merhaba canim, ilerya arkadasimiza ve sana katiliyorum, tabi bunye meselesi, hamile ve emziren anne bebegine zarar gelir diye endiselenirse tutmayabilir, rabbim musade etmis, ama cinayet demen biraz farkli geldi bana sonuc olarak bebeklerimizin yedigimizi icitigimizi direkt olarak aldigini zannetmiyorum ki bunu ben ayrintili usg de sordum amniyotik sivinin ictigimiz suyla alakasi varmi diye , direkt olarak degilmis tamamen hamilelik hormonlarina bagli dedi...gecen hafta rutin kontrolde ebeye dedim oruc tutmam sakincali mi diye, hayir dedi bebege zarar gelmez dedi ama siz yorgun halsiz olabilirsiniz cok iyi beslenmeniz lazim dedi...( burdaki yabanci doktorlardan hic olumsuz tepki almadim halbuki dinime ve kulturume irkcilik yapabilirler ) ilkinnde 8 aylik hamileydim hic tutmamistim ama bu sefer denemek istiyorum, zorlanirsam zaten tutmicam, gecen sene hepsinin borcunu odedigim gibi yine oderim tabi :)) yapacak bisey yok... belki tutacak bi kisiiyi bu sekilde korkutup alacagi sevaba mani olmus olursunuz o yuzden biraz sasirdim ifadelerine, lutfen kimse beni yanlis anlamasin ...
Canım bence sende şeker çıkmayacak, çünkü bu değerler düşük, toplamda 2 veya üste değerin olması gereken değerden yukarı çıkması halinde şeker teşhisi konuyor.
İnşallah sende bir şey çıkmayacak canım...
Bizde perinatolog uzmanına 650 Tl gibi ciddi bir ücret ödedik ama iyiki de ödemişiz.Mesela bende gebelik şekeri çıktı ve maalesef bu durum bebeğin organlarındaki gelişimi etkileyebiliyormuş, neyse k içimiz çok rahat çünkü bu alanda en iyilerden olan bir doktor muayene etti ve sorun olmadığını söyledi.Bence her hamile kesinlikle detaylı ultrasonu yaptırmalı.Allah korusun bebişleri...
detaylı ultrasonda şekeride anlayabiliyorlar mı? benim gittiğim doktor öylesine bakıp hiçbir bilgi vermediği için bilgim yok
Arkadaşlar bugünlerde geceleri çok uyuyamıyorum kafama çok şeyler takılıyor. Bazı şeylere üzülüyorum o yüzden galiba eşimle ilgili problemlerimi halledemedim. Hala ikimizde ayrı yaşıyoruz. Bu durum ne olacak diye düşünüyorum öyle. Aile danışmanları varmı acaba aile hekimliği gibi onunla konuşsam diyorum.
Cevabın için teşekkür ederim.. Gideceğim hastanede 300 küsür lira istedi. İstanbul içinde fiyatlar hep 240 la 300 arasında.. Ben mi bulamadım uygununu bilemedim şimdi. Valla kafamçok karışık bi yandan işler, bi yandan kızım, bi de bu randevu mandevu işleri yordu beynimi. İnşallah bi şey çıkmaz ama, yaptırıcaz artık100 liraya nerde buldunuz ki? istanbul içi mi?
oruç konusunda bende size katılıyorum, bünye meselesi , tutulabilir de ama dediğiniz gibi tutmamaya da müsaade var, bende kardeşimde ramazanda doğduk ,annem çok iyi beslenmişti hergün eve gelip yediklerini kontrol ediyordum ve kardeşim 4,100 gr doğdu, 2 yaşına kadar anne sütüyle beslendi ama her insanın bünyesi farklı , şu an çok sıcaklara denk geldiği için+ hamilelik + birkaç rahatsızlığım olduğu için ben tutabileceğimi sanmıyorum inşallah doğumdan sonra tutarım hem kilo vermeme de yardımcı olur :)
merhaba canim, ilerya arkadasimiza ve sana katiliyorum, tabi bunye meselesi, hamile ve emziren anne bebegine zarar gelir diye endiselenirse tutmayabilir, rabbim musade etmis, ama cinayet demen biraz farkli geldi bana sonuc olarak bebeklerimizin yedigimizi icitigimizi direkt olarak aldigini zannetmiyorum ki bunu ben ayrintili usg de sordum amniyotik sivinin ictigimiz suyla alakasi varmi diye , direkt olarak degilmis tamamen hamilelik hormonlarina bagli dedi...gecen hafta rutin kontrolde ebeye dedim oruc tutmam sakincali mi diye, hayir dedi bebege zarar gelmez dedi ama siz yorgun halsiz olabilirsiniz cok iyi beslenmeniz lazim dedi...( burdaki yabanci doktorlardan hic olumsuz tepki almadim halbuki dinime ve kulturume irkcilik yapabilirler ) ilkinnde 8 aylik hamileydim hic tutmamistim ama bu sefer denemek istiyorum, zorlanirsam zaten tutmicam, gecen sene hepsinin borcunu odedigim gibi yine oderim tabi :)) yapacak bisey yok... belki tutacak bi kisiiyi bu sekilde korkutup alacagi sevaba mani olmus olursunuz o yuzden biraz sasirdim ifadelerine, lutfen kimse beni yanlis anlamasin ...
detaylı ultrasonda bebeğinizin tüm organları incelendiği için Allah korusun bir durum varsa hemen doğumda müdahale edebiliyorlarmış, ben o yüzden yaptırmıştım, yanılmıyorsam burda bir arkadaş vakıf gurebada 90 tl ye yaptımıştı, isterseniz eski sayfalara bir bakın
bu arada bende medipol megaya gidiyorum :)
yok canım şekeri anlayamıyorlar ama sanırım bebeğin organlarında bir gelişim bozukluğu olduğu takdirde şekerden de şüphelenebiliyorlar...
Rica ederim. Ne demek. Amin hepimizden :)Çok teşekkürler..Sayenizde yaptırmamaktan vazgeçtim :) allah razı olsuun
Kızlar çok şükür doktoruma konuştum şeker sorunun yok herşey yolundaymıs çok sevindimmmm:)))
Kızlar çok şükür doktoruma konuştum şeker sorunun yok herşey yolundaymıs çok sevindimmmm:)))
Gozunaydin canim bmim cok sevindimm:)) peki 3. Saat niye bu kdr dusuk diye sordun mu onu merak ettim ben
gözün aydın :) hadi bakalım bu stresten de kurtuldun
mrb mega nedipole bende haftaya ilk defa gideceğimde. hangi doktora gidiyorsunuz? memnun musunuz? ayrıca orda detaylı ultrason yok mu?
Evet kızlar çok rahatladım:)) sonuncusu neden bukadar die düşük dedim hamilelikte cok normal acıkmıssın büyük ihtimal tansiyonunda cok düşmüştür dedi sık sık az az ye dedi , bu kadar düşmez ozaman dedi.
bende biran sevindim şeker testi yaptırmaktansa iyi bir doktorda detaylı ultrason yaptırayım diyecektim
cinayet diye ben demedim ki. annem kardeşime hamileyken belki bilirsin marmara üniversitesi arastırma hastanesinde muane oluyormus. orada prof a muane olurken zamanında o soylemiş. beni ilgilendirmez isteyen tutsun isteyen tutmasın. ama ben bebeğimiz bizden su isterken içimizde hayır kızım oruçluyuz su içemezsin demek ne kadar doğru bilmiyorum. ki zaten Allahta tutmayın demiş emziren anneler ve hamileler. bu durum boyleyken neden tutulur ben bilmiyorum. ama boyle soyleyerek günahada girmek istemiyorum. tekrar soyluyorum o kelimei ben soylemedim. mesajımı dikkatli okusan zaten anlardın. bende 5 vakit namaz kılan bir insan olarak kimsenin sevabıyla vs işim olmaz. isteyen tutsun isteyen tutmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?