- 3 Şubat 2014
- 641
- 191
- 53
Ben de bu aralar bacak ağrıları ve kramplar başladı ama doktorum yine de yazmadı kalsiyum hapı, daha çok kalsiyum almalısın dedi o da yine süt ve süt ürünlerinde var canım. Daha çok süt tüketmeye başladım, birde günde bir muz yiyorum artık onda da magnezyum var, iyi geliyormuş.Arkadaşlar dr.um calsimax d3 kalsiyum desteği verdi ama içeriğindeki fazla d vitamininden dolayı kullanmadım prospektuste bebeğe zararlı olduğu yazıyor.. aranızda kalsiyum desteği alan var mi neler kullanıyorsunuz?? Bir de renkli doppler bebişimizi 3boyutlu görebiliyor muyuz ben henüz girmedim doppler â,ay sonu inşallah
şöyle anlataym: ben 22. haftamdaym. bugün ayrıntılı ultrason için gün almıştım.dün beni arayıp dr un ameliyatı olcak o saatte daha erken gelebilirmisiniz dediler. ben de tmm olur diyerek sabah 9 da gittim. girmeden önce tuvalete girmek istemisiniz dedi görevli kız. yoktu tuvalet ihtiyacım. sonra hazırladı kız ultrason için. docent bakıo ayrıntılıya. o arada bi kadın gelmiş ona kürtaj gibi iç yıkama yapıcaz felan dedi tlfna ameliyathaneyi ayarlamaya çalıştı.sonra bnm tarafa geçti ultrasonu deydirdi hemen tuvalete gitmediniz mi dedi. yok dedim. söylediler ama tuvaletim yok dedim. sonra gidin hemen biraz bekleyin dedi. iyice boşalssın dedi. dediği gibi yaptm. geri gittim adam yok ortada. bekledim 15 20 dk. heralde sinirlendi dedim kendimi suçladm adamı beklettim boşuna diye. neyse başladı ultrasona. bebek bi hafta geriden geliyo dedi. zaten adetlerim düzensizdi bnm. normal bu durum. kendi dr um da öyle demişti. gerçi bu haftaya kadar hep haftasında gidiyordu kızım. neyse..
bu ölçüm için küçük isterseniz 10 gün sonra tekrar gelin dedi. ben zaten kalakaldım kızımda bi problem var diye. 1 hafta geriye düşmüştü çünkü.net göremiyorum felan gibi bişeyler geveledi. ben 90 kiloyla hamile kaldm.3 kilo aldm şimdiye kadar.çok dikkat ediyorum şimdi kilo almayım diye.normalde diyet felan da yapamam ama söz konusu kızım olunca herşey farklı. zaten tahmin ediodum böyle bişey diceni. kendi dr um da arada söyler. takıntılı bi insan değilim. napayım yani herkes zayıf olcak diye bi kural yok dünyada. neyse..dediği gibi aldm 18 sine randevumu. ama çok moralim bozuldu. direkt kendi dr uma gittim. ağladm ağlıcam. dr a anlattm olayı. ya o sana kilondan dolayı net göremediğini söylemek istemiş açıkcası. bi hafta geriden ileriden olabilir. ayrıca 20. haftadan sonra ayrıntılı yapılır. yani sen 21 haftaysan şimdi yine yapması lazımdı dedi. şu halinde diyet yapıp kilo veremicene göre bebek daha büyüsün istemiş. sana söyleyememiştir dedi. bozma moralini dedi.
bence de durum şöyle oldu o kürtaj gibi olay için beni savsakladı. çünkü kilo oldğu için uzun sürcekti bnm detaylı. kocama anlattm eve gelince. sanki bi senmisin kilolu alla alla o adam kesin başından savmış seni dedi.
sizce hangisi şimdi bunu düşünüp duruom..bi öyle bi böyle düşüncelere dalıom...
not:bi de dün arkadaşım 27 haftada yüksek tansiyondan bebeğini kaybetti. ona da çok üzüldüm. böyle bişey başıma gelcek diye çok korkuyorum. allahım sen hepimiizin yavrusunu koru sağlıkla kucağımıza almamızı nasip et. amin..
Arkadaşına Allah sabir ve en kısa zamanda yeni gebelik nasip etsin, zor bir durum tabi ama gebeliklerin çoğu sağlıklı sonuçlanıyor çok şükür.
Sen kendin de hissetmişsin zaten, bu kaygılarının sebebi doktorunun seni aydınlatmaması. Bebebkler bazen ileriden ve geriden gidebiliyorlar sen beslenmene dikkat et ama bu çok yemen anlamına gelmiyor tabiki, her sabah bir haşlanmış yumurta, az yağlı peynir gün içinde de iki bardak süt ve iki kase yoğurt ye, ve tabiki kırmızı et. Bebeği en çok geliştiren şeyler bunlar, bunun dışında İleryanın dediği gibi rahim damarlarına bakılması lazım, bebeğe yeteri kadar kan gidiyor mu diye ama burda geriden gelip haftasını yakalayan hatta geçen çok bebiş oldu, senin kızın da toparlayacaktır inşalalh.
Bugün kötü anlar geçirdim ama sonu iyi bitti çok şükür.. Sizler iyisinizdir inşallah kızlar.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
İyi olmana sevindim canım, ciddi birşey olması umarım?
Arkadaslar ben ufaktan arastirmalara basladim beni mutlu ediyoozellikle bebek arabasi konusunda cok kişide n yakinmalar dinledigim var 3 tane araba alan var dayanmadigi ifin o yuzdn hem konforlu hem dayanikli iyi bisey olsun istiyorum bi kere alalim tam olsun.. ama acikcasi cok bilgi sahibi degilim fikirlerinizi alabilirmiyim
Araba konusunda ben şimdilik konuşulanlara kulak kabartıyorum ama karar vermek zor, acil bi ihtiyaç olmadığı için onu sonlara bırakacam ben.Hatta onu eşime postalamayı düşünüyorum, Erkeklerin de elektronik ve teknolojik aletlerle ilgili girdiği forumlar var herşey için fiyat kalite değerlendirmesi yapıyorlar, eminim araba konusunda da detaylı bilgileri vardır babaların, bence onlar bulsun:)