2014 Aralık Anneleri

tek ekran, o da doktora dönük. Kaydedip tekrar gösteriyor ama ben hareketlerini görmek istiyorum. Bazıları doğum için iyi diyor, bazıları tavsiye etmiyor. Kafam karışık yani.

en nefret ettiğim durum o yüzden doktorun öncelikle bilgisi ultrason cihazının kalitesi ve lcd ekran varmı onlara çok dikkat ettim

Benimde gec cikicak gibi karnim. Ozeniyorum. Buraya fotograf koyanlarda oluyor benim o kadar buyuk degil :) cuma kontrolum var cok merak ediyorum 1 aydir gormuyorum :))

Aynen canım ben de 5 haftadır görmüyorum.. Cuma gideceğim..

amin canım. sağol:) sezeryanda biraz uğraştırıyo canım.tabi herkes farklıdır ama ben çok duydum 1 gün falan sütü gelmeyen.

Süt olayının sezaryanle bir ilgisi yok hayatım.Bebeğin emme refleksinin yerinde olması ve doğru emzirme yöntemi sütü getirir zaten. Ben de sezaryenle doğurdum,doğum bittiği gibi göğüslerimin sütle dolduğunu hissettim , 1 saat içinde de bebeğimi emzirdim.. Bebek memeyi tutamıyorsa , ya da annede süt üretimi olmuyorsa normal doğursa da olmaz.

Canlar ikinci merak ettiğim de hamilelikte yapılan aşılar?

Ya Settar

Hamilelikte 5 doz tetanoz var diye biliyorum .Sağlık ocağına bir danış, yönlendireceklerdir.

amin canım. Sağol:) sezeryanda biraz uğraştırıyo canım.tabi herkes farklıdır ama ben çok duydum 1 gün falan sütü gelmeyen.

doğum anındaki stres durumun çok etkiliyo canım bebeğin durumu felan benim kız 2400 domuştu küçücüktü tam kavrayamıyodu sütün yok diyerek süt çayı felan içirdiler eve geldiğim gün süt ineklerine döndüm göğüs oldu sana 120 beden ucu felan gömüldü 3 gün 3 gece sağdım

Canım beni aile hekimliğinden aradılar. 15 Temmuz'da tetanoz aşım var. Ondan sonrasını bilmiyorum ama.

Şuan kaç haftalıksın canım telefondan baktığım için görmüyorum

Ya Settar

Kızlar siz Ankara'dasının değil mi? Hangi hastaneye, hangi doktora gidiyorsunuz? Bir de tavsiye eder misiniz?

evet canım, ben Hacettepeye gidiyorum. Prof. Selçuk Bey. ama hastanenin sistemi öyle yorucu ki profesöre kontrole gidiyor olmanın hiçbir avantajını yaşamıyorum. şu tarama testleri bir geçsin koru'ya geçmeyi düşünüyorum. benim de doktor serüvenim çok saçma sapan gelişti. hala bir yere ait olamamak ekstra bir stres nedeni gerçekten. sanırım sen de aynı durumdasın. sen nereye gidiyorsun?

Kızlar nette araştırdım da şeker yüklemesi 24_28 haftalar arası yapılırmış aile hekimliği Beni 16 temmuzda çağırdı siz ne zaman gideceksiniz kafam karıştı

Ya Settar

Benimde temmuzun ilk haftasi asim varmis canim.bana ne mezunusun dedi hemsire universite dedim o zaman sana 2 tane asi yapsak yeter olmussundur cunku dedi ne asisi diyede sormadim.ama seker yuklemesi icinde canan karatayi izledim gecen tvde sakin yaptirmayin diyo anne karninda zehirlemeyin beginizi diyo.bi kadin baglandi telefonla yayina seker yuklemesi yapildiginda bebeginin hareketleri yavaslamis hissetmemis 3 gun. kendide halsizlesmis bi kac gun..

Evet, onu ben de duydum. Doktor kesinlikle zararı yok dedi ama ben tedirgin oluyorum.

ay canım iyi ki sordun bunu. bana da bi arkadaş söyledi izlemiş tv de. şeker yüklemesi sakın yaptırmayın diyormuş. ben kızımda yaptırdım. hakkaten resmen bal içiriyorlar. zor yutmuştum. onda risk görünce bi de 100 gr yüklemesi yaptılar. mahvolmuştum onları içip bitirene kadar. sonunda normal çıktı çok şükür. içtiğimle kaldım. dr a sorucam. ben zaten şekerli şeyleri tüketmiyorum.ekmek sadece kahvaltıda tam buğday yiyorum. şeker çıksa da diyet vericek sonuçta. ben o diyeti şimdiden uyguluyor sayılırım. bu canan hoca fena karıştırdı aklımı

Hamilelikte 5 doz tetanoz var diye biliyorum .Sağlık ocağına bir danış, yönlendireceklerdir.

5 doz mu o kadar çok mu ?

Ben izlemedim ablam izlemiş o anlattı. Bir bakımdan mantıklı geldi. nette araştırdım hiç bir şey de bulamadım. ama tedirginde oldum. Ne yapacağım hiç bilmiyorum. Daha doktorumla da konuşmadık.

Aynen bende sekerli tuketmiyorum ama diyet olarak degil canim istemiyo :)
Eskiden o kadar severdim cikolatayi falan simdi agzima surmuyorum.biz zaten hep tam bugday ekmek yeriz o degismedi bende.bencede yaptirmamak lazim bende yaptirmiycam

Canım yaptırmasak mı şimdi yaa
13+4 oldum canım.
Tamam canım aynıyız aşımız var o zaman

Ya Settar

Son düzenleme:
Aynen bende sekerli tuketmiyorum ama diyet olarak degil canim istemiyo :)
Eskiden o kadar severdim cikolatayi falan simdi agzima surmuyorum.biz zaten hep tam bugday ekmek yeriz o degismedi bende.bencede yaptirmamak lazim bende yaptirmiycam

evet cnm aynen bizim eşimle yaşam felsefemiz oldu öyle yaşamak. sadece kepekli ekmek yeriz. seviyoruz bi de. ama hamile kalınca tam buğdaya geçtim kepekli kansızlık yapabilir dedi dr um. şekeri tüketmeyince canı istemiyor insanın. zaten meyveden alıyoruz gereken şekeri. öyle abur cubur atıştırmalıklarla hiç aram yok zaten. ben ev yemeği sevenlerdenim. sebzeciyim :))
ama bu şeker yüklemesi olayını ciddi ciddi sorucam dr uma.

Unutmazsam bende sorayim canim.ben sebzede seviyorum ette seviyorum abur cuburda seviyorum ama dikkat ediyorum kilo almaya cok musaitim cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…