2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

oruç konusunda bende size katılıyorum, bünye meselesi , tutulabilir de ama dediğiniz gibi tutmamaya da müsaade var, bende kardeşimde ramazanda doğduk ,annem çok iyi beslenmişti hergün eve gelip yediklerini kontrol ediyordum ve kardeşim 4,100 gr doğdu, 2 yaşına kadar anne sütüyle beslendi ama her insanın bünyesi farklı , şu an çok sıcaklara denk geldiği için+ hamilelik + birkaç rahatsızlığım olduğu için ben tutabileceğimi sanmıyorum inşallah doğumdan sonra tutarım hem kilo vermeme de yardımcı olur :)

İnşallah canım ya çok Merak ediyorum beni endişelendiren 3.çok düşük çıkması .bide ulaşabilsem doktora cok sevinicemde bugün doğurma günü heralde bi türlü denk gelemedim doktoruma

detaylı ultrasonda şekeride anlayabiliyorlar mı? benim gittiğim doktor öylesine bakıp hiçbir bilgi vermediği için bilgim yok

detaylı ultrasonda şekeride anlayabiliyorlar mı? benim gittiğim doktor öylesine bakıp hiçbir bilgi vermediği için bilgim yok

yok canım şekeri anlayamıyorlar ama sanırım bebeğin organlarında bir gelişim bozukluğu olduğu takdirde şekerden de şüphelenebiliyorlar...

Hastanelerde aile psikologları var canım, içinde bulunduğun durumu en iyi sen bilirsin ve bir psikolog daha sağlıklı karar vermene yardımcı olacaktır. Biz detayları bilmediğimizz için seni kıracayanlış yönlendirecek birşey söyleyebiliriz. Allah eşini sana ve oğluna bağlasın inşallah,tabi hayırlısıyla...

Arkadaşlar birkaç yer tavsiye etmişler, ben Anadolu yakasında olduğum için karşıyı bilmiyorum ama yaptırmanı tavsiye ederim kesinlikle, inşallah herşey yolundadır ama rahmi besleyen damarların muayenesi de önemli, yüksek tansiyonun habercisi olabiliyor, öyle birşey varsa önlem almak açısından gerekli. İyi bir uzmana gidersen 10-15 dk da biter muayenen ve bebişinin renkli resimleriyle dönersin inşallah:)

aynen canim, bazi hamile arkadaslarim var su an, ben aksama kadar dayanamam tumicam diyen de var, yok ben kesinlikle tutarim yapabilirim diyen de var tamamen annenin gucune kalmis bisey, ve saygi duyulmasi gerekir ... ilkinde benim sancilarim vardi korktugumdan tutmamistim bile ama simdi biraz daha rahatim, evet sonra tutabilirsin insallah hem gunler brz daha kisalir, ben eylul ve ekimde emzirme bittikten sonra hemen bastutmustum c
ok sukur borc kalmadi :)

Kızlar çok şükür doktoruma konuştum şeker sorunun yok herşey yolundaymıs çok sevindimmmm:)))

cinayet diye ben demedim ki. annem kardeşime hamileyken belki bilirsin marmara üniversitesi arastırma hastanesinde muane oluyormus. orada prof a muane olurken zamanında o soylemiş. beni ilgilendirmez isteyen tutsun isteyen tutmasın. ama ben bebeğimiz bizden su isterken içimizde hayır kızım oruçluyuz su içemezsin demek ne kadar doğru bilmiyorum. ki zaten Allahta tutmayın demiş emziren anneler ve hamileler. bu durum boyleyken neden tutulur ben bilmiyorum. ama boyle soyleyerek günahada girmek istemiyorum. tekrar soyluyorum o kelimei ben soylemedim. mesajımı dikkatli okusan zaten anlardın. bende 5 vakit namaz kılan bir insan olarak kimsenin sevabıyla vs işim olmaz. isteyen tutsun isteyen tutmasın.

Arkadaşlar bugün herkes oruçla ilgili yorumlarını paylaşmış, kimse dini hassasiyetlere dokunmadığı için tamamen annelik hassasiyetiyle yapılan bu yorumlar kimseyi kırmasın lütfen. Benim için çok yararlı oldu yorumlarınız, hepinize çok teşeklür ederim. Kontrolüme daha 6 gün vardı ve ben bu hafta deneyip duruma göre gün aşırı tutmayı planlıyordum ama şimdi doktorumu arayıp sordum, oruç tutabilir miyim, deneyerek karar verebilir miyim diye.
O da kesinlikle izin vermiyoruz dedi, günler kısa olsaydı Sabah 5 akşam 7 bile olsa tutabilirsin derdim ama şu an günler çok uzun, denemene bile gerek yok dedi. Allah nasip ederse kışın emziriyor olacağımız için zor olur, tutabildiğim kadar tutayım diyordum ama düşününce o zamansabah 5:00 akşam 4:30\5:00te akşam olacak ve bebekler bize şimdiki kadar bağımlı olmayacaklar, o zaman tutmak daha mantıklı geldi şimdi. Doktoruma da sorduğum için Rabbime karşı da vicdanım rahat artık.
Benim oruçsuz ilk Ramazanım olacak ama günlük dua ve tesbihlerimizle dinleyip okuduğumuz Kuranlarla hem kendimizi hem bebişlerimizi ihya ederiz inşallah:)
İsterseniz günlük okunacak duaları da paylaşırız burdan, inşallah hepimiz için gönlümüzü aydınlatacak, ruhumuzu ferahlatacak sağlık muhabbet dolu bir ay olur bu Ramazan, şimdiden herkese mübarek olsun...

mrb mega nedipole bende haftaya ilk defa gideceğimde. hangi doktora gidiyorsunuz? memnun musunuz? ayrıca orda detaylı ultrason yok mu?

Gozunaydin canim bmim cok sevindimm:)) peki 3. Saat niye bu kdr dusuk diye sordun mu onu merak ettim ben

gözün aydın :) hadi bakalım bu stresten de kurtuldun

Evet kızlar çok rahatladım:)) sonuncusu neden bukadar die düşük dedim hamilelikte cok normal acıkmıssın büyük ihtimal tansiyonunda cok düşmüştür dedi sık sık az az ye dedi , bu kadar düşmez ozaman dedi.

mrb mega nedipole bende haftaya ilk defa gideceğimde. hangi doktora gidiyorsunuz? memnun musunuz? ayrıca orda detaylı ultrason yok mu?

merhaba,
ben ebru hanıma gidiyorum ve çok şükür memnunum

medipolde detaylı ultrason var randevu almıştık ama randevumuza birkaç saat kala arayıp doktorun işinin çıktığını başka bir gün gelmemizi söylediler, öncelikle bu son dakikada yapılan değişiklik hoşuma gitmedi sonra eşim işi nedeniyle 1 hafta kadar şehir dışında olacaktı ve ben tek gitmek istemediğim için medical parka gittik, keşke bir hafta bekleseymişiz de medical parka gitmeseymişiz kısmet işte...

Dmekki dogru tahmin etmisiz canimm:) walla cok sevindimm tekrar gozunaydinn

Cnm haklisin..gecen sene tutan arkdslar vardi 1 gun denemek icin tuttular daha sonra tutamadilar..zaten dun atv de hocaefendi emzikli veya hamile bayanlar tutmasalarda olur ilerde borcalrini oderler dedi.ilk basta deneyecem dedim ama urfa 40 dereceyi asiyor su ihtiyacimiz haliyle fazla oluyor oyuzden denemektende acikcasi vazgectim ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…