2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

Benimde öyle geçen hafta 22+5 cikmam gerekirken 21+ 4 cikti kilomuz 400 gr boyumuz 25_26 cm çıktı bende üzüldüm zayıf gibi geldi iştahım hiç açık değil ama artık daha çok yiycem :)

şöyle anlataym: ben 22. haftamdaym. bugün ayrıntılı ultrason için gün almıştım.dün beni arayıp dr un ameliyatı olcak o saatte daha erken gelebilirmisiniz dediler. ben de tmm olur diyerek sabah 9 da gittim. girmeden önce tuvalete girmek istemisiniz dedi görevli kız. yoktu tuvalet ihtiyacım. sonra hazırladı kız ultrason için. docent bakıo ayrıntılıya. o arada bi kadın gelmiş ona kürtaj gibi iç yıkama yapıcaz felan dedi tlfna ameliyathaneyi ayarlamaya çalıştı.sonra bnm tarafa geçti ultrasonu deydirdi hemen tuvalete gitmediniz mi dedi. yok dedim. söylediler ama tuvaletim yok dedim. sonra gidin hemen biraz bekleyin dedi. iyice boşalssın dedi. dediği gibi yaptm. geri gittim adam yok ortada. bekledim 15 20 dk. heralde sinirlendi dedim kendimi suçladm adamı beklettim boşuna diye. neyse başladı ultrasona. bebek bi hafta geriden geliyo dedi. zaten adetlerim düzensizdi bnm. normal bu durum. kendi dr um da öyle demişti. gerçi bu haftaya kadar hep haftasında gidiyordu kızım. neyse..
bu ölçüm için küçük isterseniz 10 gün sonra tekrar gelin dedi. ben zaten kalakaldım kızımda bi problem var diye. 1 hafta geriye düşmüştü çünkü.net göremiyorum felan gibi bişeyler geveledi. ben 90 kiloyla hamile kaldm.3 kilo aldm şimdiye kadar.çok dikkat ediyorum şimdi kilo almayım diye.normalde diyet felan da yapamam ama söz konusu kızım olunca herşey farklı. zaten tahmin ediodum böyle bişey diceni. kendi dr um da arada söyler. takıntılı bi insan değilim. napayım yani herkes zayıf olcak diye bi kural yok dünyada. neyse..dediği gibi aldm 18 sine randevumu. ama çok moralim bozuldu. direkt kendi dr uma gittim. ağladm ağlıcam. dr a anlattm olayı. ya o sana kilondan dolayı net göremediğini söylemek istemiş açıkcası. bi hafta geriden ileriden olabilir. ayrıca 20. haftadan sonra ayrıntılı yapılır. yani sen 21 haftaysan şimdi yine yapması lazımdı dedi. şu halinde diyet yapıp kilo veremicene göre bebek daha büyüsün istemiş. sana söyleyememiştir dedi. bozma moralini dedi.
bence de durum şöyle oldu o kürtaj gibi olay için beni savsakladı. çünkü kilo oldğu için uzun sürcekti bnm detaylı. kocama anlattm eve gelince. sanki bi senmisin kilolu alla alla o adam kesin başından savmış seni dedi.

sizce hangisi şimdi bunu düşünüp duruom..bi öyle bi böyle düşüncelere dalıom...

not:bi de dün arkadaşım 27 haftada yüksek tansiyondan bebeğini kaybetti. ona da çok üzüldüm. böyle bişey başıma gelcek diye çok korkuyorum. allahım sen hepimiizin yavrusunu koru sağlıkla kucağımıza almamızı nasip et. amin..

Son düzenleme:
Bugün kötü anlar geçirdim ama sonu iyi bitti çok şükür.. Sizler iyisinizdir inşallah kızlar.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet dediğin gibi 18 -19. Haftalarda bile ayrıntılıya alıyolar doktorda bi sıkıntı var sanırsam
Demekki öyle et tavuk pek sevmiyorum yiyordum yinede ama artık artırıcam

Arkadaslar ben ufaktan arastirmalara basladim beni mutlu ediyo ozellikle bebek arabasi konusunda cok kişide n yakinmalar dinledigim var 3 tane araba alan var dayanmadigi ifin o yuzdn hem konforlu hem dayanikli iyi bisey olsun istiyorum bi kere alalim tam olsun.. ama acikcasi cok bilgi sahibi degilim fikirlerinizi alabilirmiyim

Canim ya biliyorum biz nedesek te senin moralini duzeltemeyiz neden bilmiyorum profosorler biraz havali mi desem burnu yukarda oluyolar ama sen canini sikma nolur doktor heryerini net goremedigi icin tekrar cagirmistir saglik olsun bebisin biraz daha buyusun tkrar gidersin bu sfer daha net gorursun insallah .

keşke öyle deseydi de beni böyle vesveselendirmeseydi. kendimle barışık bi insanım zaten çocukluktan beri kiloluyum. orda vay sen bana kilolu dedin diye ortalığı karıştırcak bi insan sandı beni sanrm. inşallah kızımda kötü bişey yoktur da sonra baksa da olur. aslında diomki hiç gitmiceksin dr a. yemin ediyorum daha rahat olur kafam.

Bende Allah'a sığınıyorum hep dua ediyordum zaten inşallahta bir sorun çıkmaz herşeyin hayırlısı diyorum.Herkes bebeğini sağsalim kucağına alır inşallah.

Canım bence doktor çok yoğunmuş ve seni biraz başından atmış belli ki günü yoğunmuş ertelemesi daha iyi en azından bir dahakine rahat kafayla bakar sürekli yoğun bir doktorsa başka bir doktora da gidip içini rahatlatabilirsin. Üzülme hiç haftaya rahat rahat baksın inşallahta herşeyi düzgündür merak etme..

Evet dediğin gibi 18 -19. Haftalarda bile ayrıntılıya alıyolar doktorda bi sıkıntı var sanırsam

Demekki öyle et tavuk pek sevmiyorum yiyordum yinede ama artık artırıcam
Tavuk fazla yeme canım çünkü doğal değil şimdiki tavuklar tabii doğallığına inandığın yer varsa alıp ye daha çok kırmızı et ye.. ablamın bebeğinin kilosu azdı hamileyken annem et yedirdi ha bire sonra kilo aldı bebiş şimdide annem beni et ye diyor:)

Saol Cnm cvp yazdigin icin. Bence de dr beni basindan savdi. Bu perinatoloji dr lari zor bulunuyor zaten. 15 gun onceden zor aldm randevuyu.bi de ertelediler ustelik.
Baska dr a da gidemem zaten parasini odedim bi daha veremem. O zamana kadar beklicem bakalm.kizim da buyur insallah guzelce. Dua edin bana kizlar..

Evet haklısın aslında doğal değil artık ne tavuk ne başka bir şey hepsi hormon.. et süg yoğurta düsecem mecbur :)

arkadaşım hiç kafana takıp da üzme kendini resmen karektersiz adamın tekiymiş işini düzgün yapmadan başından savmış.... yani boşuna üzüyorsun kendini... ben geçen hafta gittim 22. haftamdı eskişehirde prof turgay şener özel muayenanesine gittim adam 30 dakika her şeyine baktı kalp damarına kapaklarına beynine böbrek karaciğer damak yarıklığı mide boşluğu falan sonra el ve ayak parmaklarına sayısına topuğuna kadar aklına neresi gelirse hem baktı hem konuştu... çok şükür sağlıklı görünüyor dedi... yani uzman kişi böyle muayene eder.. yok çişin var mı yok şişmansın deyip savsaklamaz... acilen başka dr git rahatlat kendini o karektersizin kapısını bile açma ....

Kızlar bende de aynı ağrılardan vardı. Aşırı yorgunluktan olabilir, onun dışında idrar yollarında enfeksiyon da olabilir. Bir tahlil vs yaptırın isterseniz. Bende kum gibi birşey çıkmıştı o zaman. Şimdi sadece çok yorarsam kendimi biraz hissediyorum ama doktorum o kadarına da normal dedi.

Hangi şehirdesin ki zor bulunuyor perinatolog? Parayı önceden alması çok saçma. Benim perinatoloji profumun hemşiresi CDyi teslim ettikten sonra ödeme alıyor. Muayene öncesinde kabul etmiyor. Bence annenin beslenmesi ile çok ilgili değil bu dönemde bebeğin gelişimi. Kordonundaki damarların kan akımını mutlaka sor. Bir arkadaşımın ana damarlardan biri tıkalı olduğundan bebek pek gelişememiş. Ayrıntılıda öğrenmiş bunu. Doktor başından savmış anlaşılan. Sıkma canını ve önerim başka uzmana görün.

Arkadaşlar dr.um calsimax d3 kalsiyum desteği verdi ama içeriğindeki fazla d vitamininden dolayı kullanmadım prospektuste bebeğe zararlı olduğu yazıyor.. aranızda kalsiyum desteği alan var mi neler kullanıyorsunuz?? Bir de renkli doppler bebişimizi 3boyutlu görebiliyor muyuz ben henüz girmedim doppler â,ay sonu inşallah

Sanırım kimsenin fikri yok, ben de dün sorduğum soruyu alıntıladım senin için :)

Bana da bugün dahiliyecim aynı kalsiyum ilacını ve b12 vitamini verdi. İkisinde de gebelikte yüksek doz oluşturacağından kullanılmamamalıdır gibi bir uyarı var. Kullanamam elbette. Ben de gaza geldim, bir kase yoğurdun içine ekmek doğradım yedim. Bebeğime zararlı olabilecek ilaçlar yerine, kendimi zorlar et ve yoğurt yerim dedim. Bir tabak da et yedim. Maşallah bana.

Evet biraz daha büyür minnoş kızın sende içini ferah tut hiç sıkma canını.Dualarımızda seninle

Evet haklısın aslında doğal değil artık ne tavuk ne başka bir şey hepsi hormon.. et süg yoğurta düsecem mecbur :)

Bence de doğal birşey kalmadı ama elimizden geldiğince doğal bulup yemeğe çalışıyoruz artık bebişler için

Canım doktor bana da suda eriyen kalsiyum ilacı verdi ama fazla almak dediğin gibi zararlı olduğu için haftada 3 gün al dedi bana doktor.Sende bir doktoruna sor istersen belki sana demeyi atlamıştır sende belki hergün almazsın.Doppler de de sadece bebeğin yüzünü gösterirken renkli baktı bende diğerleri siyah beyazdı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…