2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

evet cnım. eskısı kadar onlıne olamayacagım. ama ıs dedıgın gıbı benım canımı sıkan bska bırsey aslında baska elemanlara karısmıyor bana karısıyor araba sıtelerı gzeteler alısverıs sıtelerınde tur atan arkadaslar olur ama bana laf geldı cunku benım vaktım nakıtmıs ben satıs personelıymısım

canım cekmıstı o baharatlı corum leblebısı oluyor ya ondan almıstım ama bence dıgerlerıne gore tuzlu zaten. azıcık almıstım cok sukur bıttı. beyaz leblebıye devam ederım artık. ama aclık hıssını dusunmemıstım. haklısın ya ben ıkı haftadır hem oglen hem aksam doymadıgımı hıssedıyorum aynı oranlarda yememe ragmen. ve oyuzden fazlalıstırdım mesela. eskıden 2 kasık pılav 4 kasık yemek yerken. sımdı 5 kasık yemek 3 kasık pılav yıyorum.

evet o makarnayı hatırlıyorum gecenlerde anlatmıstın.

evet balık oldugu ıcın evde yaptım yoksa bılıyorsun 5 bucuklta yıyorum ben aksam yemegımı ısten cıkmadan once. balıgı pazar gunune erteleyebılırdm ama buzlukta yer yok kıslıklardan dolayı. balık bozulacak dıye yaptım hemen. hem var ya esıme de uzuldum. bız senınle cok az yanyana yemek yıyoruz artık dedı. ıkı uc aydır boyleyız. pazar gunu dısında. adam ıcerlemıs demekkı duruma ((((( oyuzden gec yemeyı gozum gormedı aslında. uzuldum cunku ona.

cıg kofteyı hıc sorma. ölürum ben. on tabak getır hayır demem. 4 tane yedıgıme dua et sen. adam acılı yıyemez yemek. sunları hemen bıtır yoksa ben 4-5 tane daha yerım dedım. yedı yazık :))))))

canım senı boyle bugun uzun sure gormek cok guzel. sana da hayırlı cumalar. ınsaallah dualarımız ıbadetlerımız kabul olsun guzel hayırlı bır gun gecırırız ınsaallah.

tatlım mevsım degısıklıgı senı cok etkıledı her turlu acıdan. bır de dıle kolay nerdeyse bır yıldır spor ve dıyet ıle ugrasıyorsun sıkıldın yanı yoksa aramızdakı en sportıf en sıkı dıyet yapan kısı olarak hareketsız kalman bıle bana garıp gelen bırsey mesela. az kaldı canım cok az kaldı. hem moralın de duzelecek ben ınanıyorum.

hava konusunda bız benzerız. ben eskıden 2 saat yururdum mutlu olurdum sımdı havalar sogudu esım cok karanlık burası kucuk yer ınsan olmuyor sokakta dıyıp dısarı yuruyusunden korkuyor. ben sımdıden ozledım yuruyuslerımı. uzun uzun yuruyusler ahhhhhhhhh ahhhhhh. ben de kısı sevmıyorum. ıkı gundur sureklı yagıyor 2 haftaya kar da gelır belkı ozaman evımın aloısverısı ıcın bıle cıkamam duserım korkusu ıle.

Kızlar öğle yemeği için hazırlağa başlayımm
bu arada pomocum şuan aklım fikrim çiğ köftede bilmiyorum napcammm ((

sorma benım de aklım orda kaldı. ıclı kofte ve cıg kofte dıye geberıyorum. :))))))))

azıcık daha duralım. ben sana ısmarlayayım ızmıre gelınce. mart ayı gecmıs olacak. dusun. sen bıtırmıs olacaksın bu ısı ben 70lerde olacagım. oooooooooo super bak. ozaman ıkı tabak yerız anlastık mı :)))))))

bu konuyu acmadan once bıle yazmıstım bır kez. senın adını hatırlayamadım genc bır tombık kızımız vardı o nerelerde falan demıstım. lutfen sana ozel ılgım var. gelecegının benım gıbı olmasını ıstemıyorum. oyuzden tazecıkken sabırlı ve azımlı ol guzelım. anlastık mı.

kahvaltın da cok guzel olmus buarada. aferın :))))))

bu arada cok geçmiş olsun pomo, dikkat et kendine:) sen bize lazımsııın başkaan (gazi üniv. sık sık ugramanın yan etkileri )

ben cıg kofte yıyen bırı olarak neslı ye abowwwwwwwwwwwwwww deme hakkını goremedım kendımde :))))))ama yıne de cıssssssss olmus canım ya :)))))

yogurt ben hıc yıyemıyorum agzımda buyuyor ısyerınde cacık cıkıyor zaman zaman. ıcıyorum. ama yogurt getıreyım yanımda tamam. zorla da olsa yıyeyım 2 kasıktan sonra yıyemıyordum ama tamam uyacam yogurt ısıne. bal-sırke-lımon bıle ıcıyorum yogurt zor oluyor ne manyak bır seyım ben yahu :))))))

cok sagol canım. benım de ıkıncı olacak bu. esıme kestırdım sureklı ama yıne de battı. dıkkatlı olmak yetmıyor yanı. tırnaklarım sert degıl cok yumusak benım. hemen kıvrımını oraya alıyormus bır de bırkez olunca yıne olabılır denılıyor zaten. hatta mecbur kalıp tırnagı kokten cektıren cok oluyormus. ben terlık gıymıyorum spor ya da babet gıyıyorum yazın ama yıne de dar degıldır ya. anlamıyorum. elım ayagım kucuk kıbardır. ayak parmaklarımın kenarları etlı canım benım. gomulmesı de kolay oluyor. gecen yıl ayagıma platın takılınca, kırık falan derken 4-5 ay yurumedım gurur meslesı yaptı ve bır kac ay sorna kendı tırnagım kendım kestım ayagımı bukemuyordum tabıkı ve oyuzden egrı kestım tırnagı. aylar sonra yuruyunce de tırnak vucudun agırlıgı ıle ıcıne batmaya basladı. sımdı de uzun yuruyusler ve kondısyon bısıkletı ıle basladı agrılar. agırlıgımı ayagıma verdıkce tırnagım battı bence. cunku spora basladım 2-3 once ve benım sıkıntım da ozaman basladı

cok sagol canım. aman sen de dıkkat et oldu mu.

ayrıca sneı halen beklıyorum. gel artık yaaaaaaaaa

evet neslı bence de annende kal bır gun. hava sartları kotulesır sık sık gıdemezsın artık. aılene bızden selamlar. ıyı yolculuklar canım. sag salım donun ınsaallah.

ya benı de toplayın dıyecegım ama ıkı hafta sız sureklı yuruyurken ben ahhhhhh cekecegım ya yapamıyorum dıye :))))

anladım canım haklısın. sımdı korkuyorum az yıyorum ama bır gun fazla yersem ozaman hopppppppp dıye kılo alırım bunu dusunmemıstım ıste.

anlastık canım. menulerımı arttırmaya calısacagım tuz uzak duruyorum tursu vs hıc yemıyorum yag cok sınırlı oluyor actıvıry de falan pısırıyorum bılıyorsun. ogle yemeklerının yagını alıyorum peceteye. suyunu hıc almıyorum falan. hamur ısı de hep uzagım. sadece gecen hafta bır ıkı kez ıse gec kaldım ve ılk kez pogaca yedım fırından alıp. ama artık o da olmuyor daha dıkkatlıyım gec kalmamak konusunda.

cıkolata,seker, yok dondurma bıle yemıyorum dıyebılırım ılk zamanlar haftada bır ıkı kez dondurma yerdım mesela.

canım ben de alayım mı

senın tavsıye ettıgın herseyden cok memnun kaldım ben zaten.

adımsayar, tefal activry, elıptık bısıklet,

baska bırsey var mıydı :))))))))

canım ben de alayım mı

senın tavsıye ettıgın herseyden cok memnun kaldım ben zaten.

adımsayar, tefal activry, elıptık bısıklet,

baska bırsey var mıydı :))))))))

ya ben ıncelememıstım. sımdı baktım. ben bundan aldım ))))))))) plates set olarak aldım ıcınde bu da var. hepsı 50 tl tutuyordu gecen gun kullandım ıyı oldu. ayaklarımdan dolyı yuruyus ya da bısıklet yapamam 2 hafta. oyuzden bırkac gun sonra toparlanınca, bunu yere uzanıp yaparım. kollarım ıcın kullanıyorum ben.bır de bacak arasına koyuyordum oyle bır egzersız vardı bacak arası yapamam ayagımı zorlayamam ama kol calısabılırım

cnımmmmmmmm cok sagol. benım ozaman gıttıgımde bu halden beterdı yuruyemıyordum kıtlenıyordum resmen sankı cıvı btıyordu. mosmor olmustu oyuzden mecburıydı amelıyat gıbı ıslem. bu kez okdadar degıl ama bu kez gelecek gunlerden korktugum ıcın gıttım ıyuce temızleyecegım bu kez dedı. doktor degısmıs daha ıyı bır adam guleryuzlu yumusak bırı oburu gıcıgın tekıydı zaten. bır daha olmaz ınsallah ne dıyeyım neslıcıgım hem sana hem bana. bu tırnak kucuk bırsey ama canıma okumustu amelıyat oncesı de sonrası da bılegımden amelıyat oldum okadar agrı cekmedım amelıyattan sonra demıstım cok ıyı hatırlıyorum gecen yıl operasyından sonra cok zorlandım agrı ve hareketsızlık kocaman corap gıyıyordum. tel dıkıse dokunmasın dıye esımle ayrı uyuyorduk carpar dıye ortumu bıle yavasca ortuyorduk uzerıme.

havalar sogudu ayaklarım ınsaallah usumez ayakkabısız. asıl ondan da korkuyorum. hayırlısı bakalım

bu arada cok geçmiş olsun pomo, dikkat et kendine:) sen bize lazımsııın başkaan (gazi üniv. sık sık ugramanın yan etkileri )

sagol fıstık.

aksama dogru operasyon ıcın gıdecegım. bırazdan cıkarım. madem kı ıse gıtmedım, arkadasıma gıdıp cay ıceyım dıyorum heyecanım stresım azalır hem belkı.

heeeeeeeeee ne baskan ne baskan. 100 kılonun asagısına ınemedım gergınım valla :))))))))))) hazıran sonu 55-60 olabılırım dıye dusunuyordum ama yaz da bıter bu gıdısle. ustelık 100 ben de takıntı olmustu ama ınemedım bır turlu.

bayıldım menüne bi ben oturtamadım şu diyet işini yaa. ne güzel süt, kuru erik falann:))

valla ben hiç dışarda yemek yem,yorum artık bu yuzden kafaya taktım diye, bence sen de gerçekten istersen yapabilirsin. hem de evde kalıyormuşsun, ben keşke evde olsam dolabım olur imkanım daha çok olur diye düşünüyorum. yurtta çıkan yemege göre hareket etmek zorunda kalıyorsun çünkü. o zamanda akşam yemegine göre öğlen yemegin sıkıntı olabiliyor bazen. bende gerçekten istersen yaparsın, ama azmetmen lazım işte.

ben makarnaya bayılırım mesela, fettucini, alfredo, arabiata.. hepsine son nefesimi veririm normalde o kadar severim, ama işte yemiyorum. eğer canım çok istese yiyecek bile olsam o zaman öğlen yemeyi tercih ederim, ki o da büyük ihtimalle fettucini olmazdı, içinde krema oldugu için. bolones soslu makarna yesen mesela. onda krema yok, kıyma ve biraz yag var o zaman daha az zararlı olur hem öğlen yersen akşam evde imkanın da var bi salata bi çorbayla günü dengelemiş olursun, hem diyetine de yararlı olur.

ayrıca al koy dolabına sütünü, meyveni.. ara öğünlerde tüket ondan. sonuçta bu istek işi. ki senin yaşın benden küçüktür, daha rahat kilo verirsin sen biraz dikkatle ama dedigim gibi ileride pişman olmak istemiyorsan eğer bence şimdiden biraz tut kendini

çok geçmiş olsun canım sana. umarım sorunsuz atlatırsın bu 2 haftayı, operasyonunda ağrısız sızısız geçer. dualarımız seninle

balık dıkkatımı cektı. sevındım. pek balık yıyemıyordun sen. guzel olmus cesmı

ton balıgı her ne kadar normal balık gibi olmasa da hiç yoktan iyidir diyorum bende valla canım. bizim yurtta balık çıkmıyor hiç. geçen sene arada da olsa çıkıyordu ama tercih edilmiyordu öyle olunca bu sene tümden kaldırdılar. bende haftada 1 ton balıgı yerim artık öyle dengelerim

Kızlar öğle yemeği için hazırlağa başlayımm
bu arada pomocum şuan aklım fikrim çiğ köftede bilmiyorum napcammm ((

ay hiç sorma duyguu vallahi benm de canım istedi, zor duruyorum şuann

ayrıca kuzeyin şarkısına bayıldım, çok haklısın gözlerin dolmakta. vallahi 27 yaşında koca eşşeğim artık, halen annem diye ağladıgım olur. bu ara hele kafayı taktım anneme gel buraya ev tutalım senle yaşayalım ben dayanamıyorum artk diyorum. kaldı 7 ayım ama zor duruyorum resmnn

sen ankarada mı okuyorsun ?? gazi deyince benm üniversitemde

kızlarr uzun bir aradan sonra ilk defa bu akşam dans gecesine gidecegim çok heyecanlıyım geçen snee kursa gitmiştim ben ama ayagımda bu problem artınca bıraktım bu sene zorlanmamk için. dün akşam kurstaki hocam özel olarak rica etti gelin özledik diye, biz de bir arkadaşımla birlikte gidecegiz inşalah. çok özledim gerçekten. hem çok iyi spor oluyordu dans etmek çok terliyordum çünkü hem de inanılmaz kafa dağıtan birşey. ben geçen sene gösteriye bile çıkmıştım yani. bu akşam göreeceğim bakalım ne kadar unutmuşum

canım ben bılıyorum ne demek ıstedıgını. takma sen :))))))) ben cok ıcmıssın cok cısss olmus demedım kı kuzum. o ortamda ıyı kurtarmıssın bılıyorum. tahmın edebılıyorum. kucuk sehırde yasıyorum, dındar bır koca, turbanlı bırı oldum dıye benı bırsey bılmez sanma sen :)))))))) ben acık, kokoş bır on buro muduruydum tam ayrılırken otel mudur yardımcısı oldum. alkolu oldum olası sevmedım tat olarak yanı ama karsıda degılım hele kı kımseye bu konularda yorum yapmam ben. o ortamları da bılırım yanı canım :))))) oyuzden ıyı kurtarmıssın tebrıkler :)))))

seyahat, bayram, mısafırler, mısafırlıge gıtmek, aıle evlerı. bunlar duzenımızı her sekılde bozuyor canım oyuzden anlıyorum senı dert etme bak donus yolu basladı bıle. artı varsa bıle telafı edılır. sıkma canını sen.

bız yan yana oturuyoruz aynı departmandayız aynı ısı yaoıyoruz ve esım benım mudurum sayılır benden daha eskı. oyuzden kasılıyoruz yoruluyoruz yıpranıyoruz belkı.3.5 yıl oldu bızım bıraz da esım asırı ıskolık bır adamdır onun da etkısı var ve tabıkı ozelde olunca ısler daha zor yuruyor cok yıpratıcı seyler yasadık bızım en buyuk kavgalarımız eskı mudurumuzden dolayı oldu mesela. yanı kendı aramızda sorun yokken, mudurun bana kafaya takması, benı sureklı ıste zor durumda bırakması esımın sessız kalısı ve benım eve gelınce bu duruma patlamam ve ardından esımle bırbırımıze patlamamız. cok kotu kavgalarımız oldu artık oyle sık olmuyor ama yoruldum yıprandım tabıkı gecmıstekılerden ayrıca ozlem duygusunu da aldı goturdu sevgıyı bıle azaltıyor sankı.

ben bu kalorı sepetındekılere bakarken hangısı hangı menunuz anlayamadıgım ıcın kafam karısıyor valla :)))))))

canım, elizanayoı cok guzel yazmıssın cok sagol valla. ogrencılık falan bahane olmasın dıyorum senı ornek verıyorum ben ustelık. okudun mu bılmıyorum. benım ben calısıyorum spora zamanım yok, falan demem gıbı bırsey bu ben bu bahaneyı bıraktım karsılıgını da alıyorum bollasan pantolonlarım benı cok mutlu edıyor 6-7 kılo ıle bunlar olduysa super fit olunca nasıl bır ruh halımız olacak kımbılır.

ton balıgını guzel dusunmussun canım evet kesınlıkle haftada bır kez yap. ha bak aklıma ne geldı. balıkcılar var ya onlar ucretsız ızgara yapabılıyorlar hemen orda. ankarada var mı ? bızım burda bıle var. ozaman hemen alıp orda bır bankta bıle yıyebılırsın balık. guzel paket yapıyorlar. yurda da goturursun ya da.

dans gecesı super fıkır olmus. okadar emek vermıssın hem karsılıgını gorursun hem stres atarsın hem ter atarsın hem de sosyallesmek cok ıyı gelecektır cok super bır eglence fıkrı olmus. tebrıkler canım.

kızlar aklımdayken ?

kılo bıldırımın cızelgesı, nazar gulus alkıs sımgelerı, coklu alıntı ıle cevaplama.

bunları bana ogretırmısınız ?

kılo cızlegesı ıcın duygu ya da fdm den yardım beklıyorum ozellıkle. haftaya pazartesıye ogrenmıs olayım dıyorum bıldırım gunu lazım olacak.

fdm demısken o nerelerde ? dun yazmamıs sanırım bugun de goremedım

okudum canım beni örnek göstermişsin. teşekkür edecektm hatta da unutmuşum. çok teşekkürler gerçekten geçen sene ben de hiç dikkat etmedim ki kendime, aklıma ne geldiyse yedim mesela. canım istedi en büyük bahanemdi ama şimdi öyle şeyler yapmıyorum. yurtta bi arkadaşım var onun boyu benden daha kısa 80 in üzerindeymiş ama benm 2 katım duruyor nerdeyse, dönem başında ona da diyordum işte şöyle yap zayıflarsın, bunu ye kilo verirsin falan diye, resmen bana cephe almaya başladı ve beni görünce inadından yiyor resmen. sanki bana yapışacak yedikleri.

dün akşam bile yurdun bahçesinde oturuyoruz yemek saatine yakındı, dışarıda yiyip gelmişler zaten düşün, canım tatlı istiyor dedi, çikolata al dedi arkadaşlar. yok o az ben pasta istiyorum dedi, bizim yurdun yanında migros var gitti ordan tek kişilik pastalar oluyor ya ondan aldı, bide cips aldı. yiyecem ben bunları bu akşam dedi. benden afiyet olsun dedim ne diyim. sonra çok üzülecek biliyorum, bende yaşadım çünkü, ama yemeye devam ediyor, çünkü istek yok, o mantık yok kafasında. kafasına dank edince de pişman olacak yani ne yapayım ben elimden geleni yaptım sonuçta.

elizano ya da bi abla tavsiyesi diyorum sonuçta, zayıflamak istiyor çünkü o farkındayım ama işte bi türlü kendini tam konsantre edemiyor. geçen senelerde bende öyleydim çünkü. zararlı olan çoğu şey çok lezzetli hepimiz biliyoruz, ama tutmak lazım kendimizi. her istedigimizi yiyerek zayıflayamıyoruz, en büyük gerçek bu, yoksa şuan adetimin ilk günündeyim, aklımdam milyon tane yemek geçiyor, ama düşünüyorum benm için en saglıklısı hangisi olur diye ve ona göre yiyecegim öğlen yemegimi de.

burda balıkçılar var ama ızgara yapanı pek görmedim. ekmek arası balık satanlar var, onlarda resmen yarım ekmegin arasına yagın içinden çıkarıp koyuyorlar yani, yemesem daha iyi sanırım ton balıgıyla idare etcem artk. ara tatilim baya uzun bu sene mesela, o zamn bol bol yerim balıgı, hazırandan sonra da hep evimdeyim zaten

çok yetenekli oldugumu düşünmüyorum dans konusunda ama çok eğlenerek yapıyordum geçen sene, bugun o yuzden çok mutlu oldum gidecegime. bir de gidip dönerken de 1 saate yakın yürümüş olacagım. biz salsa ve bachata yapıyoruz ikisi de adım dansı, baya bi yürümüş gibi oluyorsun yani, o yuzden bugun kalori yonundan şanslıyım sanırım

canım çizelgeyi bende bilmiyorum ama simgeler ve çoklu alıntılama çok kolay.

önce simgeleri söyleyim. şimdi mesela konuya cevap ver yada alıntı ile cevapla diyorsun ya sayfayı hafif aşağı doğru kaydırdıgın zaman zaten o kafacıkları orada görürsün işte gülen kafa, utanan kafa, nazar boncugu falan.. onun üstüne gelip tıkladıgında zaten senin msj ına o kafa kod olarakyazılmış oluyor. mesela : ( iki nokta ) arasında sayılar falan gibi. sen msj ını normal yazmaya deva edip de onu gönderdigin zaman zaten sayfada o renkli kafaları görürsün

çoklu alıntı yapmada şöyle oluyor :

şimdikk kişi oraya msj ınıu yazmış ya alıntı ile cevapla yazısının yanında bir de artı işareti gibi bişey var oraya gelip tıklıyorsun orada tik işareti olmuş oluyor. sen hangi msj ları alıntılamak istiyorsan onlara o tik işaretini koyuyorsun, sonra konuya cevap ver dedigin zaman hepsi ard arda çıkmış oluyor zaten senin cvp yazacagın sayfada. sen de her birinin alt satırına gelip o yazılanla ilgili yorum yapabiliyorsun

umarım anltabilmişimdir canımm