haftalarımız aynıymış.. ben de kilo almıyorum. 5 ayda 1 kilo aldım sadece.. doktoruma sordum, bebek açısından sakıncası var mı diye, yok dedi. geçen hafta kontrole gittiğimde bebeğim 420 grdı. hatta birkaç gün önde dedi doktorum.. bebeğin gelişimini düzenli takip ettirdikten sonra senin kilo alman önemli değil..
Kizlar omega 3 balik yagi hapi kullanıyor musunuz? Ben bir kutu kullanmistim önceden sonra doktor elevit yazinca omega demedi ben de sormadim sonra bugün doğum yapan bir arkadaş herkes kullanıyor ondan falan dedi. Aile hekimin sen bilirsin dedi. Ben ne yapsam simdi? Kullanmalı miyiz?
Çok sağol canim. Bakalim karar veremedim daha ama 5000 veremicem sanki.
Anladım canım evet kadın doğumcular biraz yetersiz kalıo bende ayrıntılı ultrasonda prof.gittim hatta baya bi meşhur doktordu onada sordum iğneleri oda devam et iğnelerine test falan yaptır demedi nese takdir Allah'ın.sağ salim kucağımıza alalım bebeklerimizi inşallah
Canim ben iki aydir kullaniyodum aspirin ve ignede kullaniyodum.bi makalede kan sulandirici kullananlarda omeganin kanama riskini arttirdigini okumustum bi ara son kontrolde plasentada kanama alani gorununce doktoruma ben boyle bisey okumustum omegayi biraksam mi dedim doktorum onunla bi ilgisi yok ama zaten son yapilan arastirmalarda omega nin bebege bi faydasinin olmadigi sadece dogum sonrasi annede depresyonu onledigi ortaya cikti bosuna kullanma birak dedi bende biraktim bi kutu var elimde kismetse dogumdan sonra icecegim onlari...
biz de ilk olarak gerekli şeyleri alalım da dedik, kıyafetlerin çoğu zaten gelir diye düşünüyoruz :)) teyzesi başlamış şimdiden almaya, babaannesi de örgü yeleklerini hırkalarını yapıyor :)) bebeğim için alınan yapılan hiç bir şeye hayır demiyorum :)))
hangi hastaneydi? biraz yüksek bir ücret
canım ben de aynı günde 2-3 ceviz bazen yiyemiyorum ama. ege de semizotu bol her hafta alıyorum pazardan yoğurtlayıp 2-3 gün azar azar yiyorum. Aile hekimi içsen faydası olur içmesen bir şey olmaz dedi. eşim de hap içmeme çok kızıyor, benim anam hap mı içmiş hamileyken diyor. ama ben vitamin ve demir hapı içiyorum içim rahat etmiyor. bir de kilo alamama problemim var o yüzden az vitamin mi alıyorum acaba diyorum bazen. aslında acayip tatlı yiyorum ama kilo yapmıyor. günde 5-6 dilim ekmek yiyorum,bol peynir ama az mı bilemiyorum ki, iki bardak süt, bir yumurta sarısı. haftanın en az 3 günü et. yetmiyor mudur sence?
izmir kent hastanesi canım.
canım ben bu yazdığını bir yerde okumuştum faydası yok diye.ben kullancam desem de eşim izin vermicek galiba yarın tekrar bir sorayım aile hekimine bakayım bu sefer ne dicek. kanama alanı geçti mi canım? inşallah olmaz bir daha. iyisiniz bebişinle şimdi di mi?
Canim sende ortaya konmus bi pihtilasma egilimi var sen devam etmelisin bence bende hicbi testte pihti egilimi cikmadi plasentada kanama oldugu icin birakma konusu gundeme geldi doktorda birak demeden once bu testlerdende emin olmak istedi onlarda normal cikinca birak dedi... yani senin durumun farkli.
Tiroid tahlili yaptırdın mı? Ben de yıllar önce kilo alamadığımdan doktora gitmiştim ve tiroidimde sorun olduğunu öğrenmiştim. Hergün mutlaka 1 kase yoğurt yemeye çalış ama pastörize olmayanından. 2-3 ceviz yiyemiyorum deme, koy tezgahın üstüne, aklına geldikçe at ağzına. Ama kırılmış ceviz alma, eşin kırıversin evde. Semizotunu da mutlaka sirkede beklet yemeden önce. Babam bahçedeki semizotlarına bile sirke sıkıyor, mutfağa gelmeden temizlenmiş oluyorlarSadece yoğurtlu yapma semizi, çeşit olsun. Sulu yemeğini yap azıcık pişirip, kabakla bulgurla domatesle. Salatanın içine kat marul gibi, sarmısak domates ekşi zeytinyağı, ımmmmm. Üstüne çiğden limon sık sabahları at ağzına maydanoz gibi. Bak geç olmasa kalkıp yapacağım şimdi salatasını. Biz semizotu yemeğinin yanında da semizotu salatası yiyoruz artık Ekmek ve tatlı o kadar yemene gerek yok bence. Eti artırabilirsin, ben hergün yemeye başladım, çorbalara bile katıyor annem. Öğlen yemeğine köfte ya da et ve bulgur pilavı götürüyorum. Etin yanında yoğurt yemiyorum. 1 ayda hemoglobinim yükseldi maşallah Yumurtanın beyazını yemiyor musun? Belki birden alacaksındır kiloyu, belki almayacaksındır. Öenmli olan bebeğin iyi gelişmesi. Sıkma canını.
Geçmişi okuduğum kadarı ile herkes maşallah iyi :)
Kamuran yelek çok güzel olmuş , oğluşun iyi günlerde giysin
snowwhite hoş geldin canım , tatilin güzel geçmiş :)
jasmina ve msa aldıklarınız çok güzeller , bebişleriniz iyi günlerde giysinler
Lale bence aldığın 6,5 kilo çok değil , ama bundan sonra ne oluruz hiç bilemiyorum .
Ben 1 aydır kızımı göremedim en uzun randevu bu oldu , çok özledim . Daha 1 hafta var kontrole hayırlısıyla ...
Bu gün modokoya karyola bakmaya gittim çilek mobilya da beyb coton karyolasını görmüşsünüzdür , yatak hariç 470 TL fiyat aldım ,
Yatağıda Divan firmasından 100 TL fiyat aldım . 570 biraz yatakta indirim yaptırsam 550 TL nasıl sizce ?
İlerya yazılarını takip ediyorum da , maşallah ne güzel besleniyorsun :) anlattıkça beni de gaza getiriyorsun . Ben daha bu yaz hiç semizotu yemedim ,
alayım da bende yapayım baribilgilerini de bizimle paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim
Ay canım çok sağol. Faydam oluyorsa ne mutlu bana. Öğrenmek güzeldir ve bilgiyi paylaşmak da. Eşime göre çok iyi beslenmiyorum, sadece normal insana benzemişim hamile oluncaDahiliye doktoruma beni her ay şikayet ediyor. Doktorum da madem yemiyorsun al sana reçete diye basıyor ilacı. İlaçları alıyoruz ama gaza geliyorum "İlaç içmem, beslenmeme dikkat ederim." diye. Annem de diyor ki ufakken de böyle yeseydin böyle minik kalmazdın Aslında çok iyi beslenmiyorum ama eski halime göre çok iyi maşallah Çünkü normalde çok iştahsızdım ben. Beni bu hamilelik böyle yaptı. Biraz önce bolca meyve yedim, şimdi de keçiboynuzu tozu kattığım komşu ineğinden ılık sütümü içiyorum. Sen de ye semizotunu bol bol, hatta bence herkes yesin. Yaşasın semizotuuu
ben 58 kiloyla hamile kaldım şuan 70 kiloyum. boyum 1,70. dr um şimdiye kadar bir kez tarttı. o zaman daha 62'ydim. Daha sonra da anormal bir artış görmediğinden ilgilenmedi sanırım. Yavaş yavaş aldım boyum da olduğundan sırıtmıyor ama 12 kilo açıkçası ben biraz endişeliyim. Asıl kiloyu şimdiden sonra alacaksın diyorlarhafif gıdım bile çıktı
Amin . Bana fiyat iyi geldi . Alıp almama arasında kararsızdım, aslında park yatağımızda var biliyorsun akrabamız verdi :)Ama yinede kızıma kendim karyolasını almak istiyorum . Yelek gerçekten güzel olmuş , üstelik ilk defa yaptın :) Heves var sende , ben izne çıkınca yapayım dedim ama yapabilir miyim acaba :26: Randevum 30 haziran canım , daha 1 hafta var . Bu randevumu bilerek geç aldım , sürekli gitmeye gerek yok dedim ama çok özledim
Çok şükür ki hareketlerini hissediyoruz .
Annelik kendini nasıl hissettiriyor :) kendini düşünerek yemiyorsun bebeğin için her şey . Ama artık bence doğumdan sonrada böyle sağlıklı beslenelim :)
Bende decavitimi içmiyorum hata 2 -3 kez en fazla . Gerek yok her şey besinlerde var , bende sabahları yumurtamı , peynirimi ihmal etmiyorum .
öğle yemeklerim etli sebze yemeği oluyor genelde . Akşamları işten geç geliyorum ama yinede dikkat ediyorum , yoğurdumu sütümü ihmal etmiyorum
sürekli keçi boynuzunu önerdiğin için , bugün iş yerime götürüp çekmeceme koydum . Ara öğünlerde yiyorum :) semizotu annemin bahçesinde var
onları toplayıp yesem daha iyi iyi olur , değil mi canım :)
Hoş geldin canım aramıza
ay maaşallah! bende çok çocuk seviyorum. tabi unutur acılarını evlat sevgisi bambaşka. öyle aşkla bağlanıosun ki evladına uğruna herşey değer diyorsun. ben bir yaşındaki kızımla o kadar çok konuşyorum ilgileniyrm ki dışarda insanlar şaşırıo bize. bazısı hiç düzgün ilgilenmio çocuğunla. yolda bağırıp çağırıolar ufacık çocuğa sinir oluorum .. parkta çocuk canını acıtıo bnm içim gidio anası bağrıo niye dikkat etmedin diye... neyse.. oğlumda dünyaya gelse de öpüp koklasam onu. ultrasonda görmeye sabırsızlanıorum. 2 temmuzu iple çekiorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?