Reçel şekerde yasak canım. Stres yapma. Streste şekeri çıkarıyor dedi doktorum. Rahat ol. İnşallah yuksek çıkmaz.
:) çok teşekkür ederim canım, şimdi bebişin doğması kaldı, 1 paket bezini bile aldık :)) bebiş bitti de daha kendime sadece 2 tane emzirme sütyeni aldım başka bir şey almadım :)) annelik böyle bir şey herhalde :))
kızlar süt sağma makinesini acaba bebeğin emme durumuna göre mi alsam ben karar veremedim :44: annem sütün az gelecek olursa alıveririz dedi kafamı karıştırdı.. biz eşimle internette araştırmıştık hatta medella marka alacaktık.. sesi dışında herkes çok memnun yorumlar öyleydi yani en azından :26:
emir bebiş mi :26: sınav beni çok yıprattı ama bebeğim için stres yapmayı bıraktım artık
Ben çalıştığım için illa ki gerekecek o yüzden alıcam. Senin için mecburi değilse doğum yaptıktan sonra aldırırsın eşine.kızlar süt sağma makinesini acaba bebeğin emme durumuna göre mi alsam ben karar veremedim :44: annem sütün az gelecek olursa alıveririz dedi kafamı karıştırdı.. biz eşimle internette araştırmıştık hatta medella marka alacaktık.. sesi dışında herkes çok memnun yorumlar öyleydi yani en azından :26:
Maşallah , çok güzel ciciler bunlar . İyi günlerde kullanın , ayy sizi böyle görünce ben hiç bir şey almamışım diyorum . Gel tatil artık
Maşallah , çok güzel ciciler bunlar . İyi günlerde kullanın , ayy sizi böyle görünce ben hiç bir şey almamışım diyorum . Gel tatil artık
Damlacım ilk 30'u sen gördüğün için bir kutlama yapmak lazım aslında,doğum günü gibi :)Biz de arkandan geleceğiz inşallah :)
Hepsi çok güzel, büyük bir işi bitirmişsiniz,sağlıkla mutlulukla kullansın inşallah bebeğin canım
Günaydın
Aynı sorunlar bende de var.Haftasonu biberon konusunda kararımı verdim Philips Avent'in Naturel serisinin setini aldım 4 biberon,emzik ve biberon fırçası.Kafamı kurcalayıp duruyordu en azından onu hallettim.Ama park yatak konusunda kararsızım.Bir de bebek odasını hala almadım acaba geç mi kaldım diye tedirginim.Bir de bebeğin çamaşırlarını ve biberonlarını temizleme de hangi markanın ürünlerini kullanmak gerekir Friendly diye bir markayı tavsiye ettiler,organikmiş ama kararsızım.Son olarak da biberonlar için sterilizatör almak gerekli mi ?Kafam iyice karıştı
hepsi birbirinden güzel, sağlıkla güzel günlerde giysin inşallah
Selam kızlar hayırlı günler olsun inşallah. Bebişleriniz çok hareketli olsun. Bazılarınız yazmışsınız bebek dönmüş falan diye kafanızı bence bu hamilelik süresince hiçbirşeye takmayın. Doktordan başkasının söylediğine de pek kulak asmayın. Her şey Allahtan. Biz nekadar uğraşırsak ve üzülürsek üzülelim değişen bir şey olmayacak. Sadece strese girip durumu dahada ktü hale dönüştürürüz. Allah a tevekkül etmek gerek birazda. Bence bol bol dua edelim inşallah.
Bu arada hamilelik şekeri olanlar diyetler nasıl gidiyor? Benim canım çok tatlı ve hamur işi çektiğinde bir çatal alıyorum eşimin tabağından. O da bebeğimin göz hakkı diyorum. Her diyette kaçamak olur lafının da arkasına sığınıyorum :)
18 temmuzda da randevumuz var. Bebeğimizin kiilosunu ve şekerimin düzelip düzelmediğini merak ediyorum.
ben aslında doktora gerek yok dedim, tatlı , pilav , makarna , hamur işi yemiyorum , birtek alıyorsam meyve şekeri alıyorum, birde arada yoğurda reçel katıyordum, şimdi reçelide bıraktım, doktorum ısrar etti bende hadi kırmayayım dedim :) bakalım sonuç ne çıkacak
Ben çalıştığım için illa ki gerekecek o yüzden alıcam. Senin için mecburi değilse doğum yaptıktan sonra aldırırsın eşine.
teşekkürler cnm, valla biz de tatil gelmeden önce parça parça az az alıyorduk, tatil geldi dün gidelim de tamamlayalım dedik, inan kafanda neler alacağını tamamlamışsan hemen alınıp çıkılıyor :)) biz genelini aynı yerden aldık hem daha fazla indirim yapıyorlar toplu alınca :)) alınır hepsinin en fazla 3 günlük işi var :))
Bende baktım şimdi gayet makul görünüyor bizde cihicco da bir yatak baktım 500 liraydı
hepsi birbirinden güzel, sağlıkla güzel günlerde giysin inşallah
Bayıldım hepsine. Rabbim sağlıkla giydirmeyi nasip etsin. Iyi üsünmemiş çekmişsşn valla fotoğraflarını ben aşırı aşırı üşeniyorum o kadar cok şey var ki. Dolabın 3-4 gözü doldu çeyiz sandığım doldu dolabın üstü desen oyle ama anı olarak cok güzel olmuş fotoğraf çekmen :)
maşallah neler almışsın böyle annesiiihepsi çok güzel, sağlıklı günlerde kullanın inşallah
Canım güle güle kullanın,eminim ki çok güzeldir.Sen oda işini komple halletmişsin ne güzel :) Listeme sabun tozunu tekrar alıyım :)
Hadi gözün Aydın çok sevindim... Zaten oda işi bitince baya yük kalkıyor insanın üstünden... Benimde kafam çok karışık.. Bende karar veremedim... Yarın odanın rengi için gidicez o zaman bakarım... Hemen modoko nun yanında mı burası ?
maşallah neler almışsın böyle annesiiihepsi çok güzel, sağlıklı günlerde kullanın inşallah
ahh canım boşver sen.. bebeğini düşün sinirlenme..
canım aynı poziysoyda olmaktan ve sürekli sırt üstü yatmaktan bel ağrıyor. benim de öyle oluyor. pozisyon değiştirmemiz lazım sürekli..canım diğer soruyu iki haftadı bir mutlaka dr la irtibat halinde olman lazım.yani sürekli muayeneyene edilmesi kontrol edilmesi gerekiyor. mümkün olduğunca uzatmak için tedavisini uygularlar.
sen korkma ve bol bol dinlen..böyle olan çok. en azından dinlenerek süreyi uzatabilirsin.
inşallah canım.. inşallah hayırlısıyla tamamına erdiririz.
çok güzeller güle güle kullanmayı nasip etsin allah.. maşallah hemen hemen herşeyi tam gibi..
merhaba canım. iyi olun da önemli olan bu.. inşallah sağlıcakla kucağımıza alırız.
keserken ne diye kesmiş ki ne söylemiş. magnezyum kramplara kasılmalara iyi oluyor ama ben iki gündür kramptan duramıyorum bilmiyorum belki az mı geliyor.
canım herkesin ki farklı olacağından dr un bu konuda ne söylüyor. ben hazırlıkları bakımından sormuştum o da daha önce erken doğum riskinden falan bahsediyordu bu sefer sat ı esas alıp son güne kadar söyledi. 09 ekim görünüyor o zamana kadar çok var vs dedi.
ama dr geldikten birkaç sonra bilmiyorum kızımın büyemesinden mi pozisyon değiştirmesinden mi sanki başı aşağıya geçmiş gibi..işte değiştiği için kontrolde değerlendirebilirler.. ben bayramdan önce bir hafta kala gitmeyi düşünüyorum. durumu bir daha gözden geçirmeyi..
halı yıkamayı da bayramdan sonraya bırakmak istiyorum. ortalık biraz daha rahatlasın..
kaşınma oluyor.. kaşıdıkça kaşınıyor.. cildimizde kurulaşınca yani hassaslaşıyor hemen yara iz bırakıyor. bazen ben de utunuyorum bir dalıyorum dizimin altı şuan çizik iz yapmış durumda.. çok kaşımadığım halde.. çok hassas olduğu için oluyor sanırım.
iyi afiyet olsun canım.. fazlası zarar.
çilekle çok kolayyy.. :) ne zaman aldın.. güle güle kullanın..
iyi sonuç çıkar inşallah.. sonuçları ne zaman göstereceksin.
bayramdan sonra ki tarih olur büyük ihtimalle.
canım ya aslında o kadar karışık değil. önceki sorunu da alıntılamıştım ama cvplar gelmiş zaten.
32 haftanda çalışır veya çalışamaz raporunu alıyorsun. dr zaten durumuna bakıp sen de çalışmak istiyorsan çalışır raporu verir. o zaman o raporu muhasebe-insan k. servisine verirsin sigorda vs devam eder. sadece işyeri kendini korumuş olur. hamilenin acilliği olursa ssk neye göre çalıştırdın sen bunu demek için elinde bir rapor sunmaları için..
çalışma durumuna bakar veya sen de çalışmak istemiyorsan çalışamaz raporu verir. bu raporu da aynı servise verirsin bodronda ilgili işlemleri yaparlar. sgk ya da veriyorsun.. onların prosedörüleri çok oluyor.. takip etmen gerekebilir.. zaten onlar yönlendiriyorlar. şu tarihte gel veya ara.. veya şurdan takip et.. şu evrak nosunu sakla onunla gel vs.
senin soracağın varsa da sorarsın.. birbirlerine yazı gönderirler ... online işlerler vs
yani bizim yapmamız gereken raporu alıp ilgili yerlere sunmak. takip etmek..
şu tarihte şurdan paranı alırsın vs diye söylüyorlar. veya tel.arayıp evrağın durumuna da takip edebiliyorsun..
ben henüz almadım, eğer gerekirse alıcam
valla emir nerden çıkarttım bilmiyorum :) Allah söyletti galiba ,siz bu ismi düşünün
Ben çalıştığım için illa ki gerekecek o yüzden alıcam. Senin için mecburi değilse doğum yaptıktan sonra aldırırsın eşine.
Selam kızlar :) bizim bugün doktor kontrolümüz vardı sabah gittik geldik kızımla
doktorumla biraz konuştuk sizede anlatıyım sorularım vardı
Hamdolsun herşey yolunda 651 gr 31 cm olmuş pıtırcığım suyu falan güzel dedi. Başı dönmüş aşağıya dedi, bende iki gündür vajinamda hissediyorum hareketlerini dedim normal döndüğü için orda da hissedersin artık dedi. Ayaklarım şişiyor dedim bacaklarında bişey yok yüzün bacağın şişmediği sürece ayaklarındaki normal dinlenirken ayağını yükseğe koy dedi. Aşırı sırt ağrılarımı söyledim vücut doğuma hazırlanıyor kemikler esniyor ilk gebeliğin ondan bu kadar yoğun hissediyorsundur dedi. Ve yalancı doğum sancıları başlayabilir bu haftadan sonra dedi kızlar, karnında sertlik kasılma ve ufak sancılar olabilir kendini iyi gözlemle yalancı sancılar 5-10dk sürmez geçer ve sancıların gelişi düzensiz olur dedi eğer düzenli ve artarak sancıların olursa direk hastaneye gel erken doğum olabilir dedi. Kızım normalde hep 1 hafta kadar ilerde çıkıyordu belki hatırlarsınız bu defa öyle bişey yok dedi tam haftasıyla uyumlu çıktı bende endişelendim acaba gelişim geriliği falan mı oldu diye yok kesinlikle aksine gelişkin bi bebek herşeyi gayet iyi 20 haftadan sonra bebeklerin kilo boy oranı minyon-iri aileden gelen genlerine vücut yapısına göre değişkenlik gösterir yani belli bir standardı yoktur bu haftada tüm bebekler bu kiloda olmalı diye ama pc ortalama bi hesaba göre çıkarıyor haftasını buna görede iyi takılacak bişey yok dedi. Kızımı izlerken ağzını ayırmış gülüyordu bize şebek :)))
bu arada yarın sabah şeker yüklemesi için gidicem 75lik yapacak doktorum
Bizden haberler böyle kızlar sizlerde ne var ne yok
çok teşekkür ederim canım, inşallah hepsi sağlıkla doğup cicilerini giyerler... senin bebişin hepimizden önce geleceği için bu heyecanı ilk yaşayan sen olacaksın büyük ihtimalle :)) valla sonra şöyle bir fotolarını çekeyim dedim, hepsini tekrar aç, fotolarını çek, tekrar katla yerleştir falan ama başladım bir kere dedim yapayım bari hepsini :) yoksa yarıda bırakasım gelmedi değil :))) biz hemen yapmayacağız oda birkaç aylıkken (3-4 aylıkken falan) yapacağız onun için kıyafetleri için de kendi dolabımda yer açmam lazım ama nerelere sığdıracağım hiç bilmiyorum inan :) minik minikler ama bir sürü de yer kaplıyorlar :)))
Slmm .....nasilsiniz guzel analarben iyiyim bayadir giremiyorum bende ...inslah hersey yolundadir.
Yarin doktr gitmek istiyorum inslah kismet olur cunku 2 haftadir bir turlu gidemedim:)
Aksama nisafirlerim var iftara davet ettim abimleri ablamlar gelecek..
Selam kızlar hayırlı günler olsun inşallah. Bebişleriniz çok hareketli olsun. Bazılarınız yazmışsınız bebek dönmüş falan diye kafanızı bence bu hamilelik süresince hiçbirşeye takmayın. Doktordan başkasının söylediğine de pek kulak asmayın. Her şey Allahtan. Biz nekadar uğraşırsak ve üzülürsek üzülelim değişen bir şey olmayacak. Sadece strese girip durumu dahada ktü hale dönüştürürüz. Allah a tevekkül etmek gerek birazda. Bence bol bol dua edelim inşallah.
Bu arada hamilelik şekeri olanlar diyetler nasıl gidiyor? Benim canım çok tatlı ve hamur işi çektiğinde bir çatal alıyorum eşimin tabağından. O da bebeğimin göz hakkı diyorum. Her diyette kaçamak olur lafının da arkasına sığınıyorum :)
18 temmuzda da randevumuz var. Bebeğimizin kiilosunu ve şekerimin düzelip düzelmediğini merak ediyorum.
merhaba arkadaşlar.
Her şey yolunda maş forumumuzda. Ben haftasonu mobilya almaya gidemedim, ablamın doğum günüydü. Cumartesi hediyesini aldım pazar da kutlamasını yaptık. Bugün iş arkadaşım bana kendisinin kullandığı süt sağma makinesini getirdi. Elektrikli ve Avent .zaten ben de bu modelden alacaktım. Biraz ekonomi yapmış olduk.
ben sadece bebişin kıyafetlerini aldım başka da bişeyi yok yavrumunhaftaya odasını alacağız inşallah .. kendimize neler alacağız? emzirme sütyeni, lohusa geceliği, göğüs pedi .. göğüslerin çatlamaması için ne kullanmak lazım acaba :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?