şimdiden aynı kıyafetler arasında takılıyom beneminim yazın da öle olur 2-3 bişey yeter bebeğin masrafları o kadar çok ki ona harcarız artıkım bekarken kendime çok şey alırdım kıyafet takı ayakkabı evlenince ve de çoçuk haberinden sonra onu almasamda olur vardı bu olmasada olur çoçuğa bişey alırım diyorum kendime bi bot aldım geçende kendimi suçlu hissettim aldıktan sonra onun yerine bebeğe alsaydım diye o kadar da yapmamak lazım arada da kendimizi iyi hissetmemiz gerek di mi ama
Sağol canım seninde mübarek olsun .
Neden kilo Alman'ı istiyor ki canım .
Gününüz aydın,kandiliniz mübarek olsun kuzularım
Birazdan kandil için yaptığım mamaları komşulara dağıtmaya
çıkacağım.Sabahtan beri mutfakta yapmadığım şey kalmadı çok
enerjiğim çok hem meleğimin sayesinde
bende öleyim canım zaten ne zamandır bişey aldığım yok tüp bebek tedavi aşamaları derken hadi olursa tutarsa diye yazdan beri kendime ayakkabı dışında kuruş harcamadım giyemiycem nasılsa diye aynı kıyafetler olsun varsın canım yaa buna da şükürler olsun, ilk bebğin demi seninde :))) dediğin gibi aradada kendimizi mutlu etmemiz lazım bencedeeeeeeeee :d okadar karnımızda taşıyoz yaneeee
kışın kolayda yazın ne yapacağız bilmiyorum. ben kapalıyım ve inşallah çalışmaya devam edeceğim.
oy oy oy ben normalde istediğim gibi kıyafte bulamazken göbişle, sıcak ta ne giyeceğim :)
kızlar hani diyorsunuz ya kilo almadım ya da şu kadar aldım.almamak için kasmayın kendinizi,alınan kilolar verilir.ne kadar kısa zamanda aldığınız kiloda kalırsanız o kadar çabuk verirsiniz.herşey bebekler için.bununla ilgili internetten bir alıntı paylaşmak isterim.
trimester - hamileliğin ikinci üç aylık döneminde nasıl beslenmeli?
bu dönemde doktorunuzun izin verdiği oranda düzenli egzersiz yapmaya, sağlıklı beslenme programınızı uygulamaya devam edin.
Bu dönemde doktorunuzun önerdiği pre-natal multi vitamininizi, folik asitinizi ve demir desteğinizi almaya devam etmelisiniz.
Kansızlık yani anemia hamilelikte görülen en yaygın problemlerden biridir. Dolayısıyla bu dönemde demirden zengin beslenmek eğer gerekiyor ise doktorunuz tarafından demir desteği almak önerilebilir.
beslenmenizi 3 ana öğün ve 2-3 ara öğün olacak şekilde düzenlemeye çalışın.
Bu dönemde günlük toplam kalori ihtiyacındaki artış 100 kaloriden 300 kaloriye çıkarılmalıdır. Yani günlük ortalama 2500 kalori tüketen bir hamilenin ihtiyacı bu dönemde 2800 kaloriye çıkar.
Düşük kaloriden kaçınılmalıdır unutmayın annenin yağ depoları bebek için çok büyük önem taşır. Düşük kalorili beslenmeler kanda keton oranın artmasına ve bebekte zeka geriliklerine yol açabilmektedir.
doktorunuzun izin verdiği oranda hafif zorlanmadan yapabileğiniz egzersizler (yavaş yürüyüşler,yüzme gibi) sizin ve bebeğinizin sağlığına çok şey katacaktır.bunların yanında hamilelik yogası ,pilates gibi egzersizler de önerilen egzersizler içerisinde yer alır.
Proteinden, liften,kalsiyumdan ve kompleks karbonhidratlardan zengin besin değeri yüksek gıdalardan oluşan beslenmeniz bu dönemde bebeğin gelişimi üzerine büyük etkilere sahiptir. Bu konuda size uygun beslenme programı için bir beslenme uzmanına danışabilirsiniz.
Pastorize edilmemiş gıdalardan,çiğ veya az pişmiş et, tavuk veya balığa özellikle dikkat edilmelidir. Evde pişirme tekniklerinde çiğ yenecek sebzelerin özellikle bu tür besinlerle temas etmemesine, farklı kesme tahtası ve bıçak kullanmaya özen gösterilmelidir.
ilk bebeğim benimde canım aynı heyecan:99 bende harcamadımpek dediğim gibi şükür gerçekten de arada kendimize bakmalıyız ufakta olsa almalıyız bi toka bile olur kendimizi iyi hissedelim 9 ay taşıcaz yane katılıyom sana bacımm
ben baston araba alayım diyorum hem hafif hem daha pratik geliyo bana. ne dersiniz
ben de bide resmi giyinmek zorundayım((( napcam yazın bilmiyorum yaaa bol bol geniş elbiseler alıp giymek lazım aslında ama o elbiselerin resmisini bulacam galiba bende dönüp dolaşıp aynı şeyleri giyicem yapcak bişey yok ((
giy canım kime ne?şunun şurasında kaç ay giyeceksin,çeşit çeşit alıp masraf yapmaya ne gerek var,değil mi ama?
kızlarrr bişe sorcam size...
şimdi ben haftaya cuma 16+1 oluyorum..şimdi bu şu mu demek oluyor?
ben haftaya cuma 4 ay bitti 5.içindeyim mi dicem yoksa hala 4 devam mı ediyor olcak...
Hafta = Ay
1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay şöyle de bir hesaplama söz konusu..yani millet bana sorduğunda ben kaç aylığım dicem?* :)
canım hayırdır yaaa rabbım sıfa versın ınsl saglıcakla cıkarsınız evınızeeeeeekizlar doktor beni hastaneye aldi koluimda serum var zor oluyo yazmak dua edin bana yazamasamda okurum sizleri
hayırlısı bnnmde ark verdııı hamıs patolonu ısarı cıkarkene pardusenn altından cok rahat oluyor evdede latıklı eteklerımı gıyıyorum sorun ollmuyor sımdılık ama bayagı gobısım var bnmkızlar valla tayt aldım bi iki tane lastıklı oh iki tanede tunik tarzı hırka iyi oldu
bide elbise istiyorum bakalım
öncelikle burda açıklama yapıp yardımcı olmaya çalıştığın için çoooooooook teşekkürler :))) dikkate alıcam bütün hepsini, erkek bebeklere primadan çok haggies tavsiye ediyolar öle duymuştum aradaki fark nedir prima iyidir derler genelde farkı ne sence canım???????
canımm ben suan 16+4 umm 4.ay bıttı 5.aydan 4 gun aldım dıyorum soranlaraaa yanı 4 ayı gerıe bıraktık 5.aya demır attık hayırlısı ıle senn dedıgın dogru 4 bıttı 5 den gun aldıkk okkkkkkkkkkkİlkinde 1.6 1 ay demiş 1 ayda 4 hafta var nasıl hesap ki bu böyle :) bende 16 bitti diye 5. Aya girdim diyorum valla varsa daha iyi bilen öğrenmiş oluruz daha iyi :)
kızlarrr bişe sorcam size...
şimdi ben haftaya cuma 16+1 oluyorum..şimdi bu şu mu demek oluyor?
ben haftaya cuma 4 ay bitti 5.içindeyim mi dicem yoksa hala 4 devam mı ediyor olcak...
Hafta = Ay
1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay şöyle de bir hesaplama söz konusu..yani millet bana sorduğunda ben kaç aylığım dicem?* :)
:))))))) varlığı bile beni mutlu etmeye yetiyo canım yaa o kadar çok yıprandımki bu günlere gelene kadar şu yaşımda...... O kadar bi heyecan varki içimde sürekli ona bişeyler almak istiyorum daha hiçbişey almadım ama sürekli kafamda bi liste var onu alıyım bunu alıyım :)))))))) gelsin bebişler bi an önce valla bacım yaaa beklemekte zor onu kazanmak zor beklemesi zor doğurması zor bakması zor büyütmesi zor amaa annelik duygusu hepsi kolay geliyodur eminim:)))
akşama hemene deneyeceğim. iki kere denedim, koydum kenara. eşimde kızdı niye bunlara para veriyorsun diye.
akşama kızım kalp atışları ile konser versin annesine, dinlettirmeyeceğim ona :)
yetmez mi hiç annesi içindeki canlı seni hayata bağlıyo resmen onu düşünerek hareket etmek bile çok güzel hep hayalimdi bi bebeğim olsun rabbim nasip etti sende çok zorluklardan geçmişin ama hepiciğini atlaşmışsın ve meleğin seninle kucağımıza verdiklerinde eminim dünya durcak bizim için ne yaşadığımız zorluklar ne sıkıntılar kalıcak bi an gözümün önüne geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?