günaydın iyi haftalar olsun inşallah....
ben güne biraz kötü başladım. belki haberlerde duymuşsunuzdur, uludağ yolunda bir otobüs kaza yaptı; fabrika çalışanlarını pikniğe götürmüş dönüş yolunda olmuş kaza.... bizim dairede çalışan bir arkadaş vardı onun bacanağı da o fabrikadaymış, pikniğe arkadaşı da çağırmışlar, şimdi daha yaşına girmemiş çocuğunun vefat ettiğini eşinin de yoğun bakımda olduğunu öğrendim.... çok çok üzüldüm....
çocuk zaten yurtta büyümüş biriydi, memurluğa başladıktan bir süre sonra bir polis için kredi çekip eline verdi ve askere gitti, polis krediyi ödeyecekti ama tek kuruş bile ödememiş, döndüğünde dünya borçla kaldı.... kız arkadaşı vardı, bir oldular öyle böyle toparladılar. sonra evlendiler eksik gedik de olsa çok yaşamış çok görmüş çok çekmiş insanlardı her ikisi de o eksikliklere takılmayacak kadar da olgundular, yaşları küçük olmasına rağmen..... ve çocukları oldu.... yiğit... daha bi ay kadar önce ziyaretlerine gitmiştik ev aldılar diye, tek maaşla büyük cesaret demiştik... gittiğimizde karısı yeni tek eşya almamış, odasında boş olan var... "olsun abla diyodu, bi evim olsun da sonrasını yiğit 10 yaşına geldikten sonra hallederiz...." yiğit yeni yeni yürüteçe konulacak kadar olmuştu. tombik bi de sevimli... sürekli gülümseyen bi bebekti... Allahım hala inanamıyorum.... nası bi yangındır tahmin bile edemem ki.... Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın...
bende sorun yok şukur canım.. aşılamamdada yumurtalarm gayet iymiş.. eşimin sperm sayısı 8mly ama hareketlılığı çok düşük canım ondan :/
sabah sabah tutamadım kendimi ağladımgünaydın iyi haftalar olsun inşallah....
ben güne biraz kötü başladım. belki haberlerde duymuşsunuzdur, uludağ yolunda bir otobüs kaza yaptı; fabrika çalışanlarını pikniğe götürmüş dönüş yolunda olmuş kaza.... bizim dairede çalışan bir arkadaş vardı onun bacanağı da o fabrikadaymış, pikniğe arkadaşı da çağırmışlar, şimdi daha yaşına girmemiş çocuğunun vefat ettiğini eşinin de yoğun bakımda olduğunu öğrendim.... çok çok üzüldüm....
çocuk zaten yurtta büyümüş biriydi, memurluğa başladıktan bir süre sonra bir polis için kredi çekip eline verdi ve askere gitti, polis krediyi ödeyecekti ama tek kuruş bile ödememiş, döndüğünde dünya borçla kaldı.... kız arkadaşı vardı, bir oldular öyle böyle toparladılar. sonra evlendiler eksik gedik de olsa çok yaşamış çok görmüş çok çekmiş insanlardı her ikisi de o eksikliklere takılmayacak kadar da olgundular, yaşları küçük olmasına rağmen..... ve çocukları oldu.... yiğit... daha bi ay kadar önce ziyaretlerine gitmiştik ev aldılar diye, tek maaşla büyük cesaret demiştik... gittiğimizde karısı yeni tek eşya almamış, odasında boş olan var... "olsun abla diyodu, bi evim olsun da sonrasını yiğit 10 yaşına geldikten sonra hallederiz...." yiğit yeni yeni yürüteçe konulacak kadar olmuştu. tombik bi de sevimli... sürekli gülümseyen bi bebekti... Allahım hala inanamıyorum.... nası bi yangındır tahmin bile edemem ki.... Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın...
eşi de yoğun bakımdaymış zaten... nası üzüldüm anlatamam tatlım yaaaa.... şimdi inşallah eşine bi şey olmaz diye dua ediyorum, adam mümkün değil toparlayamaz... daha 24-25 yaşlarında....yavrum ya kıyamam ben ona melek olup gitti demek
ne iyi niyetli adammış bu zamanda başkası için kredi çekmek çok riskli ve zaten mağdur olmuş...
hikayenin her detayı hüzünlü sonuda çok kötü
Allah eşini bağışlasın sabır versin...
O zaman tup bebektw sansin var en azindan hareketlilife gerek kalmaz alir sagliklisini secer yaparlar.ben empriyo donduramadim bile.yumurta sorunumdan((
eşi de yoğun bakımdaymış zaten... nası üzüldüm anlatamam tatlım yaaaa.... şimdi inşallah eşine bi şey olmaz diye dua ediyorum, adam mümkün değil toparlayamaz... daha 24-25 yaşlarında....
o kredi olayını hiç sorma zaten, adam evine davet etmiş bikaç kez yedirmiş içirmiş arabasını vermiş gensin gezer tozarsın falan diye.... sonra da işlerim iyi değil benim çekilmiş kredim de olduğundan bana vermiyolar sen çekermisin demiş... hakikaten saftır azcık... çekmiş vermiş işte.... o dönemlerde de hep dedim nası bi vicdan diye... ya yurt çocuğu zaten, felek vurmuş, kulun da çarpması caiz mi yani??? neyse sonuçta adam borcunu inkar etti, bizim müdür emniyet müdürüyle görüştü ama adam bikaçkez evime geldi gitti şimdi de iftira ediyo dedi çıktı işin içinden. hemen ardından da tayin isteyip gitti.... bizim arkadaş da napsın, 10 bin tl yi 15 bin olarak ödedi... icra yazıları, banka görüşmeleri... toparladı bişekilde ama hep derdi hakkımı helal etmiyorum diye....
iki çeşit tüp bebek biri eski tüp bebek yöntemi olan IVF yani yumurta ve spermi bir kapta bir araya koyup kendi kendilerine döllenmesi bekleniyor..Bu yöntem pek kullanılmıyor çünkü döllenen yumi sayısı az oluyor..tabi hayrlisi canim..ins dedigin gibi olur Rabbim herseyin hayirlisini versin.. İki cesit tup bebek varmiş dogrumu biliyormusun?
Sende simdi ne yapilacak yumurta sorununa?
günaydın iyi haftalar olsun inşallah....
iki çeşit tüp bebek biri eski tüp bebek yöntemi olan IVF yani yumurta ve spermi bir kapta bir araya koyup kendi kendilerine döllenmesi bekleniyor..Bu yöntem pek kullanılmıyor çünkü döllenen yumi sayısı az oluyor..
şu an sıklıkla kullanılan yöntem ise microenjeksiyon..yumurtanın içine iğne yardımı ile en yakışıklı sperm enjekte ediliyor ve döllemesi bekleniyor..bu yöntem tercih edilmeli tüpte...
merkez araştırırken microenjeksiyon yöntemi kullanılıyormu sorun eski yöntemde oluşan embriyo sayısı az oluyor çünkü..
bu vesile ile sayende bilmeyenlere de yazmış oldum
micro uygulansa delme işlemini iğne yapacaktı ve sperm yumurtanın içine bırakıldığından sadece döllemesi beklenecekti..Valla cok iyi yaptin bence cunku bazilari tek yontem oldugnu saniyor..
Tabi micro daha iyi ama benim asilama oldugum hastanede yapmiyorlar herhalde cunku bir arkadas vardi orda onunda esinin spermi hareketliliği azdi tup bebekte olmadi orda sperm hareketlilignden yumurtayi delemedigni syemisler.
mıkroyu yapıyorlarmı diye sorup araştırmam lazım...
işte şimdiki gibi bazen öyle şeyler duyuyorum ki, ben "el" olmama rağmen acılarını taaaa içimde hissediyorum, anne babayı düşünemem bile... yani kadın yoğun bakımdan çıkınca bebeğinin olmadığını öğrenecek, bunu düşünemiyorum... bu çok başka bişey.... o yüzden tatlım ben zaten negatif aldığımda da üzülmemiştim desem yeri var... evet bi içim burkuldu ama o kadar... oturup ağlamadım bile, hayatıma nerde kaldıysam ordan devam etmeye çalıştım. öğle arasındaydım öğrendiğimde işe gittim, işime gücüme döndüm... sonra eve geldim yemek hazırladım, temizlik yapmamıştım kaç zamandır onu yaptım. ertesi gün saçlarım kısacıktır benim ve 2 ayda bir saç kestiririm şekli çok bozuluyo çünkü... ama gebelerin saç kestirmesi iyi değil derler ya, o yüzden 2 ayım dolmuş olmasına ve iğrenç görünmeme rağmen saç kestirmemiştim, kuaföre gidip saçlarımı eski haline döndürdüm.... giyindim süslendim gezdim tozdum....yani demem o ki, Allah bana bu konuda çok şükür ki büyük bi iç ferahlığı veriyo; her iki tedavimde de böyle oldu... hatta tedaviye başlanıp yarım bırakılıp miyom ameliyatı oldum ben bi de arada... o zaman da sıradan bi olay gibiydi benim için.... rutin bi şeymiş gibi; her gün kalkıp işe gitmek gibi :) işin güzeli ne biliyo musun? ben zorlu gurupta olduğumu bilsem de çocuğum olacağına çok inanıyorum.... bununla birlikte bir de henüz kocam bilmese de evlat edinme isteğim var.... ama öyle beni öz annesi gibi bilmesine gerek yok, hatta büyüdüğünde ailesini bulmaya yardım bile edebilirim.... benim olsun yaşlanınca bana baksın falan diye değil... bi çocuğa faydam dokunsun diye sadece....Cok üzücü bir olay biz sadece tup bebel tutmsyinca dagiliyoruz.dusunki doguracak ve kaybedeceksin bu daha aci.sen de benim gibi tutma ihtimali az olan kisilerdensin ben hep şöyle dua ediyotum sonradan kaybedeceksem vermesin Allahim diye.Allah aileye sabirlar versin inşallah esi iyi olur da en yakın zamanda cocuklari olur. Allah onlara daha once bir evlat daha versinki acisini cabuk bastirsin
Günaydın canım...Gunaydınnnnnn
micro uygulansa delme işlemini iğne yapacaktı ve sperm yumurtanın içine bırakıldığından sadece döllemesi beklenecekti..
bu durumda boşa gitmiş bir deneme olmuş..
artık bu yöntem çok az kullanılıyor dikkat edip micro yapan merkezlere yönelmek lazım...
sabah sabah tutamadım kendimi ağladımne zor durum yarabbim allah sabır versin eşinede bir an önce iyileşmeyi nasip etsin nasıl sarılır bu yara rabbim acılarını hafifletsin
aslında biraz da benim danalığım, gebişler var belki de anlatmamak gerekti....canım ağlama sen kıyamam bebikin üzülür...
az kaldı dimi minnakına kavuşmana en son 70 li günlerde bırakmıştım seni
Yazık olmuş gerçekten tüp yapmak kolaymı her anlamda yıpratıcı bir süreç..kesınlıkle öyle.. çok çok sağol..
yazık ama ya böylelıklı arkadaşım hem maddı hem manevi yönden çok yıpranmış oldu...
İyi bir Hastane araştırmak lazım... Ankarada hastanesinden memnun kalan yada iyi bir dr bilen var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?