2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

Evet teyzesiiiii tam 500 gr :) neyse az kalmis sizin de annesi, bizi de 1 ay sonraya cagirdi cok zor gecicek gunler amin tatlim cok sagol :)
Ben de yiyemiyorum ama ogleden sonra mutlaka ara ogun yapiyorum, aksam da yemek yedigim icin 3 ana 2 ara gibi oluyo benim de. Ama artik aksamlari ekmek pilav makarna yemiycem

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Oyyyy maşallah fıstığa annesi Bizim yaramaz da ayrıntılıda esnemişti kocaman, ağzının içini görmüştük Çok güzel görünüyorlar.
Ben de dahiliyecime uğradım biraz önce. Şeker yüklemesine 24-28. haftalar arası gelirsin dedi. Kalsiyum ve B12 verdi. Bana müstehak, et yoğurt peynir yemezsem olacağı buydu. Demirim iyiymiş, demir hapını ikiye çıkarmıştı tekrar bire düşürdü ve midem yandığından değiştirdi demir hapımı. Ferrum fort yerine Feramat verdi, kapsül şeklinde. Şimdilik bizden de haberler böyle. Dün akşam okuma bayramımız vardı, kaç gündür provalarda yorulmuştum zaten, dün de deli gibi yoruldum. Bacaklarım et kesiği olmuş, ağrıyor. Akşam da düğüne gideceğiz. Ama hiç halim yok.

Günaydınlar hepinize. Biz ailecek sınava gitmek için hazırlanıyoruz bizim gibi sınavı olan herkese başarılar diliyoruz :))

Hayırlı sabahlar ve sınava girecek herkese de başarılar:)) bana da tabiki:) Allah yardımcımız olsun. Âmin.

Umarım sınavlarınız iyi geçmiştir çalışkan annecikler Bu arada ne sınavıydı bu?

Devlet hastanesinde yaptırdım canım. Çok sağol sana da geçmişolsun, inşallah birşey olmaz bebeğine canım, onlar çok güçlendiler artık
Lale nerede acaba diye merak etmiştim :) maşallah oğluşuna ,
Teşekkür ederiz teyzesi
Kontrole gitmiştim doktor yapalım deyince oda aradan çıksın dedim canım kocaman oldular maşallah oğluşlara

Ilk şeker yüklemesi senden geldi. Hadi maşallah oğluşun gayet iyi ve formda :)) görüşürüz canımm
Eveet ilk ben yaptırdım hiç aklımda yokken üstelik:)) teşekkür ederiz sana da teyzesi 130 çıktı şeker değerim. 140 dan fazlası zararlıymış doktor gayet iyi dedi. Darısı size inşallah:)

Ayy masallahh prensesinize gozunuzz aydinn tatlim:))

Haber veririrm canim tabi ki, eger mothercare varsa ona da bak canim oranin da mobilyalari guzelmis. Ebebek in internet sitesinden bakabilirsin tatlim

Maalesef mothercare bile yok hatta bebek kiyafetlerini bile annemler mothercare den alip getiiyolar bana en kotu internetten almaya calisiyorum... Ebebek e hemen bakayim canim

Okudum canim benim cok tsk ederimm evet bnde doktorumun o rahatligiyla bide burda sizler de olumlu konusunxa baya bi rahatladim cok saoll tatlimm:)

Oyy ağzını sevsinler onun:) Maşallah canım, gözünüz aydın...
Ben vitamini 12.haftadan beri her gün içiyorum, yeme içmem de pek değişiklik olmasa da şimdiye kadar 3-4 kilo aldım ama o da normaldir artık, vitamin önemli bence canım kilo yapar diye bırakma çünkü ben aksatmama rağmen ani kramplarım ve bacak ağrılarım başladı, aldığımız kalsiyum ve magnezyum bebişe ve bize az geliyor artık.

Allahım bana da böyle tatlı böyle sağlıklı bir evlat nasip etsin. Âmin.

Rabbim gönlündekini nasip etsin canım,Bi bakmışın kollarında mis kokulun geçen sene bu dönemlerde karnım burnumdaydı şimdi 9gun sonra 1yaşında olucak 😊 öyle Bi doğup büyüyorlar ki anlamıosun

Kizlar ya haftasina gore geri giden var mi?
Bugun dr bana bi hafta geriden geliyor dedi.
Cok moralim bozuldu. Napmam lazm acaba?bilgisi olan varmi?

Sıkma canınııı, önemli bir durum değil. 2 hafta önden gider, 1 hafta geriye düşer. Bunlar hep değişiyormuş. Beslenmene dikkat ediyorsan ve ayrıntılıda sorun görünmediyse, bebeği besleyen damarlarda kan akışı normal ise için rahat olsun.

Merhaba Annişler
Bugün nihayet ayrıntılı ultrasona girdik.Bebeğimin herşeyi yerli yerinde ve sağlıklıymış sadece bir hafta geriden geliyor dedi ve benim rahim kanallarından biri yani bebeği besleyen kanallardan biri tıkalıymış doktor tek kanalda yeterli dedi ama doğumda belki kilosu düşük olur sana da ilerde tansiyıon riski yapar dedi..
Bu tarz bişey yaşayan var mı acaba? doktor süt iç dedi sadece diğer yeme içme konusunda birşey demedi ne yapmam lazım moralim biraz bozuldu
Bunun dışında sağlığında bir problem yok şükür.21+3 çıktı haftası kilosu 409 gr boyuda 26 cm değerler iyi mi sizce ?

bende de aynı durum var adet tarihlerin nasıldı.Düzenli olmayan bayanlarda geç yumurtlama olabiliyormuş.bebişini besleyen rahim kanalları da açıksa ve her muayene de bir önceki dediğiyle uyumlu gidiyorsa sorun yoktur.bana doktor bugün 21+3 dedi normalde 22+3 olmalıymış ama değerlerin 21+3 ile uyumlu geç döllenme olmuştur bu da doğum tarihini 1 hafta ileri atar sadece dedi ama ayrıntılıya girmediysen girince rahim kanallarına bakıyor zaten o zaman kanallar kapalı değilse hiç sorun olmaz sadece bebişine bir hafta geç kavuşursun annesi hem belli mi olur ileri de gününü de yakalayabilir

Benimde öyle geçen hafta 22+5 cikmam gerekirken 21+ 4 cikti kilomuz 400 gr boyumuz 25_26 cm çıktı bende üzüldüm zayıf gibi geldi iştahım hiç açık değil ama artık daha çok yiycem :)

Canim su anda bir hafta geride olmasi sorun teskil etmez onemli olan bundan soraki kontrollerde bu aranin acilmamasi ... normalde iki arter bir ver damarlar var bazi gebelerde bu arterlerden birisi olmiyo bir arter bir ven oluyo bu illa bi sorun teskil edecek diye bisey yok bu sekilde hic problemsiz gebeligini gecirenler var hatta benim en yakin arkadasim bitanesi sen saglikli beslenip cogunlukla soluna yatmaya ve bol sivi tuketmeye dikkat et hem bebeginin kilosuda haftasina gore iyi maasallah gebelik takviminde 22.haftada gorunuyosun 21+3 normal degil mi tam gununde hic olmuyo zatn bikac gun on de geride bu kadar bi aranin hicbi onemi yok sen canini sikma...

Son düzenleme:
Benimde öyle geçen hafta 22+5 cikmam gerekirken 21+ 4 cikti kilomuz 400 gr boyumuz 25_26 cm çıktı bende üzüldüm zayıf gibi geldi iştahım hiç açık değil ama artık daha çok yiycem :)

benimkininde 409 çıktı boyuda 26 cm demekki normal mi acaba? Proteinli şeyler bebeğe kilo yapıyormuş et yemeye özen göster canım.Özellikle kırmızı et kızartarak ya da mangal tarzı yaparak yemek çok faydalı ve bol yeşillik..Bundan sonra ben çorbalarımı bile et suyuyla yapmaya çalışıcam.Allah'ım içimizdeki mucizeleri korusun inşallah..

SAğol canım söylediklerin moral oldu.22+3 olmam lazımmış 21+3 görünüyorum şu an aslında kafaya takmıyorum geriden gelmeyi çünkü adet düzensizliğim vardı belli ki geç döllenme olmuş beni düşündüren tek kanalın kapalı olması ve ileri de tansiyon problemi olması bende olsa sorun olmaz ama tansiyon bebeği etkiliyormuş birde erken doğum vb.riskleri de içerir.. dediğin gibi çoğu kişi sola yatmamı ve bol sıvı almamı öneriyor bende daha dikkatli olacağım. 2 sene sonra hamile kalabildim Allah'ım verdiyse elbet bir hayır vardır bu işte bende dikkat edersem sağlıkla bebeğimi kucağıma alırım inşallah.Herkes sağlıkla bebeklerini kucağına alsın inşallah

Hepinizi sevgiyle selamliyoru yazilari cogunlukla okuyorum haftasi geriden gidenler bebis harketlerini hissedemeyince endiseye kapilanlar seker yuklemesini bile yaptiranlar asilarini olanlar hepsi guzel heyecanlar bunlar tatli endiseler bu haftalarda yapilan ultrason olcumleri tam gunu gunune olmuyo oyuzden gebelik haftasi belirlemede ilk uc ayda yapilan ultrason olcumleri kayle alinir bundan sonraki haftalarda bi hafta onde yada geride olmasi bi sorun var demek degil eger bu ara surekli aciliyosa endise etmeli.. bn dun sabah asiyo sordum aile hekiminde bi hemsireye ben nezaman gelcktim diye kadin dogumcular 23.haftada yaptiriyolar ama en dogrusu 24 u doldurup 25.haftada yaptirmak sen 25.haftadagel dedi bende iyi dedim nekadar gec okadar iyi bide bebis lerin bi gunleri bi gunlerini tutmuyo gercekten bazen tum gun kipir kipir bazen daha sakin oluyolar bunun saniim pozisyonlariyla alakasi var biraz mesla ust taraflara ve dis tarafa vurursa net hissediyo insan ama altlara vurursa bn idrara sikisik olunca hissediyorum otaraflara vurdugunu zaten 28.haftaya kadar hareketleri tutarsiz oluyomus oyle okudum gecen gun ... oglusumla ben sizi cok opuyoruz...

Canim inan endiseni cok iyi anliyorum insallah bi soru yasamazsin dedimya benim en yakin arkadasimin ikinci gebeligindede o damai oyleydi cok sukur bi sorun yasamadi bebisin kilosuda normaldi tamam normal bi gün belige gore bi tik daha riskli guruptasin ama bu illa bu sorunlari yasayacaksin demek degil hersey dort dortluk olsa bile basa gelecek varsa Allah korusun son gunde bile hersey olabiliyo Rabbim neyi nasip ettiyse onu yasayacagiz sen Allah a sigin duani et yuregini ferah tut insallah bi sorunda yasamazsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…