2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
K.v bizi lohusa döneminde sinir eder mi acaba ? ben hep bunu düşünüyorum .
İkide bir gelmek isterse ne yaparım ben

Al işte bende de okadar. Bide Aralık'ta emekliye ayrılıyormuş. Yandım valla ben. Her dakika gelir basıma damlar. Hayır gelmesin kac kere söyledim. Oğlu yokken gelmesin yani. Ama yok illa gelecek. Cok şükür evi uzakta cok gelemiyor. Ama Maltepe'ye taşındığımızda kesin haftada 2-3 gün basıma dikilir. Ay Gül napcaz biz ya

Burda bir Konyalı diye restaurant var orada var ama henüz hiç yemedim. Her gece yürüyüş yaparken oradan geciyorum tahinli pide vardır yazısı yazılı camda canım çekiyor bu akşam unutmayayım da alıyım

K.v bizi lohusa döneminde sinir eder mi acaba ? ben hep bunu düşünüyorum .
İkide bir gelmek isterse ne yaparım ben

valla benimki normalde iyidir çokta gelip gitmez ama çocuk olunca çookk değişecek işler gibi geliyor bana, o gelmiyor biz gidincede yatın yatın diyecek sürekli çocuğun düzeni falanda kalmayacak napacam bende şimdien düşünüyorum. geçen dedi annen doğumdan sonra 20 gün falan kalırsa 40 ı çıkana kadarda gelir bizde kalırsınız dedi dondum kaldım önce ne işim var benim lohusa halde evim dışında yerlerde ne evet ne yok dedim ama açılırsa konu doğumdan önce bu konuyu kapatmam lazım. bebeğinde kendi düzeni olacak yatağına evine alışması lazım birde sakinde değil ev ortamları hep bi gelen giden oyyyy Rabbim yardımcımız olsun

Ben sezaryen olacağım için 40 gün eve misafir istemiyorum dedim herkese. Ancak toparlarım dedim. Benim kayınvalidem farklı ya teklif etmeden boyle atlar herseye. Cocuk haberini duyunca da gelip sizde kalırım diyordu ben hiç tabi gel kal demedim. Sonra annemde bizde kalacak dedim bir kaç gün sonra ee doğal olarak anladı diye düşünüyorum cunku sonra sabahtan gelirim akşam giderim dedi. Hayır anlamıyorum ne yapcak ki Allah aşkına gelip sabaım köründe evime akşama kadar. Yemek yapmaz birsey yapmaz konuşmaz etmez bunları düşündükçe ben cok geriliyorum

merhaba bayanlar nasılsınız? bizim moralimiz bozuk. eşim 1 yıl KPSS sınavına hazırlandı, inşaat mühendisi. ama lanet kpss berbat sorularla hayallerimizi yıktı. moralimiz bozuk. neyse hayırlısı olsun artık

En güzel yalan yatağım dışında başka yatakta yatamıyorum :)) ben hep oyle diyorum oyle kurtarıyorum :)

canım geçmiş olsun allah şifa versin annene. Sen ihmal etme canım şeker yuklemeni yaptır vazgeçtim deme tamam mı canım. Annenin neyi var doğum üstü ağır amelyat değildir inşallah canım...

Evet Buda problem ama cocuk için bu yıkanabilir bezler de cok iyimiş diye duydum. Ama dediğim gibi o da problem olacak kafam karman çorban oldun şimdi.

Hiç sorma bunu düşünmekten alamıyorum kendimi , geçen hafta kayın peder 2 defa geldi pat diye . K.v çok bilmiş hiç bir şeye yardımcı olmaz , bir ihtiyacın var mı demez ama her şeyi en iyi o bilir . Ben doğumdan önce söylemeyi düşünüyorum , bana annem bakacak yanımda kalacak demeyi düşünüyorum . anlayana tabi ,

Cok geçmiş olsun canım. Annen ne ameliyatı olacak? Bence de bu güzel bir hayır :)

En güzel yalan yatağım dışında başka yatakta yatamıyorum :)) ben hep oyle diyorum oyle kurtarıyorum :)

iyi demişsin baştan söylemek en iyisi aslında ama eşimin teyzeleri falan çat kapı gelirler eminim, çocuk oldu ya girişler serbest heran misafir karşılamaya hazırız mantığı kuruyolar :)) halbuki tam tersi daha bebeğe alışmaya çalışırken birde onlarla uğraşacam annem varken gelirlerse en azından yardımcı olur annem sağolsun bitanem :* inşaAllah seninkide anlamıştır canım gel demediğin halde gelip kalmaz inşaAllah

evliliğin başından beri direniyor beni orda yatırmaya alıştırmaya ama atlatırdım hep bi şekilde bebekde evine yatağına alışır orda uykusuz kalır diye bişeyler deyip atlatıcaz bakalım... çok canım sıkılıyor böyle konuşunca ama onlara anlayış düşüyor onlarda anlayış göstermeyince olmuyor işte

unutmada al bari canım canın çekmiş madem afiyetle ye bebişe yarasın :)

owww öyle kv uğraşmak zor be güzelim allah kolaylık versin. Ben kendi annemde bile yatamıorum yatağımı daha ii oluo onun için biliolar başka yerde yatmadığımı sende öyle de ben rahat olamıorum bebeğimde yatağına alışması lazım de uydur bşyler :)

adı üstünde canım kayınvalide :) nedir bu kv çektiğimz ya bizimki hiç ağzını açmaz illa hayır diyemicem bi ortamda açar ağzını diceni der ama bu mevlut konusunu akşam eşimin halasında açtı evde yapalım olmaz dışarda dedi istemiorum evde dedim heryer leş gibi oluo ben kararımı verdim kapandı sanıodum dedim biraz bozuldu ama yapcak bişiy yok sinsi sinsi düşünceleri var ama bu gelin yemez
Düğünüme karıştı ağzına ettiler zaten herşeyin ağzımı açıorum valla yoksa çıkacaklar tepeme

Son düzenleme:
he hee

kayınvalide sendromu yaşanmaya başlanmış:)

bana doğumda daha memlekette oluruz dediler.ama belli de olmaz.. ancak kasımda gelirler. sağlıcakla olsun da ne yapayım herşey toz pembe bana..
öyle olmaya çalışıyorum.. durun pembeliği yok etmeyin:))

şaka bu yana ben de sezaryanla olacağım büyük ihtimalle. yeni doğan bir bebek var.. herkesin gelip ellemesi vs olmaz. hastalık vs. umarım bu konuda hijyenli hazırlıklarım ve anlayışlı misafirlerim olur.

hıı bu arada ihtiyaçların arasına bence kapıdan girişte herkesin ellere sıkılan temizleme sıvılarından alınmalı.. karşılamada kullanılmalı.gelen kullanmalı.. veya bebeğe yaklaşan herkes mutlaka banyoya girip ellerini yıkamalı..

neyse konu kv delerdi :))

valla kv deler evde yardımcı olacaklarsa gelsinler.. yoksa görüp çıksınlar..yemek,temizlikti vs. bir de onlar var diye hemen misafir geliyor. bu sefer kalabalık bir yandan herkes birşey söylüyor bir yandan kafa daha çok karıştırıyorlar..

Son düzenleme:

Ben gelirse Surat yaparım yani yapcak birsey yok. Allah'tan sigara içiyor evimde hayatta sigara içirtmem. Ama şimdi taşınacağımız yere muhtemelen balkon olacak çıkıp orada içecek. Neyse ya iki üç kere tavır yaparsam ona anlar zaten çat kapı gelmemesi gerektiğini. Torununa olsa benim çocuğum belki müsait olmayacağım yani. Neyse gelmek isterse bende derim ki anneme gidiyorum. Yada dışardayım derim arkadasıma gideceğim derim derim de derim. Gelirse de çıkarım evden bahar anne haber vermeden geldin ama ben bugüne plan yapmıştım derim. Boyle bir kaç gün yaptıktan sonra vazgeçer oda cat kapı gelmeyi oğlu varken gelir

aynen uydurucam bişeyler :)) bende kendi yatağımdan başkasında yatamam zaten orda kaldık 1-2 kere saatlerce uyuyamadım biliyor bunuda bizi kabullendi gibide inşaAllah kızımda bana çeker :) hemde doğrusuda o zaten alışması lazım yavrunun evine yatağına belli bi düzeni olması lazım illaki

Amin ...İşte bizim kide şimdi çok gelip gitmez , ben pek yüz göz değilim çekinir . Öbür eltime çok giderler hep birlikteler , ben çok samimiyeti sevmem .
Ama doğumdan sonra torun bahanesiyle işler değişecek ben biliyorum . Üstelik habersiz gelirler . Hiç unutmam daha yeni evlendiğim zamanlar
Abizibi , yengesini , bacısını almış gelmiş , Hiç haber vermeden . Kapıdan bir baktım bir sürü kişi .Bende bir şort , hemen giyineyim desem kapıdalar
bekletemem . Sinir olmuştum , ondan sonra dedim ama bana gelirken haber verin uygun olmaya bilirim dedim . Daha gelmediler öyle , ama doğumdan
sonra yine yapacaklar biliyorum . Sen söyle kalmak istemiyorsan , kalamam rahat edemem çocuğum da etmez onun yatağı var de

çok mu zormuş sınav.. ben de biraz hazırlanabilseydim girecektim. temmuzdaki sınava.. ama hamilelik zor geçtiği için hazırlanamadım. eğer zorsa ne yalan söyleyim iyi ki girmemişim diyorum. ama yine de içimde eksiklik olacak. çünkü 35 yaşındayım en azından küçük de olsa bir ihtimal kazanip iyi bir yere girmeyi isterdim..
çok isterim.. maalesef..

geçmiş olsun ,Annene acil şifalar dilerim

KPSS açıklandımı? hayırlısı olsun inşallah, belki daha iyi şartlar çıkar önüne,

Evet torunsa evet torunları. Ama bizim cocuğumuz. Ben mesela cocuğuma asla karışılmasını istemem. Bir iki kere karışacak biliyorum tavrumı kocam hemen yoksa tepemize çıkarlar. Cat kapı gelen misafiri hiç sevmem cunku hazırlıksız olabilirim yani evde. Misafir severim ama hazırlıklıysam severim. Kalabalık misafirden de hoşlanmam. Kızım olunca mikrop endişesiyle daha cok korkarım kalabalıktan. Yok kalamaz cunku ben sırf bu yüzden evde misafir yatağı almadım gelip kalan olmasın diye. Eşimin ailesi cok köklü çünkü. 86 tane kuzeni var düşünsene biri gelse daha bitmez peşindekiler. Sadece 2 kişilik çekyat var okadar. Valla kurmasınlar benim cok beter planlarım var cunku, direk dışarı çıkıyorum annemdeyim arkadasımdayım yalan çok. Zaten iki haftaya bir gidiyoruz. Ee yeter yani Buda onlara

En iyisi zaten arada. İlla ki sınır olması lazım, ben hala siz derim bahar anneye. Sen dediğim anda sanki arada sınır kalmıyormuş gibi geliyor. Yaparlar canım ama bir iki kere tavır koyarsak anlarlar. Bize hiç çat kapı gelmediler bu zamana kadar. Zaten sanıyorum ki gelme sayıları 1 senedir 3-4 ancak olmuştur. Evde köpeklerimiz varda kayınpederim korkuyor dolayısıyla gelmiyor :) o gelmeyince kayınvalidem de gelmiyor. En iyisi gelseler de dışarı çıkartmak. Kocişe para harcamışsak her geldiklerinde kociste derki neyse anne siz gelmeyin biz geliriz der :) ben gelcem onların haklarından. Sadece belki ilk ay yeni doğum olacağı için problem olabilir belki hevesleri heyecanla ama sonra yoluna sokarım ben onları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…