çok büyük ise tüm emzirme boyunca desteklemek gerekebilir. Meme ucunuza bir damla süt çıkarın ve meme ucunu kullanarak bebeğin dudaklarına, ağız kenarına dokunun böylece bebeğinizin ağzını genişçe açmasını sağlayın.
Bebeğinizi tüm vücudu size dönük olarak tutun.Bebeğiniz meme başı ile birlikte olabildiğince areolayı ağzının içine alacaktır.Bebek sadece meme ucunu almamalıdır.Bebeğin dilinin alttan meme ucunu kavradığını ve dudaklarının dışarıya doğru kavradığını kontrol edin. Eğer alt çenenin yeterli açılmadığını fark ederseniz çeneye hafifçe bastırın ve açılmasını, alt dudağın da dışarıya dönmesini sağlayın.Bebeğin çenesi memeye değecektir.
Bebeğinizin ileri geri çene hareketlerini gözleyin ve arada yutma seslerini takip edin.Bebeğin burnu ve çenesi memeye değebilir.Emzirmek canınızı acıtmamalıdır. Eğer acı duyarsanız bebek büyük ihtimalle yanlış kavramıştır bebeği nazikçe memeden ayırın ve tekrar deneyin. Bebeğinizi memeden ayırırken küçük parmağınızı yavaşça ağzının kenarından içine sokun bebeğiniz parmağınızı emerken memeden ayırın.BEBEĞİ MEMEDEN NASIL AYIRACAKSINIZ?
Emzirme bittikten sonra bebeğiniz eğer kendisi göğüsten ayrılmıyorsa göğüsten ayırmak için parmağınızla ağzının köşesi neden göğsünüze doğru bastırın. Eğer hala memeyi yakalamışken göğsünüzü çekerseniz göğüs ucunuz acıyabilir.Emzirirken Bebeğimi Nasıl Tutmalıyım?
Bebeğinizi emzirmek için değişik şekillerde kucaklayabilirsiniz. Burada dikkat edeceğiniz durum bebeğin ağzı memeye yakın olmalı bebek memeye uzanmak için fazla çaba harcamamalı ve bütün vücudu aynı düzlemde ve size dönük olmalıdır. Bunlara dikkat ederseniz bebeğinizin memeyi tam ve doğru kavraması çok kolaylaşacaktır.Kolunuzu, dirseğinizi destek yapabilir ve kendinizin yada bebeğinizin yanlarına yastık yada minder koyabilirsiniz.1. Kucaklama : Pek çok anne için rahattır ve en sık uygulanır. Kucakladığınız kol tarafındaki memeyi emer
2. Ters kucaklama : Prematüre yada kavramada güçlük çeken bebekler için uygundur. Emzirdiğiniz memenin tersi kolunuzla bebeği kavrayın diğer elinizle başa yada memeye destek olun
3. Koltuk Altı : İkizlerde, büyük göğüslü annelerde, düz-çökük meme başı yada kavrama güçlüğünde uygundur. Emzireceğiniz göğsün olduğu koltuk altına doğru bebeğinizi uzatın
4. Yatarak: Sezaryen doğum, problemli vajinal doğum sonrası yorgun anneye dinlenme ve emzirme sağlar.Bebeğin yüzü ve bedeni size dönük olmalıdır.
Benim de ara ara oluyor agrim.sanki catlayacak gibi aciyor.benimki %51 irkek:)rabbim gonlune gore versin saglikli tabiki oncemerhaba kızlar kasıklarım çok ağrıyor sizce normal mi ben kızımda hiç böyle şeyler yaşamadımm.bide ben bebğimin cinsiyetini çok merak ediyorum içinizde öğrenen varmı
Gecmis olsun canim.ne yaparsan yap en az 3 gun cekiyorsun bu illeti.basit usutmelerde gitme doktora daha cok hastalik kaparsin.çok kötü öksürüyorum öksürdükçe içim parçalanıyor et kopuyor sankihalsizlik, aşırı mide bulantısı var 3 gündür iki üç lokmadan başka bişey yiyemedim. doktorada gitmedim. ilaç kullanamam diye ama geçmiyor gitmelimiyim doktora gidiceksem dahiliyeyemi kadın doğumamı gidicem bilemedim napmalıyım sizce evde ballı limonlu su zencefilli bal ıhlamur gibi herşeyi denedim ama aynı çok kötüyümm ( bebeğime bişey olmaz dimi yemekte yiyemiyorum beslenemiyor yavrum napmalıyımm
Vallaa aynen.ama hic istemiyom sanki.super tespitttcanım ihtiyacın vardır belki aç tavuk rüyada darı görürmüş ya ben de bu aralar aç tavuk gibiyim de :)
sirkeli suyu denedim canım ütülemedim ama günde 2 çamaşır değiştiriyorum
canım git doktora enfeksii
kızlar başınız ağrıdığında şakaklarınıza ve ensenize nane yağı ile masaj yapın bi yarım saatte yatın ağrı falan kalmıyo benim yine başım tutmuştu yaptım ve hiç bişeyim kalmadı bebişe zararı yok
kızlar başınız ağrıdığında şakaklarınıza ve ensenize nane yağı ile masaj yapın bi yarım saatte yatın ağrı falan kalmıyo benim yine başım tutmuştu yaptım ve hiç bişeyim kalmadı bebişe zararı yok
ben nasıl çocuk emzircem yaaa(( Allahım bi kolaylık ver yarabbim yaaa düşündükçe bile içim bi tuhaf oluyo (((((
Ilk buldugum aktarca dalacam vallaa birkac kisi daha soylemisti sagol canim.....
ewettt kesınlıkle katılıyorum banada bır arkadasım soylemıstı gecen aksam mıgrenım ufak ufak gelmeye baslamıstı hemen esım nane yagı ıle guzelce masaj yaptı basta baya hafıflettı sonra tekrar arttı tekrar masaj yaptık sonrada alnıma bz koydum baya agrı azalmıstı sonra gıttım yattım cok sukurkı gectıı
amin güzelim sağ ol
iyşallah her hali ile benzesinler isterim çünkü mükemmel bir çocuk hele şu sıralar bi özen gösteriyo sorma beni şımartmak için babası ile yarışıyo resmen miğde bulantılarım olduğu zmn kalkıp buna bişeyler hazırlayım diye mutfağa girdiğimde yat annecim dinlen ben peynir çikolata yerim kendim yorulma sen diyip beni yatıran bir çocuk yaşama sebebim bitanem benim o
nie için tuhaf oluyo ki canım ne güzel bi duygudur kim bilir düşünsene minicik bebeğin senden süt emiyo küçücük elleriyle tenine dokunmaya çalışıyo düşünme öle şeyler hem çok kolaymış bebek emzirmek
benim işime yaradı geçirdi ama gene tekrar edicek biliyorum tekrar ettikçe yapıcam başka çare yok
bende tavsiye üzerine deneyeyim dedim akşamdan beri ikinci defa kullandım ilaç almak istemiyorum idare ettiği yere kadar kullanıcam
bu düşünce içimi rahatlatıyo sadece çok huylanırım normaldede ondan takılıyorum bunlar bebek için geçerli değildir heralde onun emmesi çok farklı bişey olsa gerek, herkes diyo o emmediği zaman rahatsız olursun ilerde görürsün emziremessen üzüntünden ağlarsın doyuramadım dye Allahımmmm hepimizin yardımcısı olsun :)
kızlar ben komşuma gidiyorum hacıdan geldi zemzem içicem hurma yicem hepinizede dua edicem öpüyorum hepinizi
çok merak ettim... şimdi bakıcam ultrason görüntülerine buna benzer bi görüntü varmı?...
yada hepsini tarasam yardımcı olurmusun bana da
bi fikir yahu... çatlıycam meraktan...
Eveeettt bu acidan bakinca kanatlari cikmaya baslamis bir melege benziyoorrrallah nazarlardan saklasin canim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?