2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

saol canım ben doktoruma bi danısayım.tabi bide senin doktorununda ilgisine alakasına da güveniyorum.:))

O zaman sana soyle anlatiyim canim..eger sen hamileligin suresince Allah korusun diyelim ama ayagina kıymık batmasini yada ne biliyim pasli civiye basma riskini goze alabiliyosan ( hamilelikte yasayacagimiz tek sikinti dogumda gobek bagi kesilirken olmayacak sonucta) asiyi olmak zorunda diilsin...olmaman hicbir ters durum yasamadigin surece sana zarar veez ama tetanoz asisinin icinde canli mikroorganizma yok yani bizim o bildigimiz kizamik asilari su cicegi gibi asilarin verdigi zararlarin hicbiini vermiyo bu asi sadece anneyi ve bebegi koruo...
Sen diyosan ki ben kendime cok iyi bakarim hicbiyerimi kesmem tetanoz olmam o zaman asi olma ama hicbiseyin garantisi yok...amniyoswnteze gelince onu senin insiyatifine birakmak zorunda doktor zaten cunku Allah korusun bebek sagliksi bile olsa sen aldirmayi hicbi turlu dusunmuyosan amniyosenteİ yaptirip sonucu gormeye de gerek yok ustelik amniyosentez riskli bi islem...
Bana sorsan aldigimiz vitaminler de cok fazla o zaman gidelim kendi tarlarlarinda sebE meyve yeristiren insanlardan dogal olanlari alalim vitamin ihtiyacimizi da oyle karsilayalim neden dr un verdigi ilaclari kullaniyosun ya da neden igne yapiyoruz kan sulandirmak icin limonla kivi yiyelim zaten kanimiz sulanir...
Arkadaslar insanlar bosyere doktor olmuyo yillarca okuyolar uzmanliklarini yapiyolar cesit cesit hastayla karsilasiyolar onzaman doktora hic gitmeyin evde ebeyle dogum yapalim nasilsa eskiden doktora gitmek yokmus...internettten bicok bilgi ediniyoruz ama onlari okuyunca kendimizi dr olmus zannediyoruz bence sende doktoruna sor gerek duymazsa yaptirma canim bizi takip eden doktorlara guvenmek zorundayiz baska sansimiz yok

Gündemimizde yine aşı var :) bencede yaptırılmaması gereken bir aşı sana cok katılıyorum bu konuda doktorların hepsi olabilir yaptırabilirsin diyor doktoruma şekeri soruyorum evet baktırabilirsin diyor yani kimse kan ilacı içmen lazım ayrıntıluya girmen lazım diye konuşmuyor bende sonuc olarak kendimi kobal olarak hissediyorum. Be yeni cıkan bir yasa var aklımı karıştırmıyor değil. Artık yeni doğanlara aşı dayatılmaycak. Aile istemiyorsa yaptırmama özgürlüğüne sahipmiş. Yani neden bu aşılar bu kada gerekli madem ama neden aileler istemiyor bebeklerimizde mi bu oyunun içindeler? En yakın örneği ben kuzenim nöroloji doktoru: bütün doktorlar birlik olmuş oda arkadaşlarına laf ettirmiyor ama soru sorduğumda sen bilirsin diyor yani bence oda ne doğru ne yalnış bilmiyor. Bu konuda bir tek firstin doktoruna güveniyorum sebepsiz yere ama hala ikinci dozu vurdurmak veya vurdurmamak arasında kararsızım. Birinci dozu Vurdurdum ama düşüncesizce. Sanırım ikinciyi Yaptırmayacağım

Kızlar birkaç gün aranızda olmayacağım, umarım doktora giden arkadaşlar hayırlı haberlerle gelir, bebişlerimiz güzel güzel tekmeler atar ve ülkemde artık acılar son bulur.

Ruh sağlığım ciddi anlamda etkilendi son günlerde. Eşim televizyondan, bilgisayardan uzak kalmam için yazlığa kaçırıyor beni. Balık tutup, bebeğimle başbaşa olmak iyi gelir umarım. Tatil dönüşü gerçek dünyaya uyum her ne kadar zor olsa da birkaç gün biraz huzur lazım bize. Hepimize hayırlı cumalar ve mucizelerle dolu bir haftasonu olsun inşallah.

Son düzenleme:

canım ama senin daha önceden yapılmıs asın vardı ve 5 seneyi gecmemişti bildigim kadarıyla...bence sen onu saglık ocagındakilere soyle böyle bi durumda senin aşı olmana gerek oldugunu sanmıyorum...

yenidogan asılarıyla ilgili de solemek istedigim bişey var ...evlenmeden önce istanbulda dünya göz hastaneisnde calısıyodum ve orda bi doktorumuz sohbet esnasında sakın cocuklarınıza grip asısı falan yaptırmayın demişti detaylarını hatırlamıyorum ama cok tehlikeli buluyodu çocuklara yapılan aşıları...o yüzden bebeğimiz dogduktan sonra yapılacak asılarla ilgili bnde cok kararsızım bunu da arastırıcam tabiki ama cocuk doktoruma da güvenmek zorunda olucam umarım dogru olanı yaparız.

valla kararsız kaldım şimdi kızlar ???zaten hergün iğne yapıyorum iğne lafı bile beni gıcık ediyo.(

İğne konusunda hassasız :) Neyseki yarıladık canım, dün saydım bugüne kadar 100 iğne yapmışım kendime...

Bu arada ben son 10 gündür bacaklarıma geçtim, sen göbekten mi devam ediyorsun canım ? Karnın şiştikçe göbekten iğne olmak zorlaşıyormu ki?

ben en son bacaklarıma yaptıklarımı hep morarttım ve altları beze oldu hala da düzelmedi o yüzden göbekten yapıyorum Allaha sukur göbege rahat rahat giriyo bikaç gündür artık göbiş sertleşince yine bacaga dönerim:)

bende ole canım bırde bız yakınımzdan uyasadık olayı gece yarısı kurtarıldı son anlarıymıs oysa orda olanları yasananları anlattıkca ben daha cok uzuluyorum ve ınannın hıc bırsey anlatıldıgı gbı degıl dahada kotuymus ort pas edılıyor...

Bu asi olayini doktoruma sormustum..evde kullandigin cay suzgeci, bicak kebap sisi vs.gibi aletlerde de pas olabiliyo.tirnaginin dibi soyulur,elinde kesik vardir. ordan bile kapabilirsin dedi. Bir de bu asiyi yaptirip sikinti yasayan olmadi tercih senin dedi.
Ben de kararsizim. Sansim da yok gelir beni bulur diye de korkuyorum..kararsizim.

doktorun cok güzel örnekler vermiş cnm... hepimiz kararsızız yptırıp yaptırmama konusunda ama ben olaya şöyle bakıyorum eger yaptırırsam hiçbişey kaybetmem cnku cocuguma hiçbir zararı yok ama yaptırmasam gider o milyonda 1 ihtimal gelir beni bulur...o zaman ki pişmanlıkları yasamak istemem o yüzden doktorumun yaptırabilrisin sorun olmaz demesi beni rahatlattı eger yaptırma deseydi yaptırmazdım

Ben de o milyonda bir ihtimali dusunuyorum. Aklim yaptirmaktan yana. Yapmasan da olur diyebilirdi doktorlar. O zaman hic yaptirmazdim. Risk almaya degmez.

Tsk ederim kiZlar :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aranizda ankaradan olan var mi ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kiryacim hosbulduk. 19 haftam bitmek uzere evet ogrendim allah nasip ederse kizim olacak :) sen peki ?

S4

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…