2014 Aralık Anneleri

Kızlar cibinlik kullanan var mı ? gerekli bişey mi , cok pahalı yani bir de. 50 den başlıyor. nasıl hallederim bu meseleyi. ben de hiç sevmem derme takma şeyleri ama nasıl oluyor sağlam oluyor mu mobilyaya zarar verir mi takılan ayagı fln.
 

kızlar ya doktor 32. haftada demiyor mu işte şu tarihe kadar calısabilir. ben oyle sanıyordum. kim karar veriyor calısamazlıga anlamadım
 
Kiz sevinsem mi uzulsem mi bilemedim senin 5 yasindaki yegenle benim kocamda ayni mantik :) bugunde gittik doktora herbiseysi cok gusel masallah pasamin ama hala yukarda kafasi :) babasinin oglu iste
 
Bgun devlet hastanesine gittim canim o da bu sefer belli olmaz dedi. Ne bilim ya herkes kendince bisey soyluor. Annemde sanciyla duzelir o falan dedi en cok anneme guveniyorum :)
 
Kizlar bebislerin agriligi kac sizde bugun 1968 gr dedi doktor teyzesi. Ama iki hafta once gittigimizde 2008gr demislerdi bu oynamalar sizlerdede var mi?
 
Bgun devlet hastanesine gittim canim o da bu sefer belli olmaz dedi. Ne bilim ya herkes kendince bisey soyluor. Annemde sanciyla duzelir o falan dedi en cok anneme guveniyorum :)


annen çok doğru söylemiş. sancıyla döner merka etme..
 
Ben cibinlik kullanmayı düşünmüyorum ama kız olsaydı sırf dekor olsun diye alacaktım yatağına :) Maksat süs çok gerekli olduğuna inanmıyorum ben. Camlara sineklik taktır daha mantıklı :)
kızlar ya doktor 32. haftada demiyor mu işte şu tarihe kadar calısabilir. ben oyle sanıyordum. kim karar veriyor calısamazlıga anlamadım
Sen ve doktorun karar veriyor canım kim karar verecek. REsmiyette 37. haftaya kadar çalışabilirsin. Eğer riskin yoksa 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alırsın rsikli bir durum varsa doktorun zaten 32. haftada izne ayırır hatta çok riskliyse raporla istirahat verir.
Kiz sevinsem mi uzulsem mi bilemedim senin 5 yasindaki yegenle benim kocamda ayni mantik :) bugunde gittik doktora herbiseysi cok gusel masallah pasamin ama hala yukarda kafasi :) babasinin oglu iste
sevin sevin sırf bebişleri düşündüklerinden Canım daha doğuma kadar çok var. Döner o merak etme, sancıyla dönenler bile oluyormuş.
Kizlar bebislerin agriligi kac sizde bugun 1968 gr dedi doktor teyzesi. Ama iki hafta once gittigimizde 2008gr demislerdi bu oynamalar sizlerdede var mi?
Her doktorun ultrason aletinden ve ölçümünde farklı çıkması normalmiş. Az biraz içten ölçse küçük çıkar dıştan ölçse büyük :) Çok takılma kilosuna. Zaten altı üstü 40 gramlık bir fark var. Usg lerde genelde yanılma payı 200-300 gram zaten. Onun yanında bu 40 gramın lafı bile olmaz :)
 
Cibinlik dedigin besigin uzerine takilan tulmu canim? Ben aldim.sadece goruntusunden dolayi aldim hwvesimden yani..bizimkisi alti agirlikli bir sopanin uzerinde en ustune gecordim tulunu o sekilde duruyor.ama gerekli birseymi tabikide hayir sadece sus amacli aslinda..resminide yollayayim bak istersen.bu arada iki turlu var biri yataga monte ediliyor biride bizimki gibi ayakta stand gibi..ben monte edileni almadim hevesimi alinca cikaririm diye:) I
 
Bu arada swift arkadasimiz da yazmis kesinlikle camlara sineklik daha mantikli benim tummm camlarimda var..almanyada cok agac oldugu icin bortu bocek cok ve benim fobim var.her yil degistiririm bir kere o sineklikleri..yapi marketlerden ucuza alabilirsin..illede pimapencilerin yapmasina gerek yok.burada gunes actimmi ugur bocegi gibi bocekler doluyo eve cami acik biraksan bi gunde 15 tane girer eve ve ben karincadan bile tirsarim malesef...kizimin odasini hazirlarken caminin sinekligini yeniledik misss gibi simdi
 
babama beşik vs. dedigimizde ilk cibindirik şart demz mi . babalardan beklenilmeyen bir tepki. sonra dusundum babam en cok sivrilerden cekiyor o yuzden empati yaptı herhalde :)

hahha.


yatak cici olmuş güle güle kullansınn.

ben bilemedim hevesim var ama begendiklerim 80 den baslıyor. neyse bakalım. araştırmaya devam ederim.
 
kızlar ya doktor 32. haftada demiyor mu işte şu tarihe kadar calısabilir. ben oyle sanıyordum. kim karar veriyor calısamazlıga anlamadım


sen çalışmak istersen 32 de çalışabilir raporu istiyosun doktorundan alıp iş yerine veriyorsun. üstüne 5 hafta daha çalışabiliyorsun. ama devlet sana 32 de çalışmak istemezsen doğum raporunu başlatma hakkını veriyor. senin isteğine kalmış. ister gider doktoruna ben 32 den sonra çalışmayacağım ona göre çalışamaz raporu verin dersin. istersen çalışır alır 5 hafta yada daha az ona sen karar verirsin çalışırsın. istediğin zamanda doktoruna gider çalışamazını alırsın. maksimumda 37 ye kadar çalışabilir alırsın.
 

bende sineklik yaptırmayı düşünüyorum ama yapı marketlerde hiç sineklik görmedim ben. tr de varmı acaba ki?
 
off hala adam gibi pijama gecelik bulamadim simdi annemi bekliyorum yine gidip bakicaz dua edinde buliym artik ya cokta gezemiyorum yoruluyorum en önce gecelik pijama olayini halletmek lazimmis arkadasim erkenden almisti cok erken aldin diye söylemiştim megerse dogru olani yapmış
 
kızlar benim hiç birşeyim hazır değil ki.. daha odasının halısı perdesi uyku seti.. yanıma yatırmak için park beşiği.. çantam geceliğim pijamam bebek arabası ,şampuanı ,kremi, emziği biberonu, bezi hiçbirşeyi yok boş odası dışında.. daha evim temizlenecek.. raporumu aldım ama hala çalışıyorum haftaya son inşallah .. eşime geçen gün çok kızdım doktor bebeğin iri sen bugün yarın doğurursun dedi. ama bizim hiç birşeyimiz hazır değil dedim .. yaparız kuşum yaparız dio hala.. şu iş yerimden tazminatımı alayımda alışverişe gidicem inşallah.. sonrada evimi temizlerim.. kayınvalidem bebeğe yün yorganla yastık diktirmiş güpürlü, ördekli, nevresim takımıda diktirmiş (sanki gelin olacak kızım) hastane çıkışı almış şimdiden 4 takımı 1 tane hastane çıkışı ,mama takımı, 8 adet hırkası 8 adet patiği alt açma minderi hediye gelmiş durumda. çok şanslı olacak kızım :)
 
Canım sıkıntı yapma kendine. Çıktın mı alışverişe hemen hemen hepsini alıyorsun. Çıkana kadar neler alacağına hangi markaları alacağına arar ver. Ben kıyafetlerin bile çoğunu netten aldım. Nette çeşit çok daha fazla valla. Kişisel bakım ürünleri falan da çeşit olarak ve fiyat olarak nette daha uygun. Bebek bezini bile netten aldım düşün yanii.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…