en rahatımız sen gibisin ilkbahar havasısıysa tadından yenmez bizim bura malesef bayıltıcı bi sıcak oluyo 38-39 görüyoz sen bize nispet yapma cicim
Merhaba güzel hamişler:)
Ben 2012 temmuz annelerindenim. Bazı arkadaşlar bizim topiğe yazdılar bende buraya yazıyım da hepiniz okuyun istedim.
Öncelikle kıyafet konusunda bol bol yarım kollu badi almanızı öneririm. Havalar çok sıcak oluyor ilk 1 hafta falan badi üstüne ince bir tulum giydirdim ama sonradan hemşire tulumun bile fazla olduğunu söledi ve genelde gündüzleri sadece badiyle tuttum. Yatarkende ayaklı alt giydirdim. İlk zamanlar çok fazla çişi çıkıyordu benim oğlumun, her beze badi değişiyorduk nerdeyse. Ondan bol bol ihtiyacınız olur. Ben sadece birkaçtane yenidoğan boyunda badi tulum aldım. Diğerleri 0-3 tü. İnce penyeden örtüler de iyi oluyor.
Bizim içinse hastanede ben gecelik aldım 2 tane. Tek kullanımlık çamaşırlardan aldım, daha rahat oluyor bnce.
Sütünüz ilk günler gelir gelmez bilemezsiniz, biberon alın bnce. Dr browns cam biberonları kesnlikle öneririm gaz yapmıyor bebeklerde. Benim sütüm vardı ama oğlum göğsümü tutmadığı için hala sağarak veriyorum, pompam avent elektrikli. Ama şimdiden pompa almayın lazım olursa alırsınız. Ama süt sağıp bebişide anneye bırakıp dışarı çıkmak gibiside yok
Başkaaa başkaaa bez olarak hepsini denedim nerdeyse, huggies organikte karar kıldı. Hala da onu kullanıyoruz memnunum.
Benim aklıma ilk günler için başka bişey gelmedi. Sorunuz olursa memnuniyetle cevaplarım:))
Herkese güzel bir hamilelik diliyorum, hayırlısıyla bebişleri kucağınıza alın inşallah
ben 71 kilo bi insan olarak elevit baya bi kullandım ama sonra bıraktım çok bulantım oluyodu şuan hiç bi ilaç kullanmıyorum 14.haftamdayım çok bulantım olmamasına rağmen 1 kilo verdim şimdi yeniden 71'im. yani bi kilo mu aldım şimdi şeydanın hesaplarına göre
Ayyyy valla bende kara kara onu düşünüyorum büyük ihtimalle annem kalıcak yanımda annem oruç turar eşimde tutar ikisine zor olacak gerçekten... bide kızlarr bi çoğumuzun 40'ı ramazana denk gelicek ben mevlüt yapıcam ama ramazanda insanlara bişey ikram etmeden nasıl olacak..? bol bol ikram hazırlatıcaktım ben gelenlere siz ne düşünüyosunuz..? Ramazandan sonrada olurmukii..?
yok canım yaa üniforma değilde kumaş yani sürekli maşallah biz sürekli topuklu ayakkabılar kumaş pantolon veya etek öle oluyo muhasebeciyim, maşallah sanki banka((((((( banane arkadaş ayaklarımda şişerse terliğimi giyer gelirim isterlerse kovsunlar heç yaaaa
Evet canım :))) bakalım kaç kilo ile sonu görücez :)
öncelikle burda açıklama yapıp yardımcı olmaya çalıştığın için çoooooooook teşekkürler :))) dikkate alıcam bütün hepsini, erkek bebeklere primadan çok haggies tavsiye ediyolar öle duymuştum aradaki fark nedir prima iyidir derler genelde farkı ne sence canım???????
Ben 2012 temmuz annelerindenim. Bazı arkadaşlar bizim topiğe yazdılar bende buraya yazıyım da hepiniz okuyun istedim.
Öncelikle kıyafet konusunda bol bol yarım kollu badi almanızı öneririm. Havalar çok sıcak oluyor ilk 1 hafta falan badi üstüne ince bir tulum giydirdim ama sonradan hemşire tulumun bile fazla olduğunu söledi ve genelde gündüzleri sadece badiyle tuttum. Yatarkende ayaklı alt giydirdim. İlk zamanlar çok fazla çişi çıkıyordu benim oğlumun, her beze badi değişiyorduk nerdeyse. Ondan bol bol ihtiyacınız olur. Ben sadece birkaçtane yenidoğan boyunda badi tulum aldım. Diğerleri 0-3 tü. İnce penyeden örtüler de iyi oluyor.
Bizim içinse hastanede ben gecelik aldım 2 tane. Tek kullanımlık çamaşırlardan aldım, daha rahat oluyor bnce.
Sütünüz ilk günler gelir gelmez bilemezsiniz, biberon alın bnce. Dr browns cam biberonları kesnlikle öneririm gaz yapmıyor bebeklerde. Benim sütüm vardı ama oğlum göğsümü tutmadığı için hala sağarak veriyorum, pompam avent elektrikli. Ama şimdiden pompa almayın lazım olursa alırsınız. Ama süt sağıp bebişide anneye bırakıp dışarı çıkmak gibiside yok
Başkaaa başkaaa bez olarak hepsini denedim nerdeyse, huggies organikte karar kıldı. Hala da onu kullanıyoruz memnunum.
Benim aklıma ilk günler için başka bişey gelmedi. Sorunuz olursa memnuniyetle cevaplarım:))
Herkese güzel bir hamilelik diliyorum, hayırlısıyla bebişleri kucağınıza alın inşallah
bilmem mi canım tr nin sıcağını ben buraya geldiğimde haziran sonuydu yazlık geldim baktım herkes montla dondum resmen nasıl bi yer burası ben sevmem soğuğu dedim eşime :))) ama alıştım geldiğimde kıl gibiydi ertesi gün ilkbahar bir kaç gün sonra yaz sonra gene kış :))) yani 4 mevsim bir arada yazıda tr gibi değil ilkbahar gibi 3.4 hafta sıcak olur biter :)))
ramazan temmuzun 10 canım hersene tutmaya çalışırdım bu sene yok benim 05 temmuz doğum doktorda tarihle uyumlu gidiyon dedi ama 3 gün önce veya sonra olabiliyo veya süpriz yapıp daha erken de olabilir büyük ihtimal lohusa olurum nasip olursa annem durcak benim başımda o oruçlu olur kocişte arada tutar
polis falan sandım ya nasıl yapcak diyodum bende muhasebeciyim ama öle herzaman kumal giymiyorum topuklu çok sevmeme rağmen hiçbizaman rahat giyemedim boyum uzun olduğu için bide onu giyince deve gibi oluyorum herkes bana bakıyomuş gibi geliyodu çok az topuk botta bile öle dediğin gibi banka gibi bacım aslında güzle bi yandan son aylar davul gibi ayaklar eller ne yüzük ne başka bişi yüzde şişince olcaz mı sana kocaman top giyersin terliği be izne çıkarsın son 3 hafta ben son 3 haftaya kadar yatmazsam çalışmak istiyom geri kalanını doğumdan sonra kullanayım daha çok işimize yarıcak
90 ı görmek istemiyorummm Allahıııııııııımmmmmmmyada öle demiyim kuzucum alsın kiloları o sağlıklı olsunda veririz sorun değilde kendime çok kilo almak istemiyorum yaaaaaaaaa
oranın havası da başkaymış canım bi öle bi böle ama en azından pek sıcak olmuyomuş azcık rahat edersin işte ne yapcan sıcağı soğuğu hep ilkbahar olsun ılık olsun ne güzel
Gobekten goremezsin canim ben de doktor yukaridan bakiyor diye gobegimin az altindan tuttum ama nafile:)sanirim onlarinki daha gelismis oldugu icin gorebiliyorlar.deneyince haber ver bize debende tamamen göbişime yaslıyorum. göbek altına yani. akşama dediğin gibi deneyeyim. ay heyecan yaptım. kuzumu en son cuma gördüm.
koskoca 5 gün olmuş. özledim ya . bari sesini duyayım.
Ayyyy valla bende kara kara onu düşünüyorum büyük ihtimalle annem kalıcak yanımda annem oruç turar eşimde tutar ikisine zor olacak gerçekten... bide kızlarr bi çoğumuzun 40'ı ramazana denk gelicek ben mevlüt yapıcam ama ramazanda insanlara bişey ikram etmeden nasıl olacak..? bol bol ikram hazırlatıcaktım ben gelenlere siz ne düşünüyosunuz..? Ramazandan sonrada olurmukii..?
Gobekten goremezsin canim ben de doktor yukaridan bakiyor diye gobegimin az altindan tuttum ama nafile:)sanirim onlarinki daha gelismis oldugu icin gorebiliyorlar.deneyince haber ver bize de
hamile kıyafetlerinden oldu bitti pek hoşlanmadım nedense. bakalım rabbim o günleri göstersin bir şeyler bulmaya
çalışacağız.
aynen canım bende allah nasip ederse son 3 haftaya kadar çalışmak istiyorum sağlığımız elverirse tabiki :) ben öle çok uzun boylu değilim bide alışkanlık topuklu ayakkabı bende düz giyince ayaklarım kasılıyo resmen şimdi alıştırdım ama kendimi öğrendikten sonra hiç topuklu giymedim dolgu hafif topuklu giyiyorum zaten çok düz tavsiye etmiyolar hamilelerede... Valla kıyafet hiç umrumda değil 1-2 pantolon 1-2 tanede bluz alır giyerim bütün yaz, giyceğim zaten 5-6 ay yazık bence verilen paralara çoğuna gerek yok kendime harcıycamı çocuğuma harcarım :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?