2013 Temmuz annleri paylaşım alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeklerimizin cinsiyeti ! Bizim.....

• İkiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    102

doğru diyosun canım tabiki elimden geleni yapıcam o iyi olsun sağlıklı olsun yeterki kıyamammmkiiiiiiiiiiiii :)))) canım senin kontrolün ne zaman cinsiyetle iligili biey söyledimi doktor sana benim yarından sonra gidicem de öğrenirmiyim acabaaaaa

benim doktorum bana yaş hurma yeme demişti( trabzon hurması diye bilinen değil, arabstandan gelen, o leziz şey )

benim doktorum da hurmanın hiçbirtürlüsünü yeme demişti... düşüğe sebep olurmuş allah korusun... canın isterse dilinin ucuyla tadına bak ama yeme dedii...

:)))))))))))))))
hamişler bizbi alemiz
hayal kuruyorum ağlıyorum bazen gülerken bişe geliyor aklıma
ağlıyorum filmlere bende cok ağlıyorum ve benim evcilöks gülüyo bana
bende daha cok ağlıyorummmmmmm DDDDD
gecen atem tutem men seni şekere katem men seniii ninniii varyaaaa
sakın dinlemeyin yarım saat ağladımmm öksdee gülmekten çatladııı
boşayıvercem bekar anne olcam görcek dötüneee gülsünn ehiehiiiiii
ne kadar dolmuşummmm üstüne boşallttım dahada selam vermessinnnnn
DDDDDDDDDDDD

[h=1]Gebelikte cinsel yaşam[/h]
Gebelik kadın hayatını kökten etkileyen son derece değişik bir süreçtir. Bu süreç içerisinde fiziksel değişikliklerin yanısıra pek çok psikolojik değişiklik de ortaya çıkar…Hayatın her evresinde büyük önem taşıyan cinsellik ve cinsel yaşam çoğu zaman gebelikten olumsuz etkilenir. Özellikle ilk gebeliğini yaşayan anne adaylarında bu sürece uyum sağlama aşamalarında cinselliğe karşı soğukluk olabilir.Cinsellik ve cinsel istek aslında insanın içinde doğuştan var olan içgüdülerden biridir. Bu güdünün amacı varlıkların kendi soyunu devam ettirme isteğidir.Gebeliğin fark edilmesi ile birlikte kadınlarda annelik içgüdüsü biraz daha baskın hale gelir. İlk gebeliğini yaşayanlar da dışarıdan gelecek her türlü müdahalenin bebeğe zarar vereceği düşüncesi anne adayının cinsel isteklerini köreltebilir. Oysa ki normal seyreden bir gebelikte cinsel ilişkinin olumlu ya da olumsuz hiçbir etkisi yoktur.Halk arasında erken dönemde yaşanacak cinsel ilişkinin bebekte sakatlık ya da ölüme neden olacağı veya bir düşük ile sonuçlanacağı fikri hakim olmasına rağmen bunun hiç bir bilimsel dayanağı yoktur.Gebelik ilerledikçe ve anne adayı kendisinde gerçekleşen bu değişime uyum sağladıkça cinsel istekte de bir artış görülebilir, ancak rahimin iyice büyümesi ile birlikte cinsel ilişki teknik olarak zor bir hal alır. Bu durum zaman zaman anne adayında ağrı ve acıya neden olabilir. Bu nedenden ötürü gebeliğin son dönemlerinde cinsel istekte yeniden azalma görülebilir.Her şeyin normal olarak gittiği durumlarda son dört haftaya kadar cinsel yaşamda hiçbir kısıtlama yoktur. Bu dönemde erkeğin ejekulasyon sıvısı meni içinde bulunan ve “prostaglandin” adı verilen maddelerin rahim kasılmalarını başlatarak erken doğuma sebep olabileceği düşüncesi nedeniyle ilişki önerilmemektedir.Yine, daha önceden “tekrarlayan gebelik kayıpları” olan veya erken doğum yapan kadınlarda, orgazma bağlı düşük riskleri nedeni ile ilk üç ayda ilişki kısıtlanabilir.Yaşamakta olduğu gebeliğinde herhangi bir dönemde vajinal kanama olması durumunda, düşük veya erken doğum tehtidi olan kadınlarda ilişki kesinlikle yasaklanır. Bu yasak tehlikenin ortadan kalktığı kesin olarak saptanana kadar devam eder.Erkekte veya kadında teşhis edilmiş “genital enfeksiyon” varlığında da tam olarak tedavi tamamlanıncaya kadar yasak konmalıdır.“Plasenta previa plasentanın önde gelmesi” gibi gebelik süresince riskli durumu olanlarda da kanamayı başlatma riski nedeni ile ilişkiden kaçınmak gerekirGebe kadın psikolojik korkular nedeni ile ilişkiden kaçınıyorsa bu durumu anlayışla karşılamak ve zorlamamak gerekir.
Daha kolay anlaşılabilir olması için bu bölümün geri kalan kısmı soru-cevap şeklinde hazırlanmıştır.Soru: Gebelikte seks yapmak doğru mudur?Cevap: Erken doğum veya düşük abort riski yoksa, plasenta normal yerleşimli ise, bireylerde genital enfeksiyon taşıyıcılığı yoksa gebeliğin son ayı haricinde normal cinsel ilişki önerilebilir.Ancak ilişki sonrası karın ve kasık ağrısı veya kanama şikayeti olan kişiler ilişkiden kaçınmalıdır. Eğer gebe cinsel ilişki yönünden risk taşıyıp taşımadığını bilmiyorsa mutlaka bir doğum uzmanına gidip danışmalıdır.Soru: Cinsel ilişki düşüğe sebep olur mu?Cevap: Pek çok çift gebeliğin özellikle ilk üç ayı içerisinde cinsel ilişkiye girmenin düşüğe sebep olabileceğini düşünmektedir. Fakat bu dönem zarfında gerçekleşen düşüklerin pek çoğu ilişkiyle bağlı olmayıp, rahim içinde gelişmekte olan bebekteki genetik bozukluklarla ilişkilidir.Soru: Orgazm olmak erken doğuma sebep olur mu?Cevap: Orgazm olmak rahmin kasılmasına sebep olabilir. Fakat yapılan araştırmaların büyük bir çoğunluğuna göre, normal bir gebelikte cinsel ilişki olsun veya olmasın orgazmın, doğum eyleminin başlamasına veya erken doğuma sebebiyet vermediğini göstermektedir.Eğer önceden prematüre erken doğum yaptıysanız, meme uçlarının uyarılması doğum ağrılarınızı başlatabilir.Soru: Cinsel ilişki bebeğe zarar verir mi?Cevap: Kesinlikle hayır. İlişki esnasında erkeğin penisi fiziksel olarak bebeğe temas etmez. Çünkü bebek, rahim kasları, amniyon sıvı ve kesesi tarafından oldukça iyi korunmaktadır.Ayrıca rahim kanalının girişindeki mukus tıkaç servikal mukus semenin ve bakterilerin rahim içine geçişini engeller. Ancak, derin ilişki veya zorlama, ağrıya sebep olursa bundan kaçınılmalıdır.Soru: Gebelik süresince cinsel ilişkiden kaçınmanın tavsiye edildiği belli bir dönem var mıdır?Cevap: Gebeliğin son haftalarında önlem amacıyla cinsel ilişkiden kaçınmayı tavsiye edilmektedir.Gebeliğin son ayında haftada birden fazla cinsel ilişkiye girmenin, rahim içi enfeksiyon riskini arttırdığını ifade eden bir çalışma vardır.
Ancak bu çalışmayı destekleyen başka araştırmalar mevcut değildir.Yine, gebeliğin herhangi bir döneminde;
Vajinal kanama
Amniyon suyunun gelmesi
Servikal yetmezlik Rahim kanalın normalden kısa ve geniş olması
Erken doğum ve düşük risklerinin varlığı veya önceki gebeliklerinde bu problemleri yaşamış olanlar
Plasenta previa plasentanın rahim kanalının ağzını tıkaması gibi durumlar ortaya çıkarsa, doğum uzmanı muhtemelen cinsel ilişkiden kaçınılması gerektiğini söyleyecektir.Örneğin, ikiz gebelik gibi erken doğum ihtimalinin yüksek olduğu diğer riskli durumlarda da, gebeliğin altıncı ayından sonra cinsel ilişkiden kaçınmak gerekebilir.Eğer gebede daha önceden geçirilmiş düşük veya erken doğum hikayesi varsa yine cinsel ilişki tavsiye edilmeyebilir.Soru:Gebelikte cinsel ilişki esnasında prezervatif kullanımı önerilmekte midir?Cevap: Gebe olsun veya olmasın, yeni veya birden fazla kişiyle cinsel ilişkiye giren tüm kadınlar poligamik kadınlar, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak için prezervatif kullanmalıdır.Cinsel yolla bulaşan hastalıklar kapan tüm gebeler, bebeğe zarar verebilecek enfeksiyonlara açıktır ve erken doğum yapma olasılıkları vardır. Hepatit B, Hepatit C, HIV AIDS ve Herpes mikroorganizmaları cinsel ilişki ile bulaşan ve doğum yoluyla bebeğe aktarılabilen enfeksiyon etkeni ajanlardır.Soru: Kadının cinsel arzuları gebelikten nasıl etkilenir?Cevap: Gebeliğin ilk üç ay, ikinci üç ay ve son üç ay olmak üzere üç ayrı dönemi vardır. Her dönemin özellikleri birbirinden farklı olduğu gibi bu dönemlerdeki cinsel istek ve arzular da farklıdır.Gebeliğin adaptasyon dönemi olan ilk üç ayında cinsel arzularda genel olarak bir azalma gözlenebilir ve bu durum çiftin cinsel hayatını etkileyebilir. Bu dönemde değişen hormon dengeleri, bitkinlik, halsizlik, bulantı ve kusmalar ile kadının kendini güçsüz ve çirkin hissetmesi cinsel arzuları olumsuz yönde etkileyebilir.İkinci üç ay boyunca, cinsel dürtülerde bir takım değişiklikler meydana gelmeye başlar. Göğüslere ve cinsel organlara giden kanın artışıyla beraber cinsel dürtüler normale dönebilir. Hatta göğüslere ve cinsel organlara giden kanın artması, kişinin kendisini daimi olarak cinsel ilişkiye hazır hissetmesine sebep olabilir. Bu nedenle ilişki esnasında dürtülerde artış bile meydana gelebilir.Son üç aya girildiğinde ise gebeler genelde cinsel arzularının tekrar azalmaya başladığını hissederler. Büyük bir karın cinsel ilişkiyi fiziksel olarak zorlaştırabilir. Bunun yanında artan yorgunluk, sırt-bel-karın ağrıları, artan vajinal akıntı ve mantar enfeksiyonları, vajendeki ödemlenme sonucunda ilişki anında hissedilen acılar gebeyi yeniden cinsel ilişkiden uzaklaştırabilir.Son dönemdeki bir çift, birbirini zorlamadan rahat hareket edebilecekleri pozisyonlarda sex yapmayı deneyebilir.Soru: Gebelikte cinsel ilişki sırasında hangi pozisyonlar denenebilir?Cevap: Değişik pozisyonları denemeniz gebelik boyunca faydalı olabilir. Örneğin çok kullanılan erkeğin üstte olduğu yol, son dönemlerdeki bir gebelikte karnın yaptığı basınca bağlı hem anneye rahatsızlık verecektir, hem de çocuğun kan dolaşımını bozacaktır.İleri gebelik haftalarında, daha çoklukla kadının üstte veya yanda olduğu, kadının hareketlerine yön verebileceği pozisyonlar tercih edilebilir.Gebelik hormonları etkisiyle vagina salgısının artması tüm vücutta olduğu gibi vaginada da oluşan ödem nedeniyle ilişki sırasında ağrı duyusu olabilir.Soru: Çiftler tüm bu cinsel arzu değişiklikleriyle nasıl başa çıkabilirler?Cevap: Gebe kadın, eşinden cinsel ilişki isteği olmaksızın şefkat bekleyebilir. Fakat erkek de bu isteksizliği bir reddedilme olarak algılayabilir.Önemli olan çiftlerin birbirinin isteklerini ve arzularını açıkça konuşabilmesidir. Diğer sex yöntemleri de konuşulabilir. Örneğin oral seks, masaj veya mastürbasyon denenebilir.Soru: Neden gebelikte seks konusunda fazla konuşulmamaktadır?Cevap: Konu hakkındaki bilimsel yayınlar kafa karıştırıcıdır. Diğer bir neden ise bazı hekimlerin hastalarıyla cinsel konularda konuşmaktan rahatsızlık duyması olabilir. Bu sebeplerden dolayı, çiftler gebelik esnasında cinsel ilişkiden kaçınmaları gerektiği mesajını alabilirler.Aslında cinsellik ve cinsel istek, insanın içinde doğuştan var olan içgüdülerden biridir. Bu güdünün amacı, varlıkların kendi soyunu devam ettirme isteğidir. Buna rağmen bu konu maalesef hala bir tabu konumundadır.Soru: Doğumdan ne kadar süre sonra çiftler cinsel ilişkiye girebilirler?Cevap: Doğru cevap çifte göre değişir. Genellikle, rahatsızlık veren bir sorun yok ve her şey yolunda gidiyorsa normal doğum veya sezaryenden 20-25 gün sonra cinsel ilişkiye başlanabilir. Fakat çiftler, anne-baba olduktan sonra cinsel ilişkilerinde de bir takım değişiklikler yaşarlar. Bu da çok normaldir ve eğer kafalarda bir takım soru işaretleri oluşmuş ise en iyisi çiftin güvendikleri bir jinekoloğa muayene olduktan sonra karar vermeleridir.

cinsiyet bizde belli kızım olucak dr 11. haftada söledi ve gittiğim dr cinsiyette yanılmıyo perşembe günü başka bi dr ye gidicem rapor için belki ultrasona sokar görürüm bebişimi ama normal randevum ayın 5 inde 20 günde bir kontrole gidiyorum ben canım inşallah cinsiyeti öğrenirsin

koptummmmmmmmmmm doğrusuuuuuuuuuuuuu çok güldüm şimdi , aynı şey başımıza gelmiş ben trt de denk geldi animasyonlu atem tutem men seniii engel olamıyorum döküldü gözümden ne varsa bizimki de güldü bana tek başıma değilmişim vallaaa hihihihihihihD.D

inşallah canım benimmmm bekliyorum sabırlaaaaaaa çok ösledim cücükümüüüüüüüüüüüüü :))))))))))))
senin doktorun iyiymiş valla hemencik sölemiş bakalım bise ne dicek şimdi :))))))

Yenidoğan bebek Nasıl Kucaklanır
Yenidoğan bebek başını tutmayı bilmez ve herhangi bir destek almadığı taktirde başı arkaya düşer.

Yenidoğan bebeğe önce kendinizi hissettirmlisiniz.Ona kendinizi alıştırmalısınız.Kucaklayacağınızda iki kolunuzu da çok destekli kullanmalısınız.Bir elinizle başını desteklemeli diğer elinizle de belinden kalçasına doğru kucaklamalısınız.

Gebelikte Aylara Göre Egzersizler
Egzersiz hayatımızın önemli bir parçası.Gebelikte de anne adayının ve eş olarak bebeğin de sağlığı ve dinçliği için egzersizler şart.Peki hangia ylarda nasıl bir egzersiz düzeni izlenmelidir.

İlk 3 ayda yürüyüş sırt egzersizleri esneme hareketleri önemlidir.BUnun için hergün yarım saat yürüyüş veya yoga ve plates önerilebilir.
3 ve 6 ay arasında yine yürüyüş ilk planda olmak üzere bisiklet ve gruplarla hareketli egzersizler yapılabilir.Aynı zamanda yoga veya plates de önerilir.Bu dönemde sırt üstü egzersizlerden kaçınılmalıdır.
6 ve 9 aylık dönemde ise bebek tam olarak geliştiği için kendini fazla zorlamamaya özen göserin.Oturur pozisyondaki egzersizlerden yararlanın.

Hamileler Kış Aylarında Nasıl Beslenmeli
Neredeyse 1 yıl süren gebelik sürecinde kış aylarına denk geliyrsanız beslenmenize bir tık daha özen gösterin.Gebeler her zaman özen göstermelidir ama kış ayalarında hastalık riski daha fazla olduğu için başka özen ister.

Günlük protein ihtiyacınızı C vitamininizi mutlaka alın.
Protein alın: Süt, peynir, et, yumurta, yoğurt
• Baklagilleri sofranızdan eksik etmeyin: Fasulye, mercimek, kuru baklagiller, barbunya
• Balık tüketin: Kış ayı balık tüketimi için en önemli mevsimdir çünkü gebe kadınlar 8.haftadan sonra kemik ve dişleri için yedikleri besinlerden kalsiyum almalıdır.
• Meyveden vazgeçmeyin: Kış meyveleri c vitamin grubu olarak en zengin mevsimdir. mandalina, elma, ayva, greyfurt, nar, portakal vb. meyveleri bol bol tüketin.
• Kış sebzelerini ihmal etmeyin: Lahana, brokoli, ıspanak, karnabahar, maydonoz, kereviz, dereotu, patlıcan, patates, havuç, turp ve kabak vb. sebzeleri sıkça yemeye gayret edin.

aynı anda ağlayan ne kadar cok anniş varmışşş
bende trtde denk geldim gelmez olaydımm böhüüüüü
5.ayda hiçbirinizle görüşmek istemiyorum sadece güleryüzlü olanlarınız gelin taammı akıllım DDD
heryerde duyuyorum ne varsa bu 5.aydaaaa acık huysuz olcakmısız hayırlısı :))))))))))))

Gebelikte Ciltte Koyulaşma
Gebelikte östrojen hormonunun arttması dolayısıyla bazı bölgelerde koyulaşmalar kararmalar oluşur.

Gebelikte Ciltte Koyulaşma

Meme uçlarında
Vulva ve anüs arasında
Koltukaltları ve bacakların iç kısmında
Göbek etrafında Koyulaşmalar kararmalar görülebilir.

Gebelikte Avuçiçinde Tabanda Kızarıklık Kaşıntı
Gebelikte hormonların tavan yapması sonucunda meydana gelen bir sorun da avuçiçlerinin ve ayak tabanlarının kızarması ve kaşınması.

Gebelikte avuçiçi ve ayak tabanları kızarıp kaşınırsa kremlerle bunu geçirebilirisniz.Ama hala geçmezse dokotora başvurun.BU kızarıklık ve kaşıntı östrojen hormonunun artmasından kaynaklanır.Ama eğer gebelikte değil de normal bir zamanda ortaya çıkarsa karaciğer rahatsızlığı olabilir.Yine doktorunuza başvurun.

Gebelikte Göbekte Siyah Çizgi Linea Nigra
Gebelikte Göbekte Siyah Çizgi yani Linea Nigra karnın büyümesi ile ortaya çıkan ve göbek deliğinden kasıkların tam ortasından uzanan bir çizgidir.

Göbek deliğinden uzanan kasıkalrın tam ortasında yer alan ve normalde beyaz bir çizgi olan bu alanın koyulaşmasıyla oluşan siyah çizgi kalıcı değildir.Genellikle gebelik sonlanınca yok olur.

Gebelikte Tırnak Kırılmaları
Gebelikte vücutta oluşan bir çok değişiklikten birisi de tırnakların hassaslaşması.

Tırnaklar zaten uzarlar ve bizler düzenli olarak keseriz.Ama gebelikte tırnaklar hassaslaşır ve çok çabuk ırılır hale gelir.BU tamamen hormonların etkisidir.BU yüzden gebelikte bulaşık ve çamaşır yıkarken ellerinize özen gösterin eldiven kullanın.Tırnak cilaları işinize yaramayacaktir.Ama limon suyu ile tırnakalrınızı güçlendirmeyi deneyebilirisniz.

Gebelikte Bacak Krampları Nasıl Geçer
Gebeliğin 24.haftasından sonra çok kez arşılaşılan bacak kramplarında anne çok rahatsızlık duyar ağrılar şiddetli olabilir.Bacak krampları kalsiyum, magnezyum azlığı ve fosfor fazlalığından kaynaklanabilir.

Bacaklara kramp girdiğinde ne yapmalı?
Kalçanızı rahatlatacak egzersizler yapın.
Kramp giren bölgeye masaj sıcak havlu kompleksi yapabilrisniz.
Bacak Krampı için Nelere Dikkat Etmeli?
Kalsiyum bakımından zengin gıdalarla beslenmeye dikkat edin.
Düzenli egzersiz ve yürüyüş yapın.
Uzun süre boyunca ayakta kalmaktan, oturmaktan veya yürümekten kaçının.
Dinlenirken ayaklarınızı yüksekte tutun, varisiniz varsa varis çorabı giymeyi ihmal etmeyin.
Otururken mümkünse ayağınızın altına yükseklik koyun. Oturduğunuz sırada ayak bileklerinizi dairesel hareketlerle minik minik çevirin.
Yüksek topuklu ayakkabı giymeyin.
Gece yatmadan ılık bir duş alın, yatağa girmeden önde baldır ve bacak kaslarınızı gerin ve sol tarafınıza yatmaya gayret gösterin.
Aşırı kilo alımından kaçının.
Ayrıca, hamile eğitimi ve yoganın da kramp oluşumunu engelleyici faydaları olduğunu unutmayın
Gebelikte Vajinal Akıntı
Normal her kadında görülen vajinal akıntıların da türü ve sınıfı vardır.3 çeşit vajinal akıntıdan bahsedebilrim.

İlk olarak şeffaf renkte gelen ve bir rahatsızlık vermeyen akıntı.
Diğeri ise beyaz peynirimsi renkte gelen ve mantar enfeksiyonundan kaynaklanan akıntı.Doktora başvurmalısınız.
Son olarak da cinsel yolla bulaşan bakterilerden kaynaklanan akıntı.Gebelik döneminde gelen bu tarza akıntılar erken doğumlara neden olabilir ayrıca da bebeğe kadar ulaşığ bebeğe zarar verebilir.Gebelikte akıntılarda doktotunuzun kontrolü altında olmanız bu yüzden çok öenmlidir

kıssslarrr bu leyloş neden yazmıyooo
şaplağı yiyeceğini bile bileeee geçmişi okuyo olamaz değilmiiiiiiiiiiiiii

merhaba hanimlarr... ooo masallah burasi bayagi kalabalikmis :)

ben yeni kesfettim :) nasilsiniz iyimisiniz hamile bayanlar

canlarrr foto eklemeye çalışıyom ondan geciktim olmuyo yapamadım büyük diyo denicem ama anlatayım hemen size pek heyecanlıydım herzamanki gibi dile kolay bebeğim iyiymiş 126 gr olmuşuz teyzeleri boyumuz uzunmuş ama yüzünü hiç dönmedi hep sırtı dönüktü resmen kaburga saydık annesi sana tutunmuş bu dönmüyo dedi doktor ne kadar uğraştıysak dönmedi yüzünü anası gibi inatçı bende çatladım göstermedi en çok bundan korkuyodum oldu yani ama sağlıklı olmasına sevindim ama içim bi tuhaf oldu doğuruken mi öğrencem ben en sona ben kalcam diğer şeyleri anlatayım kan şurubuna devam kansızlık çokmuş günde 2 defa omega 3 başlıcam badem ceviz tüketmeye çalış dedi 20 haftada şeker yüklemesi olcakmışım ve o gün 2 defa kan vercekmişim size diyen oldu mu ayrıntılıda bidahaki geldiğinde söylicem şimdi gitsen paran boşuna gider dedi 4 lü test için kan verdim aslında yaptırmıcaktım ama yapalım dedi doktor

canım ben de merak ettim seni bebeğin ii olsunda ayrıntılı ultrasonda öğrenirsin cinsiyeti. ben de ptesi akşam gitcem inş. güzel haberlerle gelirim canım ayrıntılı ultrason 20. haftada mı yapılıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…