cok gecmiş olsun canım hemen panik yapma lütfenbakarsın 100 luk te yuksek cıkmaz sonucların...şimdi kaç cıktı peki?
Canım sanki geçen günde kimse cevap vermiyor diye sitem etmiştin ama herkes elinden geldiğince ve bildikleri doğrultusunda cevap vermeye çalışıyor.
Bu süreci yaşayan ben varım 100 gr da yüksek çıktı, dr beni diyetisyene yönlerdirdi, bir diyet programı uyguluyorum ve şeker ölçüm cihazı aldım kendim günde 4 kere ölçerek not alıyorum çıkan değerleri.2 hafta sonra doktoruma göstereceğim sonuçları ve sanırım çıkan değerlere göre insüline geçelim yada bu şekilde devam et diyete diyecek.Şu an şeker sonuçlarını takip ediyoruz yani...Ben de çok tatlı yemiyorum ama sadece tatlı değil, hamurişi,beyaz ekmek gibi gıdalar daşekeri yükseltebiliyor yada aile geçmişinde şeker hastalığı varsa, yine bu dönemde hamilelerde şeker çıkabiliyor.
iyi kızlar ya aramızda hiç kilo konusunda uçan yok normal seyrediyor kilo alışlarımız :) ben çok yiyemesemde son bir ayda 2 kilo almışım bende şaşırdım :)) galiba artık istemesekte yemesekte alıyoruz. kamuran senin doktorunda bi değişikmiş yaa 7 kilo alman çok normal ne varmış kilonda
Onların işi zor , koca okulda anlayan kimse yok mu yahu . Senin kıymetini daha şimdiden anlıyorlar :)
Eee senin o zaman 3 gün iznin oluyor canım , bende 25 inde gidim 4 ünde geleceğim ki ben konuşup 1 hafta idare etmelerini söylemeyi düşünüyorum
Öğrendiklerini aman not et canım , raporu nereye vereceğiz hastane neyi işleyecek , bende bizim muhasebeye güvenemiyorum
ben de kilo alamıyorum halatoplamda 4 kilo aldım kızlar. iştahım falan açılmadı benim hatta sıcaktan canım yemek istemiyor. şu an 52 kiloyum inş bebeğim alıyordur kilo.
CNm benimde 173 çıktı. 100 lük . yaptırdım 226 202 147 çıkınca doktor dahiliyeye yönlendirdi. Kendi kendime diyet yapıyorum parmağımdan ölçüyorum ama nafile düşmüyor. Öğlen bir tabak çorba birde yoğurtlu semizotu salatası 2dilim ekmek yedim 146 çıktı. Dahiliyeye cuma gitçem. Ünsilin iğnesi beni korkutuyor. Ama bebeğim az kilo almış bu hafta CNm sıkıldıSaol canim 178 cikti normal de ust sinir 145 yiyeceklerden kisitlama bebek icin olumsuzluklari falan okuyunca uzuldum zaten yememe okadar dikkat ediyorum ki daha ne kadar kisicam bilmiyorum dedigin gibi ins ikincisinde
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
CNm benimde 173 çıktı. 100 lük . yaptırdım 226 202 147 çıkınca doktor dahiliyeye yönlendirdi. Kendi kendime diyet yapıyorum parmağımdan ölçüyorum ama nafile düşmüyor. Öğlen bir tabak çorba birde yoğurtlu semizotu salatası 2dilim ekmek yedim 146 çıktı. Dahiliyeye cuma gitçem. Ünsilin iğnesi beni korkutuyor. Ama bebeğim az kilo almış bu hafta CNm sıkıldı
kızlar bugün detaylı ultrason yaptırdım ama 25 haftalığım ve normalde detaylı ultrason 20.hafta civari yapılıomuş ama bnm eski aptal doktorum beni ultrasona o zmn yönlendirmemişti. bugün yaptırdım herşey normal çıktı sadece bebeğe giden beslenme damarımda çentiklenme varmış. radyolog bu normalde 26. haftaya kadar geçmesi gerekir. o yüzden 4 hafta sonra tekrar gel bakalım dedi. geçmezse erken doğuma neden oluomuş. eş yaşlanması oluo dedi. şimdi ise internette araştırdım moralim bozuldu. doktorumu aradım napmalı diye ama teli açmıo. internette yazanlara göre bnm haftam çok geç kalıo. bakın internetteki kopyalim bilgiyi:
"Gebelik boyunca rahime giden kan akımı yaklaşık 10 kat artar.Bu kan akımı için yeni damar oluşmamakta ,damarların esnekliğive artan akan akımını mümkün kılmaktadır. End diastolik çentik kan akımının grafiğe döküldüğü doppler incelemesinde ortaya çıkan bir görüntüdür. Bu çentiğin izlenmesi damarlardaki esnekliğin yeterli olmadığı ve kan akımında ilerleyen gebelik haftalarında gerekli olacak artışa uyum sağlayamayacağının bir göstergesi kabul edilebilir. Bu incelemenin tüm gebeliklerde uygulanması konusunda bir fikir birliği yoktur.Bugün için ileri anne yaşı,hipertansiyon, diabet gibi risk faktörleri bulunması durumuında ve önceki gebelerde preeklampsi ve rahimiçi gelişme geriliği sorunu olan anne adaylarında uygulanması daha doğru bulunmaktadır.20 hafta civarında saptanan çentiklerin bir bölümü 24. hafta civarında kaybolmaktadır. Bu durum komplikasyon riskinin azaldığını işaret eder.Yine çift taraflı (sağ ve sol uterus atardamarlarında) çentik izlenmesi tek taraflı çentik izlenmesinden daha riskli bri durumu işaret eder."
bnm sadece bir damarımda çentik varmış. ee burda 24.haftada kaybolur dio ben 25 haftalığım. hatta ilerde gidiomuş 26 haftalık sayılırmışım. kafam karıştı moralim bozuldu bişey diyin lütfennnnnnnnn
bana dr bu üç gün içinde ekmeği makarnayı pirinci hamur işini tamamen kes dedi bence sen de öğünlerde ekmeği bir dilimden fazla yeme ben ekmek yemediğim halde bu durumdayımevet iğne olayı beni de korkutuyor bebeğin çok kilo almasın zaten canım yüksek şeker bebeğin aşırı kilo almasına sebep oluyomuş ve iyi yönde bi kilo deilmiş bu Allah yardımcımız olsun tam herşey çok iyi gidiyo derken bu şeker de nerden çıktı hayırlısı diyelim
bence sen kilonu hiç dert etme. doğumda bi 5 kilo kafadan gidio. 2 hafta takiben hemen bi 5 daha gidio. yani bi ayda 10 kiloyu hemen verirsin zaten. şahsen bende öyle olmuştu ve doğumdan sonra hiç iştahım yoktu yani bi 2-3 hafta kadar. çorba yetiodu valla. şimdiden kilo vermeyi takıntı yapma. anladığım kadarıyla zaten zayıfsın. ben ilk hamileliğimde kaç kilo aldım bilio musun? sakın gülmeyin 30 kg... vitaminler çok kilo yaptı bide bnm doktor vitamini bastı baya. herkes ilk üç ayda folik asiti günde 1 tane verirken bnmki günde 3 kere verdi ve folik asit zaten laktıoz dolu. demir ilacimda folik asitliydi. elevit desen yüksek oranda laktoz içerio ve kilo yapıo. sende protein eksikliğ var dedi yediğin proteini vücudun direk dışarı atıo dedi. yumurtayı günde 2 ye çıkar. et daha fazla ye dedi vs vs.. bide su topladım. eller ayaklar yüzüm nasıl şişti... ahh ahh.. halbuki ne güzeldim ben... hamilelik öncesi ve sonrası resim koysam şurda şok olursunuz. neyse ki şimdikinde daha 8 kg aldım..
CNm ekmek bebeğin beyni için gerekliymiş. Arkadaşların diyet listelerine baktım en az iki dilim. 2 haftadır kilo alacağıma bir kilo verdim. Belki sende diyet işe yarar. Ben hep yatıyorum erken doğum endişesiyle sen yemekten sonra yarım saat yürü şekeri düşürüyormuş. Zaten yaktığın kaloriye göre veriyorlar. Çok korkuyorum bebeğime bişey olcak diye ama böylede çok kişi var doğum yapmış. Ciğer gelişimide geç oluyormuş.
Bende 4 kilo aldım.. Doktorum iyi gidiyorsun bebek çok sağlıklı dedi... Alıyordur bebişin kiloyu sen merak etme
Kızlar ya vedette Korseyi bilen yada kullanan varmı acaba? E malum doğumdan sonra mutlaka sarmak lazım göbeği yoksa sarkarız âlim Allah :) ben bierse korse aldım ama o abdominal korse aldım ama pek kaliteli gelmedi gözüme kaliteli birşeyler arıyorum
kızlar bugün detaylı ultrason yaptırdım ama 25 haftalığım ve normalde detaylı ultrason 20.hafta civari yapılıomuş ama bnm eski aptal doktorum beni ultrasona o zmn yönlendirmemişti. bugün yaptırdım herşey normal çıktı sadece bebeğe giden beslenme damarımda çentiklenme varmış. radyolog bu normalde 26. haftaya kadar geçmesi gerekir. o yüzden 4 hafta sonra tekrar gel bakalım dedi. geçmezse erken doğuma neden oluomuş. eş yaşlanması oluo dedi. şimdi ise internette araştırdım moralim bozuldu. doktorumu aradım napmalı diye ama teli açmıo. internette yazanlara göre bnm haftam çok geç kalıo. bakın internetteki kopyalim bilgiyi:
"Gebelik boyunca rahime giden kan akımı yaklaşık 10 kat artar.Bu kan akımı için yeni damar oluşmamakta ,damarların esnekliğive artan akan akımını mümkün kılmaktadır. End diastolik çentik kan akımının grafiğe döküldüğü doppler incelemesinde ortaya çıkan bir görüntüdür. Bu çentiğin izlenmesi damarlardaki esnekliğin yeterli olmadığı ve kan akımında ilerleyen gebelik haftalarında gerekli olacak artışa uyum sağlayamayacağının bir göstergesi kabul edilebilir. Bu incelemenin tüm gebeliklerde uygulanması konusunda bir fikir birliği yoktur.Bugün için ileri anne yaşı,hipertansiyon, diabet gibi risk faktörleri bulunması durumuında ve önceki gebelerde preeklampsi ve rahimiçi gelişme geriliği sorunu olan anne adaylarında uygulanması daha doğru bulunmaktadır.20 hafta civarında saptanan çentiklerin bir bölümü 24. hafta civarında kaybolmaktadır. Bu durum komplikasyon riskinin azaldığını işaret eder.Yine çift taraflı (sağ ve sol uterus atardamarlarında) çentik izlenmesi tek taraflı çentik izlenmesinden daha riskli bri durumu işaret eder."
bnm sadece bir damarımda çentik varmış. ee burda 24.haftada kaybolur dio ben 25 haftalığım. hatta ilerde gidiomuş 26 haftalık sayılırmışım. kafam karıştı moralim bozuldu bişey diyin lütfennnnnnnnn
inşallah yoktur dua ediyorum. doktora gitcem bu ahfta tekrar inşallahMoral çok önemli..kapalı kutu Allah bilir diğerleri fasofiso...olmazları olduran rabbim o çentiği mi onarmıcak...sıkma hiççç bir şey yoktur bebeğinin...
Demet akalın da 30 kilo almıştı ama verdi. Sen şimdikinde fazla vitamin falan alma. Ben hiç içmiyorum ama bebeğim maşallah gayet iyi. Vitamine falan inanmıyorum ben ya Demir ilacı önemli sadece. Bu hamileliğinde fazla almayacaksın belli ki. Sen f sıkıntı yapma:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Sadece bir damarında çentik varmış ve radyolog geçer demiş. Allah'ın izniyle bir şey olmaz bebeğine. Doktoruna bi görün yine de.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
canım benim bana doktor 20-22 hafta arası dedi ama 25. haftada yaptıran arkadaşlarım da var sorun olmasa gerek ama çentik konusunda bi bilgim yok inşallah en kısa zamanda kapanır
Canım bilmiyorum hatırlıyormusun ilerya paylaşım yapmıştı sanırım Temmuz annelerinin ihtiyac listesi bu liste.tek tek yazıyorum ne aldıysam.
1. Alttan cıtcıtlı badiler
2. Penye tulumlar
3. Patikli altlar penye ve kadife aldım
4. 6 adet iç zıbın, 4 adet dış zıbın aldım
5. 2 adet hastahane çıkışı aldım
6. Uzun kollu 6 Afet badi aldım
7. Penye ve yün patikler aldım
8. 2 adet penye, 4 adet yün hırka ördürdüm
9. 4 adet yün gelen ördürdüm, adet penye Yelek aldım
10. 2 adet pamuklu önlük aldım
11. 24 Afet ağız silme bezi, 1 adet havlu içi tülbent, 2 adet omuz bezi aldım
12. Bir adet bornoz takımı, 1 adet bambulu havlu aldım
13. 4 adet penye battaniye aldım, 1 adet tüm battaniye ördürdüm, 2 tane de de tüm battaniye hediye geldi
14. 2 adet kundak aldım
15. Uyku arkadaşı aldım
16. Banyo küveti, banyo filesi ve banyo süngeri aldım
17. Şampuan mustela, pişik kremi bepanthol aldım. Vücudu için doğal zeytinyağ sabunu aldım, vücut yağı olarakta sızma soğuk sıkım zeytinyağı kullanacağım
18. Saç fırçası nuk, tarak chicco( saçlarda oluşan kepekler için özel bir tarağı var), tırnak bakım seti de chicco aldım.
19. Kendi yatağımız için alez aldım. ( su gelebilirmiş ozaman yatak bayıyormus)
20. 1 adet topalryauıcı südyen ( 1 adet daha alacağım )
21. Emzirme atleti ( 2 aday daha alacağım cok daha oluyormuş )
22. Göğüs pedi aldım avent
23. Göğüs kalkanı aldım avent
24. Göğüs uçlarım için zeytinyağı süreceğim en doğalı
25. Lohusa gecelik takımı ve pijama takımı aldım. Ama ekstra bir tane daha gecelik alacağım
26. Emzirme yastığı aldım mycey markası. Kızımı salona getirdiğimde onun üstünde oturacak
27. Loğusa tac seti aldım kızımla aynı terliklerimiz taclarımız falan var :)
28. Kirli çamaşır torbası aldım
29. 1 Adet yeni doğan biberonu aldım Dr brown
30. Kızım için 2 tane nevresim takımı ve 2 tane çarşaf aldım. % 100 antibakteriyel pamuklu yorgan aldım
31. Kapı süsü yaptırdım
32. Arabada bebek var sembolü yaptıuyorım
32. Benek yatağına alez
33. Korse
Onun dışında gerek görmediğim seyler, süt arttırıcı, elektrikli pompa, Mevlüd takımı, kanguru, emzik, sterilizatör, banyo termometresi, bebek termoforu, telsiz ve göğüs kremi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?