Kizlar iki gundur masa tenisi oynuyorum. Cok zorlanmadimda oynarken ama simdi biraz vicdan yaptim acaba bebisime zarar verdimmi diye.nettede birsey bulamadim bununla ilgili. Sizin yorumlariniz nedir
peki ailede varmi ikiz bebekler merak ettim ??
Arkadasim cok cok tebrik ederim Rabbim in rahmetini nekadar genis olduguna bikez daha sahit olduk sen sabrini gosterdin Rabbim de sana hediyeni cift gonderdi insallah hersey sorunsuz devam eder... kanda pihtilasma testlerini yaptirmismiydin bende bi perinatologa danismani tavsiye ederim onlarin riskli gebeliklerde tecrubeleri cok iyi bakis acilarida ona gore bi yok cizilir mesela ben igne ve aspiri kullaniyorum bizim plasentada bi kanama olmus ve kan akimlarinda ufak bi problem var kadin dogum igneye ve aspirine devam mi edilmeli kesilmeli mi bunun kararini veremedi ve perinatologabasvurdum oda bazi testler istedi ona gore birakicam veya devam edicem bugun belli olucak
Anneannem ikiz oğlanlar doğurmuş. Tek yumurta mı çift mi bilmiyor annem, çok küçükmüş onlar doğduğunda. Biri bebekken hastalanmış ölmüş, diğeri de 1 yıl fazla yaşamış. İkiz gen anne tarafından geçer derler. Annemler 5 kız kardeş onlardan ikiz doğum yapan yok. Doğum yapmayan tek kız torun benim, şimdiye kadar torunlarda da yok. Kısmet işte
Bende de doğum çizgisi var bayağıdır:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Oynarken rahatsızlık hissetmiyorsan, çok hoplayıp zıplamadan bence yararı bile olabilir. Hareketli olmamız lazım bu dönemde zaten. Ama kendini kasmamaya dikkat et ters bir hareket yaparsan vücudunda yırtılmaları hızlandırabilirsin.
Bence risk almaya değmez.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ilkinde dogum cizgisi vardi dogumdan 1 sene sonra gitti, ama simdi ozellikle baktim cizgi fln hic yok
1 sene miii, hiç böyle düşünmemiştimBenim de alt kısımda oluşmuş, dün farkettim. Ne ilginç birşey, neden oluyor acaba ?
Boyun uzunmuş bence problem yapma. Benim bir yakınımda aynı senin gibi uzun boylu, toplamda 15 kilo alarak girdi doğuma. Seninde öyle olur galiba 3 ayda.
Kızlar, nette böyle açıklanmış çizgi olayı. Bende de çok açık renkli çizgi oluşunca araştırmıştım. Normalmiş yani.
"Linea Nigra veya Linea Negra denilen çizgi bazı hamile bayanlarda oluşan göbek altından başlayarak aşağıya doğru uzanan dikey koyu çizgidir. Genellikle gebeliğin 4. - 5. aylarında sonra oluşur ve koyu tenli hamilelerde daha sık görülür. Gebelikte meydana gelen hormonal değişiklikler nedeniyle ciltte melanin pigmentinin artmasından dolayı oluşur. Gebelik bittikten sonra çoğunlukla bu çizgi kaybolur fakat bazı bayanlarda tamamen geçmeyebilir. Bu çizginin bebeğin kız veya erkek olmasıyla hiçbir ilgisi yoktur, halk arasındaki bu tür söylentiler asılsızdır."
herkese günaydın, çalışmaya başlamadan önce selam vereyim dedim, inşallah sağlıklı güzel bir gün olur :)
Tiroid tahlili yaptırdın mı? Ben de yıllar önce kilo alamadığımdan doktora gitmiştim ve tiroidimde sorun olduğunu öğrenmiştim. Hergün mutlaka 1 kase yoğurt yemeye çalış ama pastörize olmayanından. 2-3 ceviz yiyemiyorum deme, koy tezgahın üstüne, aklına geldikçe at ağzına. Ama kırılmış ceviz alma, eşin kırıversin evde. Semizotunu da mutlaka sirkede beklet yemeden önce. Babam bahçedeki semizotlarına bile sirke sıkıyor, mutfağa gelmeden temizlenmiş oluyorlarSadece yoğurtlu yapma semizi, çeşit olsun. Sulu yemeğini yap azıcık pişirip, kabakla bulgurla domatesle. Salatanın içine kat marul gibi, sarmısak domates ekşi zeytinyağı, ımmmmm. Üstüne çiğden limon sık sabahları at ağzına maydanoz gibi. Bak geç olmasa kalkıp yapacağım şimdi salatasını. Biz semizotu yemeğinin yanında da semizotu salatası yiyoruz artık Ekmek ve tatlı o kadar yemene gerek yok bence. Eti artırabilirsin, ben hergün yemeye başladım, çorbalara bile katıyor annem. Öğlen yemeğine köfte ya da et ve bulgur pilavı götürüyorum. Etin yanında yoğurt yemiyorum. 1 ayda hemoglobinim yükseldi maşallah Yumurtanın beyazını yemiyor musun? Belki birden alacaksındır kiloyu, belki almayacaksındır. Önemli olan bebeğin iyi gelişmesi. Sıkma canını.
inşallah istediğin gibi bir hastane ve doktor bulursun...
Günaydın Kızlar,
Bugün sabah işe gelirken arabanın altından kedi fırladı önüme birden olunca çok korktum bebeğime birşey olmuş mudur acaba? Sonrasında oynadı ama hafif..Sizler nasılsınız bebişleriniz nasıl inşallah herşey yolundadır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?