Teşekkür ederiz teyzesi. Kahvaltımızı ettik, şimdi keçiboynuzu tozlu sütümüzü içiyoruz. Bir yandan da televizyonda Ender Saraç izliyoruz. Hamilelikte ve emzirirken beslenme ile ilgili program. İlgi alanıma giriyor artık
Hamileliğim başladığından bu yana hiç rapor almadım maşallah. Arkadaşlar ilk haftalar dinlen, rapor al dediler ama inat ettim çalıştım. O yüzden 1 gün de olsa evde olmak hele ki yorucu kurs haftasında çok iyi geldi. Aslında hep düşünürüm çarşambaları da tatil günü olmalı, hafta ortası dinlenmek çok iyi geliyor.
Bebeğin duruşuna gelince bizim Deniz son gittiğimizde kafası aşağıdaydı. Ama ben ultrasona girmeden dedim zaten eşime, başı aşağıda, ayakları yukarıda diye. Çünkü göbek hizamdan tekmeliyor genelde. Ultrasonda görünce "Aaaa başı aşağıda mı?" diye sordum tahminim doğru çıktığı için. Doktorum da "Eveeeet, nolduuu, sakıncası mı var?" diye takıldı bana. Yani sorun değilmiş başının aşağıda olması.
Geçen hamile tişörtümün üstünde sörf yapan bebek resmi vardı. Deniz öyle hareketler yapıyordu ki sanki deniz dalgaları ve bebek resmi sörf yapıyor gibi hareketlendi.Çok güldük eşimle. Ha bir de doktorum çok ince olduğun için çok rahat hissediyorsun ve görüyorsun hareketlerini dedi. (Şu halimle adamcık bana ince de dedi ya, nasıl mutlu oldum çaktırmadan.) Bence hepsi hareket ediyor gün içinde ama bazen hissetmeyebiliyoruz. Çok takılmayın anneleri, stres yapmayın. Bebişlerimiz içeride çok rahatlar, siz de mutlu olun ki daha da mutlu olsun tatlıcıklarımız. Oyyyyyy severim hepsiniiiii
Eki Görüntüle 1165335 teyzoslari buda bizim oglumuz eklemeye vaktim olmamisti
Kızlar oruç konusu elbette ki tercih meselesi ama bebeğinizin tercihini sorma şansınız yok. Annem de bana hamileyken tutmuş ve hiç sütü olmamış. Bir damla bile anne sütü almadığım için hayatım hep hastalıklarla geçti. Hala daha da bağışıklığımla ilgili sorunlarım var. Hep annemi suçladım hamileyken oruç tuttuğu, bu kadar bencil ve bilinçsizce davrandığı için. Çocukken çok dedim anneme "Kendi sevabın için beni mahvettin." diye. Eminim pişman olmuştur ama iş işten geçmişti elbette. Allah bize o yavruyu en iyi şekilde beslememiz için emanet ediyor ve bence bizim bilerek ona zorluk yaşatmaya hakkımız yok. Yaradan o kadar lütufkar ki hamileyken oruç tutmayan bir anne adayı için günah yazmayacaktır. Zaten zorunluluk da yok. Belki bazılarınıza çok ters gelecek yazdıklarım ama bunlar benim yaşantımdan yola çıkarak hissettiklerim. Düşündüm yazsam mı yazmasam mı diye ama bu konuda hassas olduğum için yazmadan edemedim. Umarım yanlış anlaşılmaz. Kalın sağlıcakla.
Arkadaşlar bugünlerde geceleri çok uyuyamıyorum kafama çok şeyler takılıyor. Bazı şeylere üzülüyorum o yüzden galiba eşimle ilgili problemlerimi halledemedim. Hala ikimizde ayrı yaşıyoruz. Bu durum ne olacak diye düşünüyorum öyle. Aile danışmanları varmı acaba aile hekimliği gibi onunla konuşsam diyorum.
Maşallah sanada yakışıklı oğluna da canımdemek ki seninkisinde kafası aşağıda demek ki canları öyle istiyor karışmayalım biz bana da doktor en rahat pozisyon dedi.. bende yerim valla onları kuzucuklar yaa
Canım birde keçiboynuzu tozunu sütle karıştırınca etkisi kaybolmuyor mu bazıları öyle diyor çünkü merak ettim..
Kızlar biz geldik kızımla şeker yüklemesinde baya zorlandım açlıktan mide bulantısından bayılmaya az kalmıştı ama sonra babamız bizi çok güzel biyere kahvaltıya götürdü.sonuclar 2 de cıkıcak inşallah iyi şeyler çıkar:)))
geceleri uyku problemleri bendede başladıArkadaşlar bugünlerde geceleri çok uyuyamıyorum kafama çok şeyler takılıyor. Bazı şeylere üzülüyorum o yüzden galiba eşimle ilgili problemlerimi halledemedim. Hala ikimizde ayrı yaşıyoruz. Bu durum ne olacak diye düşünüyorum öyle. Aile danışmanları varmı acaba aile hekimliği gibi onunla konuşsam diyorum.
Kızlar biz geldik kızımla şeker yüklemesinde baya zorlandım açlıktan mide bulantısından bayılmaya az kalmıştı ama sonra babamız bizi çok güzel biyere kahvaltıya götürdü.sonuclar 2 de cıkıcak inşallah iyi şeyler çıkar:)))
meraba kızlar kpss ye çok az kaldı o yüzden aranıza çok katılamıyorumbu sınav yüzünden hayatımda hiç bişeyde tat alamadım 6 yıldır şimdide hamileliğimden hiç bir keyif almıyorum sizler hazırlık vs konuşuyosunuz ama benim almayı bırak düşünmeye çıkıp bakmaya bile vaktim olmuyor masa başında ders çalışıyorum bebek içerde kıpır kıpır ve ben rahatsız oldugunu düşünüyorum yatıncada hemen kalkamıyorum zaten.
neyse kızlar görüşmek üzere
Canim cok guzel haberler bekliyorum senden dualarim seninle...
Canim sinava cok az kaldi insallah ondan sora kalan bikac ayimizin tadini doya doya cikarirsin Allah yardimcin olsun
inşallah güzel sonuçlar alırsınız,
İnşalalh iyidir dicem ama ilki cok yüksek aclık 85--1.saat 195-2.saat148-3.saat 59 cıkmıs doktorum ameliyatta çıksın arıcam inşallah iyi şeyler söler
Hepimizin yavrusuna maşallah canımKeçiboynuzu pekmezi olsaydı evet sütle karıştırmamak gerekirdi. Ama ben pekmez tüketmiyorum pek. Geçen tesadüfen köyde pekmez üretimini izledim. Kaynar kaynar pekmezi plastik kovalara aktarıyorlardı. Ne kadar bilinçsizce bir hareket bu. Yediklerimizin kimbilir nereden, ne koşullardan geldiğini düşününce insanın aç kalası geliyor. Benim tükettiğim sadece keçiboynuzunun değirmende öğütülmüş hali. İkisinde de kalsiyum olduğu için sütle karıştırmanın sakıncası olmadığını düşünüyorum.[/QUO
Sağol canım bilgilendirme için senin bu konudaki hassasiyetini bildiğim için sana güveniyorum
Canim senin kide benimki gibi sadece 1.saat mi yuksek cikiyo acaba? Bide 3. Saatin cok dusuk diilmi yaa ?
Bence seker flan yok sende yaninoyle olmasini umuyorumm dr la konusunca hemen haber ver olur mu tatlim
Ya canım doktorda 1 saat sonra gelmicekmiş bende anlamadım3.nie okadar düşük inşallah ters bişey yoktur
Kotu bisey yoktur canim ya korkma bence sekerin cok dusmus acliktandir o acliktan :)
sağol cnm evet benim karnım aldı başını gidiyo ne olacak sonum hiç bilmiyorumMaşallah 23 haftalık bebiş benim karnımdan büyük :))))))))
ben bugün gittim haftaya 24 haftalık olacam o zaman şeker yüklemesi yapılacak test diye geçiyo ya onun ücretini alırlar aç karnına sabah gidicemKızlar yarın kontrolüm var. Nedense ilk defa bu kadar heyecanlıyım çünkü karnım son 1 ay içinde çok fazla büyüdü merak içindeyim..
Şeker ölçüm zamanı da geldi Dr gittiğim gibi hemen yönlendirir mi? Yoksa başka bir gün mü gelmemi ister. Uzak bir hastaneyi tercih ettim ondan merak ettim. Sizin nasıl oldu? Şeker yüklemesinin ekstra bir masrafı var mı? Teşekkürler..
aynen cnm ben hamileliklerimde hızlı kilo alan birisiyim bugün dr da dedi kişiden kişiye değişir senin bünyen kilo almaya müsait dedi dikkat et dedi ama sen dikkat etsende alırsın dediGöstermemek de güzelolur o kadarcık, gıdık kalça her hamilelikte farklı farklı şeyler yaşanması ne kadar ilginç... arkadaşımda aynı şeyi söylüyor, ilki bulantılı geçmiş, ikincisini gayet rahat geçirmiş mesela...
bir de benim doktora söylemek lazım hamilelikte kilo alımının normal bir süreç olduğunu:))) her gittiğimde mi kızar bir adam:) erkek çocukta kalçalar büyümez derler ama benimde büyüdü canım
Tatlıdan az az bende yiyorum canımçok tatlı ama napıyım iş yerinde her gün yemeğin yanında tatlı çıkıyor ama ben bir gün yersem iki gün yemiyorum. Ben hamile değilken böyle dikkat etmezdim, şimdi hayatımda hiç etmediğim kadar dikkat ediyorum ama yine de kilo alıyorum anlamıyorum ekmekten tatlıdan yağlıdan hatta meyveden bile az az dikkat ederek yemeye başladım. Hamilelik böyle birşey demek ki, insanı kilo almaya müsait hale getiriyor. Yeyip kilo almayan arkadaşlarıma özeniyorum:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?