bende de aynı durum var adet tarihlerin nasıldı.Düzenli olmayan bayanlarda geç yumurtlama olabiliyormuş.bebişini besleyen rahim kanalları da açıksa ve her muayene de bir önceki dediğiyle uyumlu gidiyorsa sorun yoktur.bana doktor bugün 21+3 dedi normalde 22+3 olmalıymış ama değerlerin 21+3 ile uyumlu geç döllenme olmuştur bu da doğum tarihini 1 hafta ileri atar sadece dedi ama ayrıntılıya girmediysen girince rahim kanallarına bakıyor zaten o zaman kanallar kapalı değilse hiç sorun olmaz sadece bebişine bir hafta geç kavuşursun annesi hem belli mi olur ileri de gününü de yakalayabilir
Sıkma canınııı, önemli bir durum değil. 2 hafta önden gider, 1 hafta geriye düşer. Bunlar hep değişiyormuş. Beslenmene dikkat ediyorsan ve ayrıntılıda sorun görünmediyse, bebeği besleyen damarlarda kan akışı normal ise için rahat olsun.
Benimde öyle geçen hafta 22+5 cikmam gerekirken 21+ 4 cikti kilomuz 400 gr boyumuz 25_26 cm çıktı bende üzüldüm zayıf gibi geldi iştahım hiç açık değil ama artık daha çok yiycem :)
Evet dediğin gibi 18 -19. Haftalarda bile ayrıntılıya alıyolar doktorda bi sıkıntı var sanırsamşöyle anlataym: ben 22. haftamdaym. bugün ayrıntılı ultrason için gün almıştım.dün beni arayıp dr un ameliyatı olcak o saatte daha erken gelebilirmisiniz dediler. ben de tmm olur diyerek sabah 9 da gittim. girmeden önce tuvalete girmek istemisiniz dedi görevli kız. yoktu tuvalet ihtiyacım. sonra hazırladı kız ultrason için. docent bakıo ayrıntılıya. o arada bi kadın gelmiş ona kürtaj gibi iç yıkama yapıcaz felan dedi tlfna ameliyathaneyi ayarlamaya çalıştı.sonra bnm tarafa geçti ultrasonu deydirdi hemen tuvalete gitmediniz mi dedi. yok dedim. söylediler ama tuvaletim yok dedim. sonra gidin hemen biraz bekleyin dedi. iyice boşalssın dedi. dediği gibi yaptm. geri gittim adam yok ortada. bekledim 15 20 dk. heralde sinirlendi dedim kendimi suçladm adamı beklettim boşuna diye. neyse başladı ultrasona. bebek bi hafta geriden geliyo dedi. zaten adetlerim düzensizdi bnm. normal bu durum. kendi dr um da öyle demişti. gerçi bu haftaya kadar hep haftasında gidiyordu kızım. neyse..
bu ölçüm için küçük isterseniz 10 gün sonra tekrar gelin dedi. ben zaten kalakaldım kızımda bi problem var diye. 1 hafta geriye düşmüştü çünkü.net göremiyorum felan gibi bişeyler geveledi. ben 90 kiloyla hamile kaldm.3 kilo aldm şimdiye kadar.çok dikkat ediyorum şimdi kilo almayım diye.normalde diyet felan da yapamam ama söz konusu kızım olunca herşey farklı. zaten tahmin ediodum böyle bişey diceni. kendi dr um da arada söyler. takıntılı bi insan değilim. napayım yani herkes zayıf olcak diye bi kural yok dünyada. neyse..dediği gibi aldm 18 sine randevumu. ama çok moralim bozuldu. direkt kendi dr uma gittim. ağladm ağlıcam. dr a anlattm olayı. ya o sana kilondan dolayı net göremediğini söylemek istemiş açıkcası. bi hafta geriden ileriden olabilir. ayrıca 20. haftadan sonra ayrıntılı yapılır. yani sen 21 haftaysan şimdi yine yapması lazımdı dedi. şu halinde diyet yapıp kilo veremicene göre bebek daha büyüsün istemiş. sana söyleyememiştir dedi. bozma moralini dedi.
bence de durum şöyle oldu o kürtaj gibi olay için beni savsakladı. çünkü kilo oldğu için uzun sürcekti bnm detaylı. kocama anlattm eve gelince. sanki bi senmisin kilolu alla alla o adam kesin başından savmış seni dedi.
sizce hangisi şimdi bunu düşünüp duruom..bi öyle bi böyle düşüncelere dalıom...
Demekki öyle et tavuk pek sevmiyorum yiyordum yinede ama artık artırıcambenimkininde 409 çıktı boyuda 26 cm demekki normal mi acaba? Proteinli şeyler bebeğe kilo yapıyormuş et yemeye özen göster canım.Özellikle kırmızı et kızartarak ya da mangal tarzı yaparak yemek çok faydalı ve bol yeşillik..Bundan sonra ben çorbalarımı bile et suyuyla yapmaya çalışıcam.Allah'ım içimizdeki mucizeleri korusun inşallah..
Hayırdır ne oldu ki ?Bugün kötü anlar geçirdim ama sonu iyi bitti çok şükür.. Sizler iyisinizdir inşallah kızlar.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
şöyle anlataym: ben 22. haftamdaym. bugün ayrıntılı ultrason için gün almıştım.dün beni arayıp dr un ameliyatı olcak o saatte daha erken gelebilirmisiniz dediler. ben de tmm olur diyerek sabah 9 da gittim. girmeden önce tuvalete girmek istemisiniz dedi görevli kız. yoktu tuvalet ihtiyacım. sonra hazırladı kız ultrason için. docent bakıo ayrıntılıya. o arada bi kadın gelmiş ona kürtaj gibi iç yıkama yapıcaz felan dedi tlfna ameliyathaneyi ayarlamaya çalıştı.sonra bnm tarafa geçti ultrasonu deydirdi hemen tuvalete gitmediniz mi dedi. yok dedim. söylediler ama tuvaletim yok dedim. sonra gidin hemen biraz bekleyin dedi. iyice boşalssın dedi. dediği gibi yaptm. geri gittim adam yok ortada. bekledim 15 20 dk. heralde sinirlendi dedim kendimi suçladm adamı beklettim boşuna diye. neyse başladı ultrasona. bebek bi hafta geriden geliyo dedi. zaten adetlerim düzensizdi bnm. normal bu durum. kendi dr um da öyle demişti. gerçi bu haftaya kadar hep haftasında gidiyordu kızım. neyse..
bu ölçüm için küçük isterseniz 10 gün sonra tekrar gelin dedi. ben zaten kalakaldım kızımda bi problem var diye. 1 hafta geriye düşmüştü çünkü.net göremiyorum felan gibi bişeyler geveledi. ben 90 kiloyla hamile kaldm.3 kilo aldm şimdiye kadar.çok dikkat ediyorum şimdi kilo almayım diye.normalde diyet felan da yapamam ama söz konusu kızım olunca herşey farklı. zaten tahmin ediodum böyle bişey diceni. kendi dr um da arada söyler. takıntılı bi insan değilim. napayım yani herkes zayıf olcak diye bi kural yok dünyada. neyse..dediği gibi aldm 18 sine randevumu. ama çok moralim bozuldu. direkt kendi dr uma gittim. ağladm ağlıcam. dr a anlattm olayı. ya o sana kilondan dolayı net göremediğini söylemek istemiş açıkcası. bi hafta geriden ileriden olabilir. ayrıca 20. haftadan sonra ayrıntılı yapılır. yani sen 21 haftaysan şimdi yine yapması lazımdı dedi. şu halinde diyet yapıp kilo veremicene göre bebek daha büyüsün istemiş. sana söyleyememiştir dedi. bozma moralini dedi.
bence de durum şöyle oldu o kürtaj gibi olay için beni savsakladı. çünkü kilo oldğu için uzun sürcekti bnm detaylı. kocama anlattm eve gelince. sanki bi senmisin kilolu alla alla o adam kesin başından savmış seni dedi.
not:bi de dün arkadaşım 27 haftada yüksek tansiyondan bebeğini kaybetti. ona da çok üzüldüm. böyle bişey başıma gelcek diye çok korkuyorum. allahım sen hepimiizin yavrusunu koru sağlıkla kucağımıza almamızı nasip et. amin..
Canim ya biliyorum biz nedesek te senin moralini duzeltemeyiz neden bilmiyorum profosorler biraz havali mi desem burnu yukarda oluyolar ama sen canini sikma nolur doktor heryerini net goremedigi icin tekrar cagirmistir saglik olsun bebisin biraz daha buyusun tkrar gidersin bu sfer daha net gorursun insallah .
Evet dediğin gibi 18 -19. Haftalarda bile ayrıntılıya alıyolar doktorda bi sıkıntı var sanırsam
Demekki öyle et tavuk pek sevmiyorum yiyordum yinede ama artık artırıcam
Yok yok sadece görebilmek için biraz daha büyümesini istemiştirbilmiyorum cnm bebekte bi sorun olmasın da. dr trip atmış olsun inşallah..
Canim inan endiseni cok iyi anliyorum insallah bi soru yasamazsin dedimya benim en yakin arkadasimin ikinci gebeligindede o damai oyleydi cok sukur bi sorun yasamadi bebisin kilosuda normaldi tamam normal bi gün belige gore bi tik daha riskli guruptasin ama bu illa bu sorunlari yasayacaksin demek degil hersey dort dortluk olsa bile basa gelecek varsa Allah korusun son gunde bile hersey olabiliyo Rabbim neyi nasip ettiyse onu yasayacagiz sen Allah a sigin duani et yuregini ferah tut insallah bi sorunda yasamazsin.
şöyle anlataym: ben 22. haftamdaym. bugün ayrıntılı ultrason için gün almıştım.dün beni arayıp dr un ameliyatı olcak o saatte daha erken gelebilirmisiniz dediler. ben de tmm olur diyerek sabah 9 da gittim. girmeden önce tuvalete girmek istemisiniz dedi görevli kız. yoktu tuvalet ihtiyacım. sonra hazırladı kız ultrason için. docent bakıo ayrıntılıya. o arada bi kadın gelmiş ona kürtaj gibi iç yıkama yapıcaz felan dedi tlfna ameliyathaneyi ayarlamaya çalıştı.sonra bnm tarafa geçti ultrasonu deydirdi hemen tuvalete gitmediniz mi dedi. yok dedim. söylediler ama tuvaletim yok dedim. sonra gidin hemen biraz bekleyin dedi. iyice boşalssın dedi. dediği gibi yaptm. geri gittim adam yok ortada. bekledim 15 20 dk. heralde sinirlendi dedim kendimi suçladm adamı beklettim boşuna diye. neyse başladı ultrasona. bebek bi hafta geriden geliyo dedi. zaten adetlerim düzensizdi bnm. normal bu durum. kendi dr um da öyle demişti. gerçi bu haftaya kadar hep haftasında gidiyordu kızım. neyse..
not:bi de dün arkadaşım 27 haftada yüksek tansiyondan bebeğini kaybetti. ona da çok üzüldüm. böyle bişey başıma gelcek diye çok korkuyorum. allahım sen hepimiizin yavrusunu koru sağlıkla kucağımıza almamızı nasip et. amin..
Tavuk fazla yeme canım çünkü doğal değil şimdiki tavuklar tabii doğallığına inandığın yer varsa alıp ye daha çok kırmızı et ye.. ablamın bebeğinin kilosu azdı hamileyken annem et yedirdi ha bire sonra kilo aldı bebiş şimdide annem beni et ye diyor:)Evet dediğin gibi 18 -19. Haftalarda bile ayrıntılıya alıyolar doktorda bi sıkıntı var sanırsam
Demekki öyle et tavuk pek sevmiyorum yiyordum yinede ama artık artırıcam
Bende Allah'a sığınıyorum hep dua ediyordum zaten inşallahta bir sorun çıkmaz herşeyin hayırlısı diyorum.Herkes bebeğini sağsalim kucağına alır inşallah.
Canım bence doktor çok yoğunmuş ve seni biraz başından atmış belli ki günü yoğunmuş ertelemesi daha iyi en azından bir dahakine rahat kafayla bakar sürekli yoğun bir doktorsa başka bir doktora da gidip içini rahatlatabilirsin. Üzülme hiç haftaya rahat rahat baksın inşallahta herşeyi düzgündür merak etme..
Tavuk fazla yeme canım çünkü doğal değil şimdiki tavuklar tabii doğallığına inandığın yer varsa alıp ye daha çok kırmızı et ye.. ablamın bebeğinin kilosu azdı hamileyken annem et yedirdi ha bire sonra kilo aldı bebiş şimdide annem beni et ye diyor:)
Evet haklısın aslında doğal değil artık ne tavuk ne başka bir şey hepsi hormon.. et süg yoğurta düsecem mecbur :)Tavuk fazla yeme canım çünkü doğal değil şimdiki tavuklar tabii doğallığına inandığın yer varsa alıp ye daha çok kırmızı et ye.. ablamın bebeğinin kilosu azdı hamileyken annem et yedirdi ha bire sonra kilo aldı bebiş şimdide annem beni et ye diyor:)
Saol Cnm cvp yazdigin icin. Bence de dr beni basindan savdi. Bu perinatoloji dr lari zor bulunuyor zaten. 15 gun onceden zor aldm randevuyu.bi de ertelediler ustelik.
Baska dr a da gidemem zaten parasini odedim bi daha veremem. O zamana kadar beklicem bakalm.kizim da buyur insallah guzelce. Dua edin bana kizlar..
kızlaar benim malum bölgedeki ağrılarım gün geçtikçe artıyor..doktora sordm normal dedi ama canım sıkıldı =( Ağır mı geliyor da kemiklerim ağrıyor acaba? ya bşy olursa diye düşünmeden edemiyorum..Yürümemi bile etkiliyor, dikkatli yürümem gerekiyor yoksa ağrı ben buradaym diyor?? Poffffffffff
canim benımde alttan giren ağrılarm vardı doktora gttm muayene etti bir sorun gözkmùyo ama bu kadarda ağrı olmaması gerekiyo ddi kanama yada lekelnmem hiç olmadı ama rahmi rahatlatmak içn progestan verdi fitil verdi ve yatacksn dikkat edicksn ddi benim hala tam geçmdi ama hafifldi ağir kaldırma yürürkn bile dikkat et ve ilişkiyde grme inş çabuk geçer ağrılarmz ben 2haftadr çekyrm dikkatli ol
Saol Cnm cvp yazdigin icin. Bence de dr beni basindan savdi. Bu perinatoloji dr lari zor bulunuyor zaten. 15 gun onceden zor aldm randevuyu.bi de ertelediler ustelik.
Baska dr a da gidemem zaten parasini odedim bi daha veremem. O zamana kadar beklicem bakalm.kizim da buyur insallah guzelce. Dua edin bana kizlar..
Kızlar Jokerden geliyoruz. Bir bebek arabasına ısındık sanki, bebe confort elea modeli. Kullanan fikri olan var mı ? Ana kucaksız kullanılıyor. BBebek doğduğundan itibaren içine konuluyor. Ekstradan da oto koltuğu beğendik, doğumdan 4 yaşına kadar kullanım için. Ana kucağı alınmıyor bu modelde. Oto koltuğu sabit kalıyor araçta. Bebeği ana kucaksız bebek arabasına koyuyorsun, ona göre tasarlanmış. Yani ana kucağı parası vermiyorsun boş yere.
Arkadaslar ben ufaktan arastirmalara basladim beni mutlu ediyoozellikle bebek arabasi konusunda cok kişide n yakinmalar dinledigim var 3 tane araba alan var dayanmadigi ifin o yuzdn hem konforlu hem dayanikli iyi bisey olsun istiyorum bi kere alalim tam olsun.. ama acikcasi cok bilgi sahibi degilim fikirlerinizi alabilirmiyim
Arkadaşlar dr.um calsimax d3 kalsiyum desteği verdi ama içeriğindeki fazla d vitamininden dolayı kullanmadım prospektuste bebeğe zararlı olduğu yazıyor.. aranızda kalsiyum desteği alan var mi neler kullanıyorsunuz?? Bir de renkli doppler bebişimizi 3boyutlu görebiliyor muyuz ben henüz girmedim doppler â,ay sonu inşallah
Evet biraz daha büyür minnoş kızın sende içini ferah tut hiç sıkma canını.Dualarımızda seninleSaol Cnm cvp yazdigin icin. Bence de dr beni basindan savdi. Bu perinatoloji dr lari zor bulunuyor zaten. 15 gun onceden zor aldm randevuyu.bi de ertelediler ustelik.
Evet haklısın aslında doğal değil artık ne tavuk ne başka bir şey hepsi hormon.. et süg yoğurta düsecem mecbur :)
Arkadaşlar dr.um calsimax d3 kalsiyum desteği verdi ama içeriğindeki fazla d vitamininden dolayı kullanmadım prospektuste bebeğe zararlı olduğu yazıyor.. aranızda kalsiyum desteği alan var mi neler kullanıyorsunuz?? Bir de renkli doppler bebişimizi 3boyutlu görebiliyor muyuz ben henüz girmedim doppler â,ay sonu inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?