Canim oncelikle tetanoz asisi icinde diger asilardaki gibi bebege yada hamileleige zarar verecek maddeler yok!!! Asiyi yaptirip yaptirmamk kisinin kendi tercihidir bi zarari olmadgini bil yeter...steril ortamlarda yapicaz hepimiz dogumumuzu Allah basip ederse ama herhangi bi aksilik durumunu o binde bir ihtimali de dusunmek gerekir...
Beni biliyosun boyle konularda bitek doktorumun soledikleri onemlidir benim icin ben sordum yaptirabilirsin hicbir sorun yok dedi... Sende doktoruna guveniyorsun ara sor gerek duymazsa yaptirmazsin hepimiz birda fikirlerimizi paylasiyoruz ama internetten edindigimiz bilgilerle doktorlarin bilgilerini kiyaslamanin cok da dogru olmadigini dusunuyorum o tuzden en dogru bilgiyi doktorundan alirsin tatlim
işte canım da benim de içime sinmeyen bu!yaptırabilirsin sorun yok demesi dr ların.
yani gerekli mi olmamız şart mı.. mesela demir al diyorlar elevit iç diyorlar progestanı al diyor eutroxy asla ihmal etme diyorlar iğneyi kesin ol diyorlar şekere bakıyorlar şeker yüklemesi yapıyorlar ancak tetonaz aşısı veya olması çok gerekli olsa aşıyı da olacaksın demeleri gerekmez mi? işte beni bu tatmin etmiyor. çünkü maalesef herşey ticaret olmuş. kobay olmuşuz.
elbette faydası vardır yukarıda saydığım ilaçların faydaları olduğu kadar zararları da var. ama olmazsa olmazları.. ancak aşıya gelince olabilirsin diyorlar. amniyosenteze gelince hamileye kalmış diyorlar.
işte canım da benim de içime sinmeyen bu!yaptırabilirsin sorun yok demesi dr ların.
yani gerekli mi olmamız şart mı.. mesela demir al diyorlar elevit iç diyorlar progestanı al diyor eutroxy asla ihmal etme diyorlar iğneyi kesin ol diyorlar şekere bakıyorlar şeker yüklemesi yapıyorlar ancak tetonaz aşısı veya olması çok gerekli olsa aşıyı da olacaksın demeleri gerekmez mi? işte beni bu tatmin etmiyor. çünkü maalesef herşey ticaret olmuş. kobay olmuşuz.
elbette faydası vardır yukarıda saydığım ilaçların faydaları olduğu kadar zararları da var. ama olmazsa olmazları.. ancak aşıya gelince olabilirsin diyorlar. amniyosenteze gelince hamileye kalmış diyorlar.
Gündemimizde yine aşı var :) bencede yaptırılmaması gereken bir aşı sana cok katılıyorum bu konuda doktorların hepsi olabilir yaptırabilirsin diyor doktoruma şekeri soruyorum evet baktırabilirsin diyor yani kimse kan ilacı içmen lazım ayrıntıluya girmen lazım diye konuşmuyor bende sonuc olarak kendimi kobal olarak hissediyorum. Be yeni cıkan bir yasa var aklımı karıştırmıyor değil. Artık yeni doğanlara aşı dayatılmaycak. Aile istemiyorsa yaptırmama özgürlüğüne sahipmiş. Yani neden bu aşılar bu kada gerekli madem ama neden aileler istemiyor bebeklerimizde mi bu oyunun içindeler? En yakın örneği ben kuzenim nöroloji doktoru: bütün doktorlar birlik olmuş oda arkadaşlarına laf ettirmiyor ama soru sorduğumda sen bilirsin diyor yani bence oda ne doğru ne yalnış bilmiyor. Bu konuda bir tek firstin doktoruna güveniyorum sebepsiz yere ama hala ikinci dozu vurdurmak veya vurdurmamak arasında kararsızım. Birinci dozu Vurdurdum ama düşüncesizce. Sanırım ikinciyi Yaptırmayacağım
valla kararsız kaldım şimdi kızlar ???zaten hergün iğne yapıyorum iğne lafı bile beni gıcık ediyo.(
İğne konusunda hassasız :) Neyseki yarıladık canım, dün saydım bugüne kadar 100 iğne yapmışım kendime...
Bu arada ben son 10 gündür bacaklarıma geçtim, sen göbekten mi devam ediyorsun canım ? Karnın şiştikçe göbekten iğne olmak zorlaşıyormu ki?
Canım ben de hala bebeğimi hissedemiyorum, normaldir herhalde,20. haftaya kadar hissedilir denildiği için sabırla bekliyorum...
Soma olayı beni de çok üzdü, sanki böyle bir acı olay varken, başka konulardan bahsetmek, gülmek bile suç gibi hissediyorum... Mekanları cennet olsun
Bu asi olayini doktoruma sormustum..evde kullandigin cay suzgeci, bicak kebap sisi vs.gibi aletlerde de pas olabiliyo.tirnaginin dibi soyulur,elinde kesik vardir. ordan bile kapabilirsin dedi. Bir de bu asiyi yaptirip sikinti yasayan olmadi tercih senin dedi.
Ben de kararsizim. Sansim da yok gelir beni bulur diye de korkuyorum..kararsizim.
Merhaba kizlar aranıza yeni katildim :)
samsung S4
Merhaba kizlar aranıza yeni katildim :)
samsung S4
doktorun cok güzel örnekler vermiş cnm... hepimiz kararsızız yptırıp yaptırmama konusunda ama ben olaya şöyle bakıyorum eger yaptırırsam hiçbişey kaybetmem cnku cocuguma hiçbir zararı yok ama yaptırmasam gider o milyonda 1 ihtimal gelir beni bulur...o zaman ki pişmanlıkları yasamak istemem o yüzden doktorumun yaptırabilrisin sorun olmaz demesi beni rahatlattı eger yaptırma deseydi yaptırmazdım
Tsk ederim kiZlar :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kiryacim hosbulduk. 19 haftam bitmek uzere evet ogrendim allah nasip ederse kizim olacak :) sen peki ?
S4
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?