2014 Aralık Anneleri

ah gökçe dün akşam dedim ben de eşime. acaba bir gün yine tiyatroya baleye Bilkent senfoniye vs gidebilecekmiyiz diye. her ctesi akşam bir şey bulur giderdik sezon açılınca. en son emreye 8 aylık hamileyken gitmiştim tiyatroya. 3 yıl olmuş..

selam canım. benim de 12si son günüm. 2013den 1 tanecik senelik iznim kalmış. bu cuma onu alıcam. çankayadaki sosyete pazarına gitsem diyorum delimiyim neyim.
ne hikmetse bana enerji geldi ağırlaşmama rağmen. kimseden hayır yok ne varsa eşimde var. o emrenin yükünü alıyor ben hazırlıklarımı yapıyorum.

anam zorun ne duvarların da pis kalaydı. maşallah diyeyim yine de. eline sağlık..

hay maşallah enişteme.. canım allah kolaylıklar versin. yakın olsak ben sana en azından yemekte destek çıkarım ama eryamandasın sanırım. bizler ne bulsak yer geçiştiririz de çocuk olunca illaki bir çorba ve arkasına bir yemek gerekiyor. damdan düşenin halini damdan düşen anlar.
bana bir enerji geldi ne hikmetse. domuz gibiyim. oğlumu kucağıma fazla almazsam, gelenim gidenim olmazsa kendi kendime yetiyorum şükür.
çocuksuz ve ev hanımı ya da bekar arkadaşlarıma güceniğim biraz. fink fink gezerler nasılsın bi ihtiyacın var mı diye aramazlar, hafta içi akşam çaya gelmeye kalkarkar :) oysaki o akşam ne kıymetli. tüm gün gebe gebe çalışmışsın ve ertesi güne yemek lazım ve hala doğum hazırlıkların bitmemiş ve ertesi gün 7,30da çocuğu servis alacak erken uyutulması lazım ve insanlar 20de çaya gelip 23e kadar oturma derdinde. dedim ya damdan düşenin halinden damdan düşen anlıyor. ben ince düşünüyorum o inceliği de bekliyorum sanırım.

günaydın kızlar,

al işte benden bir tane daha :) ben de senin gibiyim evde olunca temizliğe veriyorum kendimi. eline sağlık güle güle kirlet :) ama duvar falan silme bir daha canım ya. özellikle yukarıya doğru esnemek uzanmak tehlikeli olabilirmiş aman dikkat et.

Allah yardımcın olsun ama az kalmış bak azıcık daha sabredeceğiz. eşlerimiz sağolsun ya tamam yapmak zorundalar gibi düşünüyoruz ama yine de bizim için büyük şans eşlerin yardım etmesi. boş ver kurabiyeyi falan da zaten sipariş vermişsin hem de gayet uygun yani bu halde yapmana değmezdi. sen sağlığına bak, kendine ve bebişe dikkat et.
yardım edecek kimse yok mu, aileden komşulardan falan? azıcık muhabbetin olan biri bile varsa yardım iste bence, hamile olunca kıyamıyor kimse eminim hiç sorgulamadan yardım ederler.

günaydın canım, ben de işleri toparlamaya çalışıyorum. bugün işleri devredeceğim arkadaş gelecek ama muhtemelen doğuma kadar homeoffice çalışacağım ben de. mail ve telefonlar üzerinden halletmeye çalışacağız.
işlerin bitmiş bak sevindim :) benim mobilyalarım da yine bir aksilik çıkmazsa yarın gelecek. cuma günü de kayınvalidem gelecek, cumartesi son alışverişe çıkıp sonra hazırlıkları tamamlamaya bakacağız inşallah.

Kac haftaliksin canim? Ben haftaya cati muayenesi olucam. Yani 37.haftada. bebegin pozisyonuna ve cati genisligine gore dr.um yonlendirecek. Normal yapabilirsin falan diye ancak o zaman soyleyebilir.
oo ben sana göre kücüğüm daha:) 33+5 deyim hani herkes çocuk aşağıda falan diyoya bana hiç demediler pank oldum birden:)

Günaydın kızlar :)

bir soru bir cevap bölümüyle ben yine karşınızda:)

bebek odası için perde ne aldınız. tül mü store perde mi?

bende bende aynı durumdayımm nolacak bizim bu halimizz
maşallah sana yaa nerden buluyon bu kadar enerjiyi ben hala çalışyıorum ya daha da 3 haftam var evde oturacağım günleri iple çekiyorum valla :)
aynen öle bacım yaa benimde kızım var 9 yaşında kendi işini kendi görüyo ama ah dersler ödevler yokmu öldürüyo bizi bide sınav haftamızz şu ki hafta allah yardımcımız olsun
günaydın swift cikk bende işleri toparlamaya döndüm artıkk ama ne kadar devretcek olsamda kopulmayacak gibi duruyo neyseki senin son haftan ohh ne güzel tadını çıkar vede olmanın benim daha 3 haftam var bakacak insaım olsa inanki hemen çıkarım hiç uğraşmam doğumdan sonraya kalın diye ama nerde uzak memlekett

Allah sağlık sıhhat versin inşallah ben çok ağırlaşmadım toplamda 5 kilo almışımdır en fazla sadece karnım top gibi yuvarlak ama bazen o bile yoruyo sağ sağlim doğursaydık

amann maşallah deee. doğum öncesi bi enerji gelirmiş ya gebelere. aslında ben de halsiz enerjisiz değilim. hatta oturduğum yerden şunu yapayım bunu yapayım diyorum ama benim sıkıntım ayakta duramamak bel ağrısı.eğilip doğrulamamak. bi de iyice aşağıya indi gibi karnım.
ayy canım sağolasınnnn.biz 2 senedir ankaradayız. öncesinde ist daydık hem benim taraf hem eşimin taraf hep orda. gelen giden eksik olmazdı. çok şikayet ettim heralde burda 2 kuzenim dışında kimsemiz yok. onlardan da biri taa Oran da oturuyo çalışıyo ve 5 aylık hamile. diğeri de hakim. çok yoğun çalışıyo yemeğini bile yardımcısı yapıyo. velhasıl onlardan da fayda yok. eşimin uzak akrabaları var burda ama anca bebek görmeye gelirler yardıma değil.. neyse kayınvaldem 23 ü gibi gelecek. o zaman rahatlarım.
ay çalışan 9 aylık hamile çocuklu kadına gelinir mi ya çaya. hele hafta içi.töbe töbeeee

sağol canım. yardım edecek akraba yok malesef. aslında komşularım arkadaşlarım çok iyiler. çok da ısrar ederler gelelim ütülerini yapalım falan diye de ben de tmm gelin diyemiyorum. çoğu ya çalışıyo ya da küçük çocuklu, bebekli. doğumdan ziyade kayınvaldemi bekliyorm :) o gelse alır tüm yükü sağolsun. onun da yeğeninin düğünü var. onu yapıp gelcek. yoksa gel desek koşar gelir sağolsun hakkını yiyemem

aynen öle bacım yaa benimde kızım var 9 yaşında kendi işini kendi görüyo ama ah dersler ödevler yokmu öldürüyo bizi bide sınav haftamızz şu ki hafta allah yardımcımız olsun
amin canım. benim ki 5 yaşına yeni girdi. hala bana muhtaç haliyle. off o ödev işleri şimdiden beni geriyor. allah yardım etsin size de.

Ne güzel en azından sen devredeceksin. Ben devredemiyorum ki Öyle bir sistem kurduk evden işyerimdeki pc ye bağlanıp ordan halledeceğim. Bizim firma çok büyük değil o yüzden çalışan da az. PAtronum yazık zaten diyor sen gelene kadar ben müşteri kaybetmeyeyim bana yeter kar falan umrumda değil. Yok artık dedim. Ben olmadan da yürür bu işler o kadar değil. Sağolsun çok iyidir o yüzden yardımcı olmaya çalışacağım elimden geldiği kadar bebiş müsade ettiği kadar :)
Hadi bakalım senin mobilyalar da gelsin anca kokusu çıkıp yerleştireceğiz. Benim de bir kaç eksiğim kaldı. Hafta içi çıkar alırız artık.
Günaydın kızlar :)

bir soru bir cevap bölümüyle ben yine karşınızda:)

bebek odası için perde ne aldınız. tül mü store perde mi?
Ben zebra stor yaptırdım. Çok zor beğendim perdesiz kalacağımı falan düşündüm bi ara
Son haftam ama zor oldu buraya kadar gelmek Allah sabır versin canım inş allah sizinde bitecek. Sonra gez dolaş eğlen...
Eşime diyorum da saçmalama evden dışarı çıkamazsın diyor. Valla tutabilirsen tut dedim. 7 yıldır aralıksız (yıllık izinler hariç) çalışıyorum. EYmen paşa olana kadar bana tüm gezmeler haktır sonra zaten oturacağım popomun üstüne
Günaydın herkese :)
Günaydın canım. Kardeşin nasıl.

Allah eşlerimize ve annelerimize sağlık sıhhat versin inşallah, bende 3. ayımın son haftasından beri raporluyum duşuk tehlikesi ve erken doğum tehlikesi yüzünden.4.ayımdan itibaren annem geliyor.Birgun kalıyor diğer gün kendi evine gidiyor.Annem eve gittiği akşamlarda senin eşin gibi ayağa kaldırmıyor eşim ne iş varsa kendi yapıyor sağolsun, benim riskli gebelik olunca gece ah desem uyanıyor, benimle birlikte yaşıyor hamileleği neredeyse, 1 haftadırda kuyruk sokumu ve sırtımda ağrım var sağolsun masaj yapıyor bende işten donmesini 4 gözle bekliyorum :)) 4 gün annem gelemicek,babamın şekeri yüksek çıktığı için takip etmesi lazım 4 gün, inanır mısınız 2 gunluğune de olsa yanımda duracak kimseyi bulamadık. Başka zaman biz gelicez demeyi iyi biliyorlar ama kabul etmicem doğum sonrası kadar onları offff ne çok dolmuşum yaaa k.bakmayın sizde olmasanız kimle dertleşicem ben iyiki varsınız...

günaydınnnn.. 36. haftayı da doldurduk çok şükür, 37den gün alıyoruz artık.. ama geceler fena, doğru düzgün uyuyamıyorum, dönüp durmaktan eşim rahatsız olmasın diye başka odaya geçtim dün gece.. bu arada bi şey sorcam kızlar (özellikle de tecrübeli anneler) , amniyon sıvısının kokusu var mı? az az akıyosa nasıl fark edebiliriz acaba? yoksa edemez miyiz?

Gunaydin kizlar! ! Butun gece rüyamda kurabiye ve kolonyalarla uğraştım. Sonra birden bir aydınlık ben nasıl yapıcam ki bunları daha bebeğin ismine karar vermedik. Hatta kız mi erkek mi olacak onu da bilmiyorum. Önceleri erkek dediler sin zamanlar kız diyorlar ama çevremdeki tüm kehanet sahipleri erkek diyo

Günaydın kızlar,

artık gerçekten sizlerden başka konusacak bu konuları değerlendirecek kimse yok. Herkes dogmasına odaklanmış cocuk dogmadan bileinecek hiçbişey yok dogduktan sonra susmazlar eminim ki.

bugun bunalımdayım. çok yalnız hissediyorum kendimi , korkuyorum da. şimdi aglıcam

Bende bilmiyorum cnm benim yanimda annem var surekli kaliyor ise guce hic bakmiyorum sagolsun herseyi o yapiyoor ama hamilelik zor geciyo cok kilo almadim ama kendime cok agirlastim ozellikle sirt agrisindan duramiyorum napcam bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…